سلام آقای دکتر
من ۳۰ سالمه تقریبا یک سال و نیم هست که دچاره بیماری برص شده ام که بیشتر بر رو دستم معلوم شده حالا باید چه کاری انجام بدم که هم بیشتر نشه و هم درمان بشه
لطفا راهنمایی بفرمایید.
️خود ارضایی دختران
آنورگاسمی یکی از مهمترین عوارض خودارضایی در دختران است.
« ممکن است این افراد در دوره مجردی با خودارضایی بتوانند نیازهای جنسی خود را برآورده کنند اما درآینده رضایتمندی جنسی درزندگی مشترک و لذت به ارگاسم رسیدن با همسر خود را از دست خواهند داد.»
«خودارضایی در دختران با تحریک قسمت های خارجی دستگاه تناسلی رایج تر است که صدمه چندانی به دستگاه تناسلی نمی رساند اما زمانی که خودارضایی دختران با تحریک قسمت های داخلی تر دستگاه تناسلی باشد بسته به نوع فشار و ناحیه لمس شونده ممکن است در صورتی که به صورت مداوم خودارضایی تکرار شود آسیب های جدی به دستگاه تناسلی دختران وارد سازد.»
«در برخی موارد خودارضایی در دختران با تخیلات جنسی، دیدن تصاویر و فیلم صورت می گیرد که فرد با دیدن این تصاویر به هیجان می رسد و در این صورت آسیبی به دستگاه تناسلی وی وارد نمی شود اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چرا خودارضایی از لحاظ شرعی و بهداشتی نفی شده است؟
واقعیت این است که دختران و پسران با بلوغ دچار تغییرات هورمونی و جسمانی می شوند و در دوره ای قرار می گیرند که نیازهای جنسی آنها شعله ور شده و راهی برای ارضاء ندارند و ممکن است به سمت خودارضایی کشیده شوند اما همانطوری که می دانید ازدواج تنها راه صحیح ارضای افراد است و ما رفتارهای پرخطر جنسی را نهی می کنیم و بایستی به مقتضای سن و رشد و نیازهای فکری ازدواج به موقع صورت گیرد چرا که نیازهای جنسی یک روند فیزیولوژیک دارد و باید طی شود و افرادی که از لحاظ شرعی مقیدند نیازهای جنسی خود را در جاده صحیح خود قرار دهند بایستی ازدواج کنند
کیست اپیدرمال
کیست اپیدرمال یک ندول سفت ، زیر جلدی و پر از کراتین است که از اپیدرم واقعی منشا می گیرد.
این ضایعه شایع است و ممکن است در هر جایی از پوست ( روی تنه ، چین پشت گوش ، پشت گردن و اسکروتوم ) دیده شوند.


کیست ها معمولا منفرد هستند و اغلب در نواحی اصطکاک ایجاد می شوند .
ندول های گروهی زرد و زیر پوستی در چین های کشاله ران یکی از محل های مشخصه کیست اپیدرمال است .
کیست های اپیدرمال در پشت گوش شایع هستند . ممکن است به طور خود به خود پاره شده و منجر به ترشح کراتین نرم زرد رنگ به داخل درم شود.به دنبال این رویداد یک پاسخ التهابی شدید ایجاد خواهد شد.

کیست ها خود به خود و معمولا پس از بلوغ ظاهر می شوند و اغلب بدون علامت هستند . این کیست ها به تدریج رشد می کنند و به حداکثر اندازه خود می رسند و همیشه باقی می مانند .
دیواره کیست ها نسبتا ظریف و مستعد پارگی می باشند . به دنبال پارگی ، بدن با کراتین وارد شده به درم به عنوان جسم خارجی واکنش نشان می دهد و التهاب حاد ایجاد می شود .
یافته های پوستی :
ندول های کیستیک سفت ، گنبدی شکل و زرد کمرنگ داخل درمی یا زیر جلدی قطری بین 5 0/0 _ 5 سانتی متر دارند .تا حدودی متحرک هستند اما توسط یک نقطه برجسته کوچک ( پونکتوم ) که اغلب ظاهر یک کومدو را دارد که به پوست چسبیده اند .
کیست های ملتهب گرم، قرمز رنگ ، خمیری ودر لمس حساس هستند .مواد چرکی استریل و بقایای کراتین اغلب به سطح ضایعه تخلیه می شوند .
کیست های اپیدرمال ، بسته به محل ، در معرض ترومای مکرر خارجی ، تغییرات التهابی و پارگی می باشند.
یافته های آزمایشگاهی :
کیست اپیدرمال با اپیتلیوم سنگفرشی پوشیده شده که نازک و صاف به نظر می رسد .
حفره کیست پر از لایه های کراتین لایه لایه شاخی است که از مشخصات کیست های اپیدرمال به شمار می رود .
درمان :
کیست های اپیدرمال صورت ممکن از پاره شوند و از خود اسکار به جای بگذارند .
کیست های بدون علامت در نقاط دیگر بدن به درمان نیاز ندارند .کیست های علامت دار یا عود کننده باید برداشته شوند .
کیست های پاره شده و ملتهب باید زیر بی حسی موضعی برش داده شده و تخلیه شوند.
کیست هایی که قبلا دچار پارگی نشده باشند را می توان به راحتی و به طور کامل زیر بی حسی موضعی توسط متخصص پوست برداشت .
سایر مطالب مفید
تینه آ ورسیکالر ، عفونت و لک پوستی
عفونت های قارچی ناخن
ریزش مو ( آلوپسی )
پاک سازی پوست توسط میکرودرم ابریژن
تینه آ ورسیکالر ، عفونت و لک پوستی
تینه آ ورسیکالر عفونت قارچی شایع پوست است که به صورت لکه های کمرنگ و پوسته پوسته عمدتا در نواحی تنه و پشت بدن دیده می شود.
این عفونت با مخمر لیپوفیل ( چربی دوست ) پیتروسپورم اوربیکولار ( مالاسزیا فور فور ) ایجاد شود .
این ارگانیسم بخشی از فلور طبیعی پوست می باشد .
افراد دارای پوست چرب مستعدترند. در سنین نوجوانی و اوایل بزرگسالی شایعتر است. با افزایش سن کاهش می یابد و یا ناپدید می شود .
قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب این بیماری را تشدید می کند.
یافته های پوستی :
پاپول های کوچک حلقوی و سفید رنگ و پوسته دهنده روی قسمت فوقانی تنه ظاهر می شوند .ممکن است بالای بازوها و گردن و شکم را درگیر کنند.
معمولابدون علامت می باشند ولی ممکن است خارش کمی هم داشته باشند . در پوست های برنزه ضایعات هیپوپیگمانته و در پوست های غیر برنزه ، به رنگ صورتی یا قهوه ای مایل به زرد دیده می شوند..


آزمایشات تشخیصی :
تشخیص تینه آ ورسیکالر اغلب برای هربیماری که با شکایت از لکه های سفید رنگ بر روی تنه به متخصص پوست مراجعه می کند ، مطرح می شود .
آزمایش هیدروکسید پتاسیم به سرعت ، تشخیص صحیح را ثابت می کند .
معاینه با لامپ وود ، نواحی هیپوپیگمانته عفونت و یک فلوئورسانس زرد – سبز را نشان می دهد .
درمان :
درمان موضعی در بیماری محدود اندیکاسیون دارد . انواع مختلفی از داروهای موضعی و خوراکی می توانند این ارگانیسم را از بین ببرند. ولی معمولا موقتی است و عود بیماری شایع است .
استفاده از کرم های ضد قارچ ، لوسیون ها و شامپوها در درمان کمک کننده می باشند .
تغییر پیگمانتاسیون برای چندین هفته پس از ریشه کنی مخمر و از بین رفتن پوسته ها باقی می ماند .این بیماری بخصوص در آب و های گرم و مرطوب اغلب دوباره عود می کند
سایر مطالب مفید از متخصص پوست دکتر شهزاد شیرزاد.
ریزش مو ( آلوپسی )
پاک سازی پوست توسط میکرودرم ابریژن
درماتیت سبورئیک
بوتاکس چیست؟
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
عفونت های قارچی ناخن
تینه آی ناخن ، عفونت قارچی صفحه ناخن های دست یا پا است .این عفونت از گونه های مختلف قارچ ناشی می شود .
میزان بروز عفونت های قارچی ناخن با افزایش سن زیاد می شود . ( 60 -40 سال) .
ترومای ناشی از پوشیدن کفش هایی که از نظر طولی تنگ می باشند فرد را مستعد این عفونت ها می کند .
یافته های پوستی :
عفونت قارچی ناخن چهار الگوی متمایز دارد :
اونیکومایکوز دیستال : شایعترین الگو است .قارچ ها به قسمت دیستال ( پائین ) بستر ناخن تهاجم می کنند. قسمت دیستال صفحه ناخن در اثر تجمع دبری های هیپر کراتوتیک به رنگ زرد یا سفید در می آید و ناخن از بستر زیرین خود جدا می گردد.

