آرتروز زانو
آرتروز زانو ( Knee Osteoarthritis) از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالاتر از چهل سال است.آرتروزمفصل زانو، شایعترین بیماری تخریبی در بین مفاصل بدن میباشد و میزان ابتلا به آن در خانمها نسبت به آقایان بیشتر است.
آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که از آن به بیماری مفصلی پیش رونده یاد میشود.از این بیماری به نامهای استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز یاد می کنند. تخریب پیش رونده مفصل در جامعه ما به نام آرتروز معروف است.
مهمترین نشانه آرتروز زانو
مهمترین مشخصه آرتروز، تخریب تدریجی غضروف مفصلی است.قسمت دو انتهای هر استخوان، از غضروف که بافتی است انعطاف پذیر ساخته شدهاست.با شروع بیماری آرتروز زانو، غضروف انتهای تحتانی استخوان فمور(ران) و غضروف قسمت فوقانی استخوان درشتنی به تدریج دچار تغییرات تخریبی(دژنراتیو) میگردد.به همین ترتیب درگیری و آسیب غضروف کشکک به آرتروز این ناحیه منجر میشود.بنابراین آرتروز مفصل زانو در دو ناحیه تیبیوفمورال (مفصلی که بین استخوان ران و ساق ایجاد میشود) و مفصل کشککی-رانی میتواند ایجاد شود.
علت اصلی تخریب غضروف در بیماری آرتروز، عدم وجود عروق خونی جهت تغذیه این ناحیه میباشد، ازطرفی غضروف مفصلی فاقدعصب است و به هنگام آسیب، دردی حس نمیشود که همین مسئله زمینه تخریب بیشتر را فراهم میکند.البته تغذیه غضروف ازطریق غشاء سینوویوم و حرکات مفصل انجام میشود.
عوامل زمینه ساز
۱- ضربه
۲-پارگی عناصر مفصل زانو (مثلاً منیسک ها، رباطها و کپسول مفصلی(
۳-بیماری )کندرومالاسی کشکک (نرم شدن غضروف زیر کشکک و موارد دررفتگی مکرر آن
۴-شکستگیها ی درون مفصلی و دررفتگیها
۵-وجود بیماریهای مفصلی (همانند آرتریت روماتوئید یا بیماری عفونی در مفصل و...
۶-تغییر شکلها(دفورمیتی ها)ی مفصل زانو که عبارتنداز:
• پای ضربدری
• پای پرانتزی
• خم شدن مفصل زانو
• حرکت بیش از اندازه مفصل به سمت عقب یاهیپراکستنشن زانو
۷-عدم کنترل فعالیتهای روزمره که منجر به استرس بیش از اندازه به ناحیه زانو میگردد، مواردی چون چهارزانو نشستن، دوزانو نشستن، توالت طولانی مدت غیرفرنگی و بالا و پایین رفتن از پلهها به دفعات متوالی به خصوص پلههایی که شیب تند دارند.
-8شغل و حرفهای که باعث فشار بیش ازحد به زانو میشود به ویژه افرادی که در طول فعالیتهای کاری سخت، هیچگونه استراحتی به مفاصل جهت ترمیم و احیای مجدد نمیدهند.
-9چاقی
-10عوامل ژنتیکی
-11بیماری استئوکندریت دیسکان
-12کیست منیسک
-13منیسک دیسکی شکل
-14بی ثباتی زانو به علت شلی رباط ها
علایم و نشانهها
علایم و نشانههای آرتروز زانو ممکن است درارتباط با موارد زیر باشد:
-درد که با پیشرفت بیماری ایجاد میشود
-تغییر وضعیت عناصرمفصلی همانند التهاب تاندونها و بورسها، ضخیم شدن غشاء سینوویال و درگیرشدن استخوانهای زیرغضروف که از عوامل مهم ایجاد درد مفصل زانو میباشند
-خشکی مفصلی
-کاهش دامنه حرکتی مفصل که در مراحل پیشرفته بیماری ایجاد میشود
-ضعف و آتروفی عضلات اطراف مفصل که در موارد کاهش دامنه حرکتی بوجود میآید
-گاهی وجود کریپتاسیون در حرکات مفصل
-گاهی تجمع مایع در مفصل(Joint Efusion) دیده میشود.، وجود افیوژن در مفصل، مگر پس از فعالیت زیاد بعید است.
