بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
مرکز تحقیقات ناهنجاریهای جمجمه،صورت و شکاف کام برگزار میکند: کنگره بین المللی شکاف لب و کام، 14 تا 16 مهرماه همراه با امتیاز بازآموزی در محل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مهلت ارسال مقاله: 20 مرداد ماه، ثبت نام: seminar.mui.ac.ir/cleft2016 تلفن دبیرخانه: 03137925224
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
نکات کلیدی وبسیار مهم که هرخانواده ای قطعا باید به آنها توجه کند
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
▶️برخی دلایل خنده های بی دلیل کودکان دارای اتیسم⤵️
✅مغز کودکان دارای اتیسم با برخی فاکتورهای بیوشیمیایی دچار تلاطم میشود. این آلایندهها روی مغز، خلق و عواطف این کودکان تأثیر میگذارد اما در بسیاری از مواقع با درمانهای ساده و استراتژیهای قابل انجام در خانه برطرف می شوند.
✅ 3دلیل برای خندههای بیعلت کودکان دارای اتیسم
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
Murray T, Carrau RL. (2006).Clinical Management of Swallowing Disorders
Jeri A. Logemann. Evaluation and Treatment of Swallowing Disorders
.....................................................................................................................................................................................
علائم و رویکردهای درمانی دیسفاژی
تعریف دیسفاژی
اغلب نتیجه ای ازانواع اختلالات نورولوژیک ی است که میتواند در هر یک از مراحل بلع طبیعی ایجاد گردد.
علائم دیسفاژی:
ناتوانی در بلعیدن موادغذایی و حتی بزاق دهان خودشان (شایعترین علامت)
سرفه کردن در هنگام خوردن و نوشیدن یا بلافاصله بعد از آن
ضعیف شدن صدا ی فرد در حین خوردن یا اندکی پس ازآن وجود صدایی وزوز مانند در مسیر تنفسی در حین دم و بازدم
ابتلا ی بیمار به عفونت سیستم تنفسی (پنومنی) به دلیل آسپیراسیون مکرر
ورود مواد غذایی به مسیر هوایی (آسپیراسیون)
کاهش وزن و ایجاد علائم سوء تغذیه به علت کم خوریها ی بیش از حد
بالا رفتن در جه حرارت بدن از ۱ـ۳۰ دقیقه پس از غذا خوردن
بطور کلی علائم اختلال بلع در بیمار ان مبتلا به سکته های مغزی از نوع آمبولیک و بیماران سرطانی پیشرونده است و با گذشت زمان با عث بروز ناتوانی بیشتری خواهد شد بیماران مبتلا به این اختلال از به هم خوردن روند طبیعی زندگی شان و ایجاد ناراحتی در تغذیه دچار نابسامانیهای جسمی و روحی می شوند
درمان
ازآنجائیکه دیسفاژی تقریبا تمامی ابعاد سلامتی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد بنا براین تیم درمانی شامل پزشک عمومی، متخصصENT آسیب شناس گفتار و زبان، متخصص گوارش، متخصص مغز و اعصاب، رادیولوژیست، متخصص تغذیه، روانپزشک، متخصص ریه و سیستم تنفس، دندانپزشک و جراح عمومی است.
درمان اولیه اختلالات بلع و تغذیه ای، بررسی علل اختلال می باشد . بسته به علت ممکن است درمان دارویی یا جراحی باشد. همراه با درمان دارویی یا جراحی، رویکردها و مشاورات آسیب شناس گفتار و زبان هم می تواند در درمان دیسفاژی موثر واقع گردد.
رویکردهای درمانی:
بسته به نوع اختلال عملکرد ی شامل :
تغییر اترژی غذایی: به عواملی چون حجم ماده غذایی، شیوه تغذیه، و … بستگی دارد.
تکنیک های جبرانی بلع شامل: تغییر وضعیت بیمار ، روشهای پیشرفت آگاهی حسی بیمار، تغییر اندازه لقمه غذا و سرعت ارائه آن به بیمار، تغییر چگالی و سفتی ماده غذایی، استفاده از پروتز های داخل دهانی
درمان بلع به صورت غیرمستقیم: این شیوه به بیمار تمریناتی راجهت تقویت ماهیچه ها ی آسیب دیده یا ضعیف شده آموزش می دهد.
درمان بلع به صورت مستقیم: این شیوه تمریناتی را برای عملکرد صحیح حین بلع به بیمار آموزش می دهد.
بهترین تکنیک در درمان دیسفاژی حذف آسپیراسیون تا حد امکان و جلوگیری از باقی ماندن غذا در مسیر دهان و حلق می باشد.