اونیکومایکوز سطحی سفید : به دلیل تهاجم سطحی قارچ ( تریکوفیتون منتاگروفیتس ) به صفحه ناخن ایجاد می شود .سطح ناخن نرم ، خشک و پودری است .صفحه ناخن ضخیم نشده و چسبیده به بستر باقی می ماند.

اونیکومایکوز پروگزیمال : میکروارگانیسم وارد کوتیکول چین خلفی ناخن شده و از زیر به صفحه ناخن تهاجم می کند.عامل بیماری تریکوفیتون روبروم می باشد . دبری های هیپر کراتوتیک باعث جدا شدن ناخن از بستر می شوند. این عفونت شایعترین الگو در بیماران مبتلا به نقص ایمنی به شمار می رود.

اونیکومایکوز کاندیدایی : توسط کاندیدا آلبیکانس ایجاد می شود .تمام ناخن ها را درگیر می کند .صفحه ناخن ضخیم شده و به رنگ زرد – قهوه ای در می آید .
یافته های آزمایشگاهی :
تشخیص عفونت قارچی ناخن باید با آزمایش هیدروکسید پتاسیم و به دستور پزشک متخصص پوست اثبات شود .در صورت شک تشخیصی باید کشت قارچ ، ارسال نمونه صفحه ناخن برای بافت شناسی یا واکنش پریودیک اسید( PAS )انجام داد .
نکته مهم : شایعترین بیماری که با اونیکومایکوزاشتباه می شود پسوریازیس است ( البته این دو بیماری ممکن است همزمان با هم وجود داشته باشند ) . تنها یافته متمایز پسوریازیس ، ایجاد فرورفتگی هایی (Pitting)روی صفحه ناخن است که در عفونت های قارچی دیده نمی شود .
درمان :
اندیکاسیون های درمان عبارتند از : درد و ضخیم شدگی ناخن ، محدودیت عملکردی ، عفونت باکتریال ثانویه و ظاهر .
کرم های ضد قارچ موضعی ارزش کمی در درمان دارند .
درمان خوراکی و طولانی مدت با بیشترین میزان موفقیت در عفونت های انگشت و ناخن در افراد جوان همراه است .
در اغلب موارد ، ناخن ها پس از 12 هفته درمان ، پاک به نظر نمی رسند. به بیمار باید اطمینان داده شود که داروها به مدت چندین ماه در صفحه ناخن باقی می مانند و به از بین بردن قارچ ها ادامه خواهند داد.
سایر مطالب مفید
ويتيليگو (برص) از دكتر شهزاد شيرزاد متخصص و جراح بيماري هاي پوست و ليزر
گال بیماری مسری پوست
كارسينوم سلول بازال(Bcc)
درمان پوست چرب
لیفت صورت با نخ لیفتینگ
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
ریزش مو ( آلوپسی )
رشد مو در انسان پویاست ؛ موهای سر در مراحل متفاوتی از رشد هستند ( آناژن ، کاتاژن و تلوژن ) .
فاز آناژن مرحله رشد مو می باشد که% 90-85 تمام موها در فاز آناژن هستند و این مرحله تقریبا 3 سال به طول می انجامد .
فاز کاتاژن ، مرحله تبدیلی و آپوپتوز است .در حدود%5-3 موها در این مرحله به سر می برند .این محله 2-1هفته طول می کشد .
فاز تلوژن فاز استراحت است و %10-5 موها در این مرحله هستند.طول این مرحله تقریبا 3 ماه می باشد .
به طور طبیعی 100000 تار مو در سر وجود دارد .
تعداد متوسط ریزش مو در روز 150 – 100است .
ریزش مو یکی از مشکلاتی است که به جرات می توان گفت اکثر مردم دنیا با آن مواجه هستند.و برای درمان و یا جلوگیری از ادامه ریزش مو نیاز به مراجعه به متخصص پوست و مو می باشد. عوامل مختلفي مي توانند روي سيكل رشد مو اثر گذاشته و باعث ريزش موقت و يا دائمي شوند كه اصطلاحا به آن آلوپسي( alopecia ) گفته ميشود. علل عمده ريزش مو عبارتند از : آلوپسی آندروژنیک ، آلوپسي آندروژنتيک ، تلوژن افلوويوم و آلوپسي آرئا تا. از علل ديگر مي توان به مواردي مانند بيماريهاي تيروئيد، ديابت، كمبود تغذيه اي، بيهوشي عمومي و رژيم هاي سخت، مصرف دارو، اشعه، شيمي درماني، تماس با مواد شيميايي ، علل هورموني، اشكالات سيسم ايمني، بيماري پوستي موضعي يا سراسري، اسكار(جوشگاه) و استرس هاي فيزيولوژيك يا روحي – رواني اشاره نمود .
آلوپسی آندروژنیک ( کچلی با الگوی مردانه ) :
به صورت ریزش زود هنگام موها در نواحی حساس به آندروژن پوست سر می باشد .
آلوپسی، واکنشی فیزیولوژیک است که در مردان مستعد از لحاظ ژنتیکی در اثر آندروژن ایجاد می شود .این نوع آلوپسی هر زمان بعد از بلوغ ممکن است آغاز شود و معمولا هنگامی که فرد به دهه 40 زندگی می رسد ، کاملا بارز است .
یافته های پوستی :
فولیکول های ترمینال مو به فولیکول های ولوسی ( کرکی مانند ) تبدیل می شوند .
موهای بسیار نازک روشن و کرک مانند جایگزین موهای ترمینال می شوند که این موها کوتاهترند و قطر کمتری دارند.
در مردان ریزش مو معمولا در دو طرف پیشانی و وسط سر رخ می دهد به طوری که الگوی ریزش موها به شکل یک M پسرفت میکند .در زنان این وضعیت متفاوت است و بیشتر در نواحی مرکزی دچار ریزش مو می شوند.

آلوپسی آندروژنتیک در زنان ( الگوی زنانه ریزش مو ) :
ریزش مو در زنان شکایتی شایع بوده و ممکن است از نظر عاطفی برای بیمار بسیار ناراحت کننده باشد .آلوپسی آندروژنتیک در زنان شامل نازک شدگی شایع ، ارثی ، مرکزی و منتشر موهاست که در سنین پائینی آغاز می شود .
ریزش مو به صورت تدریجی می باشد.
عوامل متعددی از جمله خونریزی زیاد قاعدگی ، قطع ( داروهای ضد بارداری استروژنی ) یا مصرف ( داروهای ضد بارداری حاوی پروژستین های آندروژنیک و ... ) می توانند در ریزش مو دخیل باشند .
ریزش موها به صورت تدریجی و از قسمت مرکزی سر شروع شده و پسرفت خط رویش مو ایجاد میشود و پوست سر بیش از قبل مشهود می باشد .
به مرور زمان قطر موها نیز کاهش یافته که با دم اسبی کردن موها به وضوح دیده می شود . پهن شدن فرق سر به شکل درخت کریسمس در مواردی که ریزش مودر ناحیه جلو سر بیشتر از پس سر است دیده می شود .

تلوژن افلوویوم :
ریزش موی منتشر غیر التهابی بدون اسکار که معمولا به طور ناگهانی شروع شده و 5-3 ماه پس از یک استرس سیستمیک مانند زایمان ، یک بیماری شدید جسمی ، رژیم غذایی سخت ، استرسورهای شدید ، جراحی ، تب بالا و گاهی در واکنش به داروها ایجاد می شود . بیمار معمولا ریزش مو را به صورت ریزش دسته ای در هنگام دوش گرفتن یا شانه زدن توصیف می کند.

آلوپسی آرئا تا :
یک ریزش موی بدون اسکا ر است که اغلب شروع ناگهانی داشته و منطقه ای با حدود مشخص معمولا به شکل دایره یا بیضی را گرفتار می کند .
بیشتر در کودکان و بالغین جوان دیده می شود . در این اختلال ، به طور ناگهانی یک یا چند ناحیه 4-1سانتی متری دچار ریزش مو می شوند .امکان درگیری مژه ها و ریش و به ندرت سایر بخش های بدن وجود دارد .

