روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
همه خدمات تبلیغاتی طب بوک به مدت 2 هفته با 50 درصد تخفیف عرضه می گردد
فقط 25 هزار تومان در ماه بنر
فقط با 300 هزار تومان در ماه در صفحه اول گوگل باشید
عضویت ظلایی یک ساله فقط 200 هزار تومان
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
با تخصص خود در صفحه اول گوگل دیده شوید
ما می توانیم شما را با تخصص تان در اینترنت معرفی کنیم
بطوریکه هرگاه شخصی در جسجتجوی تخصص مورد نیاز خود باشد ، نام شما در صفحه اول جستجو های گوگل دیده شود
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
عکس یادگاری آقای طالقانی در همایش سلامت وزندگی
روابط عمومی بحثی ارسال کرده.
کانال تلگرام شبکه خدمات پزشکی
کانال رسمی طب بوک که مطالب برگزیده پزشکان عضو سایت را در آن منتشر می کند
https://telegram.me/tebbook
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
حضور جناب اشعریون بازیگر محبوب در همایش امروز . سرطان را بشنایم
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
غرفه طب بوک در همایش پزشکی ورزشی و همایش سلامت و زندگی در سالن همایش های رازی از 23 الی 25 دی ماه 1394
دانشگاه های بزرگ کشور از برنامه پزشک پژوهشگر استقبال نکرده اند
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر رضا ملک زاده روز یکشنبه در برگزاری سمینار برنامه پزشک پژوهشگر در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: در تمام کشورهای پیشرفته دنیا حدود نیم قرن است که برنامه پزشک پژوهشگر را شروع و دستاوردهای آن را کسب کرده اند اما ما در این زمینه عقب هستیم و نیاز به یک برنامه برای تربیت محقق و دانشمند داریم.
وی بیان کرد: دانشگاه های ما افرادی تربیت می کنند که مشکلات بیماران، بیمارستان ها و درمانگاه ها را حل می کنند و در این چند سال برنامه ای که دانشمند تربیت کند و خالق و نو آور باشند، نداشته ایم.
وی با اشاره به این که اکنون 500 دانشمند رده اول کشور در دانشگاه های دنیا مشغول به فعالیت هستند، بیان کرد: ما باید فرصت هایی را در کشور ایجاد کنیم که حداقل 50 نفر از این دانشمندان را در کشور بتوانیم جذب کنیم و از آنها بهره مند شویم، باید افراد رده اول را در کشور خود تربیت کنیم چرا که ماندگاری آنها در این صورت در کشور بیشتر می شود.
وی یادآور شد: در خلاقیت و نوآوری کار خوبی انجام نداده ایم، برنامه پزشک پژوهشگر که اکنون در دنیا در حال اجرا است، از سوی دانشگاه ها اجرا می شود و کاری به وزارتخانه ها ندارد.
ملک زاده گفت: شیرینی تحقیق و نوآوری را باید دانشجویان و پزشکان ما قبل از ورود به کلینیک و درمان بیماران بچشند، ما باید هر سال حداقل 30 نفر از فارغ التحصیلان کشور را در حوزه پزشکی در زمینه پژوهش حمایت کنیم.
وی با اشاره به این که یکی از نقشه های مهم پزشکان پژوهشگر این است که تیم های تحقیقاتی درست کنند، افزود: دانشمندان آمریکا گردهم آمده و کلینیکی را راه اندازی کردند که کار این مرکز تربیت دانشمندان بود که از آنها 19 نفر جایزه نوبل تاکنون گرفته اند و همچنین از این افراد 297 مقاله چاپ شده و در این کلینیک از همه جای دنیا متخصصان و دانشمندان فعالیت دارند.
ملک زاده افزود:ما می توانیم برنامه پزشک پژوهشگر را در همه زمینه های سلامت برنامه ریزی و اجرا کنیم.
ملک زاده یادآور شد:اگر بنیاد ملی نخبگان بودجه محدود خود را بر روی پزشک پژوهشگر متمرکز کند، در آینده محصول بی نظیری ایجاد خواهد شد، مقاومت در برابر کار جدید در کشور زیاد بوده، گرچه کار انجام شده اما نیاز به حمایت بیشتر مسئولان برای اجرای این برنامه در کشور است.
در سمینار یک روزه برنامه پزشک پژوهشگر، دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور داشتند.
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
بانک اطلاعات هویت ژنتیک در 10 منطقه کشور دایر می شود
عبدالرئوف ادیب زاده روز شنبه در حاشیه سومین کارگاه منطقه ای آنتروپولوژی (انسان شناسی) قانونی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مسئولیت بانک ژنتیک، دریافت شناسه های ژنتیک افراد و نمونه های انسانی از آزمایشگاه های مورد تأیید بانک ژنتیک و ذخیره سازی و مقایسه تطبیقی آن ها ست که در اولین مرحله با هماهنگی چند زندان تهیه اطلاعات ژنتیکی مجرمان حرفه ای در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
وی بانک هویت ژنتیک را از جمله ابزارهای کاهش 20 تا 40 درصدی وقوع جرم در کشور برشمرد و گفت: راه اندازی این بانک از یک سو موجب پیشگیری از جرم توسط مجرمان حرفه ای و از سوی دیگر ابزاری برای تشخیص سریع هویت مجرمان است.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی آزمایشگاه های ژنتیک در سایر استانها به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
ادیب زاده همچنین یکی از وظایف اصلی سازمان پزشکی قانونی را تربیت متخصصان پزشکی قانونی در کشور برشمرد و گفت: برگزاری این کارگاه نیز اقدامی در این راستا محسوب می شود.
وی همچنین آنتروپولوژی یا انسان شناسی را علمی برای تفکیک بقایای انسان از غیرانسان عنوان کرد و گفت: پس از انسان شناسی به تشخیص هویت توسط ژنتیک پرداخته می شود.
ادیب زاده افزود: در فاجعه منا با همین روش توانستیم هویت اجسادی را که به ایران آورده شدند شناسایی کنیم.
سومین کارگاه منطقه ای آنتروپولوژی (انسان شناسی) از 14 تا 18 آذر در اصفهان در حال برگزاری است.
این کارگاه به همت سازمان پزشکی قانونی و با همکاری کمیته بین المللی صلیب سرخ به میزبانی اداره کل پزشکی قانونی استان اصفهان برگزار می شود.
دراین کارگاه علاوه بر پزشکان قانونی ایرانی ، پزشکانی از کشورهای افغانستانٰ، کویت، عراق و لبنان به عنوان فراگیر حضور دارند.
در این کارگاه روش علمی مدیریت اجساد در حوادث دسته جمعی شامل جمع آوری، تحلیل و بررسی بقایای استخوانی، آماده سازی بقایا، پاتولوژی استخوانی، بقایای مخلوط، دندان پزشکی قانونی و تشخیص هویت آموزش داده می شود.
این آموزش ها در مدیریت بحران در مواجهه با بلایای دسته جمعی بسیار حائز اهمیت است.
روابط عمومی یک محصول برای فروش تهیه کرده است.
بازاریابی موتورهای جستجو (گوگل) SEM
خدمات ویژه برای افراد خاص
برای آنهایی که می خواهند همیشه اول باشند
رقابت در دنیای مجازی بسیار تنکاتنک و نفس گیر است. سایت های مختلف تلاش می کنند خود را در جستجوهای گوگل به صفحه اول برسانند. چون کاربران اینترنت در اکثر مواقع به نتایج جستجو در صفحه اول گوگل اهمیت می دهند. بازاریابی از طریق موتور های جستجو SEM ( مخفف و کوتاه شده عبارت Search Engine Marketing ) روش و قاعده ای دارد که مستلزم انجام سئو ( برگرفته از عبارت Search Engine Optimization است) می باشد . رقابت در برخی کلمات بسیار بالا بوده و در نتیجه برای شکست دادن رقیبان باید هزینه و وقت بسیاری صرف شود.
اگر یک سایت شخصی داشته باشید و مخصوصا اگر تازه تاسیس باشد شرکت های سئو کار مبالغ هنگفتی را برای سئو برآورد خواهند کرد .این مبالغ برای کلمات کم رقابت از 4 میلیون شروع شده و برای کلمات پر رقابت تا 25 میلیون و صرف مدت زمان حداقل 6 ماه خواهد بود.
ولی نگران نباشید . شما یک راه میانبر و کم هزینه تر دارید.
طب بوک با تلاشی که در این چند سال فعالیت خود انجام داده رتبه بالایی (رتبه 2) در گوگل کسب نموده است . بطوریکه شما با عضویت در طب بوک در کمترین زمان در نتایج جستجوی گوگل مشاهده می شوید.
