مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
۵ علت بوی بد دهان + راهکارهای ازبینبردن آن
بوی بد دهان بسیاری از افراد را درگیر میکند. در این مطلب به چند علت شایع ایجاد بوی بد در دهان و راهکارهایی برای رفع این مشکل خواهیم پرداخت. بوی بد دهان یا halitosis حدود 50 درصد از بزرگسالان را در طول عمرشان درگیر میکند. بوی بد دهان میتواند ناشی از رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و یا بیماریهای مزمن باشد.

رعایتنکردن بهداشت دهان و دندان
باکتریها، ذرات مواد غذایی باقیمانده بین دندانها را تجزیه میکنند. تجزیه باکتریایی و باقی ماندن مواد غذایی بین دندانها باعث ایجاد بوی بد در دهان میشود. رعایت بهداشت دهان، استفاده از دهانشویه، نخ دندان و مسواک میتواند این مشکل را بهراحتی حل کند.
چه غذاهایی باعث بوی بد دهان میشوند؟
معده شما، هنگامی که سیر، پیاز و یا مواد غذایی با بوهای تند میخورید، مواد موجود در این غذاها را هضم و جذب میکند؛ این مواد وارد جریان خون شده و از طریق خون به ریهها میرسند و باعث ایجاد بوی بد هنگام تنفس میشوند. این بوی بد عموماً تا 72 ساعت ادامه دارد و پس از آن، از بین میرود. نوشیدن برخی نوشیدنیها با بوی قوی، مانند قهوه نیز میتواند در ایجاد بوی بد دهان مؤثر باشد.
سیگارکشیدن
مصرف دخانیاتی مانند سیگار و قلیان میتواند سبب خشکی مخاط دهان و ایجاد بوی بد بههنگام تنفس شود.
با دهان باز نخوابید
خشکی دهان میتواند از علل ایجاد بوی بد در تنفس باشد. وجود مشکل در غدد بزاقی دهان، خوابیدن با دهان باز و یا مصرف برخی داروها مانند داروهای مربوط به فشار خون و یا مشکلات ادراری میتواند از طریق ایجاد خشکی در دهان باعث بوی بد آن شود. مصرف آب، مایعات و مواد غذایی ترش، میتواند باعث افزایش ترشح بزاق شود.
چه بیماریهایی باعث ایجاد بوی بد در دهان میشوند؟
عفونت سینوسها، برونشیت مزمن، عفونت مجاری تنفسی فوقانی و سنگهای لوزه میتوانند عوامل ایجاد بوی بد در دهان باشند؛ بوی غیرعادی نفس میتواند نشانه برخی بیماریها از جمله بیماری کلیوی، دیابت و رفلکس معده (GERD) باشد. رفلکس معده (بازگشت محتویات معده به مری) یکی از شایعترین علل بوی بد دهان است (برای اطلاع از راهکارهای درمان رفلاکس معده اینجا کلیک کنید).
اگر دچار نارسایی کلیوی باشید ممکن است تنفس شما بویی شبیه بوی ماهی بدهد؛ همچنین در افراد دیابتی، بهدلیل اینکه بدن نمیتواند از گلوکز برای سوختوساز خود استفاده کند، چربیها تجزیه میشوند و در نتیجه تجزیه آنها، مادهای بهنام کتون آزاد میشود که این ماده بوی شبیه به بوی اَستون دارد. داشتن حداقل نیم ساعت فعالیت بدنی منظم در روز و مصرف روزانه 3 تا 4 واحد میوه و 3 تا 5 واحد سبزی، مصرف جوانه دانهها و غلات کامل، و همچنین پرهیز از مصرف شیرینی، شکلات، نان و برنج زیاد، مواد غذایی فرآوریشده و فستفودها میتواند از بالارفتن قند خون و ابتلا به دیابت جلوگیری کند.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
«عفونت دندان» باعث آسیب به چشم و مغز می شود
رئیس انجمن جراحی دهان، فک و صورت گفت: عفونت دندان می تواند به اندام های مجاور مثل چشم یا مغز گسترش پیدا کرده و آسیب وارد کند. بهزاد رهسپار رئیس انجمن جراحی دهان، فک و صورت اظهار کرد: عفونت دندان می تواند به اندام های مجاور مثل چشم یا مغز گسترش پیدا کرده و آسیب وارد کند؛ در نتیجه جراح دهان و فک و صورت باید در مورد این نواحی نیز اطلاعاتی داشته باشد. همچنین مشکلات گوارشی در افراد می تواند به علت کشیده شدن دندانها و عدم جویدن کافی باشد.

وی با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از افراد به دنبال زیبایی صورت هستند اما باید سلامتی ناحیه دهان و فک و صورت نیز مورد توجه قرار بگیرد، ادامه داد: دندانپزشکی و به خصوص رشته جراحی دهان و فک و صورت یکی از مهمترین گروهها برای تشخیص سرطان دهان است و این بیماری بدون درد بوده و دندان پزشکان با نمونهبرداری میتوانند از گسترش و پیشرفت سرطان دهان در افراد پیشگیری کنند.
رئیس انجمن جراحی دهان، فک و صورت گفت: من معتقدم که ناحیه صورت فقط زیبایی نیست بلکه باید درمان بیماران به خوبی انجام شود تا بتوانند در کنار ارتباط مناسب فکین، تنفس و تکلم و جویدن را به خوبی انجام دهند. همچنین تاکید می کنم که تشخیص و درمان زودرس مشکلات و درد مفصل فکی را باید مورد توجه قرار دهیم.
رهسپار افزود: سالیانه ۳۰ هزار نفر به دلیل تصادفات فوت میکنند و۳ تا ۴برابر به دلیل سوانح ترافیکی دچار معلولیت میشوند. متأسفانه باید بگویم که تصادفات باعث خورد شدن استخوانها شده و در حدود ۸۰ درصد از بیماران به دلیل خرد شد ن این ناحیه به جراح فک و صورت مراجعه می کنند .
وی تصریح کرد: یکی از وظایف سازمان نظام پزشکی همکاری با انجمن ها برای نظارت در امور درمانی گروهای تخصصی است.
رئیس انجمن جراحی فک، دهان و صورت بیان داشت: امروزه برخی از جراحیهای ارزان قیمت به ضرر بیمار تمام میشود و همه جامعه پزشکی ذیربط باید برای بهبود درمان بیماران همکاری و تعامل بیشتری داشته باشد.
رشته جراحی فک و صورت نقطه عطف پزشکی و دندانپزشکی محسوب میشود
امیر کبیری دبیر انجمن جراحی ناحیه فک و صورت نیز گفت: انجمن فک و صورت یکی از قدیمیترین انجمنها است که از سال ۱۳۳۵ در ایران فعالیت میکند و متناسب با دنیا به پیشرفتهای خوبی در زمینه جراحی ناحیه فک و صورت رسیده است.
وی ادامه داد: رشته جراحی فک و صورت نقطه عطف پزشکی و دندانپزشکی محسوب میشود و امروزه با شرایط جدیدی روبرو هستیم.
کبیری متذکر شد: در گذشته وزارت بهداشت پزشک محور بوده اما امروزه با سرکار آمدن وزیر غیر پزشک امیدواریم به همه حوزه و مشکلات رسیدگی شود.
دبیر انجمن جراحی ناحیه فک و صورت با اشاره به اینکه رشته جراحی فک و صورت بیش از ۸۰ سال در این کشور فعالیت میکند، ادامه داد: کسانی که میخواهند وارد مقوله درمان شوند باید آموزشهای لازم را در حوزه دندانپزشکی دیده باشند.
وی افزود: تعرفه دستمزد پزشکان متناسب با تورم نیست و علیرغم نوسانات قیمتها به نوعی دستمزد پزشکان افزایش محسوسی نداشته است.
منبع: فارس
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
دندانپزشکی کودکان؛ باید و نبایدهای آن
بنا بر آمارهای موجود پوسیدگی دندان کودکان رو به افزایش است و همین موضوع اهمیت مراقبتهای ویژه از دندانهای کودکان را بیشتر میکند. این که با فکر کنید، چون دندانها شیری هستند و موقتی، پس نیازی به رسیدگی ندارند، کاملا اشتباه است. در این مطلب بایدها و نبایدهای دندانپزشکی کودکان را میخوانید.

رسیدگی مرتب به سلامت دندانها از نکاتی است که همه باید آن را جدی بگیرند. هر شخص در طول عمر خود دو سری دندان دارد. دندانهای شیری که حدودا از ۶ ماهگی تا ۳ سالگی در دهان رشد میکنند و دندانهای دائمی که از سن ۶ تا ۱۲ سالگی به مرور جای دندانهای شیری را میگیرند.
بنا بر آمارهای موجود پوسیدگی دندان کودکان رو به افزایش است و همین موضوع اهمیت مراقبتهای ویژه از دندانهای کودکان را بیشتر میکند. این که با فکر کنید، چون دندانها شیری هستند و موقتی، پس نیازی به رسیدگی ندارند، کاملا اشتباه است. در این مطلب بایدها و نبایدهای دندانپزشکی کودکان را میخوانید.
وظایف مهم دندانهای شیری چیست؟
دارای نقش اساسی در جویدن، تغذیه و سلامت عمومی
حفظ زیبایی، تلفظ صحیح کلمات و کمک به سلامت روحی و روانی کودک
حفظ فضای لازم جهت رویش دندانهای دائمی و در نهایت جلوگیری از به همریختگی دندانها و کاهش نیاز به درمانهای ارتدونسی
روشهای نگهداری صحیح از دندانهای شیری
تغذیه صحیح
کودکان نباید مواد قندی چسبنده مانند شکلاتها، تافیها، آدامسها را بیش از یک وعده در روز مصرف نمایند. همچنین پس از خوردن این مواد باید دندانهای خود را به خوبی مسواک بزنند.
والدین سعی کنند تا مواد قندی لازم برای بدن کودک را همراه مواد غذایی اصلی به آنها بدهند.
کودکان باید شیر و لبنیات و میوه و سبزیجات تازه و مواد غذایی حاوی فلوراید مانند ماهی و چای را در برنامه غذایی خود داشته باشند.
مسواک زدن
والدین باید مسواک زدن را به عنوان یک عادت سالم از کودکی به فرزندان خود آموزش دهند تا کودکان هم هر شب با والدین خود مسواک بزنند.
روش صحیح مسواک زدن
مسواک خوب باید موهای صاف و یکنواخت داشته باشد. چنانچه موهای مسواک از حالت اولیه خارج شدند باید آن را عوض کرد.
برای هر مرتبه شستشو به اندازه یک نخود از خمیر دندان حاوی فلوراید را در موهای مسواک فرو ببرید.
برای اینکه تمام دندانها مسواک شوند بهتر است همیشه به یک ترتیب مسواک بزنید مثلاً اول فک بالا از راست به چپ و بعد فک پایین از چپ به راست.
دندانهای فک بالا را با حرکت مسواک از مجاور لثه به سمت پایین تمیز کنید.
با عمودی گرفتن مسواک و حرکت آن از بالا به پایین سطوح داخلی دندانهای جلو را مسواک کنید.
سطوح جونده دندانهای بالا را با عقب و جلو بردن مسواک تمیز کنید.
دندانهای فک پایین را با حرکت مسواک از مجاور لثه به سمت بالا بشوئید.
پشت دندانهای جلو را با عمودی گرفتن مسواک و حرکت آن از پایین به بالا تمیز کنید.
سطوح جونده دندانهای پایین مثل فک بالا را با عقب جلو بردن مسواک، تمیز کنید.
هر نوبت مسواک زدن باید حداقل ۴ دقیقه به طول بیانجامد.
هر شب قبل از خواب و هر روز صبح بعد از صبحانه، باید دندانها را مسواک زد.
استفاده از فلوراید
فلوراید باعث استحکام دندانها شده و آنها را در برابر پوسیدگی مقاوم میکند.
محصولات مختلف فلوراید عبارتند از:
دهانشویه سدیم فلوراید: که در برخی مدارس ابتدایی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان دانشآموزان به آنها داده میشود.
ژل فلوراید: این ژل حاوی غلظت بیشتری از فلوراید است، به همین دلیل باید در مطب توسط دندانپزشک استفاده گردد.
استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید
مراجعه به دندانپزشک
هر ۶ ماه یکبار باید کودکان را برای چکاپ کامل دندانها نزد دندانپزشک ببرید. دندانپزشک ممکن است بر اساس تشخیص خود، تاریخ ملاقاتهای متوالی بعدی را معین نماید. بررسی دندانهای شیری توسط پزشک امری ضروری است که باید حتما به آن توجه شود چرا که وجود حفره یا سوراخ در دندان برای کودکان بسیار دردناک است.
دندانپزشک کودکان چه کارهایی انجام میدهد؟
معاینه و تشخیص سلامتی یا احتمال پوسیدگی دهان نوزادان و کودکان و مادر
مراقبت و پیشگیری از بروز پوسیدگی با استفاده از فلوراید، تمیز کردن مناسب دندانها و همچنین توصیههای غذایی به مادر
ارائه مشاورههای تخصصی در رابطه با عادات نامناسب مثل استفاده از پستانک یا مکیدن انگشت
تشخیص زودهنگام و درمان ناهنجاریهای دندان با استفاده از ارتودنسی و اصلاح قرارگیری دندانها
ترمیم و درمان پوسیدگیهای دندان
تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به لثه و مشکلاتی مثل زخم ها، کوتاه بودن فرنوم، موکوسل و بیماریهای پریودنتال کودکان
مراقبت و درمان آسیبهای دهان و دندان مثل شکسته شدن و جابجایی دندان
نکاتی دربارهی مراجعه کودکان به دندانپزشکی
پدر و مادرها میتوانند به آرامش کودک خود کمک کنند و کاری کنند که بهراحتی و بدون هیچ مشکلی با آنها به دندانپزشکی برود. اگر کودک تجربهی خوبی از دندانپزشکی داشته باشد، اعتمادش بیشتر شده و بدون ترس مراجعه خواهد کرد و با این کار عمر سلامت دندان در کودک افزایش خواهد داشت.
متخصصین کودکان آموزشهای لازم را برای نوع برخورد با کودکان و روانشناسی آنها دیده اند که در نتیجه در هر شرایطی و با توجه به رفتار کودک میتوانند راه حل را تشخیص دهند و به خوبی با کودکان رفتار کنند.
این مسئله بر روی درمان و نتایج آن نیز به وضوح قابل مشاهده است. هر کودکی ممکن است واکنش و رفتار متفاوتی به دندانپزشکی داشته باشد و فقط متخصصین کودکان با توجه به آموزشهایی که دیده اند میتوانند در هر شرایطی با کودک ارتباط برقرار کنند.
ترس از آمپول
یکی از مواردی که والدین همیشه نگران آن هستند آمپول بیحسی است. والدین نباید قبل از مراجعه به پزشک چیزی در این باره به کودک بگویند، زیرا دندانپزشک به جای لفظ آمپول از عباراتی مثل «یه نیشگون کوچیک» یا «شربت خوابکننده دندان» استفاده کرده و کودک را از لحاظ روانی آمادهی معاینه میکند. در بیشتر موارد، دندانپزشک آمپول بیحسی را از کودک مخفی میکند تا کودک احساس ترس و استرس نداشته باشد.
بیهوشی عمومی در مواقع ضروری
اگر کودک با پزشک همکاری نکند کیفیت و استاندارد خدمات درمانی کم میشود و همینطور مهار فیزیکی باعث میشود هم از دقت و کیفیت کار کاسته شود و هم نتیجههای بد روانی و جانی در کودک پدید میآورد.
در گذشته برای اینکه کودک را بیصدا و بیحرکت نگه دارند معمولا دستیاران پزشک دست و پای کودک را محکم میگرفتند تا پزشک بتواند درمان محدودی را در کمترین زمان انجام بدهد. اما امروزه برای اینکه از ترس کودک در برخورد با پزشک و درمان دندانپزشکی کاسته شود از روشهای بیهوشی عمومی برای ساکت نگه داشتن کودک استفاده میکنند. این کار برای نخستین مرتبه در ابتدای دهه ۱۹۰۰ به وسیله یک دندانپزشک امریکایی بر روی اطفال امتحان شد.
دندانپزشک خوب برای کودکان چه ویژگیهایی دارد؟
تفاوت دندانپزشک بزرگسالان با دندانپزشک کودک در این است که دندانپزشک کودک باید به روشهای آرامکردن کودک، سرگرمکردن او و علم روانشناسی کودک هم مهارت داشته باشد. فضای دندانپزشکی کودکان باید بهگونهای باشد که کودکان در آن احساس امنیت کرده و توجه آنها جلب محیط شود تا هنگام انجام خدمات پزشکی بیقراری نکنند.
منبع: برترینها
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
دانستنیهایی در مورد دندان عقل و جراحی آن
اگر معلوم شود دندانهای عقلتان نمیتوانند از لثهها بیرون بزنند یا احتمال خطر یا عارضهی دیگری وجود دارد، ممکن است بهترین انتخاب این باشد که دندانهای عقلتان را بکشید. کشیدن دندانهای عقل در سنین پایینتر باعث درد و ناراحتی کمتری میشود. وقتی که جوانتر هستید، زخمتان زودتر التیام پیدا میکند. ضمناً، اگر دندانهای عقل کاملاً شکل نگرفته باشند و هنوز نرم باشند، راحتتر از فک جدا میشوند.