ریزش تمام موی سر ( آلوپسی توتالیس ) بیشتر در افراد جوان دیده می شود .
ریزش تمام موهای بدن ( آلوپسی یونیورسالیس ) بسیار نادر است .
عامل آلوپسی آرئاتا معمولا استرس ذکر می شود ، اما شواهد کمی مبنی بر این امر وجود دارند .
بررسی های آزمایشگاهی در ریزش مو :
کشیدن موها یک تست ناخوشایند است که حداقل ده مو از پوست سر کشیده می شود .
تست های آزمایشگاهی برای رد سایر علل طبی ریزش مو عبارتند از : ارزیابی بیماریهای تیروئید ، فقر آهن و بیماریهای بافت همبند و بررسی سطح آندورژن خون .
درمان :
اولين خط درمان در هر دو جنس در آلوپسي آندروژنتيك ماينوكسيديل است كه در مردان در صورت استفاده همراه با ترتينوئين تاثير درماني بهتري دارد. داروي موثر ديگر در مردان فيناسترايد است. در مورد خانمها از درمانهاي كمكي مانند استروژن(قرصهاي جلوگيري از حاملگي)، يا اسپيرونولاكتون استفاده مي شود. داروهاي ديگري مثل سيپروترون استات، پروژسترون و فيناسترايد در خانمها و سايمتيدين و داروهاي گياهي در هر دو جنس هنوز توسط FDA تاييد نشده ولي مورد استفاده قرار مي گيرد. روش درماني ديگر جراحي يا پيوند مو است .
در آلوپسی آرئاتا در اغلب نواحی موها مجدد رشد کرده و نیازی به درمان وجود ندارد .در برخی مواقع می توان از تزریق استروئید های موضعی سود جست .
سایر مطالب خواندنی در مورد پوست و مو
پاک سازی پوست توسط میکرودرم ابریژن
درماتیت سبورئیک
مولوسکوم کنتاژیوزوم
بوتاکس چیست؟
ملاسما ( کلوسما ، ماسک حاملگی )
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
پاک سازی پوست توسط میکرودرم ابریژن
دراین روش ، کل پوست را در معرض تماس با يک ماده معدني بي ضرر که همان پودر اکسيد آلومينيوم مي باشد قرار مي دهند که اين پودر با داشتن کريستال هاي ريز باعث مي شود که پوست ساييده شده و بافت هاي مرده از بين رفته و ترميم پوست فعال گردد.
از بين بردن ضخامت پوست منجر به بهتر شدن تبادلات فيزيولوژي پوست و همچنين تحريک کلاژن سازي براي تقويت قوام پوست با تحريک فيبروبلاست ها و شکستن مقاومت پوستي براي همکاري با ساير درمان هاي دارويي پوستي و موثرتر شدن داروها مي شود.
پودر اکسيد آلومينيوم توسط دستگاهی بر روي پوست صورت پخش شده و دوباره از روي آن مکيده مي شود. اين عمل درد و ناراحتي نداشته و عارضه خاصي ندارد، تنها ممکن است تا يک روز مختصري قرمزي روي پوست صورت ديده شود و بعد از آن رفع مي شود.
براي انجام اين روش آمادگي قبلي نياز نمي باشد و ضمن انجام، درد و ناراحتي نداشته و بعد از اتمام عمل نياز به استراحت نداشته و شخص مي تواند به محل کار خود مراجعه کند.
ميکرودرم ابريژن را مي توان علاوه بر صورت، براي اصلاح ضايعات گردن، بازوها، پشت دست ها و نيز براي کساني که پوستي تيره دارند و لايه برداري شيميايي نمي توانند انجام دهند، به کار برد.
اين روش بدون درد مي باشد و نيازي به استفاده از بيحس کنندهاي موضعي نيست و ظرف 15 تا 30 دقيقه انجام مي شود.
مهم ترين مزيت ميکرودرم ابريژن اين است که اين روش کاملا بي عارضه است.
ميکرودرم با فواصل زماني کوتاه قابل انجام است.
در پوست هاي با رنگ مختلف و حتي بسيار تيره نيز مي توان از اين روش درماني استفاده کرد.

ميکرودرم ابريژن براي بهبود چه مشکلاتي استفاده مي شود؟
1- رفع جاي جوش: فرورفتگي هاي ناشي از جوش ها و جاي آکنه، با ميکرودرم قابل رفع است. طي جلسات لازم، پوست صاف و کشيده مي شود.
2- جوان سازي پوست: از اين روش در درمان چروک هاي سطحي و کم عمق پوست مي توان استفاده کرد. چندين جلسه درمان در اين مورد بکار مي رود. فواصل درمان را بر حسب وضعيت بيمار مي توان تغيير داد.
چروک هاي خيلي عميق با اين روش درمان نميشوند، ولي قوام کلي پوست پس از چند جلسه درمان بهتر خواهد شد و پوست شفاف تر و محکم تر مي شود.
3- لک هاي پيري : لک هاي پيري مربوط به نور آفتاب بوده و يا در سنين بالا در پوست هاي روشن ديده مي شوند. اين لک ها با ميکرودرم ابريشن تا حدودی قابل درمان مي باشند.
4- لک هاي حاملگي: مهم ترين اثر ميکرودرم ابريژن، کمرنگ يا محو کردن لک هاي حاملگي يا ملاسما است، مخصوصا اگر همزمان با آن از داروهاي لک بر (تحت نظر پزشک) استفاده شود.
5- جاي جوش (اسکار) : اسکارها نبايد زياد عميق باشند و معمولا بر حسب نوع اسکار و محل و عمق آن، به چندين جلسه درمان هفتگي نياز دارد.
6- کوچک کردن منافذ پوستي: منافذ باز پوست يکي از مشکلات عمده در خانم ها مي باشد. يکي از راه هاي درمان اين مشکل استفاده از ميکرودرم ابريشن است.
بعد از چند جلسه درمان به علت بافت سازي و محکم تر شدن پوست، منافذ پوستي نيز کوچک تر مي شوند.
7- تميز کردن پوست و از بين بردن جوش هاي سرسياه: براي از بين بردن جوش هاي سر سياه که بسيار شايع مي باشند نيز مي توان از ميکرودرم ابريژن استفاده کرد. کاهش جوش هاي سر سياه پوست به کم شدن ضايعات جوشهاي غرور جواني نيز کمک خواهد کرد.
روش انجام ميکرودرم ابريژن
در ابتدا پوست تميز مي شود و از آرايش و چربي کاملا پاک مي شود.
سپس به مدت لازم، بر حسب نوع پوست و ضايعه آن که توسط پزشک متخصص پوست تعيين مي گردد، سايش در جهات مختلف و روي قسمت هاي مختلف انجام مي شود.
مدت انجام عمل ميکرودرم حدودا 15 تا 20 دقيقه مي باشد. مي توان آن را هر دو هفته يا هر هفته يا هر ماه يک بار (بسته به بيمار) انجام داد.
تعداد جلسات انجام ميکرودرم در افراد مختلف متفاوت است و مي تواند حدودا 8 تا 10 جلسه باشد.
مراقبت هاي لازم پس از ميکرودرم ابريژن:
- حتي المقدور زير نور آفتاب قرار نگيريد و در صورت نياز از کرم ضدآفتاب به ميزان کافي استفاده کنيد.
- ماساژ صورت و کشيدن ليف ممنوع است.
- استفاده منظم از کرم مرطوب کننده توصيه مي شود.
سایر مطالب مفید:
درماتیت سبورئیک
مولوسکوم کنتاژیوزوم
بوتاکس چیست؟
ملاسما ( کلوسما ، ماسک حاملگی )
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
درماتیت سبورئیک
درماتیت سبورئیک یک بیماری پاپولواسکواموس شایع ، مزمن التهابی است.
قارچ پیتیروسپوروم به عنوان علت بیماری پیشنهاد شده است .
در تمامی سنین احتمال ابتلا وجود دارد .درگیری سه گروه سنی : شیرخوارگی ، جوانی و پیری
بیماری در افرادی که بیماریهای نورولوژیک ( مثل تروما به سر ، بیماری پارکینسون و سکته مغزی ) و افراد مبتلا به ویروس نقص ایمنی اکتسابی انسانی شدیدتر و مقاوم تر به درمان است.
یافته های پوستی :
پاپول ها مرطوب ، شفاف تا زرد ، چرب و پوسته دهنده در بین پچ های قرمز متصل به هم و پلاک ها هستند.
بیماری در نواحی که تمرکز غدد سباسه حداکثر است مانند حاشیه پوست سر ، مرکز صورت و روی استرنوم مشاهده می شود .
درگیری ابروها ، قاعده مژه ها ، چین نازولبیال و پوست اطراف بینی و کانال گوش خارجی اختصاصی بیماری است.


درماتیت سبورئیک می تواند پشت گوش ها ، ناحیه اینگوئینال و چین زیر پستان و ناحیه آنوژنیتال را هم در گیر کند .
اگرچه لغت درماتیت سبورئیک گاهی در مواردی که شوره سر دیده می شود به خاطر شباهت در طبیعت این دو اختلال پوستی بکار می رود. اما از نظر اصطلاحات پزشکی متمایز هستند، فردی که از درماتیت سبورئیک رنج می برد پوست بسیار چرب دارد که از پوسته ای فلسی شکل پوشیده شده است و قرمزی در منطقه تحت تاثیر بیماری دیده می شود اما فردی که فقط شوره دارد پوسته ها در اطراف پوست سر بدون قرمزی آن منطقه دیده می شوند. علاوه بر این همانطور که قبلا اشاره شد مشکل شوره تنهادر پوست سر دیده می شود اما درماتیت در هر منطقه ای از پوست می تواند دیده شود بنابراین می تواند انواع مختلفی بر حسب منطقه درگیری ایجاد گردند.
در کودکان درگیری به صورت پوسته های زرد و چسبنده در سطح ورتکس اسکالپ با قرمزی زمینه ای می باشد.