اگر دوست دارید در جستجو هایی به غیر از نام خود ( به عنوان مثال در جستجوی تخصص یا نام بیماری ) نیز در جستجوهای گوگل مشاهده شوید ، این کار مستلزم انجام سئو بیشتر و تبلیغات بیشتر برای لینک اختصاصی شما خواهد بود.
این خدمات ویژه را به ما بسپارید . ما شما را در صفحه اول گوگل نمایش خواهیم داد.
هدف ما معرفی تخصص ، محصولات و خدمات شماست.
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
روز پزشک بر همه پرشکان مبارک . کاش امروز همه بیماران با دسته گل به مطب می رفتند
روابط عمومی یک وبلاگ ساخته است.
چرا مراقبین سلامت به رسانه های اجتماعی نیازمندند
از زمانیکه مراکز دولتی همکاری خود را در زمینه افزایش تعهدات نسبت به بیماران و بهبودی نتایج درمان با متخصصین پزشکی آغاز کرده اند، مراقبت های بیمار محور، نیز رو به افزایش می باشد. نرم افزار EMR و دیگر تکنولوژی های مربوط به مراقبت سلامت ،به حاصل شدن این تغییرات کمک کرده اند، البته تنها همین ها نیستند. بنابر گزارشی که اخیرا توسط موسسه تحقیقات سلامت PWC ( HRI) با این عنوان که رسانه های اجتماعی عملکرد مشابه مراقبت سلامت می توانند داشته باشند اظهار داشته: از بازاریابی گرفته تا فعالیت های اجتماعی، رسانه های اجتماعی متعددی بکار گرفته شده تا به مراقبین سلامت کمک کنند که در عین حال که سلامت عمومی را بهبود می بخشند ، ارگانهای مربوط بیشتری را نیز در این خصوص بکار گیرند.
در حقیقت متخصصان مراقبت سلامت که در پی افزایش تعهدات نسبت به بیماران و پرورش روابط معنی دار با مشتریان خود هستند، بیش از این ها نمی توانند در شبکه های رسانه ای اجتماعی مشارکت نداشته باشند.
بیماران انتظار رابطه ای باز و دو جانبه دارند.
PwC در گزارش خود خاطر نشان کرده است که ، در گذشته، شرکت ها با مشتریان خود از طریق وب سایت یا ایمیل در ارتباط بودند، اما این روزها، گفت گوها به فروم های عمومی و کاملا اپن که افراد بسیاری به آنها دسترسی دارند، تغییر یافته است.به واقع، شیوه های تقابل مردم با یکدیگر در حال تغییر است و روز بروز بر تعداد بیمارانی افزوده می شود که با شرکت در فروم های آن لاین و شبکه های اجتماعی ، کسب اطلاعات کرده و به تبادل ایده های خود بپردازند، این در حالیست که پزشکان آنها نیز در همین مکان ها حضور می یابند و البته برخی نیز شرکت نمی کنند. بنابراین، بسیاری از مراقبین سلامت دریافته اند که با ایجاد پروفایلی برای مثال در فیس بوک یا توییتر می توانند خط ارتباط مستقیمی با بیماران را حفظ کرده و سرمایه گذاری بیمار را در امر مراقب سلامت افزایش دهند.
بیماران خواستار مباشرت بیشتر هستند. شبکه های اجتماعی به بیماران اجازه می دهند با پیوستن به گروه افرادی با شرایط مشابه یا فالو کردن کاربرانی که پست هایی با موضوع های مربوط به بیماری هایی مشخص می گذارند، حضور فعالانه تری در مراقبت سلامت خود داشته باشند. به علاوه، بیماران از ابزارهای ارتباط آن لاین استفاده کرده تا در مورد بیماری خود تحقیق و پیرامون مشکلاتی که سلامت آنها را به مخاطره می اندازد، کسب دانش کنند، با این هدف که تجربه مشابه خود را به اشتراک گذاشته و از توصیه های دیگر کاربران نیز بهره ببرند.
به نظر می رسد که نرم افزار EMR و دیگر نرم افزارهای تکنولوژی سلامت کافی نباشند.بنابر این گزارش، یکپارچه سازی جنبه های رسانه اجتماعی در فرایند های روزانه می تواند به ارگانهای پزشکی کمک کند تا با بیماران با شیوه های معنی دار تری ارتباط برقرار نموده و حتی به بهبود مراقبت بیمار کمک نماید. این گزارش اظهار می دارد که سازمان هایی که می توانند این اطلاعات را با عملکرد خود تلفیق نمایند، جایگاه بهتری را در برآورده سازی نیازهای مشتریان خود بدست خواهند آورد.
روابط عمومی یک رویداد تعیین کرده است
آسیب های روانی و اجتماعی در فضای مجازی
سخنران
دکتر امیر حسین معماری
دکتر مصطفی راستینه
آقای حسین عنبرستانی
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
همایش رایگان . شرکت برای عموم آزاد است.
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
همایش رایگان سلامت معنوی با شرکت طب بوک.
مشتاق دیدار شما عزیزان در این همایش هستیم
روابط عمومی یک رویداد تعیین کرده است
بیست و هشتمین همایش سلامت و زندگی با موضوع سلامت معنوی
بیست و هشتمین همایش سلامت و زندگی با موضوع سلامت معنوی با سخنرانی اساتید بزرگ اخلاق پزشکی و روانشناسی در تاریخ 4 تیر ماه 94 از ساعت 5 عصربرگزار خواهد شد.همچنین در این همایش بزرگ از کریم باقری بعنوان سفیر جدید سلامت تقدیر و لوح و تندیس همایش به وی اهدا خواهد شد.در ادامه برنامه یکی از گروههای موسیقی همکار همایش به هنرنمایی خواهد پرداخت.به پیوست پوستر همایش ارسال می گردد.
مکان:تقاطع جلال آل احمد و اتوبان کردستان-ابتدای اتوبان-تالار ایوان شمس
روابط عمومی تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
لطفا نظر خودتون را در مورد طب بوک بنویسید.
مهمترین ویژگی طب بوک از نظر شما چیست ؟ و چه استفاده ای می توانید بکنید؟
چه انتظاری دارید؟ دوست دارید به کجا برسد؟
نسخه نویسی خارج از فهرست دارویی کشور ممنوع میشود
به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، رسول دیناروند با اشاره به اینکه این طرح طرح ممنوعیت تجویز داروی خارج از فهرست با نظر موافق سازمان غذا و دارو به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است، عنوان کرد: قرار است تدابیر قانونی برای جلوگیری از تجویز داروهای تک نسخه ای پزشکان اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه با اجرایی شدن این طرح به پزشک اجازه داده می شود اجازه می دهد که در شرایط خاص و با تائید انجمن علمی مرتبط و سازمان غذا و دارو این نوع داروها را تجویز کند، تصریح کرد: امکان تهیه این نوع داروها فراهم است و اعتقاد ما بر این است که زمانی نسخه ای توسط پزشک تجویز می شود بیمار برای تهیه آن به هر دری می زند زیرا تصورش این است که درمانش وابسته به همان دارو است.
دیناروند با اشاره به اینکه چنانچه اجازه تامین دارو به تقاضا داده نشود زمینه قاچاق آن فراهم خواهد شد، افزود: درحال حاضر متاسفانه بازار قاچاق مختص داروهای خارج از فهرست که توسط پزشک تجویز میشود و به دلیل غیرضروری بودن آن توسط مسئولان تامین نشده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این طرح از این پس، نسخه نویسی خارج از فهرست بر اساس قانون ممنوع میشود و پزشکان نمی توانند چنین تجویزهایی داشته باشند که نتیجه آن قطعا کاهش قاچاق دارو خواهد بود.
داروهای خارج از فهرست، داروهایی است که جز لیست دارونامه رسمی کشور نیستند.
پزشک پنج ستاره کیست؟
آیا تابحال عبارت “پزشک پنج ستاره” را شنیده اید؟ پزشک پنج ستاره عنوانی است که سازمان جهانی بهداشت برای تعریف معیارهای یک پزشک خوب انتخاب کرده و آنها را در ۵ محور معرفی کرده است. این پنج محور عبارتند از :
1- Care provider فراهم کننده مراقبت درمانی: کسی که هم برای پیشگیری از عوارض بیماریها و هم برای پیشگیری از بروز خود بیماریها تمهیداتی می اندیشد تا مردم از مراقبتهای بعداشتی مناسب برخوردار شوند.