دندانهای عقل یا هشتم، آخرین سری از دندانها هستند که معمولاً در اواخر سنین نوجوانی شروع به ظاهر شدن میکنند. در برخی موارد، دندانهای عقل بیرون نمیزنند تا زمانی که خیلی بیشتر از سنشان بگذرد و در بعضی از افراد، دندانهای عقل ممکن است هرگز بیرون نزند. عدهای دوست دارند دندانهای عقل خود را نگه دارند؛ اما تعداد زیادی از افراد تصمیم میگیرند دندانهای عقلشان را حتی قبل از اینکه کاملاً دربیایند، بکِشند. کشیدن دندانهای عقل فواید زیادی دارد اما شاید همیشه هم لازم نباشد آنها را خارج کنید.
چه زمانی میتوانید دندانهای عقلتان را نگه دارید؟
در موارد زیر شاید نیازی نباشد دندانهای عقلتان را بکشید:
. در جهت درست کاملاً رشد کرده و درآمدهاند.
. سبب درد و ناراحتی هنگام جویدن، حرف زدن و ... نمیشوند.
. به خوبی تمیز میشوند.
متأسفانه تعداد کمی از افراد، سری کامل دندانهای عقل خود را دارند و بیشتر افراد مجبور میشوند در نهایت آنها را بکشند. به همین دلیل دندانپزشکان توصیه میکنند دندانهای عقل پیش از ظاهر شدن، کشیده شوند.
چرا باید دندانهای عقلتان را پیش از درآمدن بکشید؟
دندانپزشکان توصیه میکنند در اواخر سنین نوجوانی به طور مرتب برای چکاپ دندانهای عقل به دندانپزشک مراجعه کنید، مخصوصاً بین 17 و 25 سالگی. دندانپزشک با بررسی وضعیت دندانها، برنامهی مناسب بهداشت دهان و دندان را به شما توصیه خواهد کرد. اگر معلوم شود دندانهای عقلتان نمیتوانند از لثهها بیرون بزنند یا احتمال خطر یا عارضهی دیگری وجود دارد، ممکن است بهترین انتخاب این باشد که دندانهای عقلتان را بکشید. کشیدن دندانهای عقل در سنین پایینتر باعث درد و ناراحتی کمتری میشود. وقتی که جوانتر هستید، زخمتان زودتر التیام پیدا میکند. ضمناً، اگر دندانهای عقل کاملاً شکل نگرفته باشند و هنوز نرم باشند، راحتتر از فک جدا میشوند.
اگر در حال حاضر در دهه سی زندگیتان باشید، معمولاً دندانپزشک توصیه نمیکند دندان عقلتان را بکشید، مگر اینکه سبب مشکلات اساسی دهانی شده باشید.
دندان عقل سبب چه مشکلاتی میتواند بشود؟
رشد نادرست
اگر دندان عقل نتواند صاف و درست از لثه بیرون بزند و استفاده از بریس ارتودنسی نیز کمکی نکند، تنها راهی که وجود دارد کشیدن دندان عقل است. شاید مجبور نباشید همهی دندانهای عقلتان را بکشید و فقط کشیدن دندانی که درست رشد نکرده یا مشکلساز شده کافی باشد. دهان ما قرار است 28 دندان داشته باشد؛ اما برخی افراد میتوانند این چهار دندان عقل اضافی را تحمل کنند، مخصوصاً اگر این دندانها خوب و درست رشد کنند که البته این اتفاق برای اکثر افراد نمیافتد.
پوسیدگیهای دندان و بیماریهای لثه
دندانهای عقلی که از لثه بیرون زدهاند نیز ممکن است دردسرساز شوند مثلاً بیماریهای لثه و پوسیدگی ایجاد کنند. از آنجایی که دندانهای عقل در انتهای دهان قرار دارند، تمیز کردنشان کار بسیار سختی است. بهداشت ناکافی میتواند سبب آسیب این دندانها شده و فوراً خرابشان کند. این موقعیت میتواند باعث آسیب به دندانهای دیگر نیز بشود.
درد و ناراحتی
دندانهای عقل میتوانند سبب درد و ناراحتی شوند. اگر درد شدیدی در دندانهای عقلتان دارید حتماً باید به دندانپزشک مراجعه کنید زیرا میتواند علامت مشکلی جدیتر باشد، مانند بیماری لثه. در برخی موارد این درد خود به خود برطرف میشود؛ اما اگر شدید باشد به درمان و دارو نیاز خواهید داشت.
کیست
دندان عقلی که خوب رشد نکرده و بیرون نزده باشد، میتواند برای ریشههای دندان و استخوانها خطرناک باشد. کیست، کیسهای کوچک است که در کنار دندان رشد میکند و پُر از مایعات است و حتی میتواند به تومور تبدیل شود. بنابراین نیاز به درمان کامل پزشکی دارد.
مشکل در خوردن و حرف زدن
دندان عقلی که خوب و کامل رشد نکرده میتواند حرف زدن و غذا خوردن را نیز با مشکل روبرو کند. در چنین مواردی بهتر است دندانپزشک، دندان عقل را بکشد. این مسئلهی مهمی است زیرا دندانهای عقل میتوانند به سایر دندانها فشار وارد کرده و منجر به آسیب آنها شوند.
نهفتگی دندان
نهفتگی دندان عقل مشکلی شایع است که میتواند موقعیتی خطرناک باشد؛ زیرا باعث تغییر وضعیت و حرکت سایر دندانها شده و تمام دهان را تحت تأثیر قرار میدهد. کشیدن دندان عقل میتواند تنها راهحل در چنین مواردی باشد.
مشکلات سینوسی
شاید تعجب کنید؛ اما دندانهای عقل میتوانند سبب مشکلاتی سینوسی نیز بشوند. دندانهای عقل بالایی میتوانند به سینوسها فشار وارد کرده و باعث درد و ناراحتی شوند. دندانهای عقل میتوانند گرفتگی و سردرد سینوسی ایجاد کنند. در چنین مواردی، برداشتن دندانهای عقل میتواند تنها راهحل برای کاهش فشار و مشکلات در سینوسها باشد.
چه کسی میتواند دندان عقل را بکشد؟
تقریباً همهی دندانپزشکان میتوانند کشیدن دندان عقل را انجام دهند و کاری بسیار معمول است.
در گذشته کشیدن دندان بسیار دردناک بود؛ اما امروزه با کمک طب مدرن و در دسترس بودن انواع ابزارهای پزشکی، این مراحل تغییرات زیادی کردهاند. بیشتر بیماران طی خارج کردن دندان عقل، هیچ درد و ناراحتی احساس نمیکنند. کشیدن دندان عقل میتواند در یک جلسه انجام شود و شما در عرض دو تا سه ساعت بعد از این عمل، میتوانید غذا بخورید. اما دندانپزشک شاید در یک روز، دو دندان عقل را با هم خارج نکند.
دانستنیهایی در مورد کشیدن دندان عقل
کشیدن دندان میتواند یک تجربه استرسزا باشد؛ اما اینکه بدانید باید انتظار چه چیزی را بعد از جراحی داشته باشید و چه مراقبتهایی را انجام دهید، میتواند تا حد زیادی اضطرابتان را از بین ببرد. به طور معمول، یک روز بعد از عمل ممکن است درد و کمی تورم را در اطراف چشم و گونههای خود تجربه کنید. این تورم حتی تا 72 ساعت بعد از جراحی میتواند بدتر شود.
برای به حداقل رساندن هرگونه ناراحتی و تورم، به مدت 20 دقیقه یک کیسه یخ را به فک خود بمالید و سپس آن را به مدت 20 دقیقه بردارید. میتوانید این کار را چند بار در روز برای 48 ساعت اول تکرار کنید. (اگر کیسه یخ ندارید میتوانید از یک کیسه پلاستیکی که داخل آن با یخ خرد شده پر شده است، استفاده کنید.) بعد از 48 ساعت، درمان با یخ دیگر مؤثر نیست، بنابراین برای کاهش درد یا تورم باید سراغ کمپرس گرم بروید.
چند ساعت اول بعد از کشیدن دندان عقل انتظار خونریزی وجود دارد. 2 تا 3 ساعت بعد از کشیدن دندانتان هر 30 تا 60 دقیقه یک بار گاز استریل روی آن را تعویض کنید و با گاز گرفتن محکم روی آن، به کنترل خونریزی کمک کنید. این روش را تا توقف خونریزی ادامه دهید. اگر خونریزی متوقف نشد و یا بدتر شد حتماً به دندانپزشکتان مراجعه کنید.
آنچه باید بعد از کشیدن دندان عقلتان انجام دهید
به طور معمول، دو تا چهار هفته طول میکشد تا محل جراحی بهبود یابد. برای کمک به این فرآیند، در ادامه مواردی که باید رعایت کنید را آوردهایم:
- دهان خود را تمیز نگه دارید: قبل جراحی، دندانهایتان را با دقت و به خوبی مسواک بزنید، اما بعد از آن برای شستشو تا روز بعد صبر کنید. بدین منظور از یک فنجان آب گرم مخلوط شده با یک قاشق چایخوری نمک استفاده کنید و حداقل 5 تا 6 بار در روز و به خصوص بعد از غذا به آرامی دهانتان را بشویید.
- داروهای تجویز شده را مصرف کنید: از هرگونه مسکنی که توسط پزشکتان تجویز شده برای کنترل دردتان استفاده کنید. همچنین، اگر دندانپزشک آنتیبیوتیکهایی را تجویز کرد، حتماً آنها را همانطور که برایتان توضیح داده است تا انتها مصرف کنید.
- از چای کیسهای استفاده کنید: البته نه برای دم کردن یک فنجان چای آرامبخش، بلکه به این دلیل که چای دارای اسید تانیک است که به انقباض عروق خونی و کاهش خونریزی کمک میکند. یک چای کیسهای مرطوب را در محل جراحی بگذارید و حدود 20 تا 30 دقیقه محکم آن را گاز بگیرید.
- به اندازهی کافی استراحت کنید: مهم است که 24 ساعت اول بعد از برداشتن دندان عقل، از انجام هرگونه فعالیت بدنی خودداری کنید. هنگام استراحت، سر خود را روی یک بالش نسبتا بلند و راحتی قرار دهید و از خوابیدن در همان طرفی که دندانش خارج شده است، خودداری کنید.
- روال معمول بهداشت خود را از سر بگیرید: پس از 24 ساعت اول، میتوانید به روال معمول مسواک زدن و نخ دندان خود برگردید. فقط به یاد داشته باشید که با ناحیهی جراحی شده کاری نداشته باشید. احتمالاً لازم باشد تا یک هفته و بلکه بیشتر صبر کنید.
- حواستان به رژیم غذاییتان باشد: در ابتدا، غذاهای نرم و تا حدودی سرد مانند اسموتی، بستنی، ماست و پودینگ میل کنید. سپس میتوانید بعد از چند روز به تدریج به مواد نیمه جامد مانند سوپ گرم و سپس به مواد جامد روی بیاورید.
آنچه نباید بعد از کشیدن دندان عقلتان انجام دهید
اکنون که با رعایت موارد بالا احساس آرامش و راحتی دارید و رو به بهبودی هستید، مواردی وجود دارد که نباید انجام دهید تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
- از نی استفاده نکنید: این مسئله بسیار مهم است که لخته خونی که در حفرهی محل جراحی ایجاد شده است را از بین نبرید؛ وضعیت دردناکی که به آن حفرهی خشک گفته میشود. برای پیشگیری از ایجاد حفرهی خشک، دهان خود را خیلی محکم نشویید، با نی چیزی نخورید، تف نکنید و از نوشیدن نوشیدنیهای گازدار در 24 ساعت اول پرهیز کنید.
- سیگار نکشید: یکی از خطرناکترین کارها بعد از کشیدن دندان سیگار کشیدن است. حداقل 48 ساعت پس از جراحی دندان عقل سیگار نکشید.
- فین نکنید: تا دو هفته بعد از کشیدن دندان عقل از فین کردن برای تمیز کردن بینیتان پرهیز کنید. بدین منظور بدون این که در بینیتان بدمید آن را به آرامی تمیز کنید.
- از مصرف غذاهای سفت پرهیز کنید: غذاهایی مانند غلات، آجیل یا پاپ کورن بعد از جراحی دندان میتواند مشکلساز شود و بافتهای حساس را زخم کند. برای مصرف اینگونه مواد غذایی حداقل یک هفته صبر کنید.
منبع: تبیان
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
اصول بینالمللی اخلاق حرفهای دندانپزشکی چیست؟
اخلاق دندانپزشکی شامل مطالعه اخلاق است که هم به تامل دقیق و منظم و هم به تجزیهوتحلیل تصمیمات اخلاقی و رفتاری نیاز دارد. اخلاق دندانپزشکی (ethics) موضوع دانش است در حالی که اخلاق (morality) موضوع "عمل" است و پیوندی محکم بین آنها وجود دارد، به این دلیل که اخلاق معیارهای منطقی به وجود میآورد که به دندانپزشک اجازه میدهد به شیوهای خاص تصمیم بگیرد و عمل کند. اخلاق دندانپزشکی زمینهای از تاثیر متقابل مفاهیم فلسفی و اخلاقی با قانون است و با استفاده از آن میتوان تضاد میان ارزشها را به منظور ترسیم اصولی که مورد قبول اکثر دندانپزشکان هستند، حل نمود. اخلاق دندانپزشکی زمینه گسترده و پیچیدهای از مطالعه با بسیاری از شاخهها و زیرمجموعههاست که زبان تخصصی خود را گسترش داده و عمدتا درباره مشکلاتی که در ارتباط با کار دندانپزشکی ایجاد میشود، ساختار یافتهاست. اخلاق دندانپزشکی انتشار کدهای اخلاقی است که از کشوری به کشور دیگر متفاوت هستند، حتی اگر کشورها ویژگیهای مشترکی داشته باشند مانند، تعهد دکتر دندانپزشک برای منع از بالاتر قرار دادن منافع خود نسبت به منافع بیمار، عدم تبعبض بیماران بر اساس نژاد، مذهب یا سایر حقوق انسانی و محافظت از اسرار محرمانه بیمار. در بسیاری از کشورها انجمنهای دندانپزشکی مسئول توسعه و اجرای استانداردهای اخلاقی هستند که ویژگی عمومی دارند و باعث میشود که دندانپزشک بتواند هر شرایط یا مسالهای که او را با شغلش دچار تعارض میکند، حل و برطرف نماید. قوانین اخلاق دندانپزشکی سعی نموده یک استاندادسازی بینالمللی را در دستورالعملهای دانشگاهی بگنجاند تا هنگامی که به دندانپزشکان اجازه کار یا ارائه خدمات خصوصی داده میشود، به آنها ارائه شود. اصول موجود در این کدها اجماعی درباره چگونگی عمل دندانپزشک را منعکس مینماید. در سال 1997، فدراسیون بینالمللی دندانپزشکی اصول بینالمللی اخلاق حرفهای دندانپزشکی را به تصویب رساند که در هرجایی باید به عنوان راهنمایی برای دندانپزشکان در نظر گرفته شود. این اصول فراتر از سنتها، قوانین یا شرایط ملی و محلی نیستند. بر اساس این اصول، دندانپزشک باید هنر و علم دندانپزشکی و همچنین اصول انسانی را دنبال کند. اخلاق دندانپزشکی به شدت تحتتاثیر به رسمیت شناختن حقوق بشر قرار گرفتهاست که پایه و اساس اخلاق دندانپزشکی است. برخي اصول اخلاقي مبتني بر اسنادیست كه به طور رسمي در سراسر دنيا پذيرفته شدهاند، به ويژه در اعلاميه جهاني حقوق بشر كه اولويت انسان را اعلام ميكند: "بودن بیش از منافع اجتماعی و جمعی"

حق زندگی و سلامت، هسته اصلی حقوق بشر است به این دلیل که حقوق بیماران از حقوق انسانی مشتق میشود که شامل عدم تبعیض، حق آزادی عقیده و بیان و دسترسی به خدمات عمومی و مراقبتهای بهداشتی است، اصولی که برای اخلاق دندانپزشکی اهمیت دارد. مبانی اخلاق دندانپزشکی شامل سه اصل است: اصول منافع و استقلال بیمار و همچنین حقوق اجتماعی وی. پذیرش آنها احیای واقعی ارزشهای حرفه ای شامل اخلاق و مسئولیتهای اجتماعی است که در مراقبتهای بهداشتی و دسترسی به خدمات درمانی برای کلیه اعضای جامعه منعکس میشود.

اصول بینالمللی اخلاق حرفهای دندانپزشکی کدامند؟
این اصول بینالمللی اخلاق در حرفه دندانپزشکی باید به عنوان راهنمایی از سوی هر دندانپزشک مورد توجه قرارگیرد.
دندانپزشک حرفهای باید:
• بر طبق هنر و علم دندانپزشکی و اصول انسانی عمل کند.
• صرفنظر از پایگاه فردی اشخاص، از سلامت دهان و دندان بیماران محافظت نماید.
وظیفه اصلی دندانپزشک، حفظ سلامت دهان و دندان بیمار است. با این حال، دندانپزشک میتواند به جز موارد درمان اورژانسی، به دلایل بشردوستانه یا مواردی که قوانین کشور به گونهای متفاوت تصریح نموده، از درمان بیمار خودداری کند.
• باید هر بیمار را برای مشاوره یا درمان که نیاز به سطحی از صلاحیت دارد، ارجاع دهد.
نیازهای بیماران نگرانی مهمی است و دندانپزشک باید بیماری که نیاز به مشاوره و درمان دندانپزشکی در سطحی بالاتر از مهارت خود دارد، به متخصص دیگری ارجاع دهد.
• باید نسبت به محرمانه ماندن کلیه اطلاعات بیمار و درمان وی، اطمینان حاصل کند.
دندانپزشک باید اطمینان حاصل کند که کلیه کارکنان به محرمانه بودن اطلاعات بیمار جز در مواردی که قوانین کشور بر خلاف آن تصریح میکنند، احترام میگذارند .
• باید مسئولیتپذیر باشد و از کمکهای دندانپزشکی مطابق با قوانین استفاده نماید.
دندانپزشک باید مسئولیت کامل تمامی معالجات انجامشده را بپذیرد و هیچ درمان یا خدمتی را به شخصی که واجد صلاحیت نیست و یا به لحاظ قانونی مجاز به انجام این کار نمیباشد، واگذار نکند.
• باید بر اساس کلیه جنبههای زندگی حرفهای رفتار نموده و از قوانین حقوق حرفهای پیروی کند.
• باید توسعه مهارتها و دانش حرفهای را ادامه دهد.
دندانپزشک موظف است از طریق ادامه تحصیل در طول زندگی حرفهای فعال خود، صلاحیت حرفهای را حفظ و به روز کند.
• باید از ارتقاء سلامت دهان و دندان حمایت کند.
دندانپزشک باید در آموزش بهداشت دهان و دندان مشارکت کند و از معیارهای پذیرفته شده در زمینه بهبود سلامت دهان و دندان پشتیبانی و حمایت کند.
• باید به همکاران و کارکنان حرفهای احترام بگذارد.
دندانپزشک باید نسبت به تمامی اعضای تیم بهداشت دهان و دندان حرفهای رفتار کند و تمایل داشته باشد به همکاران خود به شکل حرفهای کمک نموده و به نظرات مخالف احترام بگذارد.
• باید به گونهای عمل کند که باعث افزایش اعتبار و شهرت این حرفه شود.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
بیماریهای شدید لثه را جدی بگیرید
محققان هشدار می دهند افراد دارای سلامت بد دهان در معرض ریسک بالا ابتلا به سرطان های ریه، روده و لوزالمعده (پانکراس) قرار دارند.

محققان دریافتند بیماری پیشرفته لثه موسوم به «پریودنتیت» ناشی از عفونت باکتریایی است که به بافت نرم و استخوان محافظ دندان ها آسیب می رساند.
یافته های محققان دانشگاه تافتس آمریکا نشان می دهد شرکت کنندگانی که فاقد دندان بودند ۸۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده قرار داشتند. نداشتن دندان علامت پریودنتیت شدید است.
همچنین این نتایج نشان داد در بین افرادی که هیچوقت سیگار نکشیده بودند، ریسک دو برابری ابتلا به سرطان ریه و سرطان کلورکتال (انتهای روده بزرگ) در بین شرکت کنندگان مبتلا به پریودنتیت حاد مشاهده شد.
همچنین یک مطالعه دیگر نشان داده است که باکتری Td (Treponema denticola) که موجب پریودنتیت می شود در شروع سرطان لوزالمعده هم نقش دارد.
در مطالعه محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند بر روی حدود ۷۰ هزار فنلاندی اثبات شد که باکتری ها می توانند از طریق دهان به سایر بخش های بدن پخش شده و موجب تومور شوند.
التهاب سیستماتیک درجه پایین مرتبط با پریودنتیت روند پخش باکتری های دهان و عوامل ویروسی را در سایر بخشهای بدن تسهیل می کند.
«تیمو سورسا»، استاد دانشگاه هلسینکی، در این باره می گوید: «این مطالعات برای اولین بار اثبات کرده اند که عوامل ویروسی باکتری های بیماری زا مرکزی مرتبط با بیماری لثه، قادرند همراه با باکتری ها از دهان به سایر بخش های بدن پخش شوند و در مکانیسم مرکزی نابودی بافت مرتبط با سرطان نقش داشته باشند.»
محققان تاکید می کنند پیشگیری و تشخیص زودهنگام پریودنتیت نه تنها برای بیماران مبتلا به مشکلات دهان و دندان مهم است بلکه برای کل سلامت بدن هم اهمیت دارد.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
نگذارید دندانتان بپوسد
آیا میدانید، شایعترین بیماری نوع بشر بعد از سرماخوردگی چیست؟ بررسیها نشان داده، پوسیدگی دندان از شایعترین بیماریها در تمام جوامع است.

