
ورزش کردن از مواردی است که همیشه توسط پزشکان برای سلامت بهتر و طول عمر بیشتر توصیه می شود اما اگر شما مبتلا به دیابت باشید، این توصیه جدی تر و با اهمیت تر می شود زیرا با کمک ورزش می توانید عضله سازی کنید، چربی سوزی کنید و آرامش بیشتری داشته باشید که همه این ها باعث می شود نیاز به انسولین در شما کاهش یابد و در نتیجه زندگی سالم تری داشته باشید. ورزش کردن باعث افزایش عملکرد انسولین در بدن می شود و قند خون را در حد طبیعی نگه می دارد.
از آنجا که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع دو، دچار افزایش وزن هستند، ورزش کردن باعث بهبود این علائم می شود. قبل از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید و ورزش ها را به آرامی انجام دهید. با گذشت زمان، شما می توانید شدت و مدت ورزش را زیاد کنید.
- ·
- گزارش
- ·
- آبان 18, 1398 12:48 ب.ظ

طبق این پژوهش، کودکان ۱۸ ماهه که گلوتن مصرف میکنند، به ازای هر ۱۰ گرم گلوتن، شانس ابتلا به این بیماری در آنها ۴۶ درصد افزایش مییابد. پژوهشی جدید نشان میدهد گلوتنی که وارد بدن یک کودک شده به احتمال زیاد میتواند در ابتلای او به دیابت نوع یک ارتباط داشته باشد.
بررسیها نشان میدهد بهبود قدرت ماهیچهها و تقویت عضلات میتواند به پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ کمک کند.متخصصان علوم پزشکی در آمریکا اظهار داشتند: انجام تمرینات استقامتی حتی به میزان کم نیز میتواند در پیشگیری از دیابت نوع ۲ اثربخش باشند.
یکی از متخصصین داخلی با اشاره به اینکه دیابت منشا ژنتیکی هم دارد، گفت: کنترل رژیم تاثیر بسزایی در پیشگیری و درمان دیابت دارد. دکتر فاطمه حیدری با اشاره به اینکه تخصص داخلی یک رشته وسیعی است که تقریبا می تواند تمام بدن را دربرگیرد، اظهار داشت:عمده بیماران ما بیماران دیابتی هستند یعنی بیشتر مراجعه کنندگان به پزشک متخصص داخلی در رشته های غدد و گوارش می باشند.
میوه انبه جدای از طعم لذیذ و شیرینش دارای فواید متعددی برای سلامت است، اما برگ این میوه از خواص دارویی برخوردار است که به ندرت به اهمیت آن توجه می شود. برگ های میوه انبه سرشار از خواص دارویی و درمانی است.
یکی از خواص آن، کنترل دیابت است. خواص ضددیابتی این برگ ها به کنترل سطح قند خون کمک کرده و آن را تحت کنترل نگه می دارد. آزمایشات انجام شده بر روی موش ها نشان داده است که این برگ ها دارای تاثیر هیپوگلامیک بر روی موش های دیابتی بوده و سطح قند خون را کاهش می دهد.
دیابت را می توانید با رژیم غذایی مناسب درمان کنید. برای اینکه دیابت را درمان کنید باید از رژیم غذایی متناسبی بهره ببرید که در ادامه این رژیم غذایی مناسب و راحت برای درمان دیابت را به شما معرفی خواهیم کرد.پزشکان بر این باورند که با رعایت برخی اصول تغذیهای و مصرف برخی موادغذایی میتوان این بیماری را درمان کرد. رژیم مدیترانهای از جمله رژیمهای تأثیرگذار به شمار میرود.
خبر خوب برای دیابتی ها ، اینگونه با زردچوبه دیابت را کنترل و درمان کنید. از دیرباز زردچوبه یکی از ادویه های محبوب ایرانی ها برای آشپزی است. از خواص بی نظیر زردچوبه برای پیشگیری و درمان دیابت کمک بگیرید.اگر خودتان یا یکی از نزدیکانتان دیابت دارد از محدودیت هایی که این بیماری در خیلی از زمینهها برایتان ایجاد میکند اطلاع دارید.
حتی در صورتی که پزشک برای شما مصرف مداوم دارو یا تزریق انسولین را تجویز کرده باشد باز هم از شما می خواهد رژیم غذایی مناسب و متعادل و مخصوص داشته باشید. چرا که حتی قویترین داروها با رعایت نکردن رژیم مخصوص بیماری دیابت محکوم به شکست و شدیدتر شدن بیماری میشود. ولی نت نوشت امروز خبرهای خوبی برای دیابتی ها با استفاده از زردچوبه دارد.