2- Decision maker تصمیم گیرنده: پزشک خوب، با توجه به شرایط خاص هر بیماری و با در نظر گرفتن مسائل انسانی تصمیم می گیرد که چه فن آوری و روش درمانی برای او مناسب است. این تصمیمات منحصر به فرد و شرایط هستند و قدرت تصمیم گیری قوی یکی از اساسی ترین ویژگیهای یک پزشک است.
3- Communicator برقرار کننده ارتباط: پزشک نمونه کسی است که می تواند با ارتباط موثر با افراد و جامعه، یک سبک زندگی سالم را در جامعه گسترش دهد و اشخاص را تشویق به رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامتی خود و جامعه شان نماید. روابط عمومی خوب، جزئی از شخصیت یک پزشک موفق است.
4- Community leader رهبر اجتماعی: یک پزشک با برخوردار بودن از اعتماد جامعه، مشکلات سلامت افراد و جامعه را در می یابد و می تواند حرکت صحیحی در این زمینه ایجاد و آن را رهبری کند. توانایی مدیریت جامعه و تیم درمانی یکی از اصلی ترین قابلیتهای یک پزشک است. (شاید هم به همین دلیل است که یکی از اقشاری که بیشتر از سایرین در امور اجتماعی و سیاسی حضور دارند، پزشکان هستند. مثالهای متعددی در کشور ما نیز وجود دارند.)
5- Team member عضو تیم : کسی که به راحتی می تواند با افراد، گروهها و سازمانهای دیگر هماهنگ شده و اهداف تعیین شده را در قالب یک کارجمعی تامین کند.
می بینیم که در این لیست، تنها به مهارت علمی و درمانی پزشکان اکتفا نشده و فاکتورهای مدیریتی و اجتماعی نیز در تعریف یک پزشک پنج ستاره لحاظ شده است که این قضیه به دلیل نوع شغل خاص پزشکان و سر و کار داشتن آنها با سطوح مختلف مشکلات فردی و اجتماعی است.
فکر می کنید دیگر چه فاکتورهایی را می توان به لیست اضافه کرد؟ به نظر شما ما در چه موقعیتی نسبت به این استانداردها ایستاده ایم؟ اگر نقصی هست دلیل آن را چه می دانید؟
نوشته شده توسط حامد حاتمی در اردیبهشت ۲۱, ۱۳۹۰
دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی:
آیین نامه انتخابات انجمن های علمی تغییرکرده است
دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی با اشاره به تغییرات به وجود آمده در انجمن ها گفت: آیین نامه انتخابات انجمن های علمی تغییر کرده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران، علیرضا استقامتی دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی در دومین نشست کارشناسی مجمع انجمن های گروه پزشکی ایران که عصر امروز در برج میلاد برگزار شد با اشاره به تغییرات انجمن ها اظهار کرد: هم اکنون آیین نامه انتخابات انجمن های علمی تغییر کرده است و این آیین نامه هفته دیگر به انجمن ها ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: بحث تالار گفتگوی انجمن ها را با حفظ شان و مراقبت از وضعیت انجمن ها اجرایی می کنیم. متاسفانه عملکردی که انجمن ها دارند با حرف های آن ها تفاوت دارد، امیدواریم حرف های ما به عملکردمان نزدیک شود.
دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی ادامه داد: انجمن ها NGO هستند و از نظرات مستدل انجمن ها نهایت استفاده را در کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی می بریم و از نظرات آن ها استقبال می کنیم. این کمیسیون به عنوان رابط بین انجمن ها و وزارت بهداشت عمل می کند.
تربیت کارشناسان چندپیشه از سوی وزارت بهداشت برای ارایه مراقبتهای سلامتی
قائم مقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت گفت: در جامعه ما تربیت پزشکان در دانشگاهها مبتنی بر سلامت نیست بلکه آنها از همان ابتدا به دنبال درمان هستند که باید تغییر نگرشی در این زمینه صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، ناصر کلانتری در حاشیه افتتاح همزمان 19 پایگاه سلامت در استان زنجان در نشست خبری، اظهار کرد: نقش اصحاب رسانه در گسترش مقوله سلامت غیرقابل چشمپوشی است، زیرا محور اصلی سلامت را خود مردم میشناسیم و اگر جامعه را به توانمندی برسانیم ماندگاری این حرکت بیشتر و طولانیتر خواهد شد که نتیجه این توانمندسازی موجب خودمراقبتی مردم میشود.
وی افزود: اصحاب رسانه میتوانند با آموزشها و فرهنگسازی مستمر خودمراقبتی را در بین مردم بیشتر رواج دهند. به همین جهت شما باید رکن عمده گسترش سلامت و تحول در آن قرار گیرید. در حال حاضر ما نیز در حوزه بهداشت و درمان از طریق پایگاههای سلامت به مراقبتهای اولیه از همه گروهها پرداختهایم که در این راستا مراقبین سلامت خانواده 120 ساعت آموزش حضوری و 600 ساعت آموزش غیرحضوری دریافت کردهاند تا به کارشناسان چندپیشه تبدیل شوند و بتوانند به گروههای مختلف ارائه خدمت کنند. به همین جهت این کارشناسان میتوانند به 800 تا 1000 خانوار ارائه خدمت دهند.
کلانتری تصریح کرد: امیدواریم این کارشناسان چند پیشه بتوانند به عنوان پزشکی خانواده فعالیتهای چشمگیری داشته باشند به همین جهت مراقبین سلامت وظیفه دارند غربالگری را برای گروههای سنی که بیشتر در معرض بیماریها هستند انجام دهند که این غربالگری باید کاملا فعال باشد و بتواند به موقع بیماران را شناسایی کند و آنها را زیر پوشش برنامههای خود قرار دهد. به دنبال ایجاد این پایگاهها، مرکز سلامت جامع نیز راهاندازی خواهد شد که خدمات در مناطق مختلف براساس سطح بندی که وجود دارد توسط کارشناسان صورت خواهد گرفت.
وی یادآور شد: در حال حاضر 173 هزار نفر جمعیت حاشیه نشین در سطح استان زنجان است که تحت پوشش برنامههای مراقبین سلامت قرار دارند و سعی میکنیم با تربیت مراقبین سلامت چندپیشه بهترین خدمات را ارائه دهیم. از این حیث طراحی ایجاد رشته مراقبت سلامت خانواده را در دانشگاههای علوم پزشکی کشور داریم. زیرا قصد ما خدمت به مردم است که با ایجاد این پایگاهها ششهزار نفر به کار گرفته خواهند شد که به صورت خرید خدمات راهبردی فعالیت خواهند کرد. به لحاظ فیزیکی نیز ساختمانهای این پایگاهها از استانداردهای لازم برخوردارند.
وی در این مراسم نیز گفت: با توجه به این که سلامت در جامعه از اهمیت بسزایی برخوردار است، تلاش کردیم در این زمینه پاسخگوی نیاز مردم باشیم و همانگونه که میبینیم بیش از هر دوره مشابه دیگری در حوزه سلامت کار شده است. زیرا شعار اصلی ما اجرای عدالت اجتماعی در این حوزه بوده و این مهم یکی از اهداف اصلی نیز در دوران انقلاب به شمار میرفت، لذا خدمت به مردم بر ما واجب بوده و نباید آن را کم اهمیت شمرد.
وی افزود: ما باید سعی کنیم حداقل امکانات اولیه، بهداشتی و درمانی را در مناطق بیبهره و کم بهره ایجاد کنیم. به همین منظور راهکار مراقبتهای اولیه را در حوزه سلامت به کار گرفتیم تا بتوانیم سلامت اجتماعی عادلانه را در سطح جامعه برقرار کنیم و خوشبختانه جوانان امروز در همین مسیر پیش میروند که مایه خرسندی است.
کلانتری با اشاره به عملکرد موفق در روستاها تصریح کرد: در روستاها در زمینه مراقبتهای اولیه بسیار موفق عمل کردهایم، اما در شهرها به دلیل کمبود منابع نتوانستیم آن گونه که باید در این حوزه به اهداف خود برسیم. هرچند در هیچ یک از دولتها هیچ گاه منابع مالی در این حد در حوزه سلامت نداشتهایم اما باید به صراحت گفت سال گذشته موفق به جذب بودجه 4 هزار میلیارد تومانی نشدیم به همین جهت باید تلاش کنیم تا در جهت توسعه خدمات سلامت کارهای بزرگی را به ثمر برسانیم.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت عنوان کرد: درجهت ارائه خدمت در عرصه بهداشت بازسازی و نوسازی ناوگان ارائه دهنده خدمت را عملیاتی کرده و بیش از 80 درصد در کل کشور این مهم به پایان رسیده است. در همین راستا برنامه توزیع و گسترش مراقبتهای اولیه به همه مردم را داریم که این امر در شهرهای زیر 50 هزار نفر آغاز شده تا همه اقشار جامعه از جمله حاشیهنشینان را تحت پوشش خود قرار دهد؛ زیرا ما به عنوان حاکمیت موظفیم به همه مردم در همه مراتب ارائه خدمت کنیم.