شاید بگویید، دندانها نیز مانند دیگر اندامها در طول زمان با آسیبهایی مواجه خواهند شد و این اتفاق گریزناپذیر است. دهان مانند سایر اندامهای بدن میتواند برای تمام طول زندگی سالم بماند. بیماریهای دهان یا محصول بیسوادی درباره سلامت یا حاصل غفلت از نیازهای زندگی سالم است و ارتباط مستقیم با شیوه زندگی، بخصوص نوع تغذیه افراد دارد. تجربیات موفق بعضی جوامع پیشرفته نشان داده، بیماریهای دهان و بخصوص پوسیدگی دندان اگر در میان تمام اقشار جامعه هم قابل پیشگیری نباشد، در بین اقشاری که از سواد سلامت کافی برخوردار باشند، صددرصد قابل پیشگیری است.
یافتههای علمی نشان داده است، دولتها بهجای صرف هزینه سنگین برای درمان بیماریهای گسترده دهان در جامعه که در ثروتمندترین کشورها هم امکانش وجود ندارد، بودجه عمومی سلامت را باید صرف آموزش سلامت و افزایش سواد سلامت در جامعه کند. کشورهایی که از این الگو تبعیت کردهاند، از بالاترین سطح سلامت دهان برخوردار شدهاند.
اینها بخشهایی از گفتههای دکتر مهدی نصیبی، دکترای دندانپزشکی اجتماعی و استادیار علوم پزشکی شهید بهشتی دانشکده دندانپزشکی است. وی در این گفتوگو، مروری دارد بر راهکارهای ارتقای سواد سلامت دهان و دندان.
شایعترین بیماری دهان
بهترین راه پیشگیری از پوسیدگی دندان، کاهش میزان و دفعات مصرف مواد قندی یا مواد غذایی حاوی شکر است. از نظر سلامت دهان زنجیره غذایی سالم، حاوی کمترین مقدار مواد قندی تصفیه شده (شکر) و مصرف مواد قندی در دفعات محدود و زمانهای مناسب (مثلا قبل از وعدههای غذایی روزانه) حائزاهمیت است. پوسیدگی دندان بهعنوان شایعترین بیماری دهان، محصول مستقیم مصرف نامناسب مواد قندی به صورت خالص یا افزوده به سایر موادغذایی است.
دندان عصب کشی شده را دریابید
باتوجه به این که احتمال فساد مجدد دندانهای پرشده و عصبکشی شده، بیش از یک دندان سالم است، افرادی که تحت درمان دندانپزشکی قرار گرفتهاند باید به بهداشت و سلامت دندان خود بیش از دیگران توجه کنند و بیش از افراد سالم به تغذیه خود توجه داشته باشند.
قند با دندان چه میکند؟
مکانیسم شروع پوسیدگی به این صورت است که میکروبهای محلی موجود در دهان، مواد قندی در دسترس را هضم و تبدیل به اسید میکنند و سپس بسته به شدت اسیدی شدن محیط دندانها، بافت سخت مینای دندان تحت تاثیر اسید حل شده، منفذی به عاج دندان باز میشود.
چون عاج دندان در مقابل اسید مقاومتی ندارد، حفرهای به شکل غار و زیر لایه مینا در درون عاج شکل میگیرد که محل تجمع خوبی برای میکروب بیشتر است. به این طریق پوسیدگی عمیقتر میشود تا عروق و اعصاب قسمت مغزی دندان را در گیر کند.
در این زمان برخلاف بعضی بافتهای بدن، بافت دندان قابل بازسازی و التیام نیست و برای بقیه عمر معلول خواهد ماند. هر چند با استفاده از علم و هنر دندانپزشکی این معلولیتها تا حدودی قابل ترمیم است، ولی هیچ وقت سلامت اولیه به دست نمیآید. هر چه ترمیم دندان گستردهتر باشد، احتمال پوسیدگی مجدد افزونتر میشود. طبیعت گسترش پوسیدگی دندان هم نتیجه این پوسیدگیهای تکراری است.
درست مسواک بزنید
روشهای مختلفی برای مسواک زدن صحیح پیشنهاد شده است. روش ساده حرکت مسواک در سطوح جانبی از ناحیه لثه به سمت سطح جونده و در سطح جونده در راستای شیار دندانها، شاید عملیترین روش برای عموم باشد. مسواک زدن موجب خوشبویی و طراوت دهان و بهبود وجهه اجتماعی فرد میشود. رشتههای تار مسواک معمولا سطوح بین دندانی را تمیز نمیکند و استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن این نواحی مفید است. فراموش نکنید، برای حفظ سلامت دهان استفاده از مسواک و نخ بین دندانی به صورت مستمر الزامی است، ولی به تنهایی و بدون توجه به تغذیه سالم کافی نیست.
کودکان باید سواد سلامت دندان داشته باشند
بهترین روش و مناسبترین زمان برای آموزش اطفال عملکرد صحیح والدین نسبت به سلامت دهان در حضور کودکان است. خودداری از خوردن غذاهای مضر و حذف این مواد از سبد و سفره غذایی خانواده از لحظه تولد و حتی قبل از تولد کودکان و رعایت اصول بهداشت دندانها در حضور اطفال بهترین الگو برای آموزش کودکان است. از زمان طفولیت باید این اعتمادبهنفس در کودک ایجاد شود که از قبول شیرینی و مواد قندی از دست دیگران به صورتی مودبانه خودداری کند.
مراقبت از سلامت دهان و دندان بهعنوان جزئی از آموزشهای لازم برای مراقبت عمومی از اطفال باید قبل از بارداری آموزش داده شود. در دوران شیرخوارگی بعد از هر وعده شیردهی، دهان نوزاد بخصوص بعد از رویش دندانها باید با یک گاز نرم تمیز شود. این کار ضمن تمیز نگه داشتن دهان موجب درونی شدن لزوم بهداشت دهان در ضمیر ناخودآگاه طفل میشود و سلامت دهان او را برای طول زندگی تضمین میکند.
سالمندان به سلامت دهان خود توجه کنند
آموزش مهارتهای فردی مربوط به سلامت دهان همزمان با ارائه خدمات پیشگیرانه به سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که احتمال پوسیدگی مجدد دندان و عود بیماریهای دهان در سالمندان زیاد است. معمولا افراد سالمند به دلیل تحلیل قدرت جسمانی، کمتر توان رسیدگی به ضرورتهای سلامت دهان خود دارند. رعایت بهداشت دندان مصنوعی و رسیدگی تخصصی به کیفیت آنها در فواصل زمانی مناسب موجب حفظ سلامت بیشتر نسوج باقیمانده دهان میشود.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
راهکارهایی برای استریل کردن مسواک
با هیمن مسواک شما بسیاری از میکروبها و باکتری های آلوده وارد بدنتان می شوند پس سعی کنید همیشه قبل از مسواک زدن آن را استریل کنید.

استریل کردن مسواک با این کار
مسواک ها محیط مناسی برای رشد و پرورش باکتری ها هستند. محققان دانشگاه منچستر در مطالعه ای متوجه شدند که اکثر مسواک ها حاوی ۱۰۰ میلیون میکروب هستند که درصد بالایی از آنها باکتری های بالقوه خطرناک مانند «ایی.کولی» هستند.
دکتر «ران کاتلر» متخصص میکروبیولوژی از دانشگاه «کویین مری» در لندن توصیه می کند که مسواک ها را باید چند روزی یک بار با آب جوش شست یا هر هفته مسواک اعضای خانواده را در ماشین ظرفشویی گذاشت و شست. بررسی ها نشان می دهند، ضد عفونی مسواک می تواند از طریق قرار دادن آنها در محلول آب جوش و نمک انجام شود.
پزشکان اعتقاد دارند پس از بهبودی از بیماری های ساده ای مانند سرماخوردگی در بدن نوعی آنتی بادی تولید می شود که حتی در صورت تماس موهای قلم مسواک با سطح زبان سیستم ایمنی به کمک این آنتی بادی قادر به محافظت از بدن و جلوگیری از ابتلای مجدد فرد به بیماری خواهد بود.
پزشکان ضد عفونی مرتب مسواک ها و تعویض دوره ای مسواک و انتخاب نوع نرم یا زبر مسواک متناسب با نوع دندان ها و حساسیت لثه ها را به افراد توصیه می کنند.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
رنگ بد دندان ها نشانه چیست؟
آیا علی رغم اینکه مسواک می زنید اما باز هم دندان هایتان زرد است و توضیحی برای این موضوع ندارید? چرا رنگ دندانهای متفاوت است ؟

شما به احتمال زیاد روزی تنها ۱۰دقیقه به دندان های خود توجه می کنید و معاینه دندان ها هر ۶ماه توسط دندان پزشک نیز یادتان نمی رود.
اما در حال حاضر کمی حوصله کنید و در آینه دقیق به دندان های خود نگاهی بیندازید. دندان های هر فرد می تواند نشانگر سلامت کلی بدن باشد.
به علت محبوبیت و استقبال از درمان های سفیدکننده دندان، به نظر می آید بیشتر افراد دندان های سفید دارند. اما اگر دندان های شما سفید نیست، نگران نباشید نیازی به درمان های سفیدکننده ندارید.
قهوه ای:
این رنگ نشانگر مصرف نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای و نوشابه گازدار است. استعمال دخانیات نیز لکه های قهوه ای روی دندان ایجاد می کند. سطح دندان به رنگ قهوه ای می تواند نشانگر این باشد که دندان ها هنگام رشد در معرض فلوراید بیش از حد قرار گرفته است یا این که نشانگر نوعی بیماری ارثی و حساسیت غذایی است که التهاب روده ای، اسهال، سوء تغذیه و کاهش وزن ایجاد می کند.
سبز:
افرادی که دچار بیماری کم خونی داسی (کم خونی ناشی از وجود گلبول های قرمز داسی شکل ) شده اند بعضی اوقات دندان هایی به رنگ زرد و سبز دارند. رنگ سبز می تواند نشانگر وجود باکتری نیز باشد.
زردی دندان
خاکستری:
دندان های خاکستری نشانگر عفونت و آسیب قبلی دندان است.مصرف برخی آنتی بیوتیک ها مانند تتراسایکلین قبل از رشد کامل دندان و یا قرار گرفتن در معرض فلزاتی مانند آهن و یا منگنز می تواند عامل ایجاد این رنگ باشد.
زرد:
این نوع رنگ دندان نشانه بیماری کم خونی داسی است و گاهی نیز نتیجه مصرف مواد لکه زا مانند چای، قهوه، نوشابه، غذاهای اسیدی و استعمال دخانیات می باشد دندان های آسیب دیده و فقر برخی از مواد مغذی نیز باعث تغییر رنگ دندان می شود. تماس با اسید معده بر اثر بالاآوردن بیش از حد باعث زردشدن دندان و نشانگر Bulimia (نوعی بیماری اختلال غذایی) است.
فرسودگی:
ترک های عمودی و نازک که به سمت پایین سطح دندان کشیده شده اند بی ضرر است.
میناهای غیرعادی:
مینای سالم یعنی سطح دندان ها به حمله های باکتری مقاوم می شود. اما در صورت آسیب رسیدن به مینا دندان بیشتر به پوسیدگی مستعد می شود. آسیب به مینای دندان به چند علت رخ می دهد، فلوراید باعث ناهموار و خال افتادن مینای دندان می شود. اسید مواد غذایی و نوشیدنی ها و اسید معده مینای دندان را از بین می برد.
بیماری کم خونی داسی و یا کمبود مواد غذایی نیز باعث لکه افتادن دندان می شود. درد در یکی و یا تعداد بیشتر دندان های فوقانی می تواند علائم سینوزیت باشد. در حالی که بعضی وقت ها درد در فک پایین می تواند هشدار زودهنگام حمله قلبی قریب الوقوع باشد.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
کدام قرص برای دندان درد موثرتر است؟
برای درمان دندان درد راه های زیادی وجود دارد. از طبیعی گرفته تا شیمیایی. در این مطلب برای شما از مسکن شیمیایی مناسب دندان درد صحبت کرده ایم.

بیشتر مردم در مواقع دنداندرد به سراغ داروهای تسکین دهنده درد میروند. اما اغلب این سوال برایشان پیش میآید که چه داروهایی برای تسکین درد دندان خود استفاده کنند و چه مسکنهایی برای آنها مناسب است. در ادامه به معرفی چند داروی موثر برای تسکین دندان درد میپردازیم.
ایبوپروفن:
ایبوپروفن با نامهای تجاری Advil, Genpril, Midol IB, Motrin IB, Proprinal, Smart Sense یکی از موثرترین و در دسترسترین داروهای مسکن برای دنداندرد است. این دارو در بیشتر موارد در صورت مصرف صحیح میتواند دنداندرد شما را تسکین دهد طوری که به داروی دیگری نیاز نداشته باشید.
در دو دوز ۲۰۰ و ۴۰۰ میلیگرم در بازار دارویی ایران موجود است. این دارو بدون نسخه در ایران و بیشتر کشورها قابل تهیه میباشد و اگر منع مصرفی برای این دارو نداشته باشید (مثلاً خونریزی گوارشی، مشکلات قلبی مانند انجام جراحی بای پس قبلی اخیر و وجود حساسیت دارویی شناخته شده به این دارو&hellip
میتوانید آن را برای دنداندرد خود استفاده کنید. فرم ژلاتینی کپسولی این دارو (با نام ژلوفن در ایران شناخته شده است) جذب گوارشی راحتتری نسبت به قرص دارد.
استامینوفن:
استامینوفن از داروهای مؤثر بر درد است. استامینوفن با نام Paracetamol هم در دنیابه عنوان مسکن معروف است هرچند که خاصیت ضددردی دارد، ولی خاصیت ضد التهابی شناخته شدهای ندارد. استامینوفن بیشتر در ترکیب با سایر داروهای ضددرد تجویز میشود. در خانمهای باردار هم استامینوفن ضددرد خوبی در تمام مراحل بارداری تلقی میشود. زیاده روی در مصرف استامینوفن و تجاوز از دوز مجاز دارو میتواند مشکلات کبدی شدید ایجاد کند.
بیحس کنندهها یا ضددردهای موضعی:
قطرههای صناعی یا گیاهی و افشانهها (اسپریها) روی دنداندرد اثردارند، ولی فقط مدت کوتاهی دنداندرد را برطرف میکنند. معمولا جای داروهای خوراکی و تزریقی را نمیگیرند. به علاوه ممکن است ایجاد حساسیت موضعی، حالت سوختگی مانند یا زخم هم در ناحیه بکنند. ولی در مصرف چند باره، به مدت کمی میتوانند درد را برطرف کنند.
داروهای ترکیبی ضد درد مؤثر بر دنداندرد:
داروهای ترکیبی ضد درد اغلب حاوی ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین هستند که در درمان دنداندرد مؤثر شناخته میشوند. این داروها اغلب به فرم کپسول و با نامهای تجاری مانند نوافن، آسیفن، مگافن و … عرضه میشوند ولی اغلب ترکیبات یکسانی دارند.
آنتیبیوتیکها و دندان درد:
آنتی بیوتیکها به طور مستقیم اثری بر روی دنداندرد ندارند. بعضی از کسانی که به دنداندرد مبتلا هستند به خیال اینکه عفونت دندان وجود دارد و عامل درد است سرخود آنتی بیوتیک مصرف میکنند. درحالی که مصرف آنتیبیوتیک به تنهایی کمکی به کاهش درد نمیکند. در مواقع تورم و تب، آنتیبیوتیکها ممکن است در کنترل علایم با کاهش فشار بافتی کمک کننده باشند، ولی آنتیبیوتیکهایی مانند آموکسیسیلین اثر ضد دردی ندارند
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
چرا کودکان به پوسیدگی دندان مبتلا می شوند؟
مهمترین عامل پوسیدگیهای وسیع در کودکان کم سن و سال عادت غلط تغذیهای شیر شبانه است که باعث ایجاد سندرم شیشه شیر میگردد. چه شیر خشک و چه شیر مادر هر دو شدیداً پوسیدگیزا هستند.

عامل پوسیدگی در دندان باکتری خاصی به نام استرپتوکوک موتانس است.
دهان نوزادی که تازه به دنیا آمده است، عاری از هر نوع باکتری میباشد و این باکتری از طریق اطرافیان به خصوص مادر به کودک منتقل میشود. تماسهای نزدیک مثل بوسیدن کودک و یا فوت کردن غذا و شیر کودک جهت سرد کردن باعث این انتقال میشود.
خیلی خوب است کسانی که کودک در تماس نزدیک با آنها قرار دارد، از بهداشت دهانی مناسبی برخوردار باشند و دندانهای پوسیده و عفونی و مشکلات لثهای در دهانشان نباشد تا امکان این انتقال کمتر شود و نیز اطرافیان باید از سرد کردن غذای کودک توسط فوت کردن و بوسیدن بچه خودداری کنند.
مهمترین عامل پوسیدگیهای وسیع در کودکان
این باکتری در حضور مواد غذایی و شیر تولید اسید کرده و به ساختار دندان آسیب میرساند.
مهمترین عامل پوسیدگیهای وسیع در کودکان کم سن و سال عادت غلط تغذیهای شیر شبانه است که باعث ایجاد سندرم شیشه شیر میگردد.
چه شیر خشک و چه شیر مادر هر دو شدیداً پوسیدگیزا هستند.
شب تا صبح ترشح بزاق بسیار کم بوده وقتی شیر دور تا دور دندانها را فرا میگیرد باعث ایجاد پوسیدگیهای وسیع و سریع پیشرونده در تمام سطوح دندانی و اغلب دندانها در سنین کم میشود.
این مدل پوسیدگیها اغلب سریع پیشرفت کرده از مینا و عاج عبور کرده و عصب دندان را درگیر میکنند و باعث ایجاد درد دندان میشوند و در صورت عدم درمان به موقع احتمال ایجاد عفونت دندانی و آبسه و دردهای شدید وجود دارد.
پیشگیری از پوسیدگی
در این حالت با یک اورژانس دندانپزشکی مواجه هستیم که با توجه به سن کم کودک و عدم امکان درمان دندان روی یونیت و در مطب لزوم کار با بیهوشی کامل و برطرف کردن مشکلات دندانی تحت بیهوشی وجود دارد.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی لازم است که با رویش اولین دندان شیری به مسواک زدن و تمیز کردن آنها اقدام کنیم.
مسواک مخصوص سن کودک تهیه کرده و روزی ۲ بار با حوصله دندانهای تازه رویش یافته را تمیز میکنیم.
استفاده از مسواکهای انگشتی یا گاز استریل خیلی کارایی ندارند. در مواردی که مسواک در دسترس نیست، بهتر است روی شیر مصرف شده آب بدهیم تا به شست و شوی شیر کمک کند.
در کودکان بزرگتر استفاده از سیب، هویج و آدامسهای بدون قند و سایر مواد غذایی که نیاز به جویدن زیادی دارند از روی مواد غذایی پوسیدگیزا مؤثر است.
این مواد ترشح بزاق را زیاد کرده و به شست و شوی خودکار دندانها توسط بزاق و زبان کمک میکنند.
کودکان بالای یک سال که از نظر جسمی سالم هستند و مشکل رشدی ندارند نیازی به خوردن شیر شبانه ندارند.
بهتر است کودک را قبل از خواب سیر کرده و دندانهای او را مسواک بزنیم و در طول شب و حین خواب از آب به جای شیر استفاده کنیم تا آسیبی به دندانها نرسد.
تقاضای شیر شبانه توسط کودکان معمولاً از سر عادت است و یک نیاز جسمی نیست و بهتر است بالای یک سال این عادت غلط تغذیهای را در کودک تغییر بدهیم، چون هر چه سن بالاتر میرود تغییر عادت سختتر میشود و امکان آسیب دندانی نیز بیشتر میگردد.
در مورد کودکان نارس و دارای مشکلات رشدی و تغذیهای که نیاز به مراقبتهای ویژهای دارند مشاوره با متخصص تغذیه کودک لازم است.
بیشتر کودکانی که مجبور به دریافت خدمات درمانی دندانپزشکی تحت بیهوشی میگردند، دارای این عادت تغذیهای غلط بودهاند.
بهداشت دهانی مادر
همانطور که قبلاً اشاره شد، بهداشت دهانی مادر و رسیدگی به موقع دندانها و لثه مادر ارتباط نزدیکی با وجود دندانهای خوب و سالم در کودک دارد.
از مادران عزیز میخواهم قبل از بارداری شروع به رسیدگی کامل به مشکلات دهانی خود بکنند.
اثبات شده است که احتمال زایمان زودرس در مادرانی که مشکلات لثهای دارند، بالا است.
پس از تولد کودک نیز باکتری عامل پوسیدگی از دهان مادران به فرزندان میتواند منتقل شود.
پس برای اینکه کودکی با دهان و دندانهای سالم داشته باشیم باید مادرانی با بهداشت دهانی مناسب و دندانها و لثههایی سالم داشته باشیم.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
عصبکشی، دندان را شکننده می کند؟
خیلی مواقع، به دلیل پوسیدگی دندانها ناچار می شویم به دندان پزشک مراجعه کنیم، اما وقتی دندانپزشک میگوید دندانتان باید عصبکشی شود، سوالی که در ذهن برخی شکل میگیرد این است که آیا درمان کانال ریشه یا عصبکشی، لثه و دندان را ضعیف میکند؟