-دگرریختی یا تغییرشکل در مفصل که درارتباط با آرتروز زانو بیشتر به صورت پای پرانتزی (Genu Varum) است
-احتمال ایجاد کیست در ناحیه پشت مفصل که به کیست بیکر(Baker Cyst) معروف است
یافتههای شایع رادیولوژی
مهمترین نتایج رادیولوژی از ناحیه زانوی بیماران مبتلا به آرتروز زانو عبارتنداز:
• کاهش فضای مفصلی به خصوص در سمت داخل زانو.با توجه به وضعیت مفصل زانو (سطوح مفصلی کوندیلهای داخلی-خارجی استخوان ران با سطوح کوندیلهای داخلی-خارجی درشت نی) سطوح داخلی مفصل بیشتراز سطوح خارجی درگیرمی شود. غضروف در عکس رادیولوژی مشخص نمیباشد و ازطریق فضاهای مفصلی است که متوجه میزان آسیب میشویم
• وجود اسکلروز زیر غضروف
• ایجاد زواید استخوانی به نام استئوفیت در حاشیه استخوانهای مفصل
درمان
درمان آرتروز زانو با توجه به مشکل بیمار می تواند درارتباط با موارد زیر باشد:
-1درمان دارویی در حال حاضر داروی سلکوکسیب در بازار دارویی موجود است که عوارض گوارشی داروهای قدیمی را ندارد
-2کاهش وزن درصورت وجود چاقی
-3کنترل فعالیتهای روزمره ,پرهیزازچهار زانو نشستن، پرهیزاز دو زانو نشستن، کاهش شیب پلههای منزل، بالا و پایین رفتن از پلهها به صورت یک پله-یک پله که مستلزم صبر و حوصله میباشد، پرهیزاز وضعیتهای ثابت که زانو در یک حالت به مدت طولانی قرار میگیرد و درنهایت عدم انجام حرکات جهشی-چرخشی و تند
-4تقویت عضلات اطراف مفصل زانو.با تقویت عضلات میزان فشار روی مفاصل کاهش مییابد که نوع تمرین و شدت آن ازطریق فیزیوتراپیست تنظیم میشود
-5تحرک مفصل به صورت کنترل شده.با توجه به اینکه غضروف فاقد عروق خونی است، حرکات طبیعی نقش بسزایی در تغذیه غضروف دارد
-6حرکات و فعالیتهایی که باعث تشدید درد میشوند حتماً ترک شود
-7تنظیم یک برنامه درمانی برای بیمار توسط فیزیوتراپیست به خصوص در مواردی که بیماری شدت یافته و احتمال زمین گیر شدن وجود دارد.بهتر است در موارد شدید بیماری تنظیم برنامه درمانی در ارتباط با محیط فرد صورت گیرد، مسائلی ازقبیل استفاده از تخت، تنظیم ارتفاع تخت با توجه به قد فرد و به ویژه آموزش استفاده از وسایل کمکی همانند عصا و واکر.مثلاً تنظیم ارتفاع واکر با توجه به قد فرد در بسیاری از موارد، راه رفتن بیمار را تسهیل میکند.
-8استفاده از زانوبند و وسایل کمکی طبق نظر متخصص مربوطه یا مشاوره با فیزیوتراپیست
-9آب درمانی(هیدروتراپی(
-10برنامه تمرینات هوازی
-11درمان با عمل جراحی.زمانیکه درد و مشکلات مفصل خیلی شدید است، عمل جراحی طبق نظر پزشک متخصص جراحی ارتوپد ضرورت مییابد.
علایم افسردگی چیست؟
افسردگی با 9 معیار دقیق تعریف می شود. این معیارها براساس محورهای چهارگانه DSM هستند که مشخصه هایی جهانی و تعریف شده اند.
1- خلق و خوی افسرده.
برای اطلاق افسرده بودن به فرد، او باید تمام روز و تقریباً هر روز این حالت را داشته باشد. این خلق و خوی افسرده توسط خود شخص با احساس اندوه، پوچی و افسردگی حس می شود یا توسط اطرافیانش مشاهده می گردد. در میان کودکان یا بزرگسالان، این خلق و خو می تواند با تندخویی بروز پیدا کند.