کلانتری با اشاره به تعداد حاشیهنشینان در سطح کشور، یادآور شد: در حال حاضر 15 میلیون نفر تحت پوشش خدمات سلامت در حاشیه شهرها در سطح کشور قرار دارند که از این تعداد 10 میلیون نفر حاشیهنشین و 5 میلیون در شهرهای زیر 50 هزارنفر مستقر هستند. باید برنامهریزی مناسبی برای تامین خدمات بهداشتی و درمانی در این مناطق در نظر گرفته شود. به همین منظور برای هر 10 تا 15 هزار نفر یک پایگاه سلامت تاسیس میشود و مجموع گروههای سنی را به تناسب شرایطی که دارند تحت پوشش خود قرار میدهند.
قائم مقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: دسترسی به خدمات سلامت باید در منطقه فراهم شود، زیرا حمایتهای همه جانبه نیز وجود دارد. در دولتهای قبل سلامت جزو اولویتهای آخر به شمار رفت و تخصیص بودجه کمتر از 70 درصد بود ولی امروز سلامت جزء سه اولویت کشور است که تخصیص منابع تقریبا به صورت صددرصدی صورت میگیرد. به همین جهت گسترش فعالیتهای خود را به شهرهای زیر 50 تا 500 هزار نفر تا پایان سال 94 خواهیم داشت.
در ادامه این مراسم رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیز متذکر شد: ریشهکن کردن بیماریها و بسیاری از اقدامات دیگر به همت تلاشگران در حوزه بهداشت و درمان صورت گرفته است. به همین منظور شبکه بهداشت و مراقبت در روستاها شکل گرفت که فعالیت چشمگیری داشته است. گام اول را در شهرهای زیر 20 تا 50 هزار نفر برداشته و در گامهای بعدی پوشش مراقبتهای بهداشتی را در شهرهای زیر 500 هزار نفر گسترش خواهیم داد.
علیرضا بیگلری تاکید کرد: با اجرای طرح تحول سلامت در گام اول خدمات بهداشتی و درمانی را در قالب 19 پایگاه به مردم ارائه خواهیم داد که در این راستا سرشماری جمعیت صورت گرفته است و برای ادامه کار لازم است ارتباط با بخش خصوصی و آموزش، تامین تجهیزات و نیروی انسانی مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا مردم خدمات را در این حوزه در سطح بالا و کیفیت بیشتری دریافت کنند. برای نیل به این هدف باید همه ارگانها و سازمانها حمایت لازم را داشته باشند.
ایدز پزشکی یکی از چالش های دست اندرکاران نظام سلامت کشور
دریافت های غیرمتعارف در حوزه سلامت که همگان آن را تحت عنوان «زیرمیزی پزشکان» می شناسند، یکی از چالش ها و دغدغه های دست اندرکاران نظام سلامت کشور است.
به گزارش مهر، دریافت های زیرمیزی برخی پزشکان که وزیر بهداشت دولت یازدهم معتقد است بیش از دو دهه است که گرفتار آن هستیم، در چند سال اخیر به شدت افزایش یافته است بطوریکه خود پزشکان نیز به این وضعیت معترض شده و خواستار تفکیک این گروه قلیل از اکثریت جامعه پزشکی شده اند. اما با تمام این تفاسیر، دریافت های زیرمیزی، موضوعی نیست که بتوان از کنار آن بی اعتنا عبور کرد. زیرا، همین گروه قلیل و اندک، با زیاده خواهی های خود، شرایطی را برای مردم فراهم کرده اند که بیماران دچار مشکلات مالی مجبور شده اند زندگی خودشان را «حراج» کنند تا شاید بتوانند دستمزد جراح زیاده خواه را بدهند.
دکتر عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از پدیده زیرمیزی در بازار سلامت کشور به عنوان «ایدز پزشکی» یاد می کند و می گوید: پدیده زیرمیزی، شان و منزلت و جایگاه جامعه پزشکی را هدف گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه دریافت های زیرمیزی باعث آزار و اذیت مردم و مدیریت کلان حوزه سلامت شده است، می گوید: این حادثه شوم در بین جامعه پزشکی به قدری نفرت انگیز است که خیلی ها به آن «ایدز پزشکی» می گویند.
فتاحی با عنوان این مطلب که فقط تعداد کمی از اعضای جامعه پزشکی مبادرت به چنین کار زشتی می کنند، معتقد است که در مقابل ۱۰ تا ۱۵ درصد از احاد جامعه پزشکی که چنین کاری می کنند، اکثریت جامعه پزشکی کشور پاک هستند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به بروز این قبیل تخلفات در بیمارستان های دولتی اشاره دارد و می گوید: ابتدا باید به این نکته توجه کرد که پدیده شوم زیرمیزی در بخش خصوصی اتفاق نمی افتد، زیرا میزان دریافتی از بیمار در بیمارستان خصوصی مشخص و معلوم است. این حادثه زمانی شکل می گیرد که در بخش دولتی که نباید هزینه اضافه ای دریافت شود، رخ می دهد.
البته ناگفته نماند که زیرمیزی در بخش خصوصی به شکل دیگری مشاهده می شود. زیرا، این طور نیست که هر مقدار پولی که خواستند می توانند از بیمار بگیرند. چون هزینه ها مشخص است و بر اساس کدها و K جراحی که تعریف شده، هزینه ها از بیمار دریافت می شود. بنابراین، بخش خصوصی هم نمی تواند آزادانه هر طور خواست از مردم پول بگیرد. در واقع، زیادتر از رقم مصوب، زیرمیزی حساب می شود.
عبدالرحمان رستمیان یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است که به اقدامات مجلس در برخورد با پدیده زیرمیزی پزشکان اشاره می کند و می گوید: از زمانی که کمیسیون بهداشت در مجلس نهم شروع شد، موضوع زیرمیزی و تعرفه های غیرمتعارف به این کمیسیون ورود پیدا کرد. دکتر دستجردی و دکتر طریقت وزرای قبلی بهداشت به کمیسیون آمدند و در دولت یازدهم با حضور دکتر هاشمی بررسی این بحث به صورت جدی شروع شد. چون یکی از شکایت های اصلی که اعضای کمیسیون در شهرستان های خود می دیدند، زیر میزی بود.
وی به معضل زیرمیزی حتی در بیمارستان های دولتی اشاره می کند و می افزاید: حتی در بیمارستان های دولتی این معضل بود چون ممکن است در برخی از شهرستان ها بیمارستان خصوصی نباشد. همچنین در بعضی از مواقع در اورژانس زیرمیزی گرفته می شد. ولی در عین حال پزشکانی را داشتیم که زیرمیزی نمی گرفتند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس علت زیرمیزی در میان جامعه پزشکی را زیاده خواهی بیان می داند و می گوید: وقتی ارزش نسبی خدمات وجود دارد و منابع دولت به این قسمت ها آمده تا تعرفه ها را اصلاح کند، به هیچ وجه نباید زیرمیزی را داشته باشیم.
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که بيش از ۲۰ سال است گرفتار اين پدیده شده ايم و اگر جلوی آن را نگيريم آسيب جدي خواهيم ديد، بر ضرورت نظارت جدي بر دريافت هاي نامتعارف به ويژه در تهران تاكيد دارد و می گوید: مسئولين حوزه سلامت و دانشگاه هاي علوم پزشكی آبروی خود را در قبول مسئوليت گذاشته اند و دولت نيز به رغم همه مشكلات مالی به ما اعتماد كرده و به حوزه سلامت كمك كرده است و اگر عده قليلي با دريافت های غیرمتعارف ما را تحقير مي كنند بايد جلوي آنها را بگيريم و نبايد باعث سلب اعتماد مردم و مسئولين شويم.
اما دکتر سلیمان عباسی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در واکنش به اظهارات مسئولان وزارت بهداشت که معتقدند زیرمیزی در بازار سلامت صفر شده است، می گوید: اصلا چنین چیزی واقعیت ندارد که زیرمیزی در بازار سلامت به صفر رسیده باشد. با برنامه هایی که وزارت بهداشت در سال ۹۳ و ۹۴ در پیش گرفته و با توجه به اجرای طرح تحول نظام سلامت و ابلاغ کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات سلامت، و همچنین افزایش تعرفه های پزشکی به خصوص در سال جدید، ممکن است ۲ تا ۳ درصد از میزان دریافت زیرمیزی کاهش یافته باشد و این هم متوجه کسانی است که با طرح تحول نظام سلامت همکاری می کنند، اما من به آقای وزیر آدرس بیمار و بیمارستان می دهم که بروند ببیند از مردم پول غیرمتعارف گرفته اند یا خیر.