درمان کانال ریشه دندان که بسیاری از افراد آن را با لفظ «عصبکشی» میشناسند، همواره برای افراد با سوالها و ابهامهایی همراه است.
بسیاری از افرادی که برای درمان ریشه دندان خود به دندانپزشک مراجعه میکنند، دغدغههایی در مورد آینده دندان عصب کشی شده دارند.
اغلب این باور عمومی وجود دارد که عصبکشی، دندانها را ضعیف میکند. البته بسیاری از دندانپزشکان هم با توصیه به روکش کردن دندان عصبکشی شده، این تلقی را در مراجعان به وجود میآورند که دندانها بعد از عصبکشی، ضعیف و شکننده می شوند.
در این مطلب میخواهیم توضیح دهیم که این باور بهطور کلی غلط است و درمان ریشه، دندانها را ضعیف یا شکننده نمیکند.
در بیشتر موارد، دندانهای ما به دلیل پوسیدگی به عصبکشی نیاز پیدا میکنند. علت پوسیدگی میکروبها هستند.
در جریان پوسیدگی، ساختارهای دندان مانند مینا و عاج تغییر ماهیت میدهند و از بین میروند.
بافتهای پوسیده مینا و عاج دندان تقریبا دیگر قابل نگهداری نیستند و باید خارج شوند، چون در بیشتر موارد این بافتها حاوی باکتریهای پوسیدگیزا می باشند که قابلگسترش و انتقال هستند.
خارج کردن کامل بافتهای حاوی این میکروبها مهم است.
پوسیدگی باعث ضعیف شدن ساختار دندان میشود و قسمتهای سالم نسج دندان را در برابر جویدن، شکننده میکند.
علت اینکه گاهی ناگهان دندان پوسیده شده موقع غذا خوردن میشکند و یا خالی میشود نیز همین قضیه است.
پوسیدگی دندان مقصر است
در واقع پوسیدگی است که دندان را ضعیف میکند و دندانهای پوسیده نسبت به دندانهای سالم بهدلیل تخریب ساختار نسج دندان، ضعیفتر هستند.
در جریان پرکردن دندان یا عصبکشی، تقریبا تمام ساختارهای آسیبدیده و خراب شده دندان خارج و با ماده پرکردنی مناسب پر میشود.
بعضی از این مواد پرکردنی حتی میتوانند ساختار دندان تخریبشده را تقویت هم کنند.
بنابراین عصبکشی، دندان را ضعیف نمیکند، بلکه پوسیدگی دندان است که باعث ضعیف شدن آن میشود.
درحال حاضر، بر اساس دانش روز، جایگزینی برای درمان کانال ریشه دندانهایی که نیازمند عصبکشی هستند، وجود ندارد و تنها گزینه درمانی غیر از عصبکشی، کشیدن دندان است.
ساختار دندانها بعد از عصبکشی به دلایل مختلف از جمله تغییر رطوبت، تاثیر موادی که در پروسه درمان ریشه استفاده میشود و... دچار تغییراتی میشوند، ولی بر اساس مطالعات، این تغییرات تاثیری در افزایش ضعیف شدن دندانها ندارند.
روکش دندان بعد از عصب کشی
دندانهای عصبکشی شده، بیشتر ممکن است به روکش شدن نیاز پیدا کنند.
روکش برای حفظ ساختار تخریب شده دندان مورد نیاز است و عمر دندانهایی را که بنابر تشخیص دندانپزشک به روکش نیاز پیدا میکنند، افزایش میدهد.
البته نه به این معنی که همه دندانهایی که عصبکشی میشوند، به روکش نیاز پیدا میکنند و یا برعکس، روکش فقط برای دندانهای عصبکشی مناسب می باشد.
علت درد دندان بعد از عصب کشی
برای دندانپزشکان، مواجه شدن با بیمارانی که بهدلیل درد دندان پس از عصبکشی مراجعه میکنند، عادی است، اما برخی بیماران کماکان تا چند روز بعد از عصبکشی، درد احساس میکنند و قانع کردن بیشتر آنها در مورد درد بعد از درمان عصب کشی، اغلب کار راحتی نیست، چون بیماران به دلیل درد دندان، عصب کشی می کنند و انتظار رفع درد بعد از درمان کانال ریشه، کاملا طبیعی و به حق است.
همچنین در ذهن بیشتر بیماران در مورد احتمال درد دندان بعد از عصبکشی سوالهای زیادی مطرح است. معمولا مهمترین سوال بیماران این است که مگر «عصب» دندان کشیده نشده است؟ پس چطور ممکن است دندانی که عصب ندارد، درد بگیرد؟
حقیقت این است درمانی که دندانپزشکان آن را با عنوان «درمان کانال ریشه» یا روت کانال تراپی میشناسند (در خیلی از کشورهای دیگر هم به همین نام نامیده میشود) و بیماران ما آن را عصبکِشی یا عصبکٌشی مینامند، محدود به بیرون آوردن عصب از داخل دندان نیست.
درمان عصب کشی در اصل شامل پاکسازی و شوک دادن داخل کانالهای ریشه در طول مناسب و مسدود کردن مسیر کانالها با مواد مصنوعی است، به طوری که میکروبهای داخل کانال ریشه از بین بروند و امکان رشد میکروبها هم در آینده غیرممکن شود.
تمام این کارها برای یک دندان ممکن است مستلزم حداقل یک تا سه جلسه درمانی باشد و کاری دقیق و زمانبر است.
بعد از عصبکشی ممکن است درد داشته باشید. اگر قبل از عصبکشی درد داشتهاید، احتمال وجود درد بعد از عصبکشی هم زیاد است.
این درد بیشتر وقتها به کامل نبودن عصب کشی یا وجود اشکال در درمان بستگی ندارد.
مکانیسمهای درد بدن انسان مخصوصا در سر و گردن بسیار پیچیده هستند. گاهی حتی با وجود رفع علت اصلی درد، سیستم اعصاب محیطی و مرکزی همچنان تحریک درد را ادامه میدهند و گاهی یک واکنش التهابی در بعضی موارد علت درد شدید و تورم بعد از عصبکشی است.
بنابراین وجود درد بعد از عصبکشی مخصوصا در ۲۴ ساعت اول، طبیعی است و جای نگرانی ندارد، چون در بیشتر موارد با دارو قابل کنترل است.
حتی تا چند روز بعد از عصبکشی، درد حین غذا خوردن و موقع فشار دادن روی دندان عادی است.
برای اینکه بعد از عصبکشی کمترین درد را داشته باشید، داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک را در اولین فرصت بعد از تمام شدن کار درمان شروع کنید. معمولا مسکنها اگر قبل از رفع بیحسی دندان مصرف شوند، اثر بهتری خواهند داشت.
داروها را با دقت و سر موقع مصرف کنید.
اگر درد شدید یا ورم داشتید، خونسردیتان راحفظ کنید و با دندانپزشک تان تماس بگیرید.
عصبکشی ذاتا درمان دردناکی نیست، ولی در برخی بیماران و در بعضی شرایط، داشتن مقداری درد بعد از درمان که با کمک داروها قابلکنترل است، عادی است.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
وقتی لثه تحلیل می رود+ پیشگیری
تحلیل لثه یکی از مشکلاتی است که خیلیها را درگیر میکند و البته خیلیها هم هستند که از این بیماری میترسند و حتی پیش از آنکه اتفاق بیفتد، نگرانش میشوند.

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که قبل و بعد از هر بار مسواک زدن، سلامت و زیبایی دندانهایتان را در آینه کنترل میکنید، یادتان باشد این بار وقتی خواستید مسواک بزنید و در آینه نگاهی به دندانهای سفیدتان بیندازید، قسمت بالایی و پایینی دندانها را هم ببینید؛ همان قسمتی که مربوط میشود به ریشه دندانها و محل اتصالشان به استخوان.
بله، درست است؛ لثهها هم باید کنترل شوند. اهمیت حفظ سلامت لثهها اگر بیشتر از دندانها نباشد، بیشک کمتر از آن نخواهد بود، اما متاسفانه خیلی وقتها این موضوع نادیده گرفته میشود و برخی افراد، توجهی به سلامت لثههایشان ندارند، در صورتی که به گفته متخصصان، گاهی ممکن است بیماریها و مشکلات لثه بدون درد و نشانه خاصی اتفاق بیفتد و همین موضوع نشان میدهد پیش از بروز هرگونه مشکلی باید نسبت به سلامت لثهها اطمینان پیدا کرد.
تحلیل لثه چه زمانی اتفاق میافتد
تحلیل لثه یکی از مشکلاتی است که خیلیها را درگیر میکند و البته خیلیها هم هستند که از این بیماری میترسند و حتی پیش از آنکه اتفاق بیفتد، نگرانش میشوند. برای همین ممکن است بیشتر از قبل مسواک بزنند و از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنند در حالی که مسواک بیش از حد یا استفاده نادرست از نخ دندان نهتنها به بهبود شرایط کمکی نمیکند که حتی میتواند وضعیت را بدتر کند. برای همین باید بدانیم تحلیل لثه چیست و به چه دلایلی ایجاد میشود تا بدرستی بتوانیم از بروز این مشکل پیشگیری کنیم.
دکتر عباس کمالی، متخصص جراحی لثه در گفتوگو با جامجم در اینباره چنین توضیح میدهد: تاج مینادار و ریشه سماندار دندان در محلی به نام CEJ با یکدیگر تماس پیدامیکنند که در حالت طبیعی انتظار میرود، لبه لثه حدود یک تا دو میلیمتر بالاتر از این قسمت قرار بگیرد.
البته این قانون طبیعی درباره همه افراد صدق نمیکند و لبه لثه بعضیها بالاتر از این محدوده قرار دارد. لثه برخی دیگر هم ممکن است ابتدا سر جای خودش و بالاتر از مینای دندان باشد، اما به مرور زمان و با شروع تحلیل لثه، پایین میآید و حتی میتواند به لبه مینا یا ریشه دندان برسد.
تحلیل لثه؛ آشکار و پنهان؟
گاهی تحلیل لثه قابل مشاهده است و مردم متوجه آن میشوند، اما خیلی وقتها شرایطی پیش میآید که تحلیل لثه اتفاق میافتد، ولی دیده نمیشود. دکتر کمالی با اشاره به این موضوع که تحلیل لثه به دو دسته پنهان و آشکار تقسیم میشود، ادامه میدهد: اغلب کسانی که به دلیل تحلیل لثه به دندانپزشکان مراجعه میکنند، با تحلیل لثه آشکار مواجه هستند و زمانی که میبینند لبه لثه از روی مینا حرکت کرده و به ریشه رسیده، از متخصصان مشورت میخواهند.
به گفته این دندانپزشک متخصص، در تحلیل پنهان هم چنین اتفاقی رخ میدهد و اتصال دندان به لثه و استخوان از بین میرود، اما این وضع قابل مشاهده نیست و فرد نمیتواند آن را ببیند.
وی با اشاره به اینکه تحلیل پنهان را با عنوان پاکت لثه میشناسند، میگوید: زمانی که از پاکت لثه صحبت میشود، منظور بروز بیماری و عفونت است که به درمان قطعی نیاز دارد، اما درباره تحلیل آشکار ممکن است چنین وضعی پیش نیاید.
تحلیل لثه، سن و سال نمیشناسد
انتظار میرود فقط بزرگسالان دچار بیماریها و مشکلات لثه شوند و البته میان بزرگسالان هم بیشتر به سالمندان و کسانی که دوره میانسالی را پشت سرگذاشتهاند، فکر میکنیم، در صورتی که کودکان هم در معرض خطر این بیماریها قرار دارند. دکتر کمالی در اینباره یادآور میشود: تحلیل لثه معمولا در افراد بزرگسال و کسانی که دوره جوانی را طی کردهاند، رخ میدهد، اما بیماریهای خاصی هم وجود دارد که افراد را در سنین پایینتر درگیر میکند و میتواند موجب بروز چنین مشکلاتی شود.
وی با تاکید بر این که تحلیل لثه در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان مشاهده میشود، میگوید: سندرمها و بیماریهای مختلفی وجود دارد که میتواند در این زمینه نقش داشته باشد و فرد را در معرض خطر این بیماریها قرار میدهد. بنابراین گاهی ممکن است در سنین پایین و قبل از هجده سالگی هم شاهد چنین مشکلاتی باشیم، اما در اغلب موارد، میان کودکان بندرت چنین اتفاقی میافتد و اگر هم بیماری دیده شود، معمولا همراه با دیگر بیماریهای سیستمیک است.
رعایت نکردن بهداشت یا افراط در آن
وقتی درباره بیماریهای دهان و دندان صحبت میشود، همیشه موضوع رعایت بهداشت هم مطرح است؛ به طوری که هرچه بهداشت بهتر و دقیقتر رعایت شود، احتمال بروز بیماری دهان و دندان کمتر خواهد شد. تحلیل لثه هم از این قانون پیروی میکند و رعایت بهداشت نقش مهمی در این باره دارد. آنطور که دکتر کمالی میگوید وجود میکروبها عامل مهمی در بروز این مشکل به حساب میآید و بخصوص درباره انواع تحلیلهای پنهان نقش موثری ایفا میکند.
وی میافزاید: میکروبها به علل مختلف و متفاوتی که مهمترینشان رعایت نکردن بهداشت است، در دهان تجمع پیدا میکنند و زمانی که نظافت رعایت نشود، این تجمع میکروبی پیشرفت خواهد کرد و بعد از گذشت چند روز یا چند هفته، به یک سیستم پیچیده میکروبی تبدیل خواهد شد که پس از آن شاهد تخریبهای سنگینی خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه عامل اصلی ایجاد تحلیلهای پنهان، تجمع میکروبی در دهان است، یادآور میشود: زمانی که عوامل دیگری مانند دندانقروچه و واردکردن فشار بیش از حد به دندانها به رعایت نکردن بهداشت اضافه شود، تخریب بسیار شدیدتری اتفاق خواهد افتاد.
این دندانپزشک متخصص درباره عوامل موثر بر تحلیلهای آشکار خاطرنشان میکند: درباره این تحلیلها وجود میکروبها میتواند موثر باشد اما علاوه بر این، اغلب کسانی که بیش از حد بهداشت را رعایت میکنند و حالتی افراطی در این زمینه دارند، در معرض خطر قرار میگیرند.
کسانی که از مسواکهای بسیار سفت و سخت استفاده میکنند و به جای اینکه از روشهای علمی و صحیح برای تمیزکردن لثهها کمک بگیرند، لثه را به صورت افقی میسایند. به گفته دکتر کمالی، در معرض خطر تحلیل لثه آشکار قرار خواهند داشت. همین سایش رو به جلو و عقب لثهها با مسواک سفت و سخت، باعث تخریب نسوج نگهدارنده دندان و بافتهای لثهای میشود و به مرور زمان منجر به تحلیل لثهها میشود.
دخالت عوامل سیستمیک
فقط علل موضعی نیست که میتواند باعث تحلیل لثه شود. آن طور که دکتر کمالی میگوید، عوامل سیستمیک هم در این زمینه نقش دارند. زمانی که تعادل قدرت التیام بدن و قدرت تخریب میکروبها به هم بخورد، بدن نمیتواند نقش ترمیمیاش را به خوبی گذشته انجام دهد.
وی میافزاید: کسانی که دچار بیماریهای مختلف مانند کمخونی، دیابت و سرطان هستند و به هر دلیلی سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده، قدرت التیام کمتری دارند و در نتیجه تخریبها بیشتر و شدیدتر اتفاق میافتد.
عامل اصلی را برطرف کنید
زمانی که تحلیل لثه ایجاد میشود، اولین قدم برای درمان، از بین بردن عامل اصلی ایجادکننده مشکل است. دکتر کمالی با اشاره به این موضوع ادامه میدهد: زمانی که عوامل سیستمیک و موضعی حذف شود، مشکل بیمار هم تا حد زیادی برطرف خواهد شد و در بسیاری مواقع حتی به درمان خاصی هم نیاز نداریم.
در صورتی که مشکل همچنان ادامه داشته باشد هم با نظر دندانپزشک میتوانید از روشهای درمانی مختلف کمک بگیرید که به گفته دکتر کمالی، این روشهای درمانی میتواند از جرمگیری ساده تا جراحیهای پیشرفته متغیر باشد.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
طلایی ترین زمان برای مسواک زدن چه زمانی است؟
برای تاثیر بیشتر، شیوه ی صحیح مسواک زدن و زمان درست مسواک زدن را باید همواره مد نظر داشته باشید.

حفظ سلامت دهان و دندان یکی از مهمترین مسایل بهداشتی است که باید همواره به آن دقت داشته باشید. با توجه به اهمیت سلامت دندان ها و همچنین هزینه های هنگفت دندانپزشکی، لازم است که به صورت منظم مسواک و نخ دندان استفاده کنید. برای گرفتن بهترین نتیجه از مسواک زدن باید هم باید به شیوه ی صحیح مسواک زدن و هم در مناسب ترین زمان مسواک بزنید. در این مطلب به بررسی طلایی ترین زمان برای مسواک زدن می پردازیم.
کیمبرلی هارمز دندانپزشک و سخنگوی انجمن دندانپزشکی آمریکا می گوید: مهم نیست که شما دندان های خود را درست قبل از خواب مسواک بزنید. مهم ترین چیز این است که شما دندان های خود را دو بار در یک دوره ۲۴ ساعته (۲ بار در روز) مسواک کنید.
آنچه در دهان شما اتفاق می افتد
یک غشا از پلاک دندانی به طور مداوم به لطف باکترهایی که آنجا زندگی می کنند ایجاد می شود، و حدود ۲۴ ساعت طول می کشد، تا به بلوغ برسد. (دلیل احساس بدی که در دهان خود صبح روز بعد از اینکه شما فراموش کرده اید مسواک بزنید، دارید).
این باکتریها در طول روز اسید تولید میکنند، و حتی بیشتر از زمانی که شما غذا می خورید، به همین دلیل است که شما می خواهید از شر این غشا حداقل دو بار در روز خلاص شوید، و هرچه تعداد مسواک زدن های شما کمتر از این باشد تولید اسید ممکن است بیشتر مینای دندانتان را بخورد و باعث کرم خوردگی شود. هرچه بیشتر این غشا بر روی دندان های شما بنشیند و مواد غذایی بیشتری این باکتری را تغذیه کنند، زمان بیشتری را صرف نشستن مظلومانه روی صندلی دندانپزشکی خواهید کرد.
دندانپزشکان توصیه می کنند وقتی که از خواب بیدار می شوید و قبل از رفتن به رختخواب مسواک بزنید.به علاوه، اگر شب مسواک نکنید نفس شما برای گفتن صبح به خیر اصلا خوشبو و خوشایند نیست، و می تواند ترسناک باشد. مسواک زدن قبل از خواب یک عمل محبت آمیز نسبت به همسرتان است.
دکتر دنیس کیانه، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا ندانپزشکی، می گوید: همانطور که معلوم است، مسواک زدن در زمان بین شام و قبل از خواب از لحاظ فنی حتی از اینکه دندان های خود را درست قبل از خواب مسواک کنید بهتر است. دلیلش این است که فلوراید خمیر دندان زمان بیشتری برای تقویت دندان های شما و ساختن مانعی برای اسیدی شدن دهان شما قبل از به خواب رفتن دارد.
درست بعد از خوردن شام مسواک نزنید
دکتر یانفنگ رن، می گوید شام زمان قرار گرفتن در معرض اوج اسید است، که لایه بیرونی مینای دندان شما را نرم می کند،. بلافاصله بعد از شام مسواک زدن، مینای دندان نرم شده را حذف می کند و باعث سایش دندان می شود، پس حداقل ۳۰ دقیقه بعد از شام خوردن برای مسواک زدن صبر کنید. و از خوردن خوراک سرپایی بعد از آن جلوگیری کنید، چرا که باکتری ها از هر کربوهیدراتی تغذیه می کنند.
هارمز می گوید: فقدان بزاق ضد باکتری دهان در شب به معنی این است که ما فوق العاده نسبت به عوامل خرابی دندان و بیماری های لثه آسیب پذیریم. ، اما استرس نداشته باشید اگر شما گاهی مسواک زدن را فراموش کردید. رن می گوید پلاک به زمان طولانی برای آهکی شدن نیاز دارد، و مسواک زدن به اندازه کافی م تواند پلاک های تشکیل شده در طول روز را حذف کند، فقط زمان مسواک زدن خود را از ۲ دقیقه به ۴ دقیقه ارتقاع دهید و صحیح مسواک بزنید.
خوردن کربوهیدرات به طور مداوم در طول روز نیز افراد را بیشتر مستعد ابتلا به خرابی دندان می کند. هارمزمی گوید: "اگر شما در تمام طول روز میان وعده میل می کنید، باکتریها از خواب بیدارشده و شروع به تولید اسید می کنند هر زمانی که شما هر نوع کربوهیدراتی را قورت می دهید." در یک وعده غذایی معمولی، برای محافظت از دندان ها و کمک به هضم، سطح بزاق بالاتراست،. اما اگرشما در طول روز یکسره بخورید، منجر به تولید اسید بیشتری بر روی دندان براق شما می شود.
به یاد داشته باشید
مهم نیست که دقیقا کی دندان های خود را مسواک می زنید مهم این است که شما بدون باکتری در دهان وارد رختخواب شوید. فقط مطمئن شوید که دوباره در صبح مسواک می زنید و برای بیرون کشیدن باکتری از بین دندان هایتان نخ بکشید. و سعی کنید در روز غذاهای آماده کمتری میل کنید.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
مهمترین عامل پوسیدگی دندان در کودکان
عامل پوسیدگی در دندان باکتری خاصی به نام استرپتوکوک موتانس است.دهان نوزادی که تازه به دنیا آمده است، عاری از هر نوع باکتری میباشد و این باکتری از طریق اطرافیان به خصوص مادر به کودک منتقل میشود.