2- بی علاقگی یا لذت نبردن از فعالیت هایی که معمولاً لذت بخش و جالب اند.
این نشانه هر روز و عملاً برای تمامی فعالیت ها دیده می شود.
3 - حس خودکم بینی یا احساس گناه بیش از حد و نامتناسب.
این احساس تقریباً همیشه و هر روز وجود دارد.
4 - داشتن ایدۀ خودکشی به طور مکرر، خواه با نقشه یا بدون نقشۀ دقیق یا با اقدام به خودکشی.
فکر کردن به مرگ (مثلاً گفتن «من ترجیح می دهم که مرده باشم») نیز از این دسته محسوب می شوند.
5 - مشکلات خواب. ممکن است به شکل بی خوابی یا پرخوابی بروز کند.
این مشکلات هر روز در میان افراد افسرده دیده می شود.
6- آشفتگی یا کندشدن روانی - حرکتی.
این نشانه نیز هر روز حضور دارد که یا توسط خود فرد افسرده بیان می شود یا اطرافیانش مشاهده می کنند. در افسردگی، حرف فقط بر سر یک احساس بی قراری یا کندشدگی ساده نیست، بلکه این آشفتگی یا کندشدگی قابل ملاحظه و مشهود است.
7- مشکلات اشتها شامل بی اشتهایی و کاهش وزن و بالعکس
با افزایش اشتها و اضافه شدن وزن می تواند روی دهد. این مشکلات بدون رژیم گرفتن به وجود می آیند.
8 - مشکلات تمرکز.
این مورد اغلب با مشکل در اندیشیدن و حتی تردیدهای تکراری ظاهر می شود. پدیده ای قابل مشاهده و روزانه است و تنها احساس عدم موفقیت در متمرکز شدن نیست.
9 - احساس روزانه خستگی یافقدان انرژی.
برای مطرح کردن افسردگی با یک تشخیص جدی، باید حداقل 2 مورد از 4 مورد اول در شخص دیده شود. و در ادامه، در افسردگی حداقل 5 مورد از این 9 معیار دیده می شوند.
هنگامی که نشانه های یک افسردگی واقعی را در خود دیدید، مهم است که به خودتان کمک کنید. مطمئناً برای این بیماری، درمان های دارویی و البته درمان های مکمل غیر دارویی (روان درمانی، ورزش، استراحت، تغییرات ضروری در شکل و قالب زندگی و کار و...) وجود دارد. داروهای متعددی برای درمان افسردگی کاربرد دارند .سرترالین یکی از داروهایی است که بدون عوارض داروهای قدیمی تر ومصرف یکبار در شبانه روز در از بین بردن علایم افسردگی و اضطراب توام مورد استفاده دارد.
دو شرکت بزرگ داروسازی جهان، یعنی شرکت داروسازی آمریکایی فایزر و شرکت ایرلندی الرگان، روز دوشنبه ادغام شدند و بزرگترین شرکت داروسازی جهان را خلق کردند.
ارزش سهام معامله شده در این قرارداد ۱۶۰ میلیارد دلار است و فروش سالیانه شرکت ۶۰ میلیارد دلار در سال برآورد شده است. به نوشته روزنامه یو اس ای تودی، این بزرگترین قرارداد ادغام دو شرکت داروسازی است.
نام جدید شرکت های ادغام شده " فایزر پی ال سی" و مقر آن در ایرلند خواهد بود و به عنوان بزرگ ترین شرکت دارویی جهان، جای نوارتیس (Novartis) سوئیس را خواهد گرفت.
انتظار می رود مراحل اجرایی این قرارداد تا نیمه دوم سال ۲۰۱۶ پایان گیرد، ولی سازمان های بین المللی تنظیم قوانین ضدانحصار باید این قراداد را بررسی و آن را تایید کنند.
با این ادغام و ثبت شرکت در ایرلند، مالیات شرکت فایزر از ۲۵ درصد نرخ مالیات شرکت ها در آمریکا به بین ۱۷ تا ۱۸ درصد نرخ مالیات در ایرلند کاهش پیدا می کند.