روشهای درمان مستقیم وغیرمستقیم دیسفاژی:
روش تلفیقی حسی- حرکتی: مجموعه تکنیکهایی که در این بخش ارائه می شوند، در واقع بر ای سرعت بخشیدن به شروع مرحله حلقی بلع ، طراحی شده اند و باعث می شوند قبل از اینکه بیمار برای شروع این مرحله تلاش کند ورودیهای حسی افزایش یافته و مرحله حلقی بلع آغاز گردد. این تکنیکها عبارتند از:
تکنیک های تماس و لمس مهاری
تماس یا فشار ثابت: لمس حرکتی بصورت ثابت می باشد.
Slow strocking : لمس حرکتی بصورت ریتمیک می باشد.
تکنیکهای تسهیل جلدی:
Tapping : ضربه بوسیله سرانگشتان روی عضله یا تاندون به تعداد ۳ – ۵ بار
Stretch pressure : فشار بر روی عضله به همراه کشش
رفلکس تهوع (gag):
hypoactive reflex :
ا ستفاده از touch pressure بر روی قوس کامی – حلقی و کامی- زبان
اعمال فشار بر روی قسمت خلفی زبان
Stroking (لمس حرکتی ریتمیک) سبک و متناوب بر روی نرمکام و قوس کامی – زبانی و کامی – حلقی
کشش دیواره خارجی این قوسها بوسیله آبسلانگ
hyperactive gag reflex : استفاده از روش tongue walking :ابتدا قاشق، انگشت یا آبسلانگ را با یک فشار ثابت در خط میانی زبان ،نزدیک به نوک زبان گذاشته وبه تدریج آن را به قسمتهای عقب زبان حرکت می دهیم. فشار ثابت روی گونه، گیجگاه و اطراف دهان و سپس فشار ثابت رویق سمت خلفی زبان
استفاده از فشار ممتد بر روی قوس های کامی -حلقی و کامی- زبانی
منابع:
ارزیابی ودرمان اختلالات صوت وبلع،محمدزاده،مهر ۷۹
بلع واختلالات آن. آ.ل.پرلمن،ک.شولز-دلریو. فاطمه درخشنده،علی باریک لو،زهرا یزدانی،۱۳۸۷
.....................................................................................................................................................................
اختلالات گفتار و زبان در آسیب شنوایی یکطرفه
درمورد كودكان مبتلا به آسيب شنوايي يكطرفه به نظر مي رسد كه احتمال مشكلات مشابه با آسيب شنوايي دوطرفه وجود داشته باشد، از جمله تاخير در كسب مهارت هاي گفتار و زبان و مشكلات تحصيلي.
شايد یکی از علت ها، مشكلات تشخيص گفتار در محيط پر سر و صدا باشد كه سر و صداي زمينه برای این کودکان، مانع از دريافت مناسب گفتار مي شود و همچنين اختلال در جهت يابي كه منجر به كاهش يادگيري تصادفي مي شود. كودكاني كه دچار مشكلات جهت يابي هستند تلاش زيادي مي كنند تا موقعيت صدا را پيدا كنند تا اين كه گفتار را درك كنند.
بر طبق نظريه "برتري گوش راست" براي يادگيري زبان، ضايعه شنوايي يكطرفه سمت راست به نظر مي رسد كه در مقايسه با سمت چپ اختلالات بيشتري را به همراه داشته باشد.
مشكلات رفتاري هم در این گروه از کودکان به جهت مشكلات توجه و بحث رقابت در مدرسه در تحقيقات تاييد شده است.
همچنین ارتباطات شبكه اي داخل مغزي هم در مقايسه با كودكان با شنوايي طبيعي تفاوت هايي را در نواحي مربوط به پردازش شنيداري، عملكرد اجرايي و شكل گيري حافظه نشان مي دهد.