نواحی پوشک و پوست زیر بغل هم ممکن است درگیر شود ولی معمولا قرمزی از پوسته ریزی شدیدتر است .
یافته های آزمایشگاهی :
بیوپسی پوست معمولا ضروری نمی باشد .
در موارد آتیپیک و یا مقاوم پوسته دهی، کشت قارچ و آزمایش هیدروکسید پتاسیم اندیکاسیون دارد .
درمان :
بالغین تمایل به یک درگیری مزمن با تشدید و بهبود فصلی دارند.
شعله ور شدن بیماری با استرس ، خستگی و تغییرات آب و هوا مرتبط می باشد .
در شیرخواران معمولا خود محدود شونده است و نیاز به درمان ندارد .معمولا برداشتن پوسته ها به آرامی و کورتیکواستروئید های موضعی ضعیف برای کنترل درماتیت سبورئیک شیرخواران کافی است .
ارجاع به متخصص پوست در کودکان مبتلا به فرم مقاوم درماتیت سبورئیک و یا بیماری گسترده اندیکاسیون دارد .
درماتیت سبورئیک خفیف تا متوسط صورت ، ممکن است به خوبی به یک درمان ضد قارچ موضعی پاسخ دهند.
شستشوی روزانه صورت با شامپوهای ضد شوره و یا صابون های حاوی پریتیون زینک و یا سلنیوم سولفاید موثر است .
کرم یا لوسیون استروئید های موضعی برای چندین روز استعمال می شود ممکن است به صورت دوره ای برای کنترل بیماری لازم شوند.
مطالب دیگر
مولوسکوم کنتاژیوزوم
بوتاکس چیست؟
ملاسما ( کلوسما ، ماسک حاملگی )
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
مولوسکوم کنتاژیوزوم
مولوسکوم کنتاژیوزوم یک عفونت موضعی و خود محدود شونده ویروسی در پوست است .این بیماری با خود تلقیحی منتشر می شود و با تماس پوستی به سایر افراد منتقل می گردد.عامل بیماری یک DNA ویروس از خانواده پاکس ویروس است.

مولوسکوم ممکن است در هر سنی روی می دهد .
میزان بروز این عفونت در دو گروه سنی به اوج می رسد ، 3-9 سالگی و 16- 24 سالگی.
یافته های پوستی :
مولوسکوم کنتاژیوزوم به شکل یک پاپول 1-2 میلی متری براق سفید تا گوشتی رنگ که گنبدی شکل و سفت است ، شروع می شود .
یک ناف مرکزی کوچک و سفید رنگ (فرورفته ) وجود دارد که پس از چند هفته ، این ضایعات گنبدی ، شکل ویژه خود را پیدا می کنند که در مرکز آن یک فرورفتگی ( Panctum ) وجود دارد. اندازه ضایعه به حداکثر 2-5 میلی متر می رسد .
با گذشت زمان پاپول ها نرمتر می شوند، رنگ آنها صورتی می شوند و ناف مرکزی آن مشخص می شوند.
مکان های شایع برای ضایعات مولوسکوم کنتاژیوزوم روی صورت، تنه و دست ها و پاهای کودکان و آلت تناسلی، شکم و بخش داخلی ران های بزرگسالان هستند.
بررسی آزمایشگاهی :
در افرادی که سیستم ایمنی طبیعی دارند، مولوسکوم کنتاژیوزوم معمولا پس از یک دوره چند ماهه تا چند ساله خودبخود ناپدید میشود. در افرادی که ایدز یا عوارض دیگری دارند که بر سیستم ایمنی تاثیر میگذارد، زخم های مرتبط با مولوسکوم کنتاژیوزوم میتوانند گسترده و بطور خاص مزمن باشند.
تشخیص مولوسکوم کنتاژیوزوم بر اساس ظاهر متمایز زخم آن است. اگر تشخیص مورد تردید باشد، پزشک میتواند با نمونه برداری از ضایعه و بررسی سیتوپاتولوژیک تشخیص را قطعی کند. اگر هر گونه نگرانی در مورد مشکلات سلامت دارید، پزشک میتواند وجود اختلال های نهفته را بررسی کند.
راههای انتقال بیماری :
این بیماری پوستی بواسطه لمس کردن و در تماس بودن با پوست آلوده منتقل میشود و قدرت سرایت یافتن آن بسیار بالاست بطوریکه حتی اگر فرد سالم با حوله، لباسها و حتی اسباب بازیهای شخص مبتلا در ارتباط باشد امکان ظاهر شدن دانههای مولوسکوم بر بدن وی نیز وجود دارد.
در بزرگسالان ممکن است از طرق جنسی منتقل شود و محل رایج بروز مولوسکوم ، آلت تناسلی در مردان است . در واقع رابطهی جنسی یکی ازاصلیترین راههای انتقال است که در بزرگسالان معمولاً از این طریق مولوسکوم منتقل میشود چرا که یکی از قسمتهایی که دانههای مولوسکوم در آن دیده میشود اندام تناسلی است که میتواند شامل اطراف یا روی آلت تناسلی، واژن، معقد و اطراف آن باشد، و نیز محققان این احتمال را میدهند که این عارضه پوستی از طریق حمام، سونا و استخر عمومی نیز منتقل میشود که البته این نظریه تاکنون به اثبات علمی نرسیده است.
درمان :
از تماس پوستی باید اجتناب شود تا انتقال ویروس به حداقل برسد.
در کودکان ،در صورت امکان باید ضایعات را با لباس پوشاند و کودکان را از کندن ضایعات منع کرد .
ضایعات تناسلی در بالغین فعال از نظر جنسی باید درمان شود .
بسته به محل ضایعات ، به بیمار توصیه می شود که موهای نواحی دچار ضایعه را نتراشد .این کار می تواند به خود تلقیحی منجر شود.
مولوسکوم کنتاژیوزوم معمولا خودبخود برطرف میشود و نیاز به درمان ندارد، بنابراین درمان همیشه ضروری نیست. اما درمواردی که ضایعه طی ۲ تا ۴ ماه خود به خود بهبود نیابد یا در صورتی که شک به مشکلات ثانویه مطرح باشد ممکن است پزشک با روش های مختلفی اقدام به درمان نماید .
استفاده از کرایوتراپی، و داروی موضعی در این بیماری کاربرد دارد. پس از درمان با روش انجماد (کرایوتراپی) ممکن است برای مدت نسبتا طولانی جای زخم روی پوست باقی بماند ولی در نهایت بهبود خواهد یافت. اما در صورتی که ضایعات متعدد باشند لیزر کاربرد دارد. لیزر یکی از بهترین و سریعترین روش های درمانی است و معمولا عوارض بسیار کمی دارد.
بوتاکس چیست؟
توکسین بوتولینوم A که با نام تجاری بوتاکس عرضه میشود نوعی پروتئین پیچیده است که از یک باکتری به نام کلستریدیوم دیفیسیل ترشح میشود و میتواند مسمومیتهای شدید غذایی ایجاد کند.این فراورده جهت کاربردهای پزشکی بهصورت خالص و استریل برای استفاده تزریقی فراوری میشود. بوتاکس پس از تزریق، جذب عضله شده و در پایانههای عصبی که فرمان انقباض را به عضلات میرسانند مستقر میگردد .