وی با اعتقاد به این مسئله که زیرمیزی بر عکس آنچه عنوان می شود، تشدید خواهد شد، استدلال خود را اینگوه توضیح می دهد: وقتی پزشکانی که برای همکاری با طرح تحول نظام سلامت مطب خودشان را تعطیل کردند و آمدند در بخش دولتی مشغول شدند، و درآمدشان افزایش یافت. حالا که درآمد این پزشکان بالا رفته است، وزارت بهداشت شروع کرده به صورت پلکانی، از درآمد آنها کسر می کند که این اقدام عوارضی خواهد داشت.
عباسی ادامه می دهد: این کاهش پلکانی درآمد پزشکان در بیمارستان های دولتی، باعث خواهد شد تا پزشک جبران این کسری را یا از جیب مردم بگیرد و یا با طرح تحول نظام سلامت همکاری نمی کند و در نتیجه این طرح با شکست مواجه خواهد شد و او به بخش خصوصی باز می گردد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با طرح این سئوال که چه لزومی دارد هم تعرفه ها را بالا ببریم و هم از درآمد پزشکان کم کنیم، می گوید: قطعا پزشک برای جبران این کسری درآمد، از بیمار خودش مطالبه خواهد کرد و در واقع، همان پدیده زیرمیزی خواهد بود.
آنچه مسلم است اینکه دریافت های زیرمیزی همچنان وجود دارد و هنوز هستند بیمارانی که ناچارند بدون هیچ اعتراض و گلایه ای و تنها به امید درمان شدن، پول خواسته شده را پرداخت کنند. این همان «پول هایی است که درد مردم را خوب می کند»!
نمایش 1 پست بیشتر از روابط عمومی
آقای رئیس جمهور شرایط هر روز برای بیماران روانی مزمن و خانواده هایشان سخت تر میشود
موسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی در نامهای به رئیسجمهور نوشت: آقای رئیسجمهور متأسفانه در منشور حقوق شهروندی توجهی به حقوق بیماران روانی مزمن نشده است و شرایط روز به روز برای این قشر از افراد جامعه و خانوادههای آنها سختتر میشود.
به گزارش تسنیم، در نامه موسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی به رئیسجمهور آمده است: آقای رئیسجمهور متأسفانه در منشور حقوق شهروندی توجهی به حقوق بیماران روانی مزمن نشده است و شرایط روز به روز برای این قشر از افراد جامعه و خانوادههای آنها سختتر میشود. لطفاً دستور دهید تا مسئولان، ابتدا این بیماران را بهعنوان شهروند در نظر بگیرند تا آنها هم بتوانند از حقوق شهروندی بهرهمند شوند.
متن کامل این نامه به شرح ذیل است:
جناب آقای دکترحسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
با اهدای سلام و آرزوی توفیق روز افزون برای جنابعالی و همکاران ارجمندتان در دولت تدبیر و امید به عرض میرساند مؤسسه حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی با هدف تکیه بر کرامت انسانی و هویت بخشی آحاد جامعه به منظور توانمندسازی آنان و توسعه و فرهنگ مشارکت و ایجاد احساس تعلق اجتماعی در سال 1377 به همت جمعی از خیرین و فعالان حوزه اجتماعی تشکیل شده است.
این موسسه تاکنون بیش از 14 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است و در حال حاضر عهدهدار نگهداری و درمان 478 نفر بیمار اعصاب و روان در سرای احسان است که به صورت شبانهروزی و رایگان نگهداری مینماید. به دلیل فعالیت 17 ساله مؤسسه در نگهداری و توانبخشی بیماران روانی مزمن، چند نکته درباره این بیماران در سطح کشور و جامعه، خدمتتان تقدیم میشود:
آقای رئیسجمهور
بیش از دو سال از دوره ریاست جمهوری حضرتعالی میگذرد بیشک پیشرفتهایی چشمگیری در سیاست خارجی و توفیقاتی در حوزه اقتصاد ایجاد شده است و در اجرای فصل سوم قانون اساسی که مشتمل بر حقوق ملت است در خصوص حقوق شهروندی دستورالعملهایی صادر فرمودهاید.
اکنون مدیران دستگاههای اجرایی برنامههای خود را برای تدوین قانون برنامه ششم توسعه ارائه تا توسط دولت محترم تقدیم مجلس شود.
آقای رئیسجمهور
متأسفانه در منشور حقوق شهروندی توجهای به حقوق بیماران روانی مزمن نشده است و شرایط روز به روز برای این قشر از افراد جامعه و خانوادههای آنها سختتر میشود. لذا درخواست داریم تا در برنامه ششم توسعه، نیم نگاهی به حقوق فراموش شده این بیماران مبذول کنید.
لطفاً از وزیران بهدشت و درمان و همچنین رفاه و تأمین اجتماعی خود سئوال کنید چند درصد از افراد جامعه به بیماری روانی دچارند و آن عدهای که در شرایط سخت این بیماری بسر میبرند از چه خدماتی بهرهمند میشوند! فراموش نکنیم که آنها هم شهروند هستند و هم محروم و نیازمند، و غیر از خدا کسی را ندارند.
آقای رئیسجمهور
سن ابتلا به این بیماری بین 15 تا 35 سالگی است، خانوادهها نخستین کسانی هستند که با علائم این بیماری روبهرو میشوند که ضرورت دارد به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند و جلوی پیشرفت این بیماری را بگیرند ولی نمیتوانند چون قانون سلامت روان هنوز در کشور به تصویب نرسیده و جایی ندارد و مراکز درمانی یا پذیرا نیستند و یا فقط برای بستری، حداکثر 56 روز در سال تحت پوشش بیمهای قرار میدهند.
آقای رئیسجمهور
لطفاً دستور دهید تا مسئولان، ابتدا این بیماران را به عنوان شهروند در نظر بگیرند تا آنها هم بتوانند از حقوق شهروندی بهرهمند شوند.
آقای رئیسجمهور
در قانون سوم توسعه نیم نگاهی در بند پنجم ماده 192 به این قشر فراموش شده گردیده ولی کم کم، کمرنگ و فراموش شد. از دولت تدبیر و امید انتظار میرود تا در برنامه ششم بهطور جدی توجه به حقوق این قشر فراموش شده از اجتماع که متأسفانه اکثر آنها در اثر آسیبهای اجتماعی دچار این بیماری شدند، توجه شود.
لذا ضمن تقدیر و تشکر از دولت تدبیر و امید، از جنابعالی و نمایندگان ارجمندتان دعوت میشود تا از سرای احسان (مرکز نگهداری بیماران روانی مزمن) بازدید کنید و با حضور خود ضمن ارشاد و تشویق همکاران سخت کوش ما، بر اهمیت توجه به بیماران روانی مزمن که دارای حقوق شهروندی هستند، بیفزاید.
اتاق عملهای هیبریدی در بیمارستان شریعتی راهاندازی میشود
رییس بیمارستان شریعتی با بیان اینکه راهاندازی هر اتاق عمل ترکیبی در بیمارستان 8 تا 10 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، گفت: در حال حاضر مقدمات راهاندازی اتاق عملهای هیبرید در بیمارستان شریعتی شروع شده و امیدواریم بتوانیم تا شش ماه آینده از این نوع اتاق عملها بهرهبرداری کنیم.
دکتر احمدرضا سروش در گفتوگو با ایسنا، از راهاندازی اتاق عملهای هیبرید در آینده نزدیک در بیمارستان شریعتی خبر داد و افزود: عمل هیبرید جدیدترین و به روزترین عملی است که در مراکز پیشرفته جراحیهای دنیا در حال انجام است و خوشبختانه با توجه به توانایی علمی و عملی بیمارستان شریعتی، در فکر راهاندازی اتاق عملهای ترکیبی که مجهز به پیشرفتهترین دستگاههای جراحی است، هستیم.
وی در ادامه کاهش مدت زمان بستری بیمار و موفقیت آمیز بودن نتیجه جراحی را از مهمترین مزایای راهاندازی اتاق عملهای هیبرید در بیمارستانها دانست و تصریح کرد: متاسفانه بیمارستانهای کمی در کشور مجهز به این اتاق عملها هستند. در حال حاضر مقدمات راه اندازی این اتاق عمل های ترکیبی در بیمارستان شریعتی شروع شده است و امیدواریم بتوانیم تا شش ماه آینده از این نوع اتاق عمل ها بهره برداری کنیم.