Unilateral hearing loss in children: speech-language and school performance, Lieu, J. E. C., 2013
روشن بودن زیاد تلویزیون یعنی خاموش شدن صدای درونی کودکان❗️
گزارش کوتاهی درباره یکی از عوامل مخرب توسعه زبانی:
اثر مخرب تلویزیون بر توجه و درنتیجه ناتوانی در توسعه زبانی
گفتوگوی درونی بخشی از مکانیزیم حل مسئله است و ما یاد میگیریم که با حرفزدن با خود، مسئلههای پیچیده خود را حل کنیم و بخش مهمی از رشد و پیشرفت و موفقیت و راهحلیابی ماست و میتوان گفت گفتوگوی درونی باعث بهتر تفکرکردن و حافظه بهتر ما یا توجه خوب ما میشود و اساس شکلگیری تفکر در ماست
گفتوگوی دورنی همیشه در ما وجود دارد با این تفاوت که در دوران کودکی با صدای بلند با خود گفتوگو میکنیم اما در بزرگسالی این گفتوگو درونی میشود و باید بدانیم که صدای یکنواخت تلویزیون میتواند در توسعه صدای درون کودک، زمانی که او در حال یادگیری این است که اتفاقات را با صدا بیان کند، مداخله میکند. روشنبودن تلویزیون حین بازی کودک، همان چندگانگی کار است که موجب میشود کودک نتواند توجه خود را متمرکز کند و بخشی از قدرت حل مسئله خود را از دست میدهد.
درنتیجه روشنبودن تلویزیون به عنوان یک پیشزمینه دائم در محیط ما و بهخصوص کودکمان، مانع این میشود که کودک و ما بتوانیم صدای درونی خود را توسعه دهیم و درنتیجه اثر بدی بر توسعه توانایی زبانی کودک و ما دارد.
برای بهترشدن توانایی زبانی خود، بهتر است کمی کمتر تلویزیون تماشا کنیم یا حداقل وقتی آن را تماشا نمیکنیم یا کار دیگری انجام میدهیم بهتر است تلویزیون را خاموش کنیم تا خود و کودکمان در حلکردن مشکلاتمان و در حرفزدنمان رشد و پیشرفت کنیم
منابع: ۱. کتاب پرورش مغز به زبان آدمیزاد، انتشارات هیرمند
سلامتی همه1. اپتومتریست ها که لذت خوب دیدن رو ب مریضاشون عیدی دادن❤️
2.سلامتی همه اورتوزیست ها که لذت دوباره ایستادن رو ب خیلی ها عیدی دادن❤️
3.سلامتی همه پروتزیست ها که باعث شدن بعضی ها امسال با پای خودشون برن عید دیدنی❤️
4.سلامتی همه ادیولوژیست ها که کمک کردن به اونایی که دلشون واس شنیدن یا مقلب القلوب لک زده بود.❤️
5.سلامتی همه فیزیوتراپیست هایی که خیلی ها رو از رو تخت بیمارستان به ایستادن سر سفره ی هفت سین رسوندند❤️
6.سلامتی همه کاردرمانگر هایی که لذت استقلال رو به خیلی ها عیدی دادند❤️
7.سلامتی همه گفتاردرمان هایی که ب خیلی ها یاد دادن از زبون خودشون عید رو به عزیزانشون تبریک بگن❤️
این هم هفت سین توانبخشی.
عیدتون مبارک
چرا تاخیر در استفاده از وسیله کمک شنیداری در فراگیری واژگان جدید و یادگیری توالی گرامری در آینده تاثیر منفی می گذارد؟
کودکانی که در سن مناسب جراحی کاشت حلزون روی آن ها انجام نمی شود به چهار دلیل بعد از جراحی هم مشکلاتی در فراگیری واژگان و گرامر خواهند داشت.
⭕️ شکل گیری ادراک گفتار در سال اول پس از تولد بسیار مهم است و تسهیل کننده برای رشد مهارت های زبانی. رشد واجی در یک سال اول پس از تولد بسیار قابل توجه است. مثلا در چهار ماه اول تشخیص زبان های مختلف از یکدیگر و ادراک به طور خاص روی واج های زبان مادری بین دو تا دوازده ماهگی.
⭕️ برخی مهارت های شناختی بسیار مهم مثل توجه انتخابی و آشنایی با توالی، با تاخیر در دریافت محرک صوتی تحت تاثیر قرار می گیرد. توجه انتخابی بسیار وابسته به همزمانی استفاده از دو حس بینایی و شنوایی است. همچنین توجه انتخابی نقش مهمی در فراگیری واژگان جدید دارد.
⭕️ کیفیت ارتباط با والدین و اطرافیان تحت تاثیر شرایط کودک تغییر می کند. به طور مثال والدین از گفته های با پیچیدگی کمتر و بیشتر از نوع دستوری شامل امر و نهی استفاده می کنند.
⭕️ و دیگر این که کودکی که در استفاده از محرک شنیداری با تاخیر مواجه می شود بیشتر در تخیل به سر می برد و از بعد کمی هم در فقر محرک زبانی خواهند بود.