تماسهای نزدیک مثل بوسیدن کودک و یا فوت کردن غذا و شیر کودک جهت سرد کردن باعث این انتقال میشود.
خیلی خوب است کسانی که کودک در تماس نزدیک با آنها قرار دارد، از بهداشت دهانی مناسبی برخوردار باشند و دندانهای پوسیده و عفونی و مشکلات لثهای در دهانشان نباشد تا امکان این انتقال کمتر شود و نیز اطرافیان باید از سرد کردن غذای کودک توسط فوت کردن و بوسیدن بچه خودداری کنند.
مهمترین عامل پوسیدگیهای وسیع در کودکان:
این باکتری در حضور مواد غذایی و شیر تولید اسید کرده و به ساختار دندان آسیب میرساند.
مهمترین عامل پوسیدگیهای وسیع در کودکان کم سن و سال عادت غلط تغذیهای شیر شبانه است که باعث ایجاد سندرم شیشه شیر میگردد.
چه شیر خشک و چه شیر مادر هر دو شدیدا پوسیدگیزا هستند.
شب تا صبح ترشح بزاق بسیار کم بوده وقتی شیر دور تا دور دندانها را فرا میگیرد باعث ایجاد پوسیدگیهای وسیع و سریع پیشرونده در تمام سطوح دندانی و اغلب دندانها در سنین کم میشود.
این مدل پوسیدگیها اغلب سریع پیشرفت کرده از مینا و عاج عبور کرده و عصب دندان را درگیر میکنند و باعث ایجاد درد دندان میشوند و در صورت عدم درمان به موقع احتمال ایجاد عفونت دندانی و آبسه و دردهای شدید وجود دارد.
پیشگیری از پوسیدگی ذندان:
در این حالت با یک اورژانس دندانپزشکی مواجه هستیم که با توجه به سن کم کودک و عدم امکان درمان دندان روی یونیت و در مطب لزوم کار با بیهوشی کامل و برطرف کردن مشکلات دندانی تحت بیهوشی وجود دارد.
برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی لازم است که با رویش اولین دندان شیری به مسواک زدن و تمیز کردن آنها اقدام کنیم.
مسواک مخصوص سن کودک تهیه کرده و روزی 2 بار با حوصله دندانهای تازه رویش یافته را تمیز میکنیم.
استفاده از مسواکهای انگشتی یا گاز استریل خیلی کارایی ندارند. در مواردی که مسواک در دسترس نیست، بهتر است روی شیر مصرف شده آب بدهیم تا به شست و شوی شیر کمک کند.
در کودکان بزرگتر استفاده از سیب، هویج و آدامسهای بدون قند و سایر مواد غذایی که نیاز به جویدن زیادی دارند از روی مواد غذایی پوسیدگیزا موثر است.
این مواد ترشح بزاق را زیاد کرده و به شست و شوی خودکار دندانها توسط بزاق و زبان کمک میکنند.
کودکان بالای یک سال که از نظر جسمی سالم هستند و مشکل رشدی ندارند نیازی به خوردن شیر شبانه ندارند.
بهتر است کودک را قبل از خواب سیر کرده و دندانهای او را مسواک بزنیم و در طول شب و حین خواب از آب به جای شیر استفاده کنیم تا آسیبی به دندانها نرسد.
تقاضای شیر شبانه توسط کودکان معمولا از سر عادت است و یک نیاز جسمی نیست و بهتر است بالای یک سال این عادت غلط تغذیهای را در کودک تغییر بدهیم، چون هر چه سن بالاتر میرود تغییر عادت سختتر میشود و امکان آسیب دندانی نیز بیشتر میگردد.
در مورد کودکان نارس و دارای مشکلات رشدی و تغذیهای که نیاز به مراقبتهای ویژهای دارند مشاوره با متخصص تغذیه کودک لازم است.
بیشتر کودکانی که مجبور به دریافت خدمات درمانی دندانپزشکی تحت بیهوشی میگردند، دارای این عادت تغذیهای غلط بودهاند.
پوسیدگی دندان در کودکان,پوسیدگی دندان,علت پوسیدگی دندان در کودکان پس از تولد کودک نیز باکتری عامل پوسیدگی از دهان مادران به فرزندان میتواند منتقل شود
بهداشت دهانی مادر:
همانطور که قبلا اشاره شد، بهداشت دهانی مادر و رسیدگی به موقع دندانها و لثه مادر ارتباط نزدیکی با وجود دندانهای خوب و سالم در کودک دارد.
از مادران عزیز میخواهم قبل از بارداری شروع به رسیدگی کامل به مشکلات دهانی خود بکنند.
اثبات شده است که احتمال زایمان زودرس در مادرانی که مشکلات لثهای دارند، بالا است.
پس از تولد کودک نیز باکتری عامل پوسیدگی از دهان مادران به فرزندان میتواند منتقل شود.
پس برای اینکه کودکی با دهان و دندانهای سالم داشته باشیم باید مادرانی با بهداشت دهانی مناسب و دندانها و لثههایی سالم داشته باشیم.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
مسکن های طبیعی برای درد دندان
دندان درد گاهی اوقات بسیار دردآور و تحمل ناپذیر می شود. بدتر از همه زمانی است که نیمه شب درد شروع شود و به دندانپزشک دسترسی هم نداشته باشیم. در چنین لحظاتی بهترین کار درمان های خانگی و گیاهی دم دست هستند. داروهای گیاهی که در این مقاله از آنها صحبت شده است، برای تسکین دندان درد بسیار موثرند و اگر دچار دندان در شدید، با این گیاهان دردتان را آرا کنید.

12 مسکن طبیعی درد دندان
گل میخک
اوژنول، ترکیب اصلی روغن گرفته شده از گل میخک، ماده ای رایج در تولید محصولات دندانی است که می تواند در درمان دندان درد، حرفی برای زدن نداشته باشد. گل میخک له شده علاوه بر اینکه از درد دندان می کاهد، به دلیل خواص ضدباکتریایی اش، محیط دهان را از باکتری ها پاک می سازد. گل میخک ویژگی های کرخ و بی حس کننده ای دارد.
زنجبیل
استفاده از ریشه زنجبیل یکی از رایج ترین درمان های گیاهی برای دندان درد است که از دیرباز از آنها استفاده می شود. ابتدا پوست آن را جدا کنید سپس روی دندان دردناک قرار داده و آن را به آرامی گاز بگیرید. به تدریجی از درد دندان کاسته می شود.
سیر
یکی از رایج ترین چاشنی های موجود در آشپزخانه سیر است. سیر علاوه بر اینکه غذا را خوش طعم می کند، گیاهی موثر در تسکین درد دندان است. درواقع سیر یکی از بهترین آنتی بیوتیک های دنیا است. وقتی آن کاملا له و کوبیده شود، تولید دو ماده شیمیایی می کند که درد را از بین می برند. در واقع یکی از این ماده های شیمیایی، آلیسین است که به این گیاه خاصیت آنتی بیوتیکی می دهد. اما برخی از محققان بر این باورند که سیر ممکن است موجب تحریک لثه ها شود. بنابراین سیر له شده را باید فقط روی دندانی که درد می کند قرار داد.
لیموترش
بنابر تحقیقات، لیموترش به دلیل اینکه حاوی ویتامین ث و اسید سیتریک قوی است می تواند در تسکین دندان درد موثر باشد. یک لایه لیموترش را روی محل دردناک قرار دهید و با آب آن را گرفته و با نمک مخلوط کرده و در دهان بچرخانید.
علت درد دندان
لیموترش به دلیل اینکه حاوی ویتامین ث و اسید سیتریک قوی است می تواند در تسکین دندان درد موثر باشد
پیاز
با قرار دادن یک تکه پیاز خام روی دندانی که درد می کند، می توانید از درد آن تا حدی بکاهید. پیاز ویژگی ضدمیکروبی دارد که می تواند در کنترل دندان در موثر باشد. برخی از مردم معتقدند پیاز حتی از مسکن های قوی هم موثرتر است. پیاز آبسه دندان را نیز درمان می کند. آن را روی دندان دردناک گذاشته و با ملایمت گاز بگیرید تا آبش خارج شود.
اسطوخودوس و بابونه
با مخلوط کردن گیاه اسطوخودس و بابونه، می توان به ترکیبی عالی دست یافت که در کاهش دندان درد موثر است. این ترکیب حتی ویژگی های آرام بخشی دارد.
زردچوبه
آیا کاری هست که زردچوبه نتواند انجام دهد؟ اخیرا محققان متوجه شده اند که زردچوبه برای مشکلات لثه و دندان بسیار مفید است. این گیاه می تواند از عفونت های لثه بکاهد و درد دندان را تخفیف دهد. علاوه بر آن توانایی مبارزه با آلزایمر و انواع بیماری های سرطان نیز دارد.
کلم
مسلما انتظار این یکی را نداشتید! آیا می دانستید کلم می تواند برای تخفیف دندان درد عالی باشد؟ وقتی کلم به طور موضعی استفاده شود سم زدا و درمان کننده فوق العاده ای است.
آویشن
استفاده از آویشن در درمان دردهای دندانی توصیه شده است. این گیاه خواص ضدعفونی کننده، ضدقارچ و دارویی دارد و می تواند جلوی بیماری لثه و فساد دندان را بگیرد. این گیاه کنار شنبلیله در درمان عفونت های باکتریایی بسیار موثر است. از طرفی وقت آویشن با نعناع استفاده شود، در کشتن باکتری هایی که ایجاد تورم می کند موثرتر است.
اسپیلانتس
کمتر از این گیاه صحبت شده است، اسپیلانتس به گیاه دندان درد معروف شده است و در کاستن درد دندان تاثیر غیرقابل انکاری دارد. گل های این گیاه را مستقبما روی دندانی که دردناک است قرار دهید تا ویژگی بی حس کننده اش، از درد دندان تان بکاهد.
بومادران
هر وقت دندان درد داشتید، برگ های بومادران را بجوید و آن را روی محل دردناک قرار دهید. خیلی سریع اثرش را می بینید و موقتا از شر درد رها می شوید.
علت درد دندان
بومادران برای درمان دندان درد مفید است
برگ نعناع
بنابر تحقیقات، برگ نعناع یا روغن آن شبیه برخی از ویژگی های روغن گل میخک بوده و از درد دندان می کاهد. بسیاری از مردم نیز بر این باورند که جویدن نعناع به راستی درد دندان را خیلی زود آرام می کند. این گیاه همچنین حاوی منتول است که خواص ضدالتهابی دارد. دو برگ نعناع را در دهان گذاشته و تا زمانی که کاملا مرطوب شوند، بجوید. بعد از چند دقیقه، دهان تان را با کمی آب و نمک بشویید.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
عوارض ایمپلنت دندان و نکات منفی آن چیست؟
عوارض ایمپلنت دندان مانند هرگونه جراحی دیگر میتواند شامل درد، ورم، خونریزی باشد. علاوه بر عوارض جانبی این جراحی، به نکات منفی دیگری از جمله هزینه بالا، عدم پوشش بیمه، الزامی بودن جراحی، احتمال از دست رفتن استخوان میتوان اشاره کرد.

با وجود پیشرفتهایی که در امر مراقبت از دندانها در سالهای اخیر به وجود آمده است، بسیاری از افراد در ایران و سایر نقاط جهان شاهد از دست رفتن دندانهایشان هستند. دلیل عمده آن پوسیدگی دندان، پریودونتیت (پیوره) و یا آسیب به دندانهاست. در گذشته تنها درمانی که برای بیماران دارای مشکل از دست رفتن دندان ارائه میشد بریج و دندان مصنوعی بود، اما امروزه پروتز دندانی یا ایمپلنتها در دسترس هستند. در ادامه نسبت به عوارض ایمپلنت دندان و نکات منفی این عمل آگاهی بهتری کسب میکنید.
پروتز دندانی یا ایمپلنت جایگزینی برای ریشه دندانها هستند. ایمپلنت شامل یک پایه قدرتمند است که به صورت دائم در دندان قرار میگیرد. این پایه با یک دندان که قابلیت جابجایی را دارد نصب میشود و میتواند مانند دیگر دندانهایتان عمل کند. این نوع از درمان نیز مانند درمانهای دیگر عوارض جانبی را با خود دارد که به آن اشاره میکنیم.
مهمترین عوارض جانبی ایمپلنت دندان
۱. درد و ناراحتی
درد و زخم یکی از اصلیترین عوارض ایمپلنت دندان است. این عارضه معمولا پس از قرار گرفتن تحت هرگونه جراحی پزشکی است. برای مدیریت این عارضه جانبی، بیماران میتوانند از مسکنهای گوناگون برای التیام درد بهره گیرند. پس از کاهش تدریجی درد، میتوانند از مسکنهایی که بدون تجویز پزشک نیز در داروخانهها قابل تهیه هستند استفاده کنند. پرهیز از خوردن غذاها و نوشیدنیهای بسیار سرد و بسیار داغ میتواند باعث کاهش حساسیت و احساس ناراحتی شود.
۲. کبودی در اطراف دندان جدید
بیماران در روزهای اول ریکاوری ممکن است شاهد ایجاد کبودی در قسمتهایی از بافت لثه شوند که در اطراف محل جراحی وجود داشته باشد. این عارضه جانبی نیز یکی از عوارض جانبی معمول ایمپلنت است که میتواند تا چند روز ادامه داشته باشد. با این حال بیماران باید شاهد کاهش این کبودی در طول زمان ریکاوری باشند به این صورت که تغییر رنگ ایجاد شده در لثه آنان به مرور زمان و در طول زمان بهبودی بهترشده و به رنگ اصلی بازگردد.
۳. ورم صورت و لثه
ورم لثههای یکی از عوارض ایمپلنت دندان است که نشانههای آن بر ظاهر فرد تاثیر میگذارد. کمی ورم در قوس دندانی و قسمتی از صورت و نیز ورم لثه پس از یک جراحی مانند ایمپلنت طبیعی است. خوشبختانه این تورم آنچنان مشهود نیست و پس از چند روز به حالت عادی باز میگردد. برای بهبود این تورم، بیماران باید از کمپرس سرد بر روی صورتشان استفاده کنند. فراموش نکنید که نباید کمپرس سرد را مستقیما بر روی قسمت جراحی شده لثه بگذارید چرا که این کار موجب میشود دردتان شدیدتر شود به خصوص اگر در روزهای اولیه پس از جراحی قرار داشته باشید.
۴. خونریزی خفیف پس از جراحی
خونریزی خفیفی از قسمتهای جراحی شده دهان پس از جراحی قابل پیشبینی است. این مشکل نیز باید طی چند روز کاملا مرتفع شود. پیروی از دستورالعملهایی که توسط پزشکتان برای دوران پس از جراحی به شما ارائه شده است به شما کمک میکند تا نواحی آسیب دیده را بهداشتی نگه داشته و از ایجاد عفونت پیشگیری کنید.
عوارض ایمپلنت دندان
بهبودی پس از جراحی چقدر زمان میبرد؟
عوارض ایمپلنت دندان معمولا بین یک تا دو هفته محو میشوند. البته فراموش نکنید که این عدد بین بیماران متفاوت است. به مانند زمان لازم برای ایمپلنت که حدود چند ماه است، بهبود کامل آن نیز همین زمان را نیاز دارد. زمان طولانی که برای این روند تعریف میشود به خاطر این است که پیوند استخوانی زمانبر است. زمانی که پیوند استخوانی به خوبی انجام میشود یعنی پروتز دندانی میتواند جایگزین روکش، بریج و دندان مصنوعی شود.
نکات منفی پروتز دندانی یا ایمپلنت
با همه ویژگیهای مثبتی که پروتز دندانی و یا ایمپلنت برای بیماران دارد، نکات منفی نیز وجود دارد که پیش از شروع فرآیند جراحی باید به آن توجه کرد.
۱. هزینه بالا
یکی از مهمترین نکات منفی راجب پروتز دندانی یا ایمپلنت این است که این عمل قیمت نسبتا بالایی دارد. یکی از سوالاتی که همیشه توسط بیماران پرسیده میشود، هزینههای جراحی به خصوص در مواردی مانند پیوند استخوان و یا کاشت ایمپلنت و ... است. در واقع هزینه جراحیها از یک بیمار تا بیمار دیگر متفاوت است و به سختی و سنگینی روند درمانی بستگی دارد. این روند درمانی باید توسط متخصصانی صورت گیرد که سابقه طولانی در جراحی دارند. از این رو، شما باید درباره دندانپزشکی که تحت نظر او قرار است جراحی پروتز درمانی انجام شود، تحقیق کنید.
۲. عدم پوشش بیمه
عموما بیمههای درمانی، پروتز دندانی یا ایمپلنت را تحت پوشش خود قرار نمیدهند. در واقع بیمههای درمانی که دندانپزشکی را تحت پوشش قرار میدهند، محدودیتهای بسیاری دارند و یکی از این محدودیتها جراحی ایمپلنت است.
۳. الزامی بودن جراحی دهان برای پروتز دندانی
ایمپلنت نیاز به اتصال به استخوان دارد و به همین دلیل برای جراحی برای ایمپلنت دندانی لازم و ضروریست. هرگونه جراحی میزانی از خطر و ریسک را به همراه خود دارد. عوارض این جراحی به طور میانگین ۵ تا ۱۰ درصد است. خطر و ریسک جراحی میتواند عفونت، خونریزی طولانیمدت، آسیب عصبی، تأخیر در بهبود استخوان، شکستگی فک و ... باشد.
عوارض ایمپلنت دندان
۴. از دست رفتن استخوان
نکته منفی دیگر راجع به پروتز دندانی یا ایمپلنت این است که شاید در طول زمان شاهد از دست رفتن استخوان خود باشید. به همین دلیل است که توصیه میشود حتما پروتز دندانی را با یک جراح ماهر پیش ببرید. همچنین همگرایی استخوان و جوشخوردگی آن نیز بعد از جراحی ایمپلنت زمانبر خواهد بود.
کلام آخر
ویژگیهای مثبت این جراحی از جمله کارایی طولانی، ایجاد ظاهر زیبا، عدم ایجاد ناراحتی پس از دوره درمان، بهبود سلامت دهان، بهبود کلام، افزایش عزت نفس، میلکردن راحتتر مواد غذایی و ... باعث میشود که عوارض جانبی ایمپلنت دندان و نکات منفی این جراحی کمتر به چشم بیاید و بیماران با خیال راحتتری وارد این روند درمان شوند.
نکته مثبت جراحی پروتز دندانی این است که تقریبا همه افراد میتوانند این تحت این جراحی قرار گیرند. شرایط این جراحی شرایطی عمومی است. به عنوان مثال بیماران باید لثه سالم داشته و استخوان کافی را برای نگهداری از پروتز دندانی دارا باشند. آنها همچنین باید سلامت عمومی داشته و تحت نظارت مداوم پزشکان قرار گیرند. افرادی که سیگار زیاد میکشند و یا از بیماریهای مزمن غیر قابل کنترل مانند دیابت و یا ناراحتی قلبی رنج میبرند و نیز افرادی که تحت رادیوتراپی گردن و یا سر قرار میگیرند باید به طور اختصاصی مورد ارزیابی قرار گیرند. اگر احساس میکنید که نیاز به ایمپلنت دارید باید با پزشکتان صحبت کنید و ببینید که آیا برای شما این جراحی مناسب است یا خیر.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
بهترین روش جرم گیری دندان ها
برای جرم گیری دندان ها در خانه با این مطلب همراه شوید.اگر به دلیل زردی و جرم دندان هایتان از خندیدن در جمع می ترسید و همچنین از رفتن نزد دندانپزشک وحشت دارید، باید خودتان در منزل فکری برای جرم گیری دندان ها کنید. ما در این مطلب یک روش عالی برای جرم گیری دندان ها در منزل به شما معرفی می کنیم.