رییس بیمارستان شریعتی همچنین اظهار کرد: برای راهاندازی هر اتاق عمل ترکیبی نیازمند 8 تا 10 میلیارد تومان هزینه هستیم و برای تامین این اعتبارات باید دنبال استفاده از منابع خیرین و وامها باشیم.
سروش در پایان خاطر نشان کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است اتاق عملهای ترکیبی در بیمارستان شریعتی برای جراحیهای سکته مغزی، اعصاب و قلب و عروق راهاندازی شود.
مرگبارترین سرطانها در میان مردان کدامند؟
هفته جهانی سلامت مردان که از 24 تا 31 خرداد (13 تا 19 ژوئن) نامگذاری شده است، تلنگری است هر چند ناچیز برای مردانی که به سلامتشان اهمیت زیادی نمیدهند و آشنایی آنها با نشانههایی که گاهی نادیده گرفتنشان به قیمت زیادی تمام میشود.
طبق گفته پزشکان، افراد از 50 سالگی در معرض خطر بیماریهای قلبی قرار میگیرند ولی در این میان، مردان 10 سال زودتر به بیماریهای قلبی دچار میشوند و این به آن معنی است که باید از 40 سالگی مراقب عوامل پرخطر باشند. رعایت سبک زندگی سالم، عدم استعمال سیگار، وزن متعادل و رعایت رژیم غذایی سالم و خودداری از مصرف چربیها و فستفودها تأثیر زیادی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی دارد.
گذشته از بیماریهای قلبی، سرطان ریه هم سالانه قربانی زیادی میگیرد که بیشتر آنها مرد هستند. شمار مردان سیگاری نسبت به زنان بیشتر است و همین موضوع آنها را بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار میدهد. به عبارتی، حدود 90 درصد مبتلایان به سرطان ریه به دلیل مصرف سیگار، مردان هستند، اگرچه با گرایش بیشتر زنان به سیگار، شمار مبتلایان به سرطان ریه در زنان هم در حال افزایش است.
متاسفانه طبق آمارهای جهانی مرگ و میر در مردان بیش از زنان گزارش شده است که نشان دهنده اهمیت سلامت مردان و ریشه یابی در زمینه علل مرگ و میر آنهاست و باید توجه داشت که میتوان از بسیاری از خطرات بهداشتی که سلامت مردان را به خطر میاندازد به راحتی پیشگیری کرد.
مردان بیش از زنان میمیرند
ولی الله عسکری، مدیرکل ثبت احوال استان قم در این رابطه با اشاره به واقعه وفات در سال 93 در قم گفت: در سال گذشته 5521 مورد واقعه وفات در استان رخ داده است که از این تعداد 3156 مرد، 2359 زن و 6 مورد هویت آنها نامشخص بوده است.
با توجه به خطراتی که سلامت مردان را به خطر میاندازد چکاپ میتواند بخشی از امراض و بیماریها را به موقع نشان دهد و با درمان به موقع سلامتی را حفظ کرد.
ابوالفضل ایرانی خواه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این زمینه گفت: ارزیابی سلامت دارای شاخصه های مختلفی است و باید متناسب با بیماری انواع آزمایشهایی را در جهت ارزیابی دقیق سلامتی انجام داد.
وی افزود: تنها با انجام یک آزمایش نمیتوان میزان سلامتی و بیماری را تشخیص داد در واقع افراد باید در طول سال با انجام آزمایشات مختلف و با تشخیص امراض و پیشگیری از بیماریها در جهت سلامتی تلاش کنند.
همچنین در این رابطه زهرا قاسمی، مدیر مرکز سلامت جامعه امام رضا(ع) از انجام طرح سما در هفته سلامت مردان در مراکز بهداشت خبر داد و گفت: برای ارزیابی سلامت مردان در سنین میان سالی و سالمندانی باید آزمایشات دقیق انجام شود و با یک چکاب ساده و سنجش فشار خون میتوان به موقع از بروز بیماریها جلوگیری کرد.
مرگبارترین سرطانهای مردان
بررسیهای صورت گرفته حاکی از آن است که شیوع برخی بیماریها از جمله برخی سرطانها بین مردان شایعتر است و مرگ و میر بیشتری را به دنبال دارد و در این رتبهبندی، سرطان پروستات که از جمله شایعترین بیماریهای مردان به شمار میرود در رتبه اول و بعد از آن، سرطان مثانه و در رتبه سوم سرطان ریه جزء سرطانهای مرگبار ایران قرار دارد که بر اثر استعمال دخانیات و سیگار، عدم مصرف سبزیجات و میوهها بوجود میآید.
بر طبق آمارها این سرطان شایعترین نوع سرطان در مردان است که از 45 سالگی به بعد خطر ابتلا به آن بیشتر میشود و اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، با انجام عمل جراحی ساده، فرد میتواند طول عمر طبیعی داشته باشد، ولی از آنجا که سرطان پروستات امکان پیشرفت دارد، رشد تومورها میتواند عارضه شدید ایجاد کند.
معمولا در ابتلا به سرطان پروستات عوامل مهمی دخیلاند. تغذیه در این میان نقش بسیار مهمی دارد، به طوری که پزشکان به مردان توصیه میکنند از مصرف بیش از حد گوشت قرمز خودداری کرده و بیشتر مصرف گوشت سفید ماهی و مرغ را در دستور رژیم غذایی روزانهشان قرار دهند.
چاقی، اضافه وزن و سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات، خطر ابتلا به این بیماری را در مردان چند برابر میکند. از طرف دیگر، مصرف میوهها و سبزیجات در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات بسیار مؤثر است و در بین سبزیجات، گوجهفرنگی مورد تائید محققان است و پزشکان به مردان توصیه میکنند در مصرف آن کوتاهی نکنند.
دکتر مجید مظفری، متخصص بیماریهای ریوی در این باره عنوان کرد: طبق آمار 15 درصد از مردم ایران سیگار میکشند که متاسفانه بخش قابل توجهی از این آمار متعلق به جامعه مردان است در این میان افرادی که به اعتیاد نیز روی میآورند عمدتا افرادی هستند که از سن 13 تا 18 سالگی، سیگار را تجربه کردهاند.
وی ادامه داد: قلیان خطرات جدی همانند دخانیات به همراه دارد که باید در این زمینه رسانهها به آگاه بخشی مردم بپردازند اگر چه برخی از زنان نیز به استعمال دخانیات و قلیان میپردازند اما مردان بیش از زنان به دلیل فشارهای زندگی و تحمل ناراحتیهای خود به سیگار و قلیان و حتی مواد مخدر روی میآورند که در نتیجه متاسفانه مرگ و میر ناشی از سرطان ریه در بین مردان شایعتر است.
مظفری اظهار کرد: سالانه ده هزار میلیارد تومان به دلیل استعمال دخانیات از میان میرود و در مقابل برای درمان بیماری های ناشی از دخانیات 30 هزار میلیارد تومان هزینه نیاز است.
تهدیدهای سلامت مردان
دکتر جاوید ثمودی، روانشناس در این زمینه عنوان کرد: فشارهای روحی به دلیل مشکلات زندگی، جامعه مردان را بیش از زنان تهدید میکند چرا که زنان با حرف زدن و گریه کردن بخشی از نیازهای عاطفی خود را با تخلیه روحی تامین میکنند اما سکوت مردان موجب میشود که این فشارها، سلامتی آنها را به خطر بیندازد.
وی گفت: در زمینه انجام برخی از خشونتها در مردان میتوان ریشههایی از عصبانیت در محیط خانواده را پیدا کرد مردانی که در خانواده به لحاظ عاطفی و روحی مورد توجه قرار نمیگیرند به مراتب بیش از دیگر مردان به خشونت پناه میبرند در این زمینه همسران وظیفه دارند محیطی آرام برای همسران خود مهیا سازند و به نیازهای عاطفی همسران در جهت تامین سلامت مردان توجه ویژهای داشته باشند.
توجه ویژه به تامین نیازهای عاطفی مردان در نهاد خانواده
مهدی زارعی، یکی از جامعه شناسان متذکر شد: مردان به طور مستقیم در جامعه با آسیبها و ناهنجاریها و مشکلات مواجهند که گاه این آسیبها و چالشها بیش از آستانه تحمل مردان است و سلامتی روحی و جسمی آنها را به خطر بیندازد. خانواده با تسکین و آرامش میتواند از بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی جلوگیری کند.