ادغام شرکت های آمریکایی با شرکت های خارجی به منظور پرداخت مالیات کمتر، در سال های گذشته امری جنجال برانگیز بوده است.
واکسن ذات الریه، قرص های کاهش کلسترول، وایاگرا، بوتاکس، و داروهای مورد استفاده برای مقابله با فراموشی و افسردگی، از جمله محصولات تولیدی این دو شرکت است
بهستان دارو تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
برای اولین بار در کشور برگزار شد .
21 آبان ماه؛ روز جهانی "پنومونی"
بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای پنوموکوکی اولین بیماریهای عفونی کشنده در سراسر دنیاست و سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر 5 سال بر اثر ابتلا به بیماریهای پنوموکوکی جان خود را از دست می دهند.
بیماری پنومونی(عفونت ریه یا ذات الریه)، به عنوان بیماری عفونی کشنده در کودکان زیر 5 سال و افراد بالای 65 سال شناخته می شود که هر ساله منجر به مرگ عده زیادی از افراد می شود.
بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماریهای پنوموکوکی اولین بیماریهای عفونی کشنده در سراسر دنیاست و سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر 5 سال بر اثر ابتلا به بیماریهای پنوموکوکی جان خود را از دست می دهند.
از این رو سازمان بهداشت جهانی و یونیسف 12نوامبر یا 21 آبان ماه را به عنوان روز جهانی پنومونی نامگذاری کرده است.
نامگذاری این روز در جهان با هدف اطلاع رسانی گسترده در خصوص این بیماری مهلک و راههای پیشگیری از آن صورت گرفته است به طوریکه هر ساله کشور های مختلف این روز را با برنامه های اجتماعی و علمی برای عموم مردم و افراد مرتبط با امر بهداشت و پیشگیری برگزار می کنند.
به همین مناسبت، قرار است امسال برای اولین بار در کشور این روز با هدف اطلاع رسانی و آگاهی دهی به مردم و جامعه پزشکی همراه با سایر کشورهای دیگر برگزار شود.
بدون شک اطلاع رسانی در زمینه این بیماری به ارتقا سلامتی جامعه منجر خواهد شد.
درباره کمر درد بیشتر بدانیم
کمردرد شکایت شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن روبرو میشوند. آمار نشان میدهد که ۸۰٪ از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک بار به علت کمردرد به پزشک مراجعه کردهاند. اگرچه علت کمردرد در بسیاری از بیماران ازطریق شکایت بیمار، آزمونهای بالینی و آزمایشگاهی و همچنین بخش تصویر برداری پزشکی قابل شناسایی است، ولی به دلیل شایع بودن دردهای ناحیه کمر و عوامل مختلفی که در ایجاد آن نقش دارند، تشخیص علت اصلی به وجود آورنده کمردرد مشکل است.
در ستون فقرات، درصورت ضایعه و درگیرشدن عناصر حساس به درد همانند ماهیچهها و تاندون آنها، رباطها، ، مفاصل بین مهرهای پشتی، اعصاب نخاعی و ریشههای آنها، عروق خونی و طناب نخاعی به هر دلیلی، احتمال ایجاد درد وجود دارد که ممکن است در همان ناحیه و یا نقاط دورتری به شکل دردهای تیرکشنده احساس گردند
علل کمردرد
به نظر پزشکان بیش از 85 درصد علل درد های عضلانی مربوط به بی تحرکی است. صرف نظر از عواملی چون چاقی و نوع شغل، مهمترین علل کمردرد عبارتنداز:
• درد مکانیکی کمر
• درد کمر التهابی
• درد به دلیل عفونت
• درد ناشی از تومورها(Tumors)
• درد کمر با منشاء عروقی
• درد کمر با منشاء روانی
درمان کمردرد
به طورکلی، درمان شامل موارد زیر است:
• درمان دارویی: برخی داروهای ضد درد و التهاب( داروی سلکوکسیب عوارض گوارشی داروهای قدیمی را ندارد و اثر بخشی بالایی در کاهش درد دارا می باشد )
• درمان فیزیوتراپی که بیشتر در ارتباط با دردهای مکانیکی کاربرد دارد
• کنترل فعالیتهای روزمره جهت کاهش درد و پیشگیری از بروز دردهای کمری
• تصحیح حالت نشستن جهت جلوگیری از کمر درد و قوز پشتی ،
• استفاده از حمایت کننده ها یا ساپورترهای کمری در هنگام نشستن
• درمان جراحی که در آسیبهای شدید و موارد خاص مطرح میگردد. زمانی که درد بیمار خیلی زیاد باشد و بیمار به درمانهای فوق پاسخ ندهد ممکن است نیاز به عمل جراحی ضروری باشد.