بهترین روش خانگی برای جرم گیری طبیعی دندان
در هر صورت بهتر است در صورت پیش آمدن هر گونه مشکل برای دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنید. اما در صورتی که مساله چندان جدی نباشد و بتوان در منزل به آن رسیگی کرد، می توانید خودتان نیز اقدام کنید.
در ادامه قصد داریم روش تهیه یک درمان طبیعی قوی را آموزش می دهیم که با بدون آسیب به دندان ها و لثه ها با عفونت و مشکلات ناشی از جرم ها مقابله می کند.
مواد لازم
آب 1 قاشق غذاخوری(15 میلی لیتر)
روغن نارگیل نصف قاشق غذاخوری(7 گرم)
روغن نعنا یک چهارم قاشق غذاخوری(3 گرم)
پودر کلروفیل نصف قاشق غذاخوری(7 گرم)
خاک دیاتومه 3 قاشق غذاخوری(45 گرم)
جوش شیرین یک چهارم غذاخوری(3 گرم)
روش تهیه
برای تهیه این محصول طبیعی به یک ظرف پلاستیکی، قاشق یا چنگال و مسواک نیاز دارید. دیاتومه نوعی خاک است که از بقایای فسیلی جلبک های تک سلولی به دست می آید. تهیه بقیه مواد لازم نیز کار سختی نیست. کافیست تمام مواد را تهیه کنید و داخل ظرف پلاستیکی بریزید و با قاشق یا چنگال هم بزنید. مطمئن شوید که یک خمیر یکدست حاصل شده است و بافتی شبیه به خمیردندان داشته باشد.
روش استفاده
خمیر به دست آمده را روی مسواک گذاشته و مسواک بزنید. این خمیر را بعد از هر بار غذای اصلی استفاده کنید. این محصول طبیعی را به مدت حداقل یک ماه استفاده کنید تا به نتایج دلخواه برسید.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
عفونت دندان را بدون قرص درمان کنید!
از راه هایی که برای درمان عفونت دندان می توان استفاده کرد راه های شیمیایی بیشترین استفاده را در بین مردم دارد که قرص های آنتی بیوتیک از این دسته روش های شیمیایی هستند. آنتی بیوتیک ها می توانند صدماتی را بر روی اعضای بدن وارد کنند. پس توصیه میکنیم عفونت دندان را بدون قرص درمان کنید!

درمان عفونت دندان بدون قرص
1. عصاره گل رز را با آب تازه لیموترش مخلوط کنید و برای چند دقیقه این مخلوط را در دهان نگه دارید و سپس دور بریزید. این عمل را حداقل روزی 3 بار تکرار کنید.
2. غرغره کردن با آب لیموی تازه و آب ولرم روزی 2 بار علاوه بر از بین بردن بوی بد دهان، شدت ورم را نیز کاهش می دهد.
3. برای تسکین فوری التهاب و خون ریزی با آب نمک غرغره کنید و یا ضماد زنجبیل و نمک را بر روی لثه قرار دهید.
4. برای درمان سریع آبسه دندان روزی سه حبه سیر را به اندازه ماش خرد کرده و هر حبه را همراه با یک لیوان آب یا آب عسل میل کنند.
5. برایاز بین رفتن عفونت دندان میتوان یک قاشق مربا خوری عسل را با چند قطره سرکه مخلوط کرده و روی لثه و دندان ها مالید.
6. استفاده از نمک به صورت کشیدن روی لثه و دندان بسیار خوب است، مداومت به این کار مفید است و می تواند کمک کننده باشد, در مورد نمک هم مقالات متعددی بیان شده که فوق العاده است.
7. تورم لثه را می توان با جوشانده هلیله به صورت مضمضه یا پاشیدن پودر عدس ، گشنیز، مورد، صندل سرخ فوفل ، سماق بهبودی بخشید و یا آب برگ تاجریزی ، بارهنگ ، آب برگ خرفه را در دهان نگهداشته و خارج کنند و یا سماق را نرم کوبیده در گلاب حل کرده مضمضه نمایند اگر ورم بهبودی نیافت می توان تخم ریحان یا تخم مرو یا تخم تمرهندی را سائیده در آب اسپرزه ریخته روی قسمت متورم بمالند.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
عوارض وحشتناک دندان پوسیده بر بدن
دندان خراب و پوسیده می تواند مشکلات جدی از جمله دیابت،زوال عقل،ناباروری شود پس بهتر است از این عوارض ترسناک با رعایت بهداشت جلوگیری کنیم. عوارض خطرناک و جدی دندان پوسیده در دهان برای بهداشت دهان و دندان،یکی از مهمترین اقدامات برای داشتن دهان، دندان ها و لثه سالم است ؛ از آنجا که دهان یک ورودی اولیه در بدن است، بهداشت ضعیف دهان و دندان می تواند تاثیر منفی بر روی کل بدن بگذارد.

دندان های که درد دارند، لثه هایی که خونریزی می کنند و نفس هایی که بوی بدی می دهند، همگی نشانه ی بهداشت دهان و دندان ضعیف است.باکتری ها می توانند به راحتی از دهان وارد جریان خون شوند و باعث ایجاد عفونت و التهاب می شود.
بسیار مهم است که به طور متناوب به دندانپزشکک مراجعه کنید تا از سلامت کلی بدنتان مطمئن شوید. در این بخش از سلامت نمناک برخی از مشکلات رایج و جدی ناشی از سلامت دهان و دندان وجود دارد که خواهیم گفت.
عوارض و تاثیرات خطرناک دندان پوسیده که باید شما را نگران کند
عوارض دندان پوسیده روی بیماری های قلبی-عروقی:
داشتن بهداشت دهان دندان ضعیف، خطر بیماری قلبی را در فرد افزایش می دهد. اگر لثه ها به علت باکتری هایی که باعث بیماری پریودنتال می شوند ،ملتهب شود این باکتری ها می توانند در جریان خون وارد شوند و موجب ایجاد پلاک و سخت شدن می شوند.
این سخت شدن شریان ها، آترواسکلروز نامیده می شود که بسیار جدی است باعث مشکلات جریان خون و انسداد قلبی می شود و احتمال حمله قلبی را نیز افزایش می دهد. همچنین، تاثیر مخربی بر عروق و رگ های خونی دارد و می تواند منجر به فشار خون بالا هم شود و سکته مغزی را زیاد می کند. همچنین می تواند باعث افزایش آندوکاردیت شود، که یک بیماری خطرناک و جدی است و زمانی رخ می دهد که پوشش قلب آلوده باشد.
زوال عقلی از عوارض دندان پوسیده:
بهداشت دهان و دندان ضعیف ،بر مغز نیز تاثیر گذار است. مواد هایی که از لثه های ملتهب شده، توسط عفونت آزاد می شوند، می توانند سلول های مغزی را از بین ببرند و منجر به از دست دادن حافظه شوند . بیماری زوال عقل و احتمالاً بیماری آلزایمر، می تواند به علت ژنژیویت ایجاد شود، که باکتری در دهان به کانال به کانال عصبی گسترش می یابد و وارد جریان خون نیز می شود.
عوارض دندان پوسیده در عفونت های تنفسی :
سیستم تنفسی می تواند از بهداشت ضعیف دهان و دندان آسیب ببیند ، باکتری در دهان از دندان های آلوده و لثه های متورم می تواند به ریه نفوذ کند، و یا از طریق جریان خون به آنجا وارد شود. این باکتری ها می توانند منجر به عفونت تنفسی ،برونشیت حاد و حتی COPD شوند.
دیابت ناشی از عوارض دندان پوسیده:
نه تنها افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به عفونت هستند، بلکه بیماری های پریودنتال و عفونت های لثه ای ،به نوبه خود باعث افزایش دیابت می شوند و کنترل آن را سخت می کنند. از آنجایی که بیماری لثه ها و پوسیدگی دندان ها ،سطح قند خون را بالا می برند، پس افرادی با بهداشت دهان و دندان ضعیف در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرند.
عوارض دندان پوسیده در دوران بارداری:
برای مادران باردار، رعایت بهداشت دهان و دندان ضروری است. تغییرات هورمونی باعث می شود که عفونت به راحتی در دهان گسترش یابد . هر گونه عفونت در بدن زن باردار ، عوارض حاملگی را افزایش می دهد. این مشکلات، سبب زایمان زودرس نیز می شوند. پوسیدگی دندان ها و بیماری های لثه، مادر و کودک را در معرض خطرات جدی قرار می دهد.
ناباروری و رابطه اش با دندان پوسیده:
ارتباط نزدیکی، بین بهداشت ضعیف دهان و دندان و مشکلات ناباروری در زنان وجود دارد. پوسیدگی دندانها و آسیب های لثه، می تواند سلامت کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد. افرادی که بهداشت ضعیف دهان و دندان دارند، دیرتر از افراد دیگر باردار و بارور می شوند.
اختلال در نعوظ از عوارض دندان پوسیده:
داشتن دندان های پوسیده و بهداشت ضعیف دندان و دهان، مردان را در معرض خطر بالایی از اختلال نعوظ قرار می دهد. باکتری از لثه ها و دندان های بیمار می تواند به راحتی وارد جریان خون شود و بتعث ایجاد التهاب در رگ های خونی می شود ؛ این التهاب ، می تواند جریان خون را کاهش دهد و یا حتی متوقف کند. که در این شرایط، نعوظ سخت تر و یا حتی گاهی غیر ممکن می شود.
عوارض دندان پوسیده روی سرطان:
بدیهی است که اقدامات بهداشتی ضعیف دهان و دندان، مانند مصرف تنباکو یا سیگار کشیدن، می تواند منجر به سرطان گلو یا دهان شود. اما انواع دیگر سرطان ها هستند که با بیماری های لثه ارتباط دارند. خطر ابتلا به سرطان کلیه، سرطان پانکراس و سرطان خون در افرادی که بهداشت دهان و دندان ضعیف دارند بسیار بالاتر است.
رابطه بیماری های کلیوی و عوارض دندان پوسیده:
بیماری مزمن کلیه، یک مشکل جدی برای سلامتی است که بر کلیه ها، قلب، استخوان ها و فشار خون تاثیر میگذارد.که عفونت های بدن، مانند پریودنتال میتواند منجر به بیماری کلیه شود.در کل افراد مبتلا به بیماری لثه، دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند و احتمال اینکه عفونت را تجربه کنند بسیار زیاد است.گاهی اوقات بیماری های کلیوی میتوانند بسیار جدی و حتی مرگ بار باشند.
عوارض دندان پوسیده و آرتریت رو ماتویید:
بر طبق گفته انجمن ملی آرتریت رو ماتویید ، افراد مبتلا به بیماری لثه ۴ برابر احتمال ابتلا به آرتریت را افزایش میدهند.هر دو بیماری ، التهاب مشترک دارند.باکتری های دهانی ناشی از ورم لثه،میتواند باعث افزایش التهاب در سراسر بدن شود.
راه های پیشگیری از پوسیده شدن دندان ها:
بهترین راه برای پیشگیری رعایت بهداشت دهان و دندان میباشد و به طور منظم،دندان پزشکی بروید.دندان ها و لثه هایتان را حداقل دو بار در روز شستشو دهید.از کشیدن سیگار و محصولات تنباکویی اجتناب کنیدفاز خمیر دندان ها و دهان شویهای استفاده کنید که حاوی فلوراید هستند.غذاها و نوشیدنی های شیرین را محدود کنید.
دندان های سالم پاک، بدون درد و ناشی از حفره ها هستند.
لثه های سالم نیز صورتی رنگ هستند و با مسواک زدن خونریزی نمیکنند.
سلامت دهان و دندان نشان دهنده سلامت کلی بدن است، پس با رعایت کردن آن خطر ابتلا به بیماری های جدی تر را در بدن خود کاهش دهید.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
زردی دندان ها نشانه چیست ؟
رنگ دندان ها به دو عامل خارجی و داخلی بستگی دارد . عوامل خارجی که موجب زردی دندان می شوند ناشی از رسوب مواد شیمیایی روی سطح دندان است اما عوامل داخلی ، علل دیگری دارند . ممکن است فرد در دوران جنینی و کودکی با ماده ای به طور مستقیم یا غیر مستقیم تماس داشته باشد . مثلا مادر باردار داروی تتراسایکلین مصرف کرده باشد یا فرد به مدت طولانی آب حاوی فلوراید زیاد مصرف کرده باشد . بنابراین برای درمان تغییر رنگ دندان حتما باید علت آن پیدا شود .

یکی از علل مهم تغییر رنگ خارجی دندان استعمال سیگار است که باعث پوسیدگی دندان نیز می شود . افراد سیگاری دندان های زردی دارند . در این مواقع می توان از ماده جویدنی به نام ناس استفاده کرد . این ماده می تواند تا حدود زیادی تغییر رنگ ایجاد شده را اصلاح کند و دندان ها سفید تر به نظر برسند . مطلب چگونگی سفید کردن دندان ها در خانه را مرور کنید و فراموش نکنید که تا قبل ترک سیگار ، زردی دندان ها ادامه خواهد داشت . البته برخی از پزشکان ، روش های خانگی و سنتی را تایید نمی کنند مثل استفاده از جوش شیرین یا زغال و مانند آن را … زیرا ممکن است که باعثسایش دندانی شوند . سایش دندان باعث حساسیت دندان می شود . بهتر است موادی که برای سفید کردن استفاده می شوند از داروخانه ها تهیه شوند و سازمان غذا و دارو آنها را تایید کرده باشد .
بعضی از بیماران به دلیل بیماری ، جراحی و … از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده می کنند . دهانشویه تغییرات رنگی زیادی روی دندان ایجاد می کند ، حتی گاهی ممکن است دندان سیاه رنگ هم شود .
بروساژ و پرو فیلاکسیاستفاده از دهانشویه نباید به مدت طولانی ادامه یابد زیرا تداوم مصرف آن باعث زردی دندان ها می شود . دستور مصرف مجاز روی بطری دهانشویه ۳ بار در روز است ولی بهتر است همه افراد شب ها و بعد از مسواک زدن یکبار از این مایع استفاده کنند . معمولا دندانپزشکان با بروساژ و پرو فیلاکسی سطح دندان ها را تمیز می کنند .
مجله سلامتی راستینه ، در مطالب حقایقی درباره سفید کننده های دندان و همچنین دلایل ، راه های پیشگیری و درمان تغییر رنگ دندان به نکات دیگری اشاره دارد .
تمیز کردن سطح دندان
نکته : قطره آهنی که برای کودکان تجویز می شود هم ممکن است سطح دندان را سیاه کند . به همین دلیل همیشه به مادران توصیه می شود قطره اهن را طوری داخل دهان کودک بریزند که با دندان های کودک تماس پیدا نکند .دادن آب به کودک و تمیز کردن سطح دندان با پارچه نرم و تمیز می تواند از سیاه شدن دندان ها جلوگیری کند . دندانپزشک می تواند با استفاده از برس های مخصوصی تغییر رنگ ایجاد شده را از بین ببرد .
فلوراید در آب
علل داخلی تغییر رنگ دندان ها یا زردی دندان ها کدامند ؟
بیماری های سیستمیک در دوران جنینی یا بعد از تولد می توانند باعث تغییر رنگ دندان شوند . گاهی به آب آشامیدنی بعضی از مناطق فلوراید زیادی اضافه می شود . فلوراید زیاد برای دندان کودکان در ۵ تا ۶ سالگی می تواند مضر باشد و ساختار دندان را تغییر دهد و این تغییر باعث زردی بیش از حد دندان شود .
استفاده از تتراسایکلین و زردی دندان
نوجوانانی که از داروهای گروه تتراسایکلین برای درمان بیماری های پوستی مانند جوش استفاده می کنند ممکن است رنگ دندان های شان زرد شود که علت آن رسوب مواد شیمیایی ناشی از دارو است که روی عاج رسوب می کند و کمپلکس کلسیمی تشکیل می دهد و باعث زردی کمرنگ ، قهوه ای تیره و سیاه دندان می شود . یکی از سوالاتی که دندانپزشکان برای یافتن علت زردی دندان ها از بیمار می پرسند این است که آیا قبلا مشکلات پوستیداشته است ؟
سفید کردن دندان ها
درمان تغییر رنگ دندان را توضیح بفرمایید ؟
بدیهی است که علل داخلی تغییر رنگ دندان درمان طولانی تری هم دارد . بهترین راه برای سفید کردن دندان ها در این مواقع بلیچینگ است . این کار حتما باید تحت نظارت دندانپزشک باشد . دندانپزشک ماده ای به نام اکسیژن آزاد را به دندان بیمار می زند . ماده وارد ساختار دندان می شود ، مواد آلی موجود در دندان را اکسید می کند و باعث سفید شدن آنها می شود .
گاهی افراد خودشان بلیچینگ دندان را انجام می دهند . اگر این کار حساب شده و دقیق نباشد ، احتمال عوارض برگشت ناپذیر وجود دارد .
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
دهانشویه خانگی بسازیم و مصرف کنیم
اگر دوست دارید یک دهان شویه طبیعی و ارزان قیمت برای خود تهیه کنید که کارایی دهان شویه های گران قیمت داروخانه ها را داشته باشد، می توانید آن را خودتان در منزل درست کنید. اگر دوست دارید یک دهان شویه طبیعی و ارزان قیمت برای خود تهیه کنید که کارایی دهان شویه های گران قیمت داروخانه ها را داشته باشد، می توانید آن را خودتان در منزل درست کنید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این دهان شویه های خانگی ، مواد ساده و در دسترس مثل اوکالیپتوس ، نعنا، دارچین ، سیر،زیره، ریحان ،زنجیل ،رازیانه ، عسل، آویشن ، اورگاف ، مریم گلی، سرکه سیب ، روغن درخت چای و غیره است. علاوه برآن یک محلول ساده و فوری از آب نمک یک دهان شویه ساده وموثر و ضد عفونی کننده می باشد. برای این کار می توانید روزی دو یا سه بار دهان خود را با محلول تشکیل شده از یک لیوان آب ولرم و یک قاشق چای خوری نمک بشویید .
اما چطور دهان شویه های خانگی درست کنیم ؟ برای این کار روش تهیه این دهان شویه را مطالعه کنید:
طرز تهیه دهان شویه خانگی
• چهار قاشق چای خوری جوش شیرین ، یک چهارم قاشق چای خوری نمک دریایی ، سه قطره عصاره گریپ فروت و یک قطره اسانس سیر را در یک فنجان آب مقطر یا آب معدنی جوشیده بریزید وهم بزنید.این دهان شویه باعث کاهش جرم های دندان می شود و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
• برای خوشبو کردن دهان خود دو قطره اسانس نعناع ، دو قطره روغن درخت چای و نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را در 80 میلی لیتر آب جوشیده سرد شده بریزید و استفاده کنید .
• دو فنجان آب را بجوشانید دو حبه سیر و یک هشتم چای خوری پودر دارچین را به آن بیفزایید و بگذارید آن قدر همانطور بماند تا آب سرد شود . سپس آن را از صافی رد کنید .این دهان شویه را درون یک بطری دربسته قرار دهید و کنار بگذارید . روزی یکبار به میزان یک قاشق غذا خوری از این دهان شویه را به مدت 20 الی 30 ثانیه در دهان بگردانید و خالی کنید. این دهان شویه خاصیت آنتی باکتریال و ضد التهاب دارد و برای رفع مشکلات لثه مفید است .
• یک فنجان آب جوش را بجوشانید وچند شاخه از گیاهان تازه یا خشک را به مدت 20 دقیقه در آن قرار دهید تا عطر و عصاره آن ها را بگیرد . بهتر است برای تهیه دهان شویه خانگی از آب های معدنی استفاده کنید.
• یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین ، یک قاشق چایخوری ژل آلوئه را ، ده قطره روغن اسانس لیمو و چهار قطره گلیسیرین گیاهی را در یک فنجان آب معدنی بریزید وهم بزنید .
• یک فنجان آب را بجوشانید و در یک ظرف دردار بریزید. دو قاشق غذا خوری نعناع و دو قاشق غذا خوری اسطوخودوس درآن بریزید. در ظرف را ببندید و بگذارید 30 الی 40 دقیقه دم بکشد . حال آن را از صافی رد کنید و با آن دهان را بشویید .
• دو قاشق چای خوری برگ نعناع ، 5/1 قاشق چای خوری رزماری و 5/1 قاشق چای خوری دانه بادیان را در 5/4 فنجان آب جوش بریزید و بگذارید، نیم ساعت دم بکشد. حال صبر کنید تا خنک شود. از این دهان شویه می توانید هر روز استفاده کنید . شما می توانید آن را در یک ظرف تمیز و شیشه ای نگهداری کنید.
• یک راه دیگر برای تمیز کردن محیط دهانی ، استفاده از محلول آب و سرکه سیب است.
• برای درمان زخم های کوچک دهانی یک دهان شویه ساده درست کنید .برای تهیه این دهان شویه دو قسمت آب اکسیژنه را با یک قسمت آب معدنی مخلوط کند.
• نصف فنجان آب و چند قطره عصاره گریپ فروت راه حل خوبی برا ی زخم وخونریزی لثه است. شما می توانید ، اسانس سیر را هم به این دهان شویه اضافه کنید .
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
معرفی قرص برای عفونت دندان
عفونت کردن دندان دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. برای رفع عفونت دندان باید به دندانپزشک مراجعه و از درمانهای دارویی استفاده کرد. قرص آموکسی سیلین (Amoxicillin) و قرص مترونیدازول (metronidazole) از انواع قرص عفونت دندان هستند که ممکن است در مواردی هم به صورت ترکیبی و هر هشت ساعت تجویز شوند.