" رویای ضمیر بیدار"
منطقهای از مغز وجود دارد که برای جنبههایی از یادگیری اجتماعی مانند تماس چشمی و پاسخدهی عاطفی اختصاص داده شدهاند. وقتی این مناطق بهدرستی کار کنند، کودک بهطور طبیعی، به تجارب اجتماعی کشیده میشود و بهراحتی زبان و ارتباطات اجتماعی را میآموزد. این مناطق کلیدی مغز که برای زبان و تعامل اجتماعی تخصصی هستند، در کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم عملکرد کمی دارند. همچنین به نظر میرسد که در مغز این کودکان، اتصالات کمتری بین مناطق خاصی از مغز وجود دارد؛ مثلا بین مناطق حسی مغز که اختصاصا برای تشخیص صداها و تصاویر و لمس است، اتصالات بهاندازه کودکان عادی نیست. از طرفی، مناطق تفکر در مغز که برای درک، ساخت معنا از صداها، تصاویر و تحریکات لمسی، اختصاص داده شدهاست، با همدیگر اتصالات عادی ندارند. بهطورکل، کودک مبتلا به اتیسم، انسانها و اشیا را در محیط تجربه میکند؛ اما در ساختن معنایی از این تجربیات مشکل دارد، مخصوصا درباره تجربیاتی که مربوط به یادگیری اجتماعی و ارتباط باشد. علاوهبر تفاوت ساختار مغز و کارکرد آن در مواردی که ذکر شد، مغز افراد مبتلا به اتیسم، در برخورد با پدیده خواب نیز دارای تفاوتهای زیادی است که نمود آن را میتوان در مشکلات بسیاری که این افراد در به خوابرفتن یا خواب آرام و عمیق با آن روبهرو هستند، مشاهده کرد، بهطوریکه تخمین زده شده، نیمی از این افراد دستکم یک مشکل در خواب دارند. این مسئله به این معناست که نیمی از والدین افراد مبتلا به اتیسم هم اختلال خواب دارند؛ چراکه وقتی کودک مشکل خواب دارد، بهناچار خواب والدین هم دچار اختلال میشود. در میان مشکلات خوابی که والدین گزارش میدهند، تأخیر در بهخوابرفتن، شببیداری، بیداری اولیه، تنگی نفس در خواب (تنفس دشوار هنگام خواب) و کاهش نیاز به خواب، بیشازهمه به چشم میخورد. تحقیقات نشان میدهند که اختلالات طیف اتیسم، احتمالا با اختلال در ژنهایی همراه است که چرخه خواب و تولید ملاتونین را تنظیم میکنند. ملاتونین، یک ماده شیمیایی در مغز است که بهوسیله غده صنوبری ترشح میشود و ریتم شبانهروزی ازجمله چرخه خواب را تنظیم میکند. اختلالات خواب در کودکان ازجمله کودکان مبتلا به اتیسم، با نقص توجه، مشکلات حافظه و مشکلات رفتاری همچون کجخلقی و پرخاشگری ارتباط دارد. شایعترین مشکل خوابی که والدین این کودکان گزارش دادهاند، بیخوابی است. احتمالا اگر توصیههای رایج را برای بهترخوابیدن در صفحات مجازی و کتب جستوجو کرده باشید، عموما توضیح بدیهیات هستند و بس و اینکه چرا عموم افراد با دانستن این توصیهها هنوز نمیتوانند خواب راحت و بهموقعی داشته باشند، جای بررسی دارد. شاید سادهترین پاسخ به این مسئله، اجرانکردن همین بدیهیات پیشپاافتاده باشد که حتی آنقدر ساده هستند که بهاشتباه سادهانگارانه برداشت میشوند. پس بهتر آن است که بهدنبال توصیههای دراماتیک و مندرآوردی و ماوراءالطبیعه نباشیم. آکادمی اطفال آمریکا درباره بهداشت خواب کودکان دارای مشکلات رشدی، توصیههایی را ارائه میدهد، ازقبیل:
1)فراهمآوردن محیط خواب برای راحتی کودک ازنظر درجه حرارت، میزان روشنایی، تشک، بافت پتو و...
2)از آنجا که حتی مقدار کمی روشنایی، ترشح ملاتونین را متوقف میکند، محیط خواب را تاریک کنید.
3)تنظیم برنامه خواب و بیداری، که شامل زمانهایی منظم برای چرتزدن و خوابهای کوتاه در طول روز، برنامه منظم برای رفتن به رختخواب و برنامه منظم برای بیدارشدن است؛ کودک هر شب رأس ساعت مشخصی بخوابد و رأس ساعت مشخصی بیدار شود. درکل، بهتر است تغییرات ساعت خواب و بیداری بیشتر از یک ساعت نباشد.