صادق امینی یکی از شهروندان و از کارمندان در قم درباره موضوع سلامت مردان بر این باور است که نگاه جامعه به مردان به عنوان تامین کننده معیشت تا جایی است که در بسیاری از موارد خانوادهها به روحیات و آلام مردان توجهی ندارند در حالی که مردان برای حضور فعال و پر نشاط در جامعه نیازهایی دارند که باید مد نظر قرار گرفت تا سلامت آنها برای ادامه تلاش در زندگی تضمین شود.
مهدیه امری از شهروندانی که همسرش به علت سکته قلبی در بیمارستان بستری شده است، عنوان کرد: مدتها بود که مشکلات شغلی همسرم را آزار میداد و ما به این امر توجه چندانی نداشتیم. در این مدت همسرم حرفی از مشکلات کاری خود نمیزد و بیش از گذشته سیگار میکشید تا اینکه چند روز قبل دچار حمله قلبی شد.
ورزش از مولفههای مهم در حفظ سلامت مردان
دکتر عبدی، ورزش را یکی از مولفههای مهم در حفظ سلامت مردان دانست و گفت: اگر مردان به جای استعمال دخانیات به ورزش بپردازند میتوانند توان و ظرفیتهای لازم برای مواجهه با مشکلات را به دست بیاورند در این باره باید در ادارات و کارخانهها و ارگانها دقایقی را برای ورزش و حتی تغذیه سالم برای مردان فراهم کرد.
تغذیه سالم مهمترین رکن سلامت مردان
علی اکبر حق ویسی، کارشناس تغذیه در باره اهمیت تغذیه سالم در مردان گفت: با توجه به وجود اهرمهای فشار در زندگی به ویژه مردان باید تغذیهای سالم در پیش بگیرند تا علاوه بر جلوگیری از چاقی از استرس و اضطراب که گاه منجر به خشم و عصبانیت میشود و بیماریهای قلبی و عروقی را در پی دارد به دور باشند.
بر طبق آمارها، مردان 5 تا 10 برابر بیشتر از زنان دچار عصبانیت شدید و اقدام به خودکشی میشوند که این زنگ خطر نه تنها برای مردان که برای جامعه محسوب میشود تا راهکارهای مناسبی بر کم کردن فشارها و توجه مردم جامعه به سلامتشان در نظر گرفته شود. باید پذیرفت که مردان به عنوان افرادی پویا و تلاشگر در جامعه نیاز به توجه خاص دارند تا سلامت روحی و جسمی آنان تضمین شود.
افتتاح فازنخست آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه پزشکی تهران در 31خرداد
به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر مسعود یونسیان افزود: فعالیت این آزمایشگاه به شکل غیررسمی مدتی است آغاز شده و در پایان خرداد ماه افتتاح رسمی آن را خواهیم داشت.
وی، شروع فرآیند راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی را سال 1386 خواند و افزود: در پی تصمیم کلی نظام بهداشت و درمانی کشور، دانشگاه هایی که به عنوان قطب شناخته می شوند موظف شدند آزمایشگاه جامع راه اندازی کنند تا به هیات علمی، دانشجویان و پژوهشگر خدمات مناسب ارائه دهد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به ساختمان آزمایشگاه جامع تحقیقاتی به مساحت 10 هزار و 300 مترمربع گفت: این ساختمان در 11 طبقه (8 طبقه فضای مفید آزمایشگاهی است) ساخته شده که طبقه اول آن به آزمایشگاه معاونت غذا و دارو اختصاص دارد.
یونسیان ادامه داد: در حال حاضر تجهیزاتی که تاکنون خریداری شده در طبقات 4 و 5 مستقر و سایر طبقات برای توسعه فعالیت های آینده آزمایشگاه در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به هزینه های انجام شده با اعتباری بیش از 200 میلیارد ریال گفت: تجهیزات آزمایشگاه جامع تحقیقاتی از منابع داخل و خارج دانشگاهی (با حمایت وزارت بهداشت) خریداری شده است و البته برای تکمیل سایر بخش های آن حداقل به همین میزان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم با راه اندازی فاز اول، به تدریج منابع لازم به این منظور تامین و اقدام گردد.
یونسیان با تاکید بر اینکه این آزمایشگاه صرفا به ارائه خدمات پیشرفته تحقیقاتی اختصاص داده شده افزود: آزمایشگاه جامع تحقیقاتی به عنوان آزمایشگاه همکار می تواند با کلیه آزمایشگاه های داخل دانشگاه همکاری کند.
یونسیان تاکید کرد: این آزمایشگاه اگر به مرحله درآمدزایی برسد، هرچقدر درآمد کسب کند همه صرف توسعه، به روزرسانی و افزایش کمیت و کیفیت خدمات ارائه شده خواهد شد.
ایجاد اولین بیمارستان هوایی کشور
یس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از ایجاد اولین بیمارستان هوایی کشور خبر داد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر ناصر چرخساز در این باره افزود: به منظور توسعه همکاری و ایجاد ارتباط موثر بین سازمان و همچنین پاسخگویی سریع، موثر و کارامد در ارائه خدمات بهینه امدادی در زمان وقوع بحران توافقنامهای مابین جمعیت هلال احمر و شرکت هواپیمایی ماهان منعقد شد.
وی به برخی مفاد این توافقنامه اشاره کرد و گفت: مقرر شد شرکت هواپیمایی ماهان یک فروند هواپیما جهت ایجاد بیمارستان هوایی دراختیار جمعیت هلال احمر قرار دهد و این جمعیت نیز متعهد میشود ضمن ارائه آموزشهای امداد و نجات و کمکهای اولیه به پرسنل ماهان(کادر پرواز و ستاد) اقدام به تجهیزآمبولانس هوایی و تأمین گروه پزشکی مربوط، جهت بکارگیری در شرایط اضطراری برابر استانداردهای پروازی نماید.
بنابراعلام روابط عمومی سازمان امداد و نجات، چرخساز ابراز امیدواری کرد؛ این توافقنامه بین دوسازمان، گامی بلند در جهت بهبود و ارتقاء سطح خدماترسانی به هموطنان درجایجای میهن اسلامی باشد.
اسامی ۶ فرآورده آرایشی و بهداشتی غیرمجاز اعلام شد
سازمان غذا و دارو اسامی ۶ فرآورده آرایشی و بهداشتی غیرمجاز را اعلام کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، سازمان غذا و دارو اعلام کرد:با عنایت به تاکیدات مستمر رئیس سازمان غذا و دارو بر ارتقای نظارت در سطح عرضه و مبارزه با کالاهای فاقد سلامت؛ واحدهای تولیدی و محصولات مایع دستشویی تولیدی شیمیایی ماهان با نام تجاری مائده، موم سرد سلامت آرای خاورمیانه با نام تجاری نوین، عطر با نام تجاری عشق، حوله کاغذی،کاغذ توالت و دستمال کاغذی گروه صنعتی نالیمان با نام تجاری دیبا و مایع دستشویی با نام تجاری بهشو به دلیل تولید محصولات غذایی بر اساس اسناد و مجوزهای باطل شده بهداشتی مورد نظر اداره کل فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی ، غیر مجاز شناخته شده است .
سازمان غذا و دارو اضافه کرد: از کسانی که این محصولات را در سطح عرضه مشاهده میکنند درخواست می شود در اسرع وقت، روابط عمومی سازمان سازمان غذا و دارو، معاونت های غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع آوری آنها اقدامات شود.
نمایش 1 پست بیشتر از روابط عمومی
تکذیب شیوع وبا در خوزستان
رئیس مرکز بهداشت خوزستان، شیوع بیماری وبا در این استان را تکذیب کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سلمان زاده با اشاره به شایعات اخیر در شبکه های اجتماعی در خصوص شیوع بیماری وبا در خوزستان گفت : تاکنون هیچ گزارشی از شیوع این بیماری در استان دریافت نشده و این اخبار دروغ است.
وی با بیان اینکه بیماری اسهال در اواخر بهار و اوایل پاییز در این استان شایع می شود؛ افزود: مواردی از ابتلا به این بیماری در استان دیده شده که البته این موارد نیز رو به کاهش نهاده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان به شهروندان توصیه کرد از بطری های آب آشامیدنی مصرف و از خوردن کاهو ، سبزی در خارج از خانه خودداری و آنها را در منزل پس از سالم سازی مصرف کنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت : همچنین شهروندان اگر نیاز به مصرف آب شیرین دارند حتما از کارگاه های تولید آب شیرین کن خرید و از تهیه آب از ماشین های دوره گرد جلوگیری و به صورت مرتب فیلترهای آب تصفیه کن منزل خود را تعویض کنند.
نمونه گیری مرتب آب شهر اهواز
وی با بیان اینکه آب شهر اهواز به صورت مکرر نمونه گیری و آزمایش می شود ادامه داد: آب شرب اهواز از نظر میزان کلر مناسب و فاقد هرگونه میکروب است.