چرا دچار عفونت دندان میشویم؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که صبح از خواب بیدار شوید و در آینه با صورتی ورم کرده مواجه شوید. اگر چه ممکن است در ابتدا وحشتزده شوید اما به لطف پیشرفت علم دندانپزشکی جای نگرانی وجود ندارد، چرا که میتوانید با مراجعه به نزدیکترین دندانپزشکی و معاینه شدن توسط دندانپزشک تحت درمان دارویی قرار بگیرید. عفونت دندان از مشکلاتی است که به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شود. گاه تنها وجود کمی آلودگی کافی است تا ریشه دندان شما دچار آبسه شود. گاه این آبسهها با دندان درد همراه هستند و گاهی هم بدون درد بوده و تنها ایجاد تورم میکنند. بنابراین چنانچه دندان درد شما به دلیل عفونت دندان یا عصب کشی دندان باشد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و مشکل را رفع کنید.
عفونت دندان
معمولا تا زمانی که علت بروز عفونت دندان مشخص نشود نمیتوان از درمان عفونت اطمینان خاطر پیدا کرد؛ چرا که اگر علت اصلی آن رفع نشود ممکن است دوباره عفونت دندان ایجاد شود. پزشک با معاینه دندان و گاها عکسبرداری از دندان میتواند به علت اصلی ایجاد این عارضه پی برده و راهکار مناسب را برای رفع آن اتخاذ کند. گاهی با وجود تلاش برای رعایت بهداشت دهان و دندان و به دلایل دیگر از جمله رژیم غذایی نامناسب، فرد دچار پوسیدگی دندان و نهایتا ایجاد عفونت دندان میشود. گاهی هم بر اثر ترمیمهای ناقصی که قبلا صورت گرفته است ریشه دچار عفونت میشود. علت هر چیزی که باشد باید توسط پزشک درمان گردد. معمولا دندانپزشک در ابتدای امر برای رفع عفونت دارو تجویز میکند. در ادامه نمونههایی از این داروها را معرفی خواهیم کرد.
معرفی برخی از انواع قرص عفونت دندان
۱. قرص یا کپسول آموکسی سیلین
کپسول آموکسی سیلین
آموکسیسیلین (Amoxicillin) دارویی نام آشناست که خیلی افراد حداقل یک بار در زندگی برای رفع عفونتهایی که گریبانگیرشان شده است از آن استفاده کردهاند. این دارو از داروهای خانواده پنیسیلینها و یکی از مهمترین و پرمصرفترین آنتیبیوتیکهای خوراکی برای درمان عفونت است. آموکسی سیلین به منظور درمان طیف وسیعی از عفونتها، درمان جوشهای چرکدار و همچنین درمانهای دندانپزشکی بسیار پرکاربرد است. این دارو به صورت کپسول، قرص، شربت و سوسپانسیون موجود است. اخیرا قرصهای جویدنی آموکسی سیلین هم به بازار آمده است. توصیه میشود میزان دقیق مصرف این دارو توسط پزشک تعیین شود اما به طور معمول برای عفونتهای معمولی هر ۸ ساعت ۲۵۰ میلیگرم و یا هر ۱۲ ساعت ۵۰۰ میلیگرم از دارو مصرف میشود. درمان با این دارو نباید بیشتر از دو هفته به طول انجامد.
عوارض: عوارض کپسول آموکسی سیلین شامل ناراحتیهای گوارشی، تهوع و استفراغ، اسهال و واکنشهای حساسیتی، راش پوستی، احساس خستگی، زردی پوست، خشکی دهان، سرگیجه، سردرد و درد معده میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
بیشتر بدانید: قرص آموکسی سیلین و درمان عفونت ها
۲. قرص مترونیدازول
قرص مترونیدازول
قرص مترونیدازول (metronidazole) دارویی است که برای درمان طیف وسیعی از عفونتها و به عنوان قرص عفونت دندان مورد استفاده قرار میگیرد. عفونت دستگاه تولید مثل، عفونت دستگاه گوارش، عفونتهای پوستی، عفونت ادراری، عفونت واژن، عفونت دندان و... برخی از موارد مصرف این دارو هستند. توجه داشته باشید که اگر پیش از اتمام دارو، مصرف آن را قطع کنید، ممکن است علائمتان مجددا عود کند. گاه این دارو به صورت ترکیبی برای تسریع روند بهبودی به همراه آموکسی سیلین برای رفع عفونت دندان استفاده میشود. توصیه میشود میزان دقیق مصرف داروی مترونیدازول توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول این دارو به صورت یک قرص هر ۸ ساعت تجویز میشود. برای پیشگیری از ناراحتی معده، بهتر است این دارو را به همراه غذا و یا یک لیوان پر آب و یا شیر مصرف نمود. توجه داشته باشید که اگر بیماری خاصی دارید و یا در دوران بارداری و شیردهی به نوزادتان به سر میبرید و یا حتی قصد باردار شدن را دارید قبل از اینکه مصرف دارو را شروع کنید با پزشک یا دندانپزشک خود در این رابطه مشورت کنید.
عوارض: عوارض قرص مترونیدازول شامل سرگیجه، سردرد، اسهال، تهوع و استفراغ، درد معده، کاهش اشتها، یبوست و خشکی دهان میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
بیشتر بدانید: مترونیدازول چیست؟ (موارد مصرف قرص مترونیدازول و عوارض آن)
رفع دندان درد با استفاده از روش های خانگی
گل میخک
علاوه بر استفاده از آنتیبیوتیکها برای درمان عفونت دندان میتوان درد آن را با استفاده از خوراکیهای موجود در قفسههای آشپزخانه کاهش داد. مزیت استفاده از روشهای خانگی برای تسکین درد دندان بیعارضه بودن آن است. استفاده از داروهای گیاهی مثل روغن میخک میتواند به عنوان یک درمان خانگی و گیاهی در کاهش دندان درد موثر باشد.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
جرم گیری دندان بدون نیاز به کلینیک
اغلب مردم از سفید و جرم گیری دندان های خود به علت های مختلف غفلت می کنند. ما در اینجا چندین روش سنتی که در دسترس برای همگان است را جهت جرم گیری دندان ها معرفی می کنیم.
مسواک زدن به روش صحیح، کشیدن نخ دندان و استفاده از دهان شویه، اصول اولیه برای حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندانها هستند. اما اگر این اصول بهداشتی رعایت نشود مواد غذایی و باکتریها به شکل لایهای به دندانها میچسبند و تشکیل پلاکهای دندانی را میدهند که اگر بازهم پاکسازی نشوند این پلاکها به لایه سختی موسوم به جرم دندان تبدیل میشوند. این لایه زرد و سخت روی دندانها نه تنها ظاهری نامطلوب به چهره میدهند بلکه به هیچ وجه برای سلامت بدن مناسب نیستند. اما با این حال شاید تنها عده کمی از مردم برای پاکسازی جرم دندان به دندانپزشک مراجعه کنند و اغلب به دلایل مختلف از آن غفلت میکنند.
از شر جرم دندانها خلاص شوید
جوش شیرین
جوش شیرین جوش شیرین به از بین بردن پلاکهای روی دندانها کمک میکند.
کافیست مقدار کمی جوششیرین را روی مسواک خشک خود بریزید و دندانهایتان را با آن مسواک کنید. سپس دهانتان را با آب ولرم بشویید. همچنین میتوانید، یک قاشق چایخوری نمک را با ۲ قاشق چایخوری جوششیرین مخلوط کنید. مسواکتان را روی این مخلوط بزنید و سپس دندانها را با آن مسواک بزنید. هر کدام از این روشها را یک یا دو بار در هفته تکرار کنید. البته نباید به میزان زیاد از جوششیرین استفاده کنید، زیرا به مرور زمان موجب از بین بردن مینای دندان میشود.
سرکه سفید
سرکه سفید سرکه سفید دارای خواص آنتیباکتریال است که میتواند به جلوگیری از تجمع جرم روی دندانها کمک کند، اما به دلیل اسید استیک موجود در آن باید در مصرف آن احتیاط کرد، چون استفاده زیاد از آن موجب تخریب مینای دندان میشود. دو قاشق چایخوری سرکه سفید و نصف قاشق چایخوری نمک را در نصف لیوان آب گرم حل کنید.
پرتقال
یک یا دو بار در روز دهانتان رابا این مخلوط مانند دهانشویه شست و شو دهید. پوست پرتقال پوست پرتقال اغلب به عنوان سفیدکننده طبیعی دندان برای از بین بردن لکههای روی آن استفاده میشود.شما میتوانید قسمت داخلی پوست پرتقال را دو دقیقه مستقیم روی دندانهای خود بمالید و آنها را تمیز کنید. میتوانید دو تا سه بار در هفته این کار را تکرار کنید.
آلوئه ورا
درست است که ژل این گیاه تلخ است، اما تاثیر شگفت انگیز در از بین بردن جرم دندان دارد. از این گیاه در ترکیب با چندین ماده دیگر میتوانید برای پاکسازی لثه و دندانهای خود بهره بگیرید. یک قاشق چایخوری ژل آلوئه ورا، چهار قاشق چایخوری گلیسرین، پنج قاشق چایخوری جوش شیرین و مقداری عصاره لیمو را داخل یک لیوان آب بریزید. این مواد را به خوبی ترکیب کرده و روی دندانها بمالید. تا برطرف شدن پلاکهای دندان روزانه این کار را انجام دهید و پس از آن هر سه یا چهار روز یکبار از این ترکیب شوینده استفاده کنید.
ویتامین ث
خوردنیهای حاوی ویتامین ث مثل توت فرنگی و گوجه فرنگی دارای خواص آنتی باکتریال هستند و برای از بین بردن باکتریهای دهانی مفیدند. مقداری از این مواد را روی دندان بمالید و ۵ دقیقه بعد دهان خود را بشویید. دو بار در هفته از این روش استفاده کنید. خوردن مواد غذایی تند این هم روشی ساده برای رها شدن از شر جرم دندان است.
خوردن غذاهای تند به تولید بزاق کمک کرده و دندان و لثه را پاکسازی میکند؛ بنابراین جویدن مقداری فلفل میتواند در از بین بردن پلاکهای دندان موثر باشد.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
سفید شدن لثهها نشانه چیست؟
سفید شدن لثهها اغلب نشانه وجود مشکل در وضعیت سلامت و بهداشت دهان فرد است. بیماریهای متعددی میتوانند موجب سفید شدن لثهها شوند که از آن جمله میتوان به آفت دهان یا بیماریهای طولانی مدت التهابی اشاره کرد. همچنین در موارد نادر سفید شدن لثهها میتواند نشان دهنده سرطان دهان باشد و به همین دلیل تشخیص مناسب آن حیاتی است.
از جمله بیماریهایی که موجب سفید شدن لثهها میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لوکوپلاکی: لوکوپلاکی یک نوع بیماری دهان است که باعث میشود بخشهایی از لثه سفید شود. بر اثر این بیماری لکههای سفید رنگی در دهان ظاهر میشود که با مسواک زدن هم برداشته نمیشود. بیشتر موارد لوکوپلاکی بیخطر هستند اما برخی از آنها میتوانند پیش زمینه سرطان باشند.
کم خونی: فرد زمانی دچار کم خونی میشود که بدن فاقد مقدار کافی گلبولهای قرمز خون باشد. گلبولهای قرمز برای جابهجا کردن اکسیژن در بدن ضروری هستند. کم خونی به شکلهای مختلف ظاهر میشود که به نوع عامل نهفته آن بستگی دارد. عوامل متداول آن شامل کمبود آهن یا ویتامین B12، بیماری کرون و بیماری سلیاک است.
همچنین احساس خستگی، گیجی، ضعف، ضربان قلب نامرتب، تنگی نفس، سردرد، سرد بودن دستها و پاها از جمله علائم آن هستند. همچنین افراد مبتلا به کم خونی دچار رنگ پریدگی از جمله در پوست و لثهها میشوند. این وضعیت باعث میشود لثهها سفید به نظر آیند.
آفت دهان: آفتهای دهان ضایعههایی داخل دهان و لثهها هستند که میتوانند دردناک بخصوص هنگام صحبت کردن، غذا خوردن یا نوشیدن مایعات باشد. آفتهای دهان باعث میشود بخشهایی از لثه سفید به نظر آیند. هر چند رنگ لثهها در تمامی نقاط دهان سفید نمیشود.
التهاب لثه: عدم رعایت بهداشت دهان و دندان شایعترین دلیل التهاب لثههاست که بر اثر آن لثهها دچار التهاب، قرمزی و تورم میشوند. همچنین بر اثر التهاب لثهها ممکن است دندانها هنگام مسواک زدن با استفاده از نخ دندان دچار خونریزی شوند. با گذشت زمان ممکن است این بیماری موجب سفید شدن دندانها شود.
لیکن پلان دهانی: بر اثر این بیماری لکههای سفید رنگی روی لثهها، زبان و دیگر بافتهای داخل دهان ظاهر میشود. این عارضه یک بیماری خود ایمنی مزمن است که با انواعی از علائم از جمله درد، خونریزی و التهاب لثه همراه است.
افراد مبتلا به این بیماری باید به طور مرتب به دندان پزشک مراجعه کنند چرا که آنان در معرض فزاینده خطر کمبودهای تغذیهای، عفونت دهان و سرطان دهان قرار دارند.
برفک دهان: این بیماری یک نوع عفونت قارچی است که بر اثر آن زخمهای سفید – کرم رنگ در دهان ظاهر میشود. نوزادان، افراد مسن و مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به این مشکل هستند.
کشیدن دندان: آسیب ناشی از کشیدن دندان موجب میشود لثه در اطراف دندان سفید رنگ شود. در این شرایط لثهها پس از مدت چند روز به رنگ طبیعی خود باز میگردند.
سفید کردن دندانها: با سفید کردن دندانها لثهها هم نسبت به وضعیت طبیعی خود سفیدتر میشوند که پس از گذشت چند ساعت به حالت عادی باز میگردد.
سرطان دهان: سفید شدن لثهها میتواند یکی از علائم سرطان دهان باشد. این بیماری به سرعت گسترش پیدا میکند و لازم است از علائم و نشانههای آن آگاه باشیم. آفت دهان که به کندی بهبود پیدا میکند، خونریزی دهان، ضخیم شدن پوست داخل دهان، از دست دادن دندان، درد دندان یا فک، مشکل در جویدن و بلع از دیگر علائم این بیماری هستند.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
درمان سریع دندان درد شدید با این راه!
درد دندان اگر بد موقع به سراغتان بیاید چاره ای جز درمان به روش خانگی نیست. گاهی اوقات درمان های خانگی بهتر از دارو عمل می کنند. اگر مخالف مصرف دارو های شیمایی هستید این مقاله را دنبال کنید.