شیر شتر در طی چند سال گذشته به عنوان یک ابرقدرت غذایی بالقوه در برابر دیابت شناخته شده است و یک مطالعه جدید که در مجله "طب سنتی، مکمل و جایگزین" در آفریقا منتشر شده، نشان داده است که این محصول لبنی ممکن است در حقیقت تقویتی برای کنترل دیابت باشد.گروهی از محققان دانشگاه های برتر مصر و سازمان های بهداشتی، مدل هایی از موشهای دیابتی را برای انجام مطالعه مورد بررسی قرار دادند. محققان 75 موش صحرایی آلبینو را که به پنج گروه مساوی تقسیم شده بودند، تحت مطالعه قرار دادند. دانشمندان دو گروه را به عنوان کنترل منفی یا کنترل مثبت دیابت انتخاب کردند. تیم تحقیقاتی به دوگروه دیگر شیر شتر داده بودند، در حالی که آخرین گروه داروهای دیابتی متفورمین را دریافت کرده بودند. کارشناسان دو ماه متوالی موشها را با شیر شتر تغذیه کردند. سپس تیم تحقیقاتی یک سری از آزمایشات را برای بررسی سرم گلوکز، لپتین و سطح انسولین حیوانات و همچنین مشخصات کبد، کلیه و لیپید انجام داد.
نتایج نشان داد که موش های دیابتی که به آنها شیر شتر داده شده بود، کاهش سطح گلوکز را در مقایسه با گروه کنترل از خود نشان دادند. محققان توضیح دادند که تغییراتی در میزان گلوکز با افزایش ترشح انسولین در موش های صحرایی تغذیه شده با شیر شتر، همراه است. یافته ها همچنین نشان داد که شیر شیر به تکمیل افزایش سطح لپتین و بهبود مصرف گلوکز وابسته به محیط و هومئوستازیس در موش های صحرایی درمان شده کمک می کند.
دیابت یکی از بیماریهایی است که روز به روز به شمار مبتلایان به آن اضافه می شود، پس ضروری است بدانیم کدام غذاها، داروها و یا شرایط زندگی باعث افزایش یا کاهش سطح قند خون در دیابتی ها می شوند.دراینجا ۶ دلیل برای نوسانات قند خون در مبتلایان به این بیماری معرفی شده اند:
تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از افراد سالها پس از تشخیص دیابت نوع 1، تولید انسولین را آغاز می کنند.آینده افراد مبتلا به دیابت نوع 1 امیدوار کننده است؛ یک مطالعه که اخیرا منتشر شده است، بیانگر این است که حدود یک سوم افراد مبتلا به این بیماری تولید انسولین را، که توسط پپتید C (یک محصول جانبی تولید انسولین)، اندازه گیری شده است، آغاز کرده اند.
به گفته محققان گروه T1D، گروه تحقیق و توسعه، تحقیقات نشان می دهد که این در حدود 40 سال پس از تشخیص اولیه آنها تاثیر خود را می گذارد.
در حال حاضر دیابت بیش از سی میلیون انسان را در ایالت متحده امریکا تحت تاثیر خود قرار داده است. این بیماری خطرناک می تواند مشکلات بسیاری از جمله بیماری های قلبی عروقی، آسیب های عصبی، آسیب های کلیوی و . . . برای فرد مبتلا به همراه داشته باشد. با داشتن یک رژیم غذایی کامل و دقیق می توان این بیماری مزمن را به خوبی تحت کنترل و درمان قرار داد. کارشناسان بسیاری معتقد هستند که دیابت با یک برنامه رژیم غذایی سخت و سالم کاهش پیدا می کند و از حالت مزمن خارج می شود. بنابراین با یک رژیم غذایی برای دیابت تان فکری کنید!
رژیم غذایی برای دیابت
مثانه نوروژنیک یا فلج شدن مثانه یکی از بیماری های است که موجب اختلال در ادرار می شود، در این بیماری اختلال در سیستم عصبی مرکزی یا محیطی موجب اختلال در کنترل ادرار میشود. سیستم عصبی خودکار در بدن، مثانه و مجاری ادراری را هم عصب دهی می کند و این اعصاب در احساس پُر شدن مثانه، احساس نیاز به دفع ادرار و کمک به تخلیه ادرار نقش اصلی دارند؛ و بیماری دیابت می تواند برروی سیستم عصبی خودکار تاثیر گذاشته و کار این سیستم را مختل کند.
41 درصد بیماران دیابتی بالای 45 سال دچار درجاتی از مثانه نوروژنیک هستند و این آمار نشان دهنده شیوع بیماری در کشور است که باید به آن توجه جدی کرد.
مریض دیابتی احساسی از پر بودن مثانه یا حتی مقدار باقیمانده ادرار در مثانه ندارد.