در نتیجه دستور انقباض به عضله نمیرسد و در حقیقت نوعی فلج عضلانی موقت ایجاد میشود که 3 تا 6 ماه طول میکشد. عدمانقباض عضلات زیر پوستی باعث محو شدن و از بین رفتن چین و چروکهای پوست روی عضله میشود .تزریق بوتاکس یکی از روشهایی است که امروزه به فراوانی جهت صاف کردن چین و چروکهای صورت و ایجاد ظاهری جوانتر در افراد به کار میرود. چین و چروکهای ناشی از اخم که در بین ابروها یا روی پیشانی ایجاد میشود و چروکهای اطراف چشم که در موقع خنده ظاهر گشته که تا حد متعارفی پس از تزریق بوتاکس محو میشود .
تزریق بوتاکس معمولاً بهصورت سرپایی انجام میشود و نیاز به بستری ندارد. از آنجا که تزریق با سوزنهای بسیار ظریف انجام میشود، دردناک نیست و نیازی به بیحسی جدی ندارد.(بوتاکس را می توان با دقت ومقدار معین در سایر مناطق صورت همچون خطوط زیر چشم، چانه،روی بینی واطراف لب نیز تزریق نمود ویا برای برطرف کردن خنده های اگزاجره وسایر نقص های آناتومیک صورت مورد استفاده قرار داد ولی از آنجا که تزریق دراین مناطق با احتمال بروز عوارض جانبی بیشتری همراه است لذا به طور معمول در مناطق فوق الذکر تزریق نمی گردد).ممکن است در محل تزریق، سوزش ، قرمزی وتورم خفیف ایجاد شود که ظرف چند ساعت برطرف می گردد. معمولاً ، دو یا سه روز پس از تزریق، چین و چروکها به تدریج محو شده تا دوهفته این اثر به حداکثر می رسد و نهایتاً بین 3 تا 6 ماه باقی می ماند. پس از این مدت ،اثر بوتاکس کم کم از بین میرود و چروکها دومرتبه ظاهر میشوند. لذا برای اینکه بتوان نتیجه خوبی برای کاهش چروک های اخم و پیشانی و اطراف چشم حاصل شود لازم است تزریق بوتاکس حداقل سالی دو بار انجام شود .
مدت اثر هر بار تزریق حدودا ۴ تا ۷ ماه می باشد ، بطور کلی مدت اثر بوتاکس به ۴ فاکتور وابسته است اول میزان پاسخ دهی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است، فاکتور دوم میزان دارو یا واحدی ازبوتاکس است که پزشک معالج برای مراجعه کننده خود تزریق میکند ، فاکتور سوم شدت چروک مراجعه کننده است که هر چه شدت و عمق چروک ها بیشتر باشد میزان تاثیر دارو و مدت اثرآن هم کم تر خواهد شد ، فاکتور چهارم اگر فردی چند سال منظم سالی دو بار بوتاکس تزریق کرده باشد مسلما اثرآن از فردی که بار اول است که بوتاکس تزریق می کند هم تاثیر آن بهتر است و هم مدت تاثیر آن بیشتر میشود.
سایر موارد کاربرد بوتاکس:
از بوتاکس می توان در درمان سردرد های میگرنی و همچنین در موارد تعریق بیش از حد زیر بغل و کف دست وپا ( هیپر هیدروزیس ) سود جست.
عوارض بوتاکس:
باید گفت که اگر پزشک تجربه لازم را داشته باشد و از داروی خوب استفاده کند و تکنیک دقیق تزریق را رعایت کند تزریق بوتاکس جزو روش های کم عارضه در مداخلات پوست و زیبایی است ؛ مثلا از عوارضی که در موارد کمی اتفاق می افتد کبودی محل تزریق به خصوص در تزریق دورچشم است که این عارضه طی چند روز بهبود می یابد یادر تعداد کمی از بیماران دو هفته اول تزریق دچار سردرد میشود که این مورد هم موقت می باشد .از عوارض نادر دیگر آلرژی است . بوتاکس نیز مثل هرداروی دیگری می تواند در فرد گیرنده، آلرژی ایجاد کند و فرد دچار کهیر و خارش و حساسیت پوستی شود . البته عوارض نادر دیگری چون پتوز(افتادگی پلک وابرو) نیز ممکن است ایجاد گردد .
به طور کلی با توجه به این که اثر بوتاکس، کوتاه مدت ( ۴ تا ۷ ماه ) است عوارض آن هم کوتاه مدت بوده و تقریباً تمام عوارض احتمالی بوتاکس طی۱ تا ۴ هفته بهبود می یابند، حتی عوارضی که به علت تکنیک غلط پزشک ایجادمی شود مانند افتادگی پلک و دوبینی و... لذا برای کاهش این عوارض مراجعین بهتر است به پزشکانی مراجعه کنند که تجربه ودانش لازم و کافی را در این امر داشته باشند.
روزاسه (آکنه روزاسه)
روزاسه یک ضایعه شایع در صورت، که با قرمزی ، تلانژکتازی ،گرگرفتگی ، سرخی (جزء عروقی ) و پاپول و پوسچول (جزء التهابی ) مشخص می شود .
معمولادر افراد بالای 30 سال و در بعضی موارد در اطفال رخ می دهد .
علت معمولا ناشناخته است ولی در برخی بیماران مایت دمودکس میتواند نقش داشته باشد .
تظاهرات کلینیکی :
پاپول و پوسچول های متعدد در ناحیه پیشانی ، گونه ها ، بینی و اطراف چشم ایجاد می شود .
در موارد شدید ، پوسچول های متعدد ، تلانژکتازی ، اریتم منتشر ، پوست چرب و ادم ( گونه ها و بینی ) وجود دارد .
التهاب مزمن و عمقی بینی منجر به ضخیم شدن غیر قابل برگشت پوست ( رینوفیما ) خواهد شد.
درگیری چشمی بصورت کونژکتیویت خفیف ، سوزش و احساس جسم خارجی و اشک ریزش می باشد .
تشخیص :
تشخیص بر پایه معاینه بالینی است و در برخی موارد جهت رد سایر بیماریها بیوپسی توسط متخصص پوست انجام می شود .
سیر و پیش آگهی بیماری :
روزاسه بیماری مزمن است و دوره های فعالیت و خاموشی بیماری دیده می شود .
نوشیدنی های داغ ، غذاهای تند ( ادویه جات ) نوشیدنی های حاوی کافئین و الکل ، نور آفتاب ، خاراندن و ماساژ دادن و مالش پوست ، ورزش کردن ، مصرف خودسرانه برخی داروها از جمله کورتون و کرم های تحریک کننده پوست ( لایه بردارها ) در شعله ور شدن بیماری نقش دارند.
چه كساني در معرض ابتلا به روزاسه هستند؟
بزرگسالاني كه پوست روشن دارند، بخصوص خانم هاي بين سنين 30 تا 50 سال بيش از سايرين مستعد ابتلا به روزاسه هستند. اما اين بيماري همراه با شروع يائسگي بوده است. سير بيماري تدريجي است و مدت ها به طول مي انجامد. اوايل ممكن است بيماري فقط به صورت گلگون شدن چهره و برافروختگي گذرا و يا حساسيت شديد به مواد آرايشي خود را نشان دهد. گرفتاري، درگيري و يا فشار شديد روحي هم مي توانند سبب شروع برافروختگي باشد.
درمان:
اجتناب از از مصرف غذاهای داغ و تند ، شراب قرمز و نور خورشید .
استفاده مداوم از ضد آفتاب .
بخش های پوسچولی به صورت موضعی و سیستمیک با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند .
همچنین جهت برطرف کردن تلانژکتازی ها میتوان از لیزرهایPDL سود جست.
ملاسما ( کلوسما ، ماسک حاملگی )
ملاسما ( کلوسما ، ماسک حاملگی )
به افزایش رنگدانه های قهوه ای و اکتسابی پوست در ناحیه صورت و گردن ملاسما میگویند. در زنان بسیار شایعتر از مردان و به شکل قرینه ظاهر می شوند.
در افراد با پوست های تیره و مستعد از نظر ژنتیکی ،مواجهه با نور آفتاب و درمان جایگزین هورمونی , درزنان آمریکای مرکزی و جنوبی ، خاور میانه ، هند و آسیای شرقی شایعتر است.
در برخی خانم ها به دنبال مصرف قرص های جلوگیری از بارداری و یا در طی سه ماهه دوم و سوم حاملگی ایجاد میشود .(در این موارد پس از پایان حاملگی و یا قطع مصرف قرص ضد بارداری طی چند ماه به آرامی رفع میشوند)
پیشانی ،گونه ،لب فوقانی و چانه شایعترین نقاط درگیری هستند.
ضایعات به صورت ماکول های قرینه هایپر پیگمانته قهوه ای رنگ می باشند.

درماتولوژی :
از نظر بافت شناسی ملاسما را به سه دسته تقسیم می کنند:اپیدرمی ، درمی و ترکیب اپیدرمی و درمی.
در ملاسمای اپیدرمی مقدارزیادی ملانین در اپیدرم و در ملاسمای درمی در اطراف عروق تجمع ملانین را داریم.
تدابیر درمانی :
هدف از درمان روشن شدن ضایعات یا رفع رنگدانه هاست.
به توصیه دکتر متخصص پوست پرهیز از آفتاب برای جلوگیری و کاهش ملاسما اجباری است .ضد آفتاب ها درمان اصلی ملاسما هستند.آنها باید با طیف وسیع بوده و فرد را علیه اشعه خورشید محافظت کنند. ضد آفتاب باید 30 و یا بالاتر باشد . روش های درمانی چندگانه موضعی و لیزر وجود دارد.
درمان های موضعی با تجویز دکتر شهزاد شیرزاد بهترین متخصص پوست به صورت داروهای سفید کننده (هیدرو کینون ، رتینوئید ها و آزلائیک اسید ) و لایه بردارهای شیمیایی می باشند .
همزمان با دارو میتوان از روشهای درمانی به صورت دوره های میکرودرم ابرژن و لیرز درمانی سود جست .
لیزر فراکشنال ترمیمی ( لیزر فراکسل ) در درمان ملاسما با موفقیت عمل کرده به خصوص در ملاسمای اپیدرمی به خوبی جواب داده است . لیزرآی پی ال هم در همراهی با داروهای موضعی با نتایج رضایت بخشی همراه بوده است.