4) طرحریزی برنامهای برای تأمین آرامش قبل از خواب؛ چراکه این کودکان بهراحتی و با کوچکترین محرک، آرامششان را ازدست میدهند. از فعالیتهای غیرمنتظره، سروصدای بیشازحد، بازیهای پرشور و حال و خوردن وعدههای غذایی سنگین قبل از زمان خواب، باید پرهیز کرد و بهجای آن، اجرای این اعمال آرامکننده را در دستور کار قرار داد: حمامکردن (باعث افزایش تدریجی دمای بدن و آمادگی برای خواب میشود)، خواندن لالایی، حضور یک اسباببازی یا پتوی آشنا برای کودک، ماساژ و نوازش آرام و پخش آهنگهای ملایم.
5)نبود تلویزیون در اتاقی که برای خوابیدن فرد درنظر گرفته شده است (باور اشتباه و رایجی وجود دارد که تلویزیون میتواند نقش لالایی داشته باشد).
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
آشنايى كاربردى با اختلالات گفتار و زبان
ويژه پزشكان،تيم توان بخشى،خانواده ها و آموزگاران به همراه لوح فشرده
نويسندگان:دكتر فرهاد ترابى نژاد،شميم حسينى فر(كارشناس ارشد گفتار درمانى)،مهنوش فاضلى(كارشناس ارشد گفتار درمانى).
در این مجموعه سعی شده تعریف هر اختلال به زبانی ساده و روان نوشته شود تا امکان بهره مندی از مطالب، برای همگان اعم از پزشکان، تیم توانبخشی، والدین و آموزگاران فراهم شود. همچنین به منظور ملموس تر نمودن تعریف و ویژگی هر اختلال، حداقل یک نمونه ی صوتی به همراه تحلیل آن از افراد مبتلا به اختلال مورد نظر در سى دى همراه كتاب ،ضمیمه شده است.
نشر پايگاه فرهنگ
خريد حضورى:ميرداماد،ميدان مادر،خيابان شاه نظرى،دانشكده توان بخشى علوم پزشكى ايران،انتشارات محسنى.شماره تماس:٠٢١٢٢٢٢٣٥٦٦
خريد آنلاين.www.pmohseni.com
نمایش 1 پست بیشتر از بهناز مدارا
تأثیر حمام آب گرم بر قدرت ارتباطی کودکان اوتیسم
یافتههای یک تحقیق حاکیست: روش درمانی حمام آب گرم، راه حلی است که میتواند به کاهش علائم بیماری اوتیسم کمک کند. تا به امروز درمان قطعی برای بیماری اوتیسم یافت نشده و تنها به کمک تشخیص زودهنگام و مراقبتهای اصولی میتوان علائم این اختلال فراگیر رشدی را کاهش داد. در واقع هدف اصلی پژوهشگران کمک به بهبود زندگی روزانه این کودکان و افزایش تعامل آنها با محیط اطراف است.
در این تحقیق، پژوهشگران امریکایی، 10 کودک مبتلا به اوتیسم را به مدت 30 دقیقه در حمام آب گرم با 39 درجه سانتی گراد قرار دادند. آب گرم تاثیر مطلوبی بر روی قدرت ارتباطی کودک داشت و باعث کاهش رفتارهای تکراری وی شد. این در حالی است که اگر آب کمی سردتر باشد، چنین تاثیری را بر روی کودکان مبتلا به اوتیسم نخواهد داشت. تیم تحقیقاتی کالج آلبرت اینشتین در نیویورک قصد دارد با انجام تحقیقات تکمیلی علت این پدیده را کشف کند. به گفته این پژوهشگران ممکن است آب 39 درجه ژنی را در بدن فعال کند که بر روی سیستم ایمنی بدن تاثیر دارد.
مردم ژاپن یک ضرب المثل بسیار جالب دارند که اساس توسعه کشورشون قرار گرفته :
اون ضرب المثل میگه:
بخاطر میخی نعلی افتاد
بخاطر نعلی ، اسبی افتاد
بخاطر اسبی ، سواری افتاد
بخاطر سواری ، جنگی شكست خورد
بخاطر شكستی ، مملكتی نابود شد
و همه اینها بخاطر كسی بود كه میخ را خوب نكوبیده بود....
یادمان باشد هر كار ما،
حتی كوچك،
اثری بزرگ دارد كه شاید در همان لحظه ما نبینیم ....