کنترل دیابت فراتر از مصرف داروست. رعایت برخی نکات در سبک زندگی روزمره می تواند تاثیر شگرفی بر سلامت کل بدن داشته باشد.به گزارش خبرنگار مهر، متخصصان توصیه می کنند بکارگیری برخی راهکارهای ساده و ایجاد تغییرات درست در زندگی می تواند به کنترل دیابت کمک کند.ورزش منظم به کاهش قندخون و همچنین کاهش وزن کمک می کند. پیاده روی و باغبانی می تواند بهترین گزینه برای حفظ تناسب اندام باشند.
کنترل رژیم غذایی هم می تواند راهکار مناسبی برای کنترل دیابت باشد. لازم است غلات کامل را جایگزین نان سفید و پاستا، و میوه و سبزیجات را جایگزین کیک و کلوچه نمایید و از رژیم غذایی فاقد چربی پیروی کنید.
تلاش کنید استرس خود را کنترل نمایید. هورمون های که به هنگام استرس تولید می شوند موجب می شوند کبد گلوکز بیشتری تولید کند. از اینرو استرس کمتر به معنای کنترل بهتر قندخون و پایان دادن به خوردن همراه با هیجان است. یوگا و تای چی از جمله ورزش های هستند که به کاهش استرس کمک می کنند و نفس عمیق و مدیتیشن هم از جمله تکنیک های ریلکسیشن هستند که می توانید هرجا انجام دهید.
بیماران دیابتی در هوای گرم از مصرف چای، قهوه و مواد کافئین دار پرهیز کنند، مصرف این قبیل نوشیدنی ها و خوراکی ها سبب از دست رفتن بیشتر آب بدن می شود و افزایش دفع آب به افزایش غلظت قندخون منجر می شود که می تواند برای بیماران، عوارضی به همراه داشته باشد.داروهای دیابت هم در معرض هوای گرم آسیب می بینند؛ به طور خاص، انسولین در هوای گرم به ویژه اگر در معرض مستقیم اشعه آفتاب قرار گیرد، ممکن است فاسد شود.
دیابت نوع 1 بیش از 20 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.این نوع دیابت یک اختلال خود ایمنی است که در آن، سلول های ایمنی خود بدن به سلول های بتا حمله می کنند. سلول های بتا مسئول ترشح انسولین هستند که به نوبه خود برای کاهش سطح قند خون لازم است.بنابراین در دیابت نوع 1، بدن نمی تواند انسولین تولید کند و بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 باید این بیماری را خود مدیریت کنند.
اسیدهای چرب پلی اشباع نشده اُمگا-۶ می تواند منجر به بروز رفتار تنبلی، بخصوص در زنان، شده و همچنین در بروز دیابت نقش دارد. یافته های محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا نشان می دهد مصرف بیشتر دانه ها و مغزیجات غنی از اُمگا-۶ و روغن های گیاهی نظیر روغن سویا به شکل قابل توجهی موجب افزایش رفتار بی تحرک در دختران نوجوان می شود.
افراد مبتلا به دیابت که دچار خونریزی و پارگی شبکیه شده اند، باید بررسی های چشم پزشکی به صورت پیوسته انجام شود زیرا سهل انگاری در این زمینه می تواند موجب بروز نابینایی شود.رئیس جامعه اپتومتری با بیان اینکه یک پنجم جمعیت بالای 40 سال کشور از دیابت رنج می برند، افزود: با توجه به افزایش چاقی و کم تحرکی در کشور زمینه بروز دیابت روز به روز افزایش می یابد که این رویه تهدیدی برای سلامتی بینایی جامعه است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از فعالیت اپتومتریست ها در حوزه پاراکلینیک است و تنها به تجویز یا ساخت عینک محدود نمی شود، گفت: بررسی میدان بینایی و وضعیت سلامت شبکیه، بروز یا افزایش زمینه آب مروارید و ارتباط بیماری های چشمی با سایر بیماری های سیستمی از جمله وظایف اپتومتریست ها است.
دیابت یکی از شایع ترین بیماریهای عصر حاضر است و محققان سراسر جهان به دنبال راهکاری برای درمان این بیماری هستند. در ماه ژانویه نیز محققان آمریکایی در دانشگاه هاروارد و MIT اعلام کردند که توانستهاند این بیماری را در موشها برای چندماه خاموش کنند و امیدوارند که بتوانند در بدن انسان این مدت را به چند سال برسانند. برای این منظور میلیونها سلول سازنده انسولین را در آزمایشگاه تولید کرده و سپس آن را به بدن موشها تزریق کردهاند.