نکته مهم :
در طی درمان یا بعد از آن ، دوری از نور خورشید و محافظت پوست با ضد آفتابی که بتواند UVA/UVB را پوشش دهد، در روند بهبودی بسیار تعیین کننده خواهد بود.
جهت درمان و توضیحات تکمیلی میتوانید با تعیین وقت قبلی به کلینیک مراجعه نمائید.
مطالب دیگر از دکتر شهزاد شیرزاد
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
لیزر موهای زاید (زائد)
لیفت صورت با نخ لیفتینگ
درمان پوست چرب
با سلام و خسته نباشین
۲۹ساله هستم و صورتی جوش سر سفید دارم و درد و خارش هم داره میخواستم لطف کنید به بهبودی پوستم کمک کنید لطفا راهنماییم کنید
با تشکر
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
10 روش برطرف کردن تیرگی پوست ناحیه تناسلی در خانه
مایو و شلوارک و دامن های کوتاه تقریبا هر روز در طول تابستان پوشیده میشوند. اما برای خانم هایی که خط بیکینی تیره دارند پوشیدن این لباسها مسئله بزرگی میتواند باشد.
تجمع بیش از اندازه رنگدانه ها در خط بیکینی دلایل مختلفی دارد که رایج ترین آن عوامل ژنتیکی می باشد. دلایل دیگر عبارتند از : در معرض قرار گرفتن اشعه فرابنفش، پوشیدن لباس زیر پلاستیکی، اصلاح مداوم و پوشیدن لباس های تنگ .
از آنجایی که ناحیه بیکینی حساس است ، استفاده از داروهای تبلیغاتی روشن کننده پوستی که دارای مقدار زیادی از مواد شیمیایی است ایده ی مناسبی نمی باشند. در اینجا 10 روش برتر برای روشن کردن قسمت تیره خط بیکینی ارائه شده است:
۱_ آلوئه ورا :
یکی از معروفترین روشن کننده های پوست آلوئه ورا است که میتواند پوست را روشن کند و لک های مختلف را از بین ببرد و باعث بازسازی پوست شود.
-ماده ژلاتینی را از برگه آلوئه ورا بیرون بکشید.
-مستقیماً آن را روی ناحیه بیکینی قرار دهید.
-به مدت 20 دقیقه بماند و سپس آبکشی نمایید.
-برای نتیجه سریعتر روزی یک بار از این درمان استفاده کنید.
2_ آبلیمو:
آب لیمو به خاطر خاصیت اسیدی اش درمانی عالی برای روشن کردن پوست است. ویتامین cموجود در آن باعث از بین بردن سلولهای مرده، بهبود رنگ پوست و تحریک بازسازی سلولهای سالم پوستی میشود.
-یک لیمو را از وسط برش داده و قسمت داخلی آن را روی خط بیکینی به مدت چند دقیقه بمالید.
- اجازه دهید تا آب لیمو به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پوست بماند و سپس با آب گرم آبکشی کنید.
-نصف یک لیمو را با یک قاشق غذاخوری ماست ساده و نصف قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و روی ناحیه بیکینی قرار دهید وبعد از 10 دقیقه آبکشی کنید.
از آنجایی که آبلیمو میتوانند پوست شما را خشک کنند از مرطوب کننده یا روغن نارگیل پس از این درمان استفاده کنید.
3_ آب خیار:
ویتامین A موجود در خیار به از بین بردن تیرگی پوست به واسطه کنترل تولید ملانین در پوست کمک میکند .
-نصف آب خیار را روی ناحیه بیکینی به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید و سپس با آب سرد آبکشی نمایید.
- برای نتیجه سریعتر روزی ۲ بار این کار را انجام دهید.
- از طرف دیگر میتوانید ۲ قاشق غذاخوری آب خیار را با نصف قاشق غذاخوری آبلیمو و نصف قاشق غذاخوری زردچوبه مخلوط نمایید و روی ناحیه تیره بیکینی به مدت 10 دقیقه قرار دهید و سپس با آب سرد آبکشی نمایید .
-برای نتیجه سریعتر روزی 1 بار این کار را انجام دهید.
4_ پوست پرتقال:
پوست پرتقال برای روشن کردن پوست و حتی آفتاب سوختگی کاربرد دارد. پوست پرتقال منبع غنی از ویتامین c حتی بیشتر از خود گوشت پرتقال است و باعث درخشش پوست می شود.
- پوست دو عدد پرتقال را در آفتاب قرار دهید تا خشک شود.
-وقتی خشک شد آن را آسیاب کنید تا به حالت خمیری دربیاید.
- یک قاشق غذاخوری پودر پوست پرتقال و ۲ قاشق غذاخوری ماست ساده را با هم مخلوط کنید، همچنین میتوانید مقدار کمی عسل به این مخلوط اضافه کنید .
- اجازه دهید تا خشک شود سپس با دست مرطوب آن را تمیز کنید و سپس با آب سرد آبکشی کنید.
- دو بار در هفته این کار را تکرار کنید.
5_گوجه فرنگی:
لیکوپن آنتی اکسیدانی در گوجه فرنگی است که پوست را از آسیب در مقابل آفتاب از اشعه فرابنفش که یکی از عوامل تیرگی خط بیکینی است مصون می دارد.
-یک تکه از گوجه را به صورت دورانی به مدت چند دقیقه روی پوست تیره بمالید.
-اجازه دهید تا آب گوجه به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست بماند سپس با آب سرد آبکشی کنید.
- روزی یک بار این کار را تکرار کنید.
6_بادام:
بادام و روغن بادام هردو به روشن کردن پوست کمک می کنند ویتامینE و A موجود در بادام و اسید چرب موجود در روغن بادام میتوانند به تغذیه و تسکین پوست و مرطوب کنندگی پوست کمک کنند.
-۵ یا ۶ عدد بادام را یک شب بخیسانید و صبح روز بعد آنها را به خمیری نرم آسیاب کنید
- به خمیر بدست آمده یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید و سپس آن را روی پوست به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید. -سپس آن را به صورت دورانی کاملا آبکشی نمایید .
-برای نتیجه بهتر ۲ تا ۳ بار در هفته این کار را تکرار کنید.
- همچنین ناحیه را با روغن بادام حدود ۵ دقیقه قبل از خواب ماساژ دهید.
7_شیر:
شیر هم یکی دیگر از روشن کننده های طبیعی پوست است. اسید لاکتیک موجود در شیر،تجمع رنگدانه های پوستی را از بین میبرد.
-یک فنجان شیر سرد را در یک کاسه بریزید - یک لباس نخی توی آن قرار دهید
-لباس را روی ناحیه تیره به مدت ۵ دقیقه قرار دهید
- این مراحل را دفعات بیشتری تکرار کنید - درنهایت ناحیه را برای چند دقیقه کاملاً ماساژ دهید وسپس آبکشی نمایید .
-برای نتیجه سریعتر روزی ۲ بار این کار را تکرار کنید.
8_جوش شیرین:
- جوش شیرین و آب را به نسبت سه به یک مخلوط کنید تا خمیری شکل شود .
-روی پوست تیره قرار دهید و اجازه دهید تا خشک شود .
-با آب سرد آبکشی نمایید
- این درمان را تنها دوبار در هفته انجام دهید.
تذکر: آن دسته از افرادی که پوست حساس دارند نباید از این درمان استفاده کنند.
9_پاپایا( انبه هندی):
آنزیم موجود در پاپایا به رفع تیرگی کمک می کند و ویتامین c موجود در آن از آسیب در مقابل آفتاب جلوگیری می کند. این درمان را میتوانید روزانه یا یک روز درمیان انجام دهید.
- یک چهارم فنجان از گوشت میوه پاپایا را به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه بیکینی بمالید .
- اجازه دهید تا آب پاپایا کارش را به مدت 10 تا 15 دقیقه انجام دهد و سپس با آب سرد آبکشی نمایید .
- یکچهارم فنجان از پاپایای سبز با نصف قاشق چای خوری روغن ویتامین e و عسل و ماست ساده را باهم مخلوط کنید تا خمیری شکل شود وکاملا روی پوست ماساژ دهید .اجازه دهید به مدت 15 دقیقه روی پوست بماند سپس با آب سرد آبکشی نمایید.
10_ چوب معطر:
-آب نصف یک لیمو را روی ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از پودر چوب معطر فشار دهید.
-کاملاً مخلوط کنید تا خمیری یکدست شود.
- اگر خمیر کمی غلیظ بود کمی گلاب اضافه کنید .
- قبل از اینکه بخوابید آن را روی پوست قرار داده و بگذارید یک شب بماند .
-صبح آن را با آب سرد بشویید روزانه این کار را تکرار کنید تا پوستتان روشن شود.
مطالب مرتبط دیگر :
لیزر موهای زاید (زائد)
لیفت صورت با نخ لیفتینگ
دکتر شهزاد شیرزاد متخصص پوست و مو
رفع کک و مک
ماکول هایی که به کک و مک معروفند،خوش خیم ،کوچک با حاشیه مشخص به رنگ قهوه ای در
نواحی که در مواجهه با نور خورشید است دیده می شوند .
وجود رنگ قهوه ای در کک و مک ناشی از افزایش تجمع ملانین ها بر روی پوست که در اثر برخورد
مکرر با نور آفتاب، افزایش سن و استفاده از مواد محرک از جمله مواد ضدتعریق، تحریک شده و
فعال تر می شوند. انواع شایع لک ها عبارتند از: لک های ناشی از آفتاب، لک هورمونی یا بارداری،
لک های ارثی، لک های ناشی از سوء تغذیه و کمبود ویتامین، لک های پیری، لک در اثر مصرف بعضی
داروها، لک ناشی از التهاب پوست و جای جوش، لک در اثر بیماری هایی مثل آسم، نارسایی کبدی و
کلیوی.
درلک های سطحی که شایع تر است، رنگدانه ها در قسمت های سطحی پوست افزایش می یابند که این
نوع پاسخ بهتری هم به درمان نشان می دهند اما در انواع عمقی، رنگدانه ها در لایه های عمقی تر
پوست قرار دارند و نسبت به درمان مقاوم تر هستند. برای برطرف کردن لک ها ابتدا باید عوامل
ایجادکننده و تشدیدکننده را جست وجو و کنترل کنیم بنابراین در ابتدا بررسی سوابق فامیلی، انجام
آزمایش های هورمونی، پرسش در مورد تاریخچه مصرف داروها، چگونگی میزان تماس با نور آفتاب و
شرایط شغلی بیمار ضروری است. با کشف عوامل ایجادکننده و تشدید کننده و همچنین کنترل آنها
پاسخ به درمان کامل تر خواهد بود.
روش های توصیه شده برای درمان عبارتند از: 1 مصرف کرم ها و محلول های روشن کننده لک -
ها 2 استفاده از پیلینگ و میکرودرم ابریژن 3 مزوتراپی 4 لیزر - - -
تاکید می شود روش های معرفی شده باید پس از مشورت با پزشک حاذق انتخاب شده و از خود
درمانی دوری شود زیرا در صورت به کارگیری نامناسب روش های فوق نتایج درمانی ناامید کننده
خواهد بود وحتی گاهی منجر به تشدید لک ها می شود.
ممکن است عود بیماری ،به خصوص در مواجهه طولانی مدت با آفتاب به وجود آید بنابراین افراد
مبتلا به لک باید هر دو ساعت یکبار کرم ضد آفتاب با SPF بالای 33 استفاده کنند.
دکتر شهزاد شیرزاد
متخصص پوست و مو
لیزر موهای زاید (زائد)
لیزر چیست؟
لیزرنوری تك رنگ و تك طول موج است. در لیزر موهای زائد عمدتا نور لیزر دررنگدانه مالنینی كه
در موها به وفور یافت می شود، جذب شده و سبب تخریب سلولهای سازنده مو میشود و به همین
دلیل است كه هرقدر مو ضخیمتر و مشكی ترباشد ،مالنین بیشتری دارد كه نور لیزر را بهتر جذب
كرده و راحتتر از بین می رود. در عین حال چون مالنین در خود پوست هم وجود دارد هرچه مقدار
آن كمتر باشد، یعنی بیمار سفیدتر باشد، انرژی كمتری در پوست جذب شده و احتمال سوختگی
ناشی از لیزر مو كمتر می شود .در مورد موهای بلوند، سفید یا قرمز كاهش دائمی موهای زائد
3 ماه هم به تاخیر انداخت . - غیرممكن است.اگرچه رشد این موها را می توان با انجام لیزر گاه تا 2
در مورد موهای كركی انجام لیزر توصیه نمی شود چرا كه احتمال تقویت آنها و گرفتن نتیجه عكس
وجود دارد.
نكته مهم:
قبل از انجام لیزر بهتر است با مشورت پزشك متخصص پوست و غدد ، بررسی های لازم جهت
مشكلات هورمونی انجام شده و پزشك را از داروهای مصرفی) كورتونها، هورمونها ، مینوكسیدیل ،
ایزوترتینویین و...( و سابقه برخی بیماریها از جمله پسوریازیس، لیكن پلان و ویتیلیگو مطلع كرده تا
از هرگونه عارضه جلوگیری شده و با اطمینان و آرامش از زیبایی لذت برد.
Tanning) برنزه بودن
به هر روشی كه فرد باعث برنزه شدن پوست خود شده باشد، اعم از آفتاب گرفتن یا سولاریوم،
احتمال سوختگی پوست و ایجاد لك به دنبال لیزر بسیار زیاد است. در این بیماران بهتر است درمان
تا زمان از بین رفتن رنگ به تعویق بیفتد ودر این مدت بیمار از تركیبات ضدلك و ضدآفتاب استفاده
كند. حداقل یك ماه بعد از برنزه شدن لیزر موهای زائد ممنوع است.
اثرات لیزر بر روی موهای زائد (زاید) چیست؟
كاهش تعداد موها، كاهش سرعت رشد ونازك شدن موها .فاصله بین جلسات بسته به محل لیزر
متفاوت بوده و بین یك تا دو ماه میباشد. بهترین معیار فاصله بین لیزرها، زمانی است كه طول می
كشد تا تعداد قابل توجهی از موها در بیاید . فاصله معمول برای صورت، ۴ هفته و برای بدن ، ۶ تا ۸
هفته است .البته باید تأكید كرد كه میزان پاسخ دهی هر منطقه از بدن و هرفرد بسته به تراكم و
ضخامت و نوع تیپ پوستی متفاوت است و شاید برخی افراد به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند
ولی در كل به طور متوسط ۴تا 7 جلسه درمان لازم است .
دكتر شهزاد شیرزاد متخصص پوست