بیماری آلزایمرچیست ؟
یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل میرود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظهاست. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت میکند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموختههای اخیر محدود میشود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب میبینند. بیمار پاسخ سئوالی را که چند لحظه قبل پرسیدهاست فراموش میکند و مجدداً همان سؤال را میپرسد. بیمار وسایلش را گم میکند و نمیداند کجا گذاشتهاست. در خرید و پرداخت پول دچار مشکل میشود و نمیتواند حساب دارائیش را نگه دارد. بتدریج در شناخت دوستان و آشنایان و نام بردن اسامی آنها نیز مشکل ایجاد میشود. کمکم مشکل مسیر یابی پیدا شده و اگر تنها از منزل بیرون برود ممکن است گم شود. در موارد شدیدتر حتی در تشخیص اتاق خواب، آشپزخانه، دستشویی و حمام در منزل خودش هم مشکل پیدا میکند. بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمار شده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری بیمار شود.
یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است. مثلاً بیمار فکر کند همسرش به وی خیانت کردهاست و یا همسایگان و پرستارش قصد آسیب رساندن و توطئه علیه وی را دارند. بیمار ممکن است به فرزندانش بدبین شود. گاهی اوقات بیمار افرادی را مثلا والدین فوت شده یا اقوام را که نیستند و حضور ندارند میبینند.
در موارد شدید بیمار برای انجام کارهای اولیه شخصی نیاز به کمک پیدا میکند و ممکن است توانایی کنترل ادرار و مدفوع را هم از دست دهد. بیمار دچار زوال عقل ممکن است در تکلم و یافتن کلمات مناسب مشکل پیدا کند و در نتیجه کم حرف و گوشه گیر شود. در موارد پیشرفته تر بیمار آگاهیش را نسبت به بیماری از دست داده و نمیداند دچار ناتوانی در انجام برخی کارها است و ممکن است کارهای خطر ساز انجام دهد. بتدریج ممکن است توانایی حرکتی بیمار هم دستخوش آسیب شده و مکرراً تعادلش را از دست داده زمین بخورد.
آلزایمر رایجترین شکل زوال عقل است. علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز شده و بهتدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشهگیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتیهای تنفسی به پایان میرسد. مرگ پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق میافتد.
این بیماری علاجناپذیر را اولین بار روانپزشک آلمانی به نام آلویز آلزایمردر سال ۱۹۰۶ میلادی معرفی کرد. غالباً این بیماری در افراد بالای ۶۵سال بروز مییابد؛ گر چه آلزایمر زودرس (با شیوع کمتر) ممکن است زودتر از این سن رخ دهد.درمان بیماری آلزایمردر حال حاضر درمان بیماری آلزایمر بیشتر شامل درمانهای علامتی، درمان اختلالات رفتاری و داروهای کاهنده سیر پیشرفت بیماری است.
درمان های غیر دارویی:از راههای غیر دارویی کاستن از پرخاشگری و بیقراری، شناسایی و رفع عللی است که سبب پرخاشگری بیمار میشود. مثلاً از تغییر محیط زندگی و جابجا کردن وسایل وی باید اجتناب کرد. گاهی اوقات حضور افراد بیگانه و ناآشنا سبب ترس و بی قراری وی میشود. ماساژ بیمار و معطر کردن محیط و موزیک آرام در برخی بیماران سبب کاهش بیقراری میشود. ورزشهای سبک و کارهای ساده مثل قدم زدن یا حتی کندن علفهای هرز باغچه میتواند سبب آرامش بیمار شود.