امکان آموزش مغز برای تنظیم و مدیریت هیجانات منفی
نتایج مطالعات اخیر نشان می دهد که مدارهای عصبی کنترل هیجان را می توان با تمرین های ساده شناختی، قوی و کارا کرد. در این تمرینات ذهنی که از قضا بدون ارتباط با هیجان هستند، توانایی نادیده گرفتن اطلاعات بی ربط و غیرمهم تقویت می شود. این روش در نهایت با تغییر و تقویت ارتباطات نورونی در مدارهای مربوط به کنترل هیجان، باعث کاهش واکنش های هیجانی مغز می شود.
تقویت مدارهای عصبی مربوط به Inhibitory Control در فرونتال مغز باعث می شود که ناحیه آمیگدال به عنوان یکی از مراکز بسیار مهم کنترل هیجان، عملکرد مناسب تری از خود نشان دهد. بر این اساس می توان به تنظیم هیجان های منفی در افراد عادی، افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب و حتی افراد مبتلا به فشار خون با روش های یادگیری غیرهیجانی امیدوار بود.
بررسی مقايسه ای ضريب تماس و شاخص تماس تارهای صوتی بين افراد لکنتی و غيرلکنتی بزرگسال
زمينه و هدف: اندازه گيری های عينی در کل و اندازه گيری های ديناميکی به طور خاص جنبه مهمی از ارزيابی لکنت طی چند دهه گذشته بوده اند. اگر چه اين اندازه گيری ها جايگزين قضاوت های درکی نمی شوند، اما به کمک آنها تشخيص دقيق تری صورت می گيرد و لزوم مداخله های درمانی تاييد می شود. همچنين می توان از آنها برای بازخورد نتايج درمان به بيمار استفاده کرد. از اين رو اين مطالعه به منظور اندازه گيری و مقايسه برخی از ويژگيهای ديناميکی بين مردان لکنتی و غير لکنتی بزرگسال انجام شد.
روش بررسی: در اين مطالعه مورد_شاهدی نمونه های مورد بررسی 32 مرد غيرلکنتی (16 نفر) و لکنتی (16 نفر) بزرگسال بودند. برای جمع آوری نمونه صوت آزمودنی ها از کشش واکه /آ/ استفاده شد و تجزيه و تحليل آن با نرم افزارDr. Speech صورت گرفت.
يافته ها: ميانگين ضريب تماس و شاخص تماس تارهای صوتی حين کشش واکه /آ/ در افراد لکنتی و غيرلکنتی تفاوت معنادار آماری ندارد.
نتيجه گيری: در مطالعه حاضر با توجه به نبود تفاوت معنادار در مورد ضريب تماس و شاخص تماس تارهای صوتی بين افراد لکنتی و غيرلکنتی بزرگسال، نتيجه گرفته می شود که اين دو شاخص نقش مؤثری در ايجاد لکنت ندارد.
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
75 درصد مبتلایان خود به خود درمان میشوند/ابتلا 80 درصد کودکان بین 2 تا 4 سال به لکنت زبان
لکنت اختلال گفتاری است که 80 درصد کودکان بین 2 تا 4 سال به آن مبتلا میشوند با اینکه 75 درصد مبتلایان بهبودی خود به خودی پیدا میکنند اما این به معنای رها کردن کودکان به امید بهبودی نیست.
حمید کریمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره لکنت زبان فرزند 4 سالهاش اظهار داشت: لکنت اختلال گفتاری است که در سنین پیش از دبستان 5 درصد از کودکان را مبتلا میکند. همچنین آمار ابتلا به این اختلال از سن دبستان به بعد یک درصد است.
وی افزود: شیوع لکنت قبل از دبستان یکسان است و بالای 80 درصد کودکان بین 2 تا 4 سال به این اختلال مبتلا میشوند. در سنین دبستان شیوع لکنت بین پسران 3 تا 5 برابر بیشتر از دختران است و به طور کلی شانس بهبودی در دختران بیشتر است.
* 75 درصد مبتلایان بدون برنامه درمانی بهبودی مییابند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 75 درصد افرادی که لکنت زبان دارند بدون برنامه درمانی بهبودی مییابند، تصریح کرد: با وجود خوشخیم بودن این اختلال و شانس بالای درمان این اختلال در سنین پیش از دبستان اما دادههای علمی نتوانستهاند ثابت کنند که کدام یک از موارد جزو 75 درصد بهبودی خود به خود هستند. بنابر این همه افرادی که به لکنت زبان مبتلا هستند باید جهت بررسی به گفتار درمانگر مراجعه کنند چرا که تحقیقات نشان میدهد برنامههای گفتاردرمانی شانس درمان را تا حدود 7.5 برابر افزایش میدهد.