مطالب بیشتر از دکتر شیرزاد:
لیفت صورت با نخ لیفتینگ
درمان پوست چرب
كارسينوم سلول بازال(Bcc)
پسوريازيس(دا الصدف) نوشته دکتر شهزاد شیرزاد متخصص پوست و مو و لیزر
لیفت صورت با نخ لیفتینگ
نخ ليفت عملی است که طی آن به شيوه ای مشابه جراحی زیبایی، ساختار صورت تجدید و جوان
شده و بهبود می یابد با این تفاوت که در این روش هيچ نيازی به جراحی وجود ندارد. در روش از
نخهای خاصی استفاده ميشود، این نخها با سوزن بسيار باریکی وارد پوست ميشوند تا بافتها و
عضلات را بالا کشيده و بافت پوست را زیبا کنند.
نخهای استفاده شده در این روش از پلی دی اکسانون (PDO) ساخته شده اند. این مواد سالهای
زیادی است که در پزشکی به ویژه در جراحی مورد استفاده قرار دارند. تحقيقات نشان داده اند که
این نخها عضلات و تاندونها را از حالت انقباض خارج ميسازند و فرایند نئوکلاژنز را تحریک ميکنند و
این امر توليد کلاژن جدید در پوست را افزایش می دهد.
همچنين نخهای پی دی او ( PDO ) سنتز الاستين و اسيد هيالورونيک در پوست را تحریک ميکنند
که هر دوتای این مواد برای حفظ جوانی و شادابی پوست لازم هستند. نخ پی دی او توسط دکتر متخصص پوست از طریق یک
سوزن بسيار کوچک به پوست تزریق ميشود. ظاهر زیباتر پوست بلافاصله پس از انجام این درمان،
قابل مشاهده است اما نتایج درمان در روزها و هفته های پس از تحریک نئوکلاژنز توسط پی دی او،
بهتر و بهتر خواهد شد.
بافت کلی پوست در این درمان بهبود یافته و محکمتر، ضخيمتر و سفت تر ميشود و خطوط ریز و
چين و چروک صاف ميشوند. انواع و ضخامتهای مختلف نخ در نواحی مختلف صورت ، مورد استفاده
قرار ميگيرند. نخهای کوتاه بدون خار را ميتوان برای درمان خطوط ریز صورت و نيز سفت و جمع
کردن پوست نواحی خط فک و گردن استفاده کرد. از نخهای خاردار (Cogs) ضخيم تر ميتوان برای
برای بهبود قابل توجه بخش ميانی و تحتانی صورت استفاده کرد. گاهی اوقات نيز از ترکيبی از هر دو
نخ )خار دار و بدون خار( برای کسب بهترین نتایج، بهره گرفته ميشود. نخها ظرف شش تا هشت ماه
به صورت طبيعی توسط بدن جذب ميشوند اما تاثير این درمان ميتواند تا دو سال باقی بماند.
نخها بسيار تطبيق پذیر هستند و در همه نواحی صورت و گردن قابل استفاده ميباشند. این نخها
ميتوانند چين و چروکهای افقی و عمودی پيشانی، آویزان بودن ابروها، افتادگی گونه، چين نازولابيال
) خطوط بالای لب ( و چينهای ماریونت ) خطوط گوشه دهان تا چانه (، و چين و چروکهای گردن و
چانه را اصلاح نمایند .
دکتر شهزاد شيرزاد متخصص پوست