بیماران دیابتی نه تنها باید به رژیم غذایی خود دقت کنند، بلکه در نوشیدنیها هم باید دقت لازم را داشته باشند و قبل از مصرف آن، از میزان قند این نوشیدنی اطلاع پیدا کنند.بیماران دیابتی برای کنترل قندخون باید رژیم غذایی متعادل داشته و در خوردن و نوشیدن دقت کنند. مقدار مصرف کربوهیدراتها نیز باید کنترل شود.
معاون اجرایی بنیاد بینالمللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان گفت: عواملی نظیر ژنتیک، پیشینه خانوادگی، سبک زندگی والدین قبل و بعد از تولد کودک و... باعث ابتلای کودکان به دیابت میشود.نیما خسروی با اشاره به اینکه عوامل ژنتیکی و پیشینه خانوادگی در ابتلا به این بیماری موثر است، خاطرنشان کرد: گاهی یک سرماخوردگی ساده یا حتی آبلهمرغان در کودک سبب میشود تا تنش ناگهانی روحی در وی ایجاد شود. این موضوع ممکن است سبب خاموش شدن پانکراس(لوزالمعده) در کودک شده و در نتیجه وی دچار دیابت نوع یک شود.
دکتر کتایون پورولی در همایش تشخیص، کنترل و پبشگیری از عوارض دیابت با اشاره به شعار امسال روز جهانی دیابت با عنوان' نگاه ها به دیابت' افزود: نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود خبر ندارند و باید با اطلاع رسانی و غربالگری به این موضوع پرداخته شود.متخصص تغذیه با اشاره به ابتلای 400 میلیون نفر به بیماری دیابت درجهان تا سال گذشته میلادی، اظهارکرد: براساس پیش بینی سازمان بهداشت جهانی تا سال 2040 میلادی این آمار به 600 میلیون نفر خواهد رسید.
معاون فرهنگی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه 70 درصد از عوارض بیماری در صورت تشخیص به موقع قابل کنترل و پیشگیری است، بیان کرد:هدف شعارهمه نگاه ها به دیابت شناسایی به موقع دیابت وعوارش آن برای کنترل و پیشگیری است.
پور ولی بیماری های قلبی و عروقی، نابینایی و قطع عضو را از عوارض ابتلا به بیماری دیابت دانست و گفت: با مدیریت و کنترل قند و فشار خون می توان از آسیب های بزرگ این بیماری جلوگیری کرد.
رییس انجمن صنایع غذایی ایران گفت: استفاده از عصاره دارچین و سرکه سیب برای کنترل و تنظیم قند خون بسیار مفید است.محمد حسین عزیزی رییس انجمن صنایع غذایی ایران گفت: اگر مبتلا به دیابت و ناچار به استفاده از انسولین هستید، می توانید با در پیش گرفتن راهکارهای مفید تغذیه ای ، ورزش قند خون خود را تنظیم نمایید.
متخصص دیابت راههای کاهش خطر آسیب به کلیهها را در بیماران دیابتی تشریح کرد و گفت: ترک استعمال سیگار یکی از مهمترین اقداماتی است که میتوان در این راستا مؤثر واقع شود
همانطور که هوا سردتر می شود، منوی غذایی بخصوص برای مبتلایان به دیابت نیز باید تغییر کند. بسیاری از گروه های غذایی پاییزی خاصیت کاهش قند خون را برای دیابتی ها دارند.
قند پنهان در خوراکی ها اصلی ترین عامل ابتلا به دیابت در افراد است، اگرمی خواهید از ابتلا به این بیماری در امان باشید، خوراکی های جدیدی را جایگزین کنید.
افرادي که مبتلا به دیابت هستند باید خود را از هوس های بقیه آدم ها دور کنند و زندگی خاصی را برای خود در نظر بگیرند.دیابتی ها نباید خوردن صبحانه را فراموش کنند،چرا که صبحانه نخوردن قند خون آن ها را بالا میبرد و سبب میشود علائم دیابت شان بدتر شود.
افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید خود را از هوس های بقیه آدم ها دور کنند و زندگی خاصی را برای خود در نظر بگیرند.دیابتی ها نباید خوردن صبحانه را فراموش کنند،چرا که صبحانه نخوردن قند خون آن ها را بالا میبرد و سبب میشود علائم دیابت شان بدتر شود.وعده خیلی مهم برای هر انسانی صبحانه است که با نادیده گرفتن آن روزمان را بدون انرژی میگذرانیم.
به گفته کارشناسان ، برای افراد بیمار از جمله افراد مبتلا به دیابت لازم است نکاتی را در این زمینه رعایت کنند :
نخوردن صبحانه باعث افت قند خون شده و پس ازوعده بعدی یعنی ناهار سبب افزایش ناگهانی و غیر قابل کنترل قند میشود که میتواند مشکل ساز باشد