هر سال، به طور متوسط 200 هزار آمریکایی به دلیل عوارض آنفلوانزا در بیمارستان بستری می شوند. بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، افراد مبتلا به دیابت نوع یک یا دو، 3 برابر بیش از سایر افراد با عوارض و مشکلات بیماریهای فصل زمستان مانند آنفلوانزا و سرما خوردگی مواجه هستند. بهترین روش پیشگیری برای افراد مبتلا به دیابت تزریق واکسن آنفلوانزا در اوایل پاییز است.
اما برای افراد دیابتی که زیادتر از سایرین به این بیماریها مبتلا می شوند، آمادگی قبل از بیماری بسیار مهم است.
روش زیر به بیماران دیابتی که از سرفه، سرماخوردگی یا آنفلوانزا رنج می برند کمک می کند:
1- به مقدار کافی بخوابید و حتی زمانیکه بیدار هستید به استراحت بپردازید (مطالعه ، تماشای تلویزیون ،خرید آنلاین ) ، توجه کنید این فعالیت ها موجب ایجاد استرس در شما نشود.
2- مقادیر زیادی مواد سالم بخورید که اولاً بسیار آسان هضم شوند مانند سوپ یا ژله ی فاقد قند یا مخلوط آب میوه با آب یا با ماست زیرا کم آبی سبب افت قند خون شما می شود. بنابراین نوشیدن یک فنجان نوشیدنی بدون قند یا مایعات بدون کافئین در ساعت به شما توصیه می شود.
3- توجه کنید که قبل از مصرف دارو باید قند سنج و دماسنج را در اختیار داشته باشید. همچنین وسایل اندازه گیری کتون و داروهای مناسب سرما خوردگی و آنفلونزا نیز باید طبق تجویز پزشک استفاده گردند.
4- هنگامیکه یک فرد دیابتی دچار سرفه، سرما خوردگی یا آنفلوانزا می شود، بهتر است علایم آن با داروهایی که بروی دیابت تأثیر منفی نداشته باشد درمان شود. بهمین علت بهتر است داروها طبق دستور پزشک مصرف شوند.
5- اکثر مردم نمی دانند که شربت های سرفه بیش از 50 درصد حاوی قند هستند یا داروهای سرما خوردگی یا آنفلوانزا حاوی الکل می باشند که سبب بالا رفتن قند بیمار حتی تا میزان خطرناکی می شود. مدتهاست که مصرف داروی Tussinکه فاقد قند والکل است به بیماران دیابتی مبتلا به سرما خوردگی و آنفلوانزا توصیه می شود. این دارو حتی به افرادی که تحت رژیم فاقد سدیم یا گلوتن هستند نیز پیشنهاد می شود.
6- داروهای ضد دیابت وانسولین را بر اساس برنامه ای که پزشک به شما گفته است، مصرف کنید حتی اگر حالت تهوع داشته یا نمی توانید غذا بخورید.
7- حداقل 4 بار در روز قند خونتان را چک کنید.
8- چنانچه علایم بیماری شما بدتر شد با پزشک خود تماس بگیرید.