دکتر سلمان زاده از شهروندان خواست در صورت مواجه با بیماری اسهال سریع به مراکز درمانی استان مراجعه کنند.
وی همچنین از مسئولان درخواست کرد با عوامل شایعه ساز خبر شیوع بیماری وبا در استان خوزستان برخورد جدی کنند.
در روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر شیوع بیماری وبا در شبکه های اجتماعی در خوزستان منتشر شده است.
حال مرکز طبی کودکان خوش نیست
گذرمان که به خیابان قریب بیافتد چادرهای اطراف بیمارستان چشم هر رهگذری را خیره میکند. علائم ظاهری بیمارستان خبر از حال ناخوش تنها مرکز فوق تخصصی کودکان کشور میدهد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مسیرمان که به خیابان قریب میافتد ناخود آگاه چادرهای اطراف بیمارستان چشم هر رهگذری را خیره میکند.
اینجا نه پارک است، نه شهر بازی و نه...
اینجا مرکز طبی کودکان است. تنها مرکز فوق تخصصی کودکان در کشور، مرکزی که در سال 1347 به همت دکتر اهری و دکتر قریب آغاز به کار کرد و رسالتش ارائه خدمات تشخیص و درمان به بیماران، آموزش و تربیت نیروی انسانی، ایجاد بستر تحقیقاتی در زمینه علوم پزشکی با بالاترین کیفیت در مناسبترین زمان بر مبنای اخلاق پزشکی شد.
نزدیکتر میروم تا ماجرای چادرها را پیگیری کنم اما انگار این چادرها همان هتلینگ بیمارستانی است که در طرح تحول نظام سلامت برای بیماران و همراهانشان اجرایی شود.
با چادر نشینها هم صحبت میشوم همهشان از راه دور آمدهاند نه یک روز نه دو روز بلکه هفتهها یا حتی ماهها است. این چادرها شده سقف بالای سر خودشان تا کودکانشان زیر سقف مرکز طبی کودکان دردهایشان تسکین پیدا کند.
گله داشتند، نه از نداشتن سقف بالای سر و فرش زیر پا بلکه از کمبودها و مشکلاتی که برای درمان کودکانشان داشتند مشکلاتی که رنج بیماری کودکانشان را چند برابر میکرد.
رنگ رخساره خبر میدهد از سر درون
حرفهای چادر نشینها رغبتم را برای رفتن به داخل ساختمان بیشتر کرد.کنجکاوی که مستقیم مرا به اتاق ریاست برد.
از حضورمان استقبال گرمی کرد و از مشکلات گفت: مشکلاتی که به قول دکتر ربانی ریاست بیمارستان مرکز طبی نقاط قوت این بیمارستان را به نقاط ضعف تبدیل کرده بود. برای شمردن مشکلات باهم راهی بخش شدیم.
دکتر ربانی از آغاز تاسیس مرکز طبی گفت که با یک ساختمان کوچک کار خود را آغاز کرد. اما الان 25 بخش درمانگاهی از بیماریهای عفونی گرفته تا خون و جراحی قلب و بخش پاراکلینیکی روزانه صدها کودک بیمار را پذیرش میکند.
پا که به بخشها میگذاریم نگاه کودکان ما را پای تخت میکشاند کودکانی که نمیدانند درد چیست، بیماری یعنی چه و مادرانی که چشم به راه لبخند و نفس راحت کودکانشان هستند.
میگوید که یک هفتهای هست که از اتاق بیرون نرفته است، همه مادر زهرا صدایش میکنند... زهرایی که هنوز یک سالش نشده، اما نه ماه است در بیمارستان بستری که نه، زندگی میکند.
بیشتر از اینکه پدر، پدر بزرگ، مادر بزرگ، خاله یا عمه را ببیند پزشک و پرستار را دیده.
مادرش از وضع بد تغذیه و بهداشت گله میکند یا مشکلات تهیه دارو برای زهرا که در طرح تحول سلامت قرار بود او را راهی داورخانههای بیرون بیمارستان نکند اما کجا الوعده وفا؟؟؟
از روزی میگویدکه حال ناخوش زهرا تن رنجورش را راهی بخش ICU کرد ولی تختی برای بستری زهرا نبود.
کمبود تخت ICU در مرکز طبی
به محض ورود به بخش ICU متوجه اوضاع وخیم کودکان بستری در این بخش میشوی اما وخیمتر از حال بیماران، وضعیت تختهای ICU این بخش است.
دکتر شریفزاده فلوشیپ ICU کودکان میگوید: کمبود تخت ICU یکی از مشکلات این مرکز است. بیمارانی که به این بخش منتقل میشوند با چندین مشکل به اینجا میآیند و نیازمند خدمت رسانی سریع هستند اما متاسفانه در این بخش 19تخت ICU داریم که 10 تا از تخت ها در این بخش و 9 تای دیگر در ICU اورژانس است.
وی افزود: ضریب اشغال تختهای ICU در مرکز معمولا همیشه 100 درصد است و اکثر اوقات مجبور به استفاده از تخت اکسترا (اضافی) میشویم تا بتوانیم جان کودکی را نجات دهیم.
دکتر ربانی در ادامه در خصوص وضعیت ICU مرکز طبی کودکان افزود: در تمام دنیا در بخشهای
ICU متخصص و فلوشیپهای ICU حضور دارند. البته این نیروها در مرکز طبی هم تحت عنوان ICU man فعالیت میکنند ما دو دوره آموزش اجرایی داشتهایم ولی همچنان در این زمینه عقب هستیم و نیاز است وزارت بهداشت در این زمینه نیروهایی را تربیت کند تا با کمک به کودکان مراجعه کننده به این بخش از آسیبهای جدی و ماندگار که در آینده هزینه سنگینی هم در پی خواهد داشت جلوگیری شود.
دست و پنجه نرم کردن با کمبود پرستار
کمبود نیروی پرستاری مشکلی کشوری است که گویا قرار نیست پروندهاش بسته شود. مشکلی که گریبان تنها مرکز فوق تخصصی کشور را هم گرفته.
خانم قوین چیان سر پرستار ICU میگوید: کمبود پرستار باعث شده نسبت پرستار به بیمار یک به 3 باشد در حالیکه استاندارد این بخش این است که هر بیمار یک پرستار داشته باشد و این مسئله کیفیت و سرعت خدمت رسانی به بیماران را کاهش داده.
باز هم ناسازگاری بیمهها
دکتر ربانی رئیس مرکز طبی کودکان از بیمهها هم گله کرد و گفت: بسیار تعجب میکنم از بیمهها که هنوز باید در برابر خدماتی که ارائه میدهیم چانه بزنیم تا هزینه آن را دریافت کنیم.
وی تصریح کرد: ما حتی در بیمارستان کسانی را نداریم که تا خدماتی را که ارائه میدهیم را ثبت کند و ماموران بیمه حتی برای ما کسورات هم میزنند در حالیکه این حق بیمارستان است و اگر بیمه کمک لازم را به بیمارستان نکند و حق و حقوق بیمارستان را پرداخت کند در تاسیس مراکز دیگر و گسترش خدمات بیمارستان وضعیت بهتری پیدا میکنیم.
کمبودهایی که دست مرکز طبی را از پذیرش درمان خارجی کوتاه کرده
توریسم درمانی موضوعی است که تقریبا در همه جای دنیا به پای ثابت برنامههای درمانی تبدیل شده. برنامهای که قرار بود در فاز دوم طرح تحول نظام سلامت اجرایی شود اما گویا هنوز جای خالی آن در مراکز درمانی خود نمایی میکند.
دکتر ربانی از صدها بیمار خارجی که برای پذیرش در مرکز طبی کودکان درخواست کردهاند، گفت: بیمارانی که حاضرند برای درمان ارز وارد کشور کنند اما متاسفانه ما حتی برای پذیرش بیماران داخلی مشکل داریم و همین موضوع باعث میشود بیماران خارجی به کشورهایی همچون ترکیه سفر کنند.
در حال حاضر حدود بیست مرکز درمانی کودکان در کشور وجود دارد اما اهمیت مرکز طبی کودکان به عنوان تنها مرکز فوق تخصصی کودکان آن را نیازمند نگاه ویژه نه تنها از سوی وزارت بهداشت بلکه همه مسئولین کرده چرا که درمان و کاهش آسیبهای جدی کودکان میتواند هزینهی درمانی کمتری در سالهای آینده برای کشور به همراه داشته باشد.
page=1&profile_user_id=10000360&year=&month=
نمایش بیشتر