درمان های دارویی:گرچه هنوز درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد اما با استفاده از داروها میتوان سیر پیشرفت بیماری را کم کرد و از شدت اختلال حافظه و مشکلات رفتاری بیمار کاست. داروهای مورد تایید برای بیماری آلزایمر شامل موارد زیر است.
داروهای آرامبخش و ضد جنون : اگر با روشهای غیر دارویی نتوان رفتارهای آزاردهنده، بی قراری و پرخاشگری بیمار را کمتر کرد میتوان از داروهای جدید ضد جنون مثل اولانزاپین، ریسپریدون استفاده کرد. گاهی اوقات افسردگی سبب پرخاشگری بیمار است که با استفاده از داروهای ضد افسردگی مثل فلوکستین و سرترالین میتوان آن را درمان کرد.
داروهای ضد کولین استراز : در بیماری آلزایمر مقدار استیل کولین که یکی از واسطههایی شیمیایی مداخله گر در حافظهاست کم میشود. داروهای مختلفی برای افزایش مقدار استیل کولین پایانههای عصبی استفاده میشوند یکی از این داروها دنپزیل نام دارد که بیمار یکبار در روز دارو را مصرف می کند و می تواند دارورا به همراه غذا یا بدون غذا مصرف کند .
نومونی عفونت پارانشیم ریه و ناشی از تکثیر باکتری در سطح آلوئولی است. راههای رسیدن میکروارگانیسم به دستگاه تنفسی تحتانی عبارتند از: آسپیراسیون از اوروفارنکس، استنشاقی هماتوژن و مجاورتی از مدیاستن یا پلور. شایعترین راه رسیدن میکروارگانیسم به دستگاه تنفس تحتانی آسپیراسیون از اوروفارنکس است. عوامل ایجاده کننده نومونی شامل: نوموکوک هموفیلوس آنفولانزا، استافیلوکوک اورئوس، کلبسیلا نومونیه، سودوموناس آئروژینوزا، لژیونلا نومفیلا، مایکوپلاسما نومونیه، کلامیدیا نومونیه و کلامیدیا تراکوماتیس میباشد که نوموکوک شایعترین عامل ایجاد کننده نومونی اکتسابی از جامعه و استافیلوکوک اورئوس شایعترین عامل ایجاد کننده نومونی بیمارستانی می باشد که در این موارد معمولاً مقاوم به متیسیلین (MRSA) میباشد. شیوع بالای MRSA از یک سو و مورتالیتی بالاتر این پاتوژن نسبت به MSSA از سوی دیگر باعث شده است تا توجه نسبت به این سوش مقاوم بیشتر شود. نومونی ناشی از استافیلوکوک اورئوس در سطح جامعه اغلب به دنبال ابتلا به آنفولانزا یا سرخک بروز میکند. گاهی نیز در معتادین تزریقی و در زمینه آندوکاردیت دریچه تریکوسپید ایجاد میشود.
انتخابهای درمانی در مواردی که استافیلوکوک اورئوس از نوع مقاوم به متی سیلین باشد. ونکومایسین و لینزولید میباشد.
آنتی بیوتیک مناسب براساس اندازه گیر MIC انتخاب میشود. درمواردی که 2< MIC باشد ونکومایسین انتخاب ارجح است اما در مواردی که 2≥ MIC باشد لینزولید به عنوان خط اول درمان مورد استفاده قرار میگیرد. این آنتی بیوتیک با توجه به نفوذ نسجی بسیار مناسب به علت وزن مولکولی پایین کارایی بالایی در درمان این نوع نومونی دارد.
بهستان دارو شرکت اطلاعات پروفایل را به روز کرده است.
باکتریال واژینوزیس چیست ؟
عفونت باکتریال واژن، به حالتی گفته می شود که طی آن توازن طبیعی باکتریهای واژن به هم ریخته و به جای ان تعدادی از باکتریهای مشخص رشد بیش از اندازه پیدا می کنند.
شیوع این بیماری چقدر است؟
این عارضه شایعترین عفونت واژن در خانمهای سنین باروری است.
