استفاده از عصاره ریشه گیاه مامیران در تهیه نانوذرات ضدمیکروب

113


امروزه استفاده از نانوذرات فلزی به دلیل خواص منحصر به فرد در حوزه های مختلف علم کاربرد فراوان یافته است. ظرفیت کاربردی بالای نانوذرات نقره در بخش های مختلف، این نانوذره را به عنوان یکی از مهمترین نانوذرات تجاری مطرح کرده است.
در حال حاضر نانوذرات نقره کاربردهای فراوانی در صنعت و پزشکی دارند؛ عکس برداری، تصفیه آب و هوا، مواد آرایشی بهداشتی و نساجی کاربردهای عمده این نانوذرات هستند. تاکنون روش های گوناگونی برای سنتز نانوذرات نقره مورد استفاده قرار گرفته و همچنین سنتز بیولوژیک این نانوذرات با بهره گیری از سیستم های زیستی از قبیل باکتری ها، قارچ ها، جلبک ها و گیاهان بسیار مورد توجه بوده است.
دکتر سید یوسف ابراهیمی پور محقق دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: گیاه مامیران یکی از گیاهانی است که در گذشته بسیار مورد توجه بوده است. کیمیاگران قرون وسطی تلاش می کردند با استفاده از شیرابه طلایی رنگ آن، سایر فلزات را به طلا تبدیل کنند. از زمانی که تأثیر این گیاه بر درمان انواع مختلف سرطان به اثبات رسیده، توجه ویژه ای را به خود جلب کرده است. بر این اساس در این کار تحقیقاتی، از ریشه این گیاه به منظور سنتز نانوذرات نقره/نقره کلرید استفاده شده و در ادامه خاصیت ضدمیکروبی این نانوذرات مورد بررسی قرار گفته است.
به گفته ابراهیمی پور، بدون استفاده از مواد شیمیایی گران قیمت و خطرناک، نانوذرات ضدمیکروب نقره با سرعت و بازدهی بالایی سنتز شده است. به علاوه با استفاده از این روش ساده می توان به نانوذرات ریزتر و باکیفیت تری دست یافت. 
این تحقیقات حاصل تلاش های دکتر یوسف ابراهیمی پور، دکتر شهرام پور سیدی و دکتر سعید اسماعیلی ماهانی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و حسین عالیشاه دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد است.



رنگ خود را انتخاب کنید
تنظیمات قالب