وی افزود: در برنامه گفتار درمانی نمیتوان کودکی را به صرف اینکه جزو 75 درصد بهبودی خود بخودی باشد رها کرد زیرا بعد از سن دبستان شانس نتیجه گرفتن درمان کم میشود.
* 6 تا 12 ماه بعد از ابتلا به لکنت کودک را صرفا مانیتور میکنیم
این گفتار درمانگر گفت:در پروتکل درمانی ابتدا بین 6 تا 12 ماه بعد از ابتلا به لکنت کودک را صرفا مانیتور میکنیم تا مطمئن شویم استرس یا نگرانی یا در معرض مسخرهشدن قرار گرفتن وجود دارد یا خیر چرا که باید مطمئن شویم که فاکتورهای محیطی موجب اضطراب کودک نشده است بعد از آن برنامههای گفتار درمانی را شروع میکنیم.
کریمی با انتقاد از برخی پزشکان عمومی برای توصیه به خانوادهها درباره بهبودی خود به خودی لکنت در کودکان اظهار داشت: برخی پزشکان عمومی بدون اینکه اضطراب اجتماعی فرد مبتلا به لکنت زبان را در نظر بگیرند به امید بهبودی خود به خودی به خانوادهها توصیه میکنند که نیازی به برنامه درمانی خاصی وجود ندارد در این حالت وقتی کودک وارد مدرسه میشود با مشکلات فراوانی به گفتار درمانگر مراجعه میکند که در این حالت شانس درمان حدود 50 درصد است.
* پزشکان عمومی تمام موارد را به گفتار درمانگران ارجاع دهند
وی افزود: توصیه میشود پزشکان عمومی تمام کیسهای لکنت زبان را به گفتار درمانگران ارجاع دهند.
وی خاطر نشان کرد: علت ابتلا به لکنت زبان نامشخص است اما نظریات مختلف مشکلات عصبشناختی و تفاوت در ساختار و عملکرد سیستم عصبی مبتلایان را نسبت به سایر افراد نشان میدهد همچنین فرزندان والدینی که لکنت زبان دارند، شانس بیشتری نسبت به سایر کودکان برای ابتلا به این اختلال دارند اما این موضوع لزوماً به معنای این نیست که فرزندان افرادی که مبتلا به لکنت زبان هستند دچار این اختلال میشوند.
هموطنان میتوانند هر گونه پرسش و ابهامی درباره مسائل و مشکلات جسمی و روانی خود را در تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.netمطرح کرده و پاسخهای خود را از طریق صفحه «مشاور سلامت خبرگزاری فارس» دریافت کنند.
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
پارکینسون و بررسی آن از دیدگاه گفتار و زبان:
بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease یا PD) برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکترجیمز پارکینسون (James Parkinson) در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد او نام این بیماری را “فلجلرزان” نامید كه امروزه آن را تحت عنوان بیماری پاركینسون میشناسند.
بیماری پاركینسون یك بیماری دستگاه عصبی مركزی در بزرگسالان مسن تر كه مشخصه آن سفتی عضلانی پیشرونده تدریجی ، لرزش و از دست رفتن مهارت های حركتی است . این اختلال هنگام رخ می دهد كه نواحی خاصی از مغز توانایی خود در تولید دوپامین (یكی از ناقلین عصبی در مغز) را از دست می دهند.
پاركینسون از جمله بیماریهای مغز و اعصاب در سنین بعد از ۶۰سالگی است از هر ۱۰۰نفر بالای ۶۰سال یك نفر به پاركینسون مبتلا میشوند.البته این بیماری گاه در افراد جوانتر هم دیده میشود كه پنج تا ۱۰درصد بیماران را تشكیل میدهند.تا پیش از ساخت داروی “ال -دوپا” در ،۱۹۶۸درمان بیماری پاركینسون از طریق جراحی پدانكولوومی انجام میشد.
علایم شایع:
ازدست دادن حس بویایی پیش نشانگر بیماری پاركینسون است.
بروز اختلال در حس بویایی با ابتلا به بیماری پاركینسون مرتبط شناخته شده است. اكنون یك تحقیق جدید نشان میدهد از دست دادن حس بویایی اولین علایم بالینی بیماری پاركینسون را از چندین سال قبل پیش بینی میكند.
لرزش ، به خصوص در حالت عدم حركت اندام
سفتی عضلانی و كندی حركت در كل بدن
-راه رفتن نامتناسب به حالتی كه پاها به زمین كشیده می شوند و فاصله پاها از هم بیشتر از حالت طبیعی است .