افراد چگونه به این بیماری مبتلا می شوند؟
علت اصلی این عارضه به طور کلی در خانمها شناخته نشده است. به طور طبیعی واژن دارای میزان بیشتری از باکتریهای مفید و تعداد اندکی از باکتریهای زیان آور می باشد. باکتریال وازینوزیس وقتی بروز می کند که تعداد باکتریهای زیان آور افزایش می یابد. برخی عوامل مانند نزدیکی های مکرر و استفاده از دوشهای واژینال یعنی شستشوی داخل واژن با مواد مختلف بهداشتی و آرایشی به صورت مکرر و ای یو دی ، تعادل طبیعی باکتریهای واژینال را به هم ریخته ، زنان را در خطر ابتلا به این عارضه قرار می دهد.
علایم و نشانه های عفونت باکتریال واژن چیست؟
افزایش ترشحات واژن همراه با بویی ناخوشایند، نشانه این بیماری است. در برخی از زنان این ترشحات بویی شبیه به بوی ماهی پیدا می کند. بویژه پس از آمیزش. زیرا ریختن مایع منی در واژن، موجب تغییر PH واژن شده و بویی شبیه به بوی ماهی از واژن متساعد می شود.
در صورت وجود ترشحات، رنگ ترشح اغلب سفید مایل به خاکستری بوده و ممکن است کمی رقیق باشد. گاهی سوزش ادرار و خارش اطراف واژن نیز در برخی افراد گزارش می شود. در برخی خانمهای مبتلا به عفونت باکتریایی واژن هیچ نشانه خاصی مشاهده نمی شود.
عوارض عفونت باکتریایی واژن چیست؟
افزایش احتمال بیماری التهابی لگنPID
افزایش احتمال عفونتها پس از جراحیهای دستگاه تناسلی
افزایش احتمال سقط های خود به خودی
افزایش احتمال بروز زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن پایین( کمتر از2500کیلوگرم)
درمان عفونت باکتریایی واژن کدامست؟
درمان بویژه برای خانمهای باردار بسیار مهم است. همه خانمهای بارداری که تاکنون سابقه زایمان زودرس و یا تولد نوزادان کم وزن و نارس داشته اند، بدون توجه به حضور علایم باید برای تشخیص عفونت باکتریایی واژن درمان شوند و در صورت وجود باکتریال واژینوز مورد درمان قرار گیرند.
درمان دارویی خوراکی و همچنین موضعی می تواند انجام پذیرد.درحال حاضرشیاف واژینال کلیندامایسین دربازار دارویی موجود می باشد با اثربخشی بسیار بالا دردرمان و طول مدت درمان بسیارکوتاه (سه روز ) که مانند داروهای خوراکی عوارض گوارشی نداشته و می تواند موجب رضایت بیماران شود.
بیماری مثانه بیش فعال( تکرر ادراری)
بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی برای خالی کردن مثانه که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد
وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟
به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایربیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند
در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید
تشخیص بیماری چگونه داده می شود؟
شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.
رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف لازم است.
درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:
تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه در حال حاضر داروهایی با اثربخشی بالا و مصرف فقط یک نوبت درروزدر بازار دارویی موجود می باشد.
اختلال نعوظ چیست؟
اختلال نعوظ گونهای ناکارآمدی جنسی در مردان است که در آن فرد قادر نیست به وضعیت نعوظ برسد یا در آن حالت باقی بماند؛ بنابراین فرد نمیتواند عملکرد رضایتبخشی در آمیزش جنسی داشته باشد.
علت:
اختلال نعوظ ممکن است دلیل جسمی یا روانی داشته باشد. اعتیاد به الکل (الکلیسم)، بیماریهای دستگاه درونریز و اختلالهای عصبی از دلایل جسمی معمول هستند. اضطراب در آمیزش، افسردگی، نگرانیها، اضطرابها میتوانند از دلایل روانی اختلال نعوظ باشند.