دندان درد دردی بسیار سخت و طاقت فرسا است و هنگامی رخ می دهد که قسمت مرکزی دندان دچار آسیب دیدگی شده باشد. علاوه بر آسیب دیدگی و پوسیدگی دندان التهاب و عفونت لثه می تواند باعث درد شود. در این مقاله راهکارهایی برای درمان سریع دندان درد شدید ارائه می گردد.
راه های ساده برای تسکین دندان درد
استفاده از کمپرس سرد
یک کیسهی نگهداری غذا را با یخ پر کنید. روی آن را با یک پارچهی نازک یا دستمال توالت بپوشانید و بهطور مستقیم روی دندان خود یا روی ناحیهای از گونه که در قسمت خارجی دندان قرار دارد، بگذارید. سرمای کمپرس سرد موجب تسکین درد میشود. استفاده از بستهی یخ نیز میتواند همین تأثیر را داشته باشد. فقط فراموش نکنید که روی آن را با یک دستمال بپوشانید.
در صورت التهاب مغز دندان، گرما به تسکین درد کمک میکند. اگر با استفاده از کمپرس سرد دردتان افزایش یافت، از کمپرس گرم بهجای آن استفاده کنید.
یخ را بهطور مستقیم روی دندان قرار ندهید. زیرا این کار درد را تشدید میکند؛ مخصوصا در صورت بروز دندان درد ناشی از التهابات، دندان به دماهای خیلی سرد یا گرم حساس میشود.
مصرف مسکن
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین و ایبوپروفن میتوانند بهطور مؤثر و سریع موجب تسکین اغلب دردهای دندان شوند. ممکن است دندان درد توانایی غذاخوردن، صحبتکردن و خوابیدن را با اختلال همراه کند. درد دندان میتواند تمرکزتان را برای درمان آن از بین ببرد. بنابراین تسکین دندان درد به لطف داروهای مُسکن بدونِ نسخه راهکاری مناسب است.
اگر درد دندانتان بهحدی شدید است که موجب
گوش درد، سردرد یا گلودرد میشود، حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
داروهای مُسکن را طبق مقدار توصیهشده که روی آنها درج شده یا توصیهی دکتر مصرف کنید.
استامینوفن نیز یک مُسکن بدون نسخهی مناسب برای درمان دندان درد است.
بی حسی نقطه مورد نظر
استفاده از ژلهای بیحسی دندان بدون نسخه نیز میتواند برای چند ساعت دردتان را تسکین دهد. این ژلها را باید بهطور مستقیم روی دندان بمالید که معمولا برای چند ساعت تأثیر آنها باقی میماند. بزاق دهان میتواند موجب کاهش تأثیر ژل و سرایت آن به گلو و زبانتان بشود. بنابراین دقت داشته باشید که ژل را قورت ندهید.
تمیز کردن کامل دهان
دندان درد گاهی در اثر بهدامافتادن تکههای کوچک غذا در لای دندانها و تشدید دردهای ناشی از پوسیدگی دندان و ورم لثه اتفاق میافتد. در این موارد تمیز کردن دندان میتواند در کاهش درد و حل مشکلتان مؤثر باشد.
استفاده از نخ دندان: بهکمک نخ دندان لای دندانها را تمیز کنید تا اگر تکهای از غذا لای دندانهایتان باقی مانده، خارج شود.
مسواک زدن نقطهای که درد میکند: اگر دردتان ناشی از ورم لثه باشد، این راهی مؤثر برای کاهش و درمان دندان درد است. بهمدت چند دقیقه دندانهایتان را مسواک بزنید و روی نقطهای که درد دارد، تمرکز ویژهای داشته باشید. تاجایی به مسواکزدن ادامه دهید تا در محل موردنظرتان دیگر احساس حساسیت نکنید.
شستوشوی دهان: به کمک محلولها یا دهانشویهها دهان خود را بشویید. میتوانید فرایند تمیزکردن دهانتان را با استفاده از یک دهانشویه به اتمام برسانید تا تکههای باقیماندهی غذا خارج شود. همچنین میتوانید چند قطره برهموم (مادهای شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل) را در نصف لیوان آب بریزید و از آن برای شستوشوی دهان استفاده کنید.
تمیز کردن دائمی دهان و انجام مراحل بالا: این کارها را دو بار در روز انجام دهید. همچنین زمانیکه درد دندان فروکش کرد نیز از انجام آنها غافل نشوید.
شستشو به کمک نمک دریا
دندان دردی که در اثر ضربه به دندان یا عفونت خفیف ایجاد شود، معمولا خودبهخود برطرف میشود. برای تسریع این روند میتوانید از آب گرم و یک قاشق نمک دریایی استفاده کنید. زمانیکه نمک در آب حل شد، آن را در دهان خود غرغره کنید. آب نمک باید با نقاطی از دندان که درد دارد، تماس داشته باشد. این عمل را چندین بار در روز تکرار کنید تا زمانیکه دندان دردتان از بین برود.
استفاده از روغن گل میخک
این روش خانگی میتواند برای درمان دندان درد مؤثر باشد یا حداقل دندان درد را بهطور موقت تسکین دهد. چند قطره روغن میخک را چند بار در روز بر روی محل درد بریزید تا درد ازبین برود. میتوانید روغن گل میخک را از بیشتر داروخانهها یا عطاریها تهیه کنید.
غرغره کردن روغن نارگیل
۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل را بهمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دهان خود غرغره کنید. برخی بر این باورند که این کار از میزان باکتریهای موجود در دهان میکاهد. وقتیکه روغن را غرغره کنید، پلاکهای ناشی از باکتریها از بین میروند. پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روغن را بهدور بریزید. روغن را قورت ندهید. زیرا با این کار باکتریها را قورت خواهید داد. همچنین بهتر است روغن را در لولهی فاضلاب نریزید. زیرا این کار ممکن است موجب مسدودشدن لوله شود.
زنجبیل
زنجبیل گیاهی است که مانند داروی آسپیرین عمل می کند و یک مسکن فعال محسوب می شود. اگر پودر زنجفیل را با آب مخلوط کنید، برای تسکین درد دندان بسیار مؤثر است.
پنبه ای را به این محلول آغشته کنید، آن را فشار دهید تا آب اضافی خارج شود و سپس آن را روی دندان دردناک (روی لثه نه) بگذارید. عملکرد آن به این نحو است که زنجبیل، پوست آن قسمت را تحریک کرده و خون را به سمت پوست می کشاند و التهاب را کم می کند. همچنین می توانید زنجبیل تازه را در آب خیس کرده و با آن غرغره کنید.
سیر
یکی دیگر از درمان های خانگی که برای تسکین دندان درد به کار می آید سیر است. برای این کار بهتر است یک یا دو حبه کوچک سیر را در دهانتان گذاشته و آن ها را به آرامی بجوید. اگر از این کار خوشتان نمی آید، یک کار دیگر هم می توانید انجام دهید. یک حبه سیر را برداشته و آن را خرد کنید و با نمک مخلوط کنید. برای این کار حتی از مخلوط پودر سیر و نمک هم می توانید استفاده کنید. سپس این مخلوط را بر روی دندانی که درد می کند بگذارید. البته این رویه را برای چند روز متوالی انجام دهید.
کنجد
بیشتر از 1600سال است که کنجد برای تسکین درد دندان در چین کاربرد دارد. کنجد حاوی ترکیباتی است که درد را بهبود می بخشد. خواص کنجد شبیه آسپیرین است و مانند مسکن عمل می کند. این دانه ها برای تسکین درد دندان بسیار مؤثر هستند. تهیه مرهم آن بسیار ساده است و نیاز به مواد زیادی ندارد.ظرف آبی را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. سپس دانه های کنجد را در آن بریزید. برای هر مقدار کنجد دو برابر آب لازم هست. برای اینکه ترکیب تاثیر بهتری داشته باشد، باید منتظر شوید تا نیمی از آب تبخیر شود. مرهم را مستقیما روی قسمت دردناک دندان بگذارید.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
آیا باید مسواک را قبل از استفاده، خیس کرد؟
ابتدا باید مسواک خودتان را با آب خیس کنید تا هم تمیز شود و هم حالت نرمتری به خودش بگیرد. این کار برای جلوگیری از ساییده شدن بیش از حد مسواک بر دندانها و لثهها ضروری است. بهعلاوه، خیس کردن مسواک اجازه میدهد که خمیردندان بهراحتی به پرزهای مسواک بچسبد و درنتیجه از روی مسواک جدا نشوند.

بسیاری از جنبههای زندگی امروزی ما در رسانههای اجتماعی به بحث گذاشته میشوند و گاهی اوقات این بحثها نهتنها حرارت زیادی به خود میگیرند، بلکه مردم را شدیدا تحت تاثیر قرار میدهند. بخشی از این بحثها به نحوه انجام دادن کارهای روزانه اختصاص دارد و اخیرا نیز بحث خاصی، همه نگاهها را به خودش معطوف کرده است: آیا باید مسواک را قبل از استفاده، با آب کاملا مرطوب کنیم؟
بعضی از افراد قبل از مطرح شدن این بحث واقعا همیشه مسواک خودشان را قبل از استفاده مرطوب میکردهاند و بعضی از افراد اصلا تا کنون به این فکر هم نکردهاند. با اینحال، این بحث باعث شده است که حساسیت زیادی روی این موضوع ایجاد شود.
بحثهای شکلگرفته نشان میدهند که افراد سعی میکنند که شیوه مسواک زدن خودشان را بهعنوان الگوی صحیح معرفی کنند. بعضیها بر استفاده از مسواک خشک تاکید کردهاند و بعضیها نیز بر مرطوب کردن مسواک پیش از استفاده. درواقع، همه این مباحث به اولویتهای شخصی برمیگردند، اما آیا واقعا شیوه صحیح و مشخصی برای این کار وجود دارد؟
دکتر میتالی هاریاوالا (از دندانپزشکان فعال در این زمینه) درباره بهترین شیوه مسواک زدن میگوید: «ابتدا باید مسواک خودتان را با آب خیس کنید تا هم تمیز شود و هم حالت نرمتری به خودش بگیرد. این کار برای جلوگیری از ساییده شدن بیش از حد مسواک بر دندانها و لثهها ضروری است. بهعلاوه، خیس کردن مسواک اجازه میدهد که خمیردندان بهراحتی به پرزهای مسواک بچسبد و درنتیجه از روی مسواک جدا نشوند».
این دندانپزشک میافزاید: «پس از اینکه خمیردندان را روی مسواک قرار دادید، سریعا یک بار دیگر مسواک را از زیر آب رد کنید. این تماس دوم با آب، خمیردندان را به حالت فعال درمیآورد چون هم حلپذیری خمیردندان را افزایش میدهد و هم چسبندگی آن به مسواک را تقویت میکند. فقط بعد از این کار باید سریعا مسواک زدن را شروع کنید».
اگر میخواهید که از دندانهایتان مراقبت کنید، باید حداقل ۲ بار در روز و هر بار حداقل به مدت ۲ دقیقه مسواک بزنید. اگر درباره بهترین شیوه برای مسواک زدن تردید دارید یا نسبت به بهداشت دهان و دندان خودتان نگران هستید، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
عوارض استفاده از خمیردندان ذغالی
بسیاری از افراد به دلیل شرایط کاری و زندگی برای داشتن دندان های سفید و زیبا تلاش می کنند و به این منظور خمیردندان های ذغالی روانه بازار شده اند. اما لازم است بدانید که خمیردندان های ذغالی عوارض دارند. عوارض استفاده از خمیردندان ذغالی زا بخوانید.

داشتن دندان های سالم و زیبا از جمله مسایل مهم در روابط اجتماعی است. برای اینکه بتوانید با اعتماد بنفس در محیط کار و منزل صحبت کنید باید به سفیدی و زیبایی دندان خود اهمیت دهید. امروزه یکی از راه های سفید کرد دندان استفاده از خمیردندان هایی است که وارد بازار شده است. خمیردندان ذغالی از جمله ی این خمیر دندان ها هستند. برای اینکه با عوارض استفاده از خمیردندان ذغالی آشنا شوید با ما همراه باشید
عوارض استفاده از خمیردندان ذغالی
محسن حسینی، دندانپزشک عمومی، در خصوص عوارض استفاده از پودهای سفید کننده دندانها گفت: استفاده از پودرهای سفید کننده دندان که توسط افراد از داروخانهها یا عطاری تهیه میشوند میتواند موجب آسیب رسیدن به دندان شخص شود. وی توضیح داد: معمولا در این پودرهای سفید کننده از ماده سیلیس استفاده میشود که باعث ایجاد سایش بیش از حد مینای دندان خواهد شد.
حسینی تصریح کرد: ساییده شدن بیش از حد دندانها باعث حساس شدن دندانها خواهد شد که در مواردی فرد مجبور به عصب کشی آن دندان خواهد شد. باید توجه داشت استفاده بیش از حد از این پودرها به مرور زمین زمینه ترک و شکستگی دندان را فراهم خواهد کرد.
وی توصیه کرد: بهترین روش برای تمیز کردن دندانها استفاده از خمیردندانهایی است که اساس کار آنها استفاده از اشعه تراپی ماورای بنفش است که اثر سایشی بر روی دندان نخواهد داشت. هرچند این نوع خمیر دندانها نیز از عوارض بسیار کمی برخوردار هستند.
حسینی در خصوص تاثیر ژلها در سفید شدن دندانها گفت: در ژلهای سفیدکننده دندان از فسفریک اسید استفاده شده است که این ژلها با اثرات خود بر روی بخشهای رنگی دندانها باعث روشن شدن دندانها خواهند شد. در حقیقت باید گفت این ژلها اگر توسط دندانپزشک به صورت صحیح استفاده شوند عوارضی برای دندان نخواهند داشت بلکه با تمیز کردن دندانها باعث تقویت آنها میشوند.
وی در خصوص عوارض استفاده از خمیردندان ذغالی بر روی دندان ها گفت: این نوع خمیر دندانها نیز به نوعی کار سایش دندانها را انجام میدهد و باعث سفید شدن دندانها میشوند، به دلیل فرمولاسیون استفاده شده در این خمیر دندانها ضرر این خمیر دندانها نسبت پودرهای سفید کننده بسیار کمتر است.
این دندانپزشک در پایان توصیه کرد: اگر افراد به دنبال سفید کردن دندانهای خود هستند بهتر است با مراجعه به دندانپزشک و استفاده از روشهایی مانند بلیچینگ این کار را انجام دهند. دندانپزشکان زمانی از پودرهای سفید کننده استفاده میکنند که دندان مرده باشد و به دلیل نداشتن عصب تغییر رنگ داده باشد که معمولا این موضوع برای دندانهایی که دارای عصب هستند انجام نمیشود.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
بهترین خمیردندان سفیدکننده
اگر همیشه به دندان های سفید فکر می کنید لابد به استفاده از خمیردندان های سفید کننده هم فکر کرده اید. ما در این مطلب درباره خمیردندان های سفیدکننده نکات مهمی به شما می گوییم.
خمیردندان سفیدکننده میتواند در از بین بردن نسبی لکههای سطحی، مانند موارد ناشی از مصرف قهوه یا سیگار کشیدن موثر واقع شود. با این حال، خمیردندانهای سفیدکننده نمیتوانند رنگ طبیعی دندانها را تغییر داده یا لکههای عمیقتر از سطح دندان را محو کنند. برخلاف سایر محصولات سفیدکنندۀ دندان، خمیردندانهای سفیدکننده حاوی پراکسید نیستند.
خمیردندان سفیدکننده معمولاً برای حذف لکههای سطحی دندان، حاوی این مواد است:
مواد سایندۀ ویژه که بهآرامی دندانها را جلا میبخشند
مواد شیمیایی که باعث تجزیه یا محوی لکهها میشوند
برخی از خمیردندانهای سفیدکننده حاوی مادۀ شیمیایی کووارین آبی (Blue Covarine) هستند که به سطح دندانها میچسبد و با ایجاد خطای دید، زردی دندانها را کمتر نشان میدهد.
خمیر دندان سفید کننده موثر است؟
برای همه ی ما پیش می آید که تصور می کنیم دندان هایمان زرد شده و نیاز به یک خمیردندان سفیدکننده داریم تا موقع لبخند زدن دندان هایمان مانند مروارید بدرخشند.اما متخصصان در خصوص تاثیر این محصولات، اتفاق نظری ندارند. به عقیده ی متخصصان بهداشت دهان و دندان، باید در استفاده از این محصولات هوشیار بود. اکثر خمیردندان های سفید کننده بسیار ساینده هستند، چون حاوی بی کربنات سدیم (جوش شیرین) و سیلیس هستند. استفاده از این محصولات در طولانی مدت باعث آسیب جدی به مینای دندان شده و سوراخ و منافذی در آن ایجاد می کند. در نتیجه دندان ها نسبت به هر نوع رنگی حساس تر شده و به محض نوشیدن یک فنجان قهوه یا هر ماده ی غذایی رنگی، به سرعت تغییر رنگ می دهند. علاوه بر این استفاده ی روزانه از این خمیر دندان ها، دندان ها را آسیب پذیر می کنند. بدتر از همه اینکه رنگ دندان ها در طولانی مدت تیره تر خواهد شد.
ویژگی های خمیردندان خوب
در ادامه به مهمترین ویژگی های یک خمیردندان خوب و مطلوب اشاره می کنیم.
اساسی ترین ترکیب
فلوراید به تنهایی هیچ اثری روی تمیزی دندان ها ندارد، کاری که فلوراید می کند نابود کردن پلاک های دندان است که روی سطح دندان می چسبند و باکتری ها را به سوی خود جذب می کنند و باعث پوسیدگی، خرابی دندان و بیماری لثه می شوند. فلوراید با قوی کردن مینای دندان جلوی پوسیدگی دندان را می گیرد.
کفبازی با خمیردندان
کف خمیردندان دارای سولفات لاریل سدیم یا صابون بافتی انبوه و خامه شکل است که حس تمیزی دندان ها را به شما می دهد. با این حال محتویات موجود در سطح کف خمیردندان برای تمیزی دندان ها کفایت نمی کند و نمی تواند مزه بدی که روی دندان ها به وجود آمده را از بین ببرد. بعد از شستن حباب های کف خمیردندان، متوجه خواهید شد که بافت نازک لثه هم ساییده و خون آلود شده است.
دانه های ریز ساینده
در بسیاری از خمیردندان ها از سیلیکای آبپوشی شده به منزله ماده ساینده دندان ها کمک می گیرند، حتما در خمیردندان متوجه ذره های ریزی شده اید که بعضی وقتها رنگی نیز هستند، این ذره های زیر همان سیلیکای آبپوشی شده هستند که با توجه به سایز و شکل ذره ها، ماده سفید کننده بسیاری از خمیردندان ها است. ولی توجه داشته باشید که خمیردندان سفیدکننده به هیچ وجه نمی تواند جای عمل جرم گیری دندان ها به وسیله یک متخصص را بگیرد و دندان های شما را کاملا سفید و درخشان کند. چون فقط رویه دندان های شما را تمیز می کند.
نگران حساسیت هستید؟
با اضافه کردن نیترات پتاسیم یا فلوراید قلع به خمیردندان حساسیت دندان ها در برابر سرما، گرما، شیرینی یا ترکیبی از این محرک ها را پایین می آورند. اگر بیمار درد دندان داشته باشد، خمیر دندان ضدحساسیت درمانی کاملا گذرا است.
جرم گیری با خمیر دندان
اگر خمیردندان شما دارای مزه ای تند و سوزان است، به خاطر ماده ای به نام تتراسدیم پیروفسفات است، این ماده اجازه نمی دهد نمک های کلسیم فسفات (یعنی همان جرم) پشت دندان های قبلی فک پایین شما جمع شوند. یکی از ایرادهای خمیردندان های جرم گیر این است که ماده فعال برای موثر بودن، باید در شوینده (دترجنت) بیش از حد لازم حل شود، به همین خاطر استفاده از خمیردندان جرم گیر برای دندان های حساس به pH بالا اصلا خوب نیست.
میکروب ها را بکشید
ماده ضدمیکروبی تری کلوزان، عفونت های میان لثه و دندان را کم می کند. افزودن تری کلوزان به خمیردندان همانند فلوئور احتمال دارد عارضه هایی را در پی داشته باشد، ولی سودش از زیانش بیشتر است.
مشاور دندانپزشکی یک وبلاگ ساخته است.
شایعترین علل تغییر رنگ لثهها
یکی از شایعترین دلایل تغییر رنگ لثهها سیگار است؛ به واسطه عوامل موجود در دود سیگار و نیکوتین تولید ملانین بیشتر شده و رنگ لثهها و سطح دندانها را تیرهتر میکند.

تغییر رنگ لثه ها از شکایات رایج بیماران دندانپزشکی است. درحالت طبیعی لثه ها دارای قوام سفت،با رنگ صورتی روشن و حالت پوست پرتقالی هستند که گاها تغییر رنگ میدهند و باعث نگرانی بیماران میشوند.
لثه های تیره در افراد دارای پوستهای تیره تر و سیاه پوستان با توجه به پیگمانهای پوست آنها،طبیعی و عاری از مشکل است.اما ضایعات قهوه ایی،آبی یا سیاه رنگ در مخاط دهان و لثه ها باید به صورت دقیق بررسی شوند.ایجاد این ضایعات میتواند دلایل متعددی داشته باشد.
یکی از شایعترین دلایل تغییر رنگ لثه ها سیگار است که به واسطه عوامل موجود در دود سیگار و نیکوتین تولید ملانین بیشتر شده و رنگ لثه ها و سطح دندانها را تیره تر میکند.علت شایع بعدی خال آمالگام است که پس از درمانهای دندانپزشکی دیده میشود.دراین حالت ضایعه ایی بدون درد و علامت به رنگ تیره روی لثه ایجاد میشود این ضایعه دائمی است و به علت ترمیم دندان با ماده امالگام و خراشیده شدن لثه حین کار و ورود آمالگام به زیر لثه ایجاد میشود.
تغییر رنگ در لثه ها بعد از ضربه و حوادث ناگهانی هم شایع است و معمولا در بیماران پس از تصادف ،جراحی یا حتی تزریق ماده بی حسی دیده میشود.علاوه بر دلایل مذکور یک سری از تومورهای بدخیم و بیماری های خطرناک مثل ملانوم هم ایجاد تغییر رنگ در مخاط دهان میکنند.
در نتیجه تغییر رنگ لثه ها و مخاط دهان نیاز به بررسی دقیق دارد؛گاها مسمومیت با فلزات سنگین مثل جیوه و سرب هم باعث ایجاد رنگ قهوه ایی و آبی در لثه ها میشود غالبا فلزات سنگین به صورت نواری تیره رنگ روی لبه لثه ملتهب ته نشین میشوند.
این حالت معمولا در بیمارانی که نزدیک کارخانه ها و مراکز تولید مواد شیمیایی زندگی میکنند شایع است.تیرگی و بد رنگی لثه ها رامیتوان با استفاده از جراحی یا لیزر درمان کرد.در لیزر سلولهای تولید کننده ملانین که عامل تغییر رنگ لثه ها هستند از بین میروند و جای خودرا به لثه ایی روشن تر میدهند.این روش یکی از کارامد ترین درمانهای بد رنگی لثه است.
page=1&callback_module_id=pages&callback_item_id=31&year=&month=
نمایش بیشتر