-قامت خمیده
-از بین رفتن حالت چهره
-توانایی ذهنی تا مراحل پیشرفته بدون تغییر می ماند و در مراحل پیشرفته به آهستگی كاهش می یابد.
-افسردگی ، عصبی بودن
این بیماری بر اساس چهار علامت مخصوص آن مشخص می شود:
• ارتعاش دست و پا در حالت استراحت (لرزش بیمار همزمان با ارتعاش دست و پا در حالت استراحت)
• آرام شدن حرکت (برادیکینسی) Bradykinesia
• سختی حرکت (و خشک شدن) دست و پا یا بدن
• تعادل بد (تعادل ضعیف)
گفتار درمانی در بیماران پارکینسون
اختلالات گفتار و زبانی ایجاد شده در اثر پارکینسون:
1-اختلال دیزآرتری (گفتار فلجی)
2-افزایش سرعت گفتار و یا بالا و پایین رفتن آن
3-کاهش بلندی صدا /یکنواختی تون صدا /تنفس کم عمق و سطحی
4-کاهش حرکت اندام های تولید کننده صوت که سبب کاهش دقت تولید در گفتار می گردد.
5-مشکلاتی در شروع گفتار /سکوت و مکث های نا مناسب در حین گفتگو /تکرارهای نا بجا/مکرر گویی (در سطح کلمه،جمله و..)/ اختلالات نحوی
6-مشکلاتی در زمینه کنترل حمایت های تنفسی لازم برای فاصله گذاری مناسب بین جمله ها.
7-خشونت صدا همراه با دورگه شدن ونفس آلودگی کیفیت آن.
8-احتمال پر خیشومی شدگی (زیاد شایع نیست.)
اختلال حافظه ، چهره ماسکی ،افسردگی نیز از اختلالات شایع همراه PD است.
ارزیابی افراد مبتلا به پارکینسون:
-ارزیابی کامل از حرکات دهانی
-ارزیابی اختلال گفتار فلجی
-تنفس ،آواسازی،تشدید باید ارزیابی شود.
-وضعیت زبان و شناخت باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
-جهت یابی ، حافظه (مخصوصا کوتاه مدت) و توجه را می توان مورد ارزیابی قرار داد.(از آزمون MMSE می توان استفاده کرد.)
-غربالگری شنوایی با صداهای خالص را انجام می دهیم.
درمان افراد مبتلا به پارکینسون:
-کار بر روی اختلال بلع(در اکثر موارد افراد مبتلا از اختلال بلع خود خبر ندارند.
-با آموزش جمله سازی ،بلندی صدای بیمار و توانایی ادامه گفتار را در او بهبود ببخشید.
-برای افزایش شدت گفتار ، از روش نوفه پنهان اثر لومبارد استفاده کنید.
-برای بهبود قابلیت فهم کلام ،روش تولید آشکار صداهای زبانی را آموزش دهید.
-برای کاهش سرعت می توان از دستگاه DAF شیوه بازخورد تاخیر شنوایی استفاده کرد.
-از روش LSVT که بر مبنای صدای بلند می
باشد ،استفاده کنید.
گفتار درمان کمک می کند تا صدای از دست رفته درمان شود، تنفس صحیح شود و در نهایت فهم گفتار آسان تر گردد. گر چه درمان گفتاری از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما نکات مشترک درمانی در مورد اکثر بیماران پارکینسون وجود دارد که می تواند کمکی جهت بهبود یک ارتباط مؤثر باشد
اولین گام حفظ آرامش است. سعی کنید راحت باشید.
از جملات کوتاه استفاده کرده و شمرده صحبت کنید.
زمانی که اطرافیان متوجه صحبت شما نشدند منظور خود را به نحو دیگری بیان کنید.
با اغراق بیشتری صحبت کنید.
در محیط شلوغ صحبت نکنید و کلمات اضافی را حذف کنید.
قبل از یک مکالمه طولانی استراحت کافی داشته باشید . مابین مکالمه نیز استراحت کنید چرا که خستگی بطور محسوسی بر روی گفتار تأثیرگذار است.
با حداکثر بلندی صحبت کنید. طبق تحقیقات انجام شده درمان صوت متناوب، باعث بهبود گفتار فرد شده و تغییرات محسوسی را در نواحی حرکتی مغز بوجود می آورد.
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بهناز مدارا تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
page=1&profile_user_id=10101373&year=&month=
نمایش بیشتر