اختلال نعوظ همچنین میتواند در اثر بالا رفتند سن رخ دهد. ممکن است با بالا رفتند سن و اختلال در گردش خون، خون به میزان کافی به آلت نرسد. از دیگر عوامل اختلال در نعوظ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• دیابت
• افزایش فشار خون
• سختی سرخرگ یا آترواسکلروز
• استرس، اضطراب و افسردگی
• تعدادی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی
• سیگار و سوءمصرف مواد مخدر
• مشکلات خانوادگی
• خستگی یکی از عوامل مهم در این زمینه میباشد
• آسیبهای مغز و نخاع
• کاهش هورمون مردانه تستوسترون نیز از کثرت زیادی برخوردار است
• MS مولتیپل اسکلروز
• برخی از جراحیهای پروستات یا مثانه
درمان:
در صورتی که اختلال نعوظ به علتهای روانی رخ داده باشد ممکن است رواندرمانی، مشاوره زناشویی یا سکسدرمانی مفید واقع شود و اگر علتهای صرفاً جسمی موجب اختلال در نعوظ شده باشند میتوان از درمان دارویی با قرص سیلدنافیل استفاده کرد.
بهستان دارو بحثی ارسال کرده.
Tofacitinib
کاربرد جدید Tofacitinib در درمان ویتیلیگو
بهستان دارو تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
www.Pfizer.com
فایزر، (Pfizer) شرکت داروسازی آمریکایی و مولتی نشنال است، که همواره از مهم ترین و بزرگترین شرکتهای داروسازی جهان بوده است.
شرکت فایزر در سال ۱۸۴۹ توسط شیمیدان آلمانی-آمریکایی بنام چارلز فایزر و وپسرعموی او «چارلز ارتارت»راهاندازی شد. مطالعات و تلاش آنها موجب رشد تکنولوژی تخمیر و تولید اسید سیتریک در مقادیر زیاد شد و همین مساله منجر به رشد سریع فایزر در سال1880 شد.
به دنبال کشف پنیسیلین در سال ۱۹۲۸ توسط الکساندر فلمینگ، چگونگی تولید آن در مقادیر زیاد مورد بحث قرار گرفت.فایزر در سال 1944 کلیهامکانات خود از جمله مخازن بزرگ تخمیر مورد استفاده برای تولید اسید سیتریک را، در اختیار پروژه تولید پنیسیلین قرار داد. فایزر پنیسیلین تهیه شده را برای درمان مجروحین جنگ جهانی دوم، به مناطق جنگی ارسال کرد و با وجود محدودیتهای اعمال شده در زمان جنگ جهانی دوم، فایزر بخشی از تولید پنیسیلین خود را نیز روانه بازار مصرف کرد، تا سایر بیماران نیز از اثرات سودمند آن بهرهمند شوند.
پس از اتمام جنگ و با رفع محدودیتهای قبلی، فایزر به تولید هر چه بیشتر پنیسیلین اهتمام ورزید و به زودی به بزرگترین تولید کننده پنیسیلین جهان تبدیل شد.
با تولید پنیسیلین توسط شرکتهای متعدد و رقابت قیمتی به وجود آمده، فایزر تحقیقات خود را متوجه تولید سایر آنتیبیوتیکها و اقلام دارویی دیگر نمود که هرکدام به پدیده ای بی نظیر در زمان خود تبدیل شد.
در سالهای 1980 تا 1990 شرکت فایزر با کشف و عرضه داروهای Zoloft, Lipitor, Norvasc, Zithromax, Xanax و Viagra به رشد چشمگیری دست یافت.
کشف و عرضه داروی Viagra (سیلدنافیل سیترات) در سال 1998 از بزرگترین دستاوردهای فایزر میباشد، Viagra موفقیتی چشمگیر در درمان اختلالات جنسی مردان داشته و دارد.
از سال ۲۰۰۰ فایزر با خرید شرکتهای دارویی معتبر که داروهای بسیار موفقی داشتند کاملاً متحول شد و نتیجه یکی از این خریدهاداروی لیپیتور با فروش چند میلیارد دلاری بود که هنوز دارویی به این رکورد دست نیافته است.
فعایتهای تحقیق و توسعه فایزر در دو گروه اصلی داروهای درمانی و کشف مولکولهای جدید دارویی و داروهای بیولوژیک مانند واکسنها سازماندهی شده است. در سال 2007 فایزر 8.1 میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه هزینه کرد که رتبه بالاترین میزان هزینه را در این زمینه در صنعت داروسازی دنیا دارا می باشد.
بهستان دارو تصویر جدیدی به اشتراک گذاشته
page=1&profile_user_id=10100325&year=&month=
نمایش بیشتر