درمان پوست چرب
درمان پوست چرب

صورت چرب باعث بوجود آمدن خیلی از مشکلات پوستی است . جوشهایی که در اکثر جوانها و میانسال ها وجود دارد به دلیل چربی چرب است. هرگز پوست خشک جوش نمی زند. اگر شما هم از آن گروه از اشخاصی هستید که پرست صورتتان چرب است و بیشتر وقتها می درخشد ، با استفاده از شیوه زیر می توانید تا حد زیادی این مشکل را برطرف کنید
دستورالعمل :
_ هرشب و هر روز صبح صورتتان را تمیز کنید
تمیز کردن آرایش و آلودگی های محیطی از روی پوست علاوه براینکه به برطرف کردن چربی پوست کمک می کند باعث می شود که پوست شما سالم و با نشاط باقی بماند.
_ برای پاک کردن صورتتان ازتميزكننده هاي ملايم استفاده کنید
تمیز کننده هایی که حاوی مقدار کمی اسید سالسیلیک و اسید گلیکولیک هستند می توانند چرپی های اضافی صورت را از بین ببرند.
_ حتما از محصولات فاقد چربی استفاده کنید
حتما” از کرمهای مرطوب کننده و ضد آفتابهای فاقد چربی استفاده کنید و اگر از کرم پودر استفاده می کنید حتما” دقت کنید که بدون چربی باشد زیرا کرم های چرب ، صورت شما را چرب تر می کنند.
_ استرس معمولا” مشکلات پوستی را تشدید می کند
اگر در طول روز استرس زیادی را تحمل می کنید ،بعد از برگشتن به خانه حتما” ۵ تا ۱۰ دقیقه دوش آب گرم بگیرید یا یک کتاب خوب بخوانید تا آرامش پیدا کنید . به این ترتیب بدنتان فرصت کافی برای استراحت و بازسازی خودش پیدا می کند.
_ آب زیاد بنوشید و غذاهای سالم بخورید
سبک زندگی سالم باعث سلامت پوست شما می شود. اگر در طول روز به اندازه کافی آب مصرف نکنید ، پوست شما برای اینکه بتواند کم آبی خود را جبران کند دو برابر کار می کند، در نتیجه چربی بیشتری تولید می کند . بنابراین هر روز حداقل ۸ لیوان آب بنوشید و از خوردن غذاهای پرچرب خودداری کنید.
كارسينوم سلول بازال(Bcc)
كارسينوم سلول بازال(Bcc)

نوعي تومور بدخيم پوستي كه از سلولهاي فوليكول مو منشأ مي گيرد و از نظر شكل ظاهري به سلول هاي لايهء بازال اپيدرم شباهت دارد.اين بيماري داراي تهاجم ناحيه اي است و به ندرت متاستاز مي دهد.BCC شايعترين سرطان افراد سفيد پوست محسوب مي شود.شيوعش با افزايش سن بالا مي رود.در بيماران مبتلا به ايدز و بيماراني كه داروهاي ايمونو ساپرسيو دريافت ميكنند شيوعش بيشتر است.
شواهد اخير نشان ميدهد كه تماس متناوب با افتاب در كودكي و نوجواني به ويژه تماسي كه منجر به افتاب سوختگي شده باشد ممكن است خطر سرطان سلول بازال را بيشتر از اثر تجمعي افتاب افزايش دهد.مشخصات فنوتيپي فرد ،كه خطر شيوع سرطان سلول بازال را بالا مي برد شامل رنگ سفيد پوست،برنزه شدن پوست،موهاي بور و قرمز و وجود كك و مك در كودكي است.پرتودرماني كه قبلأ در درمان پسوريازيس،اگزما و كچلي سر به كار مي رفت نيز فرد را چند دهه بعد مستعد سرطان سلول بازال مي كند.سرطان سلول بازال در بيشتر موارد در نواحي سر و گردن ديده مي شود ولي ممكن است هر ناحيه اي از پوست را نيز گرفتار سازد.بروز سرطان سلول بازال بر روي نيپل،پنيس،اسكروتوم،وولو و ناحيهء پري انال نيز گزارش شده است.شايعترين تظاهرش ،فرم ندولر است كه به صورت يك پاپول گنبدي شكل كه سطح ان تلانژكتازي داشته و حاشيهء ان برجستگي مرواريد مانند دارد،تظاهر ميكند.
در اغلب موارد علائمي از اسيب افتابي در كناره هاي تومور ديده مي شود.سرطان سلول بازال فرم سطحي معمولأ بر روي تنه يا اندامها ديده مي شود و به صورت پلاك قرمز ،پوسته دار و كمي برجسته با حاشيهء شفاف كه حالت گريز از مركز دارد،تظاهر ميكند.سرطان سلول بازال توموري است كه به ندرت سبب مرگ بيمار مي شود اما موجب تخريب پيشروندهء موضعي مي گردد.نوع راجعه يا عود كنندهء ان مهاجم تر است.بنابراين هدف اصلي هر نوع درمان،ضايعهء اوليهء ان است كه منجر به حذف كامل تومور شود و اثرات اين درمان از نظر باليني هم ايده ال باشد.چندين روش درماني موثر براي سرطان سلول بازال وجود دارد و انتخاب اين روشها بستگي به مشخصات تومور،نظر بيمار و امكانات مركز دارد.
این مطلب توسط دکتر شهزاد شیرزاد تهیه شده. کپی از ان بدون لینک به این صفحه ممنوع می باشد

سلام دکترقبلا تومور داشتم عمل کردم جای بخیه تقریبا به اندازه ۱انگشته جاش مو نیاورده هرچی هم میگذره جاش بازترمیشه انگار باید چیکارش کنم ازبین بردن جای بخیه رو بدن با سرمثل همه یعنی فرقی نداره؟
كراتوز اكتينيك ضايعه پوستي شايع مي باشد كه معمولأ به صورت ضايعات متعدد،قرمز يا زرد-قهوه اي ،خشك پوسته دار در افراد ميانسال يا مسن تظاهر مي يابد.همچنين به عنوان كراتوز افتابي يا كراتوز وابسته به سن(پيري)ياد مي شود.
گال بیماری مسری پوست
گال يك بيماري مسري است كه عامل ان مايت ساركوپت اسكابيه ميباشد.به طور كلي بيماري از طريق خوابيدن يا هم بستري با فرد آلوده منتقل ميشود.گال با وضعيت زندگي پايين مرتبط بوده و در بيمارستانها و اسايشگاهها نيز شايع ميباشد.ضايعات اوليه به طور شايع در پره هاي بين انگشتان ،مچ دست ها،باسن ،اسكروتوم،الت تناسلي،پستانها،زير بغل و زانو ديده ميشود.ضايعات ثانويه نتيجهءخاراندن يا عفونت ميباشد.خارش شديد به خصوص شب ها شايع است.خارش به علت حساسيت اكتسابي به مايت يا مدفوع آن ميباشد كه معمولأ ١ تا ٤ هفته بعد از عفونت اوليه تظاهر ميابد.در معاينه ء پوست ممكن است وزيكولهاي ريز ،خراشيدگي و پاپولهاي التهابي مشاهده شود.٤٨ ساعت قبل از درمان بايد لباس،ملافه و حوله ها شسته شوند.در صورتيكه بيمار ساكن مراكز مراقبتي باشد،آموزش بيماران،كاركنان،خانواده و ملاقات كنندگان دربارهء گال و نياز به همكاري كامل در درمان بسيار مهم است.داروي ضد گال بايد در تمام بيماران،كاركنان و ملاقات كنندگان با يا بدون علامت ،تجويز گردد.اعضاي خانواده،كاركنان و ملاقات كنندگان كه علامت دارند نيز بايد درمان شوند

.جهت دريافت اطلاعات بيشتر و ويزيت ميتوانيد با تعيين وقت قبلي به كلينيك مراجعه نماييد.
درماتيت هرپتي فرم(DH)
درماتوز وزيكولر و تاولي نادر ،مزمن و بسيار خارش دار كه با انتروپاتي حساس به گلوتن رابطه دارد.
مردان دو برابر زنان به اين بيماري مبتلا ميشوند.در افراد سياه پوست و آسيايي نادر است.شيوع اين بيماري در افراد داراي HLA نوع DRW3,DQW2 و B8 بيشتر از بقيهء افراد است.شيوع اين بيماري بين ١١ تا ٣٩ مورد در هر ١٠٠ هزار نفر تخمين زده ميشود.سن شيوع بيماري دههء دوم تا پنجم عمر است و در كودكان نادر است.
يافته هاي پوستي بيماري به صورت خارش و سوزش شديد و مداوم است.دسته جات وزيكلها يا آثار زخم شدگي و خراشيدگي آنها به شكل قرينه روي ارنج ها،زانو ،اسكروتوم و پس سر وجود دارند.ممكن است بيماري ژنراليزه باشد.هر چند شايعترين تظاهر بيماري وزيكل است اما وزيكلها اغلب به دليل خاراندن تخريب ميشوند و وزيكل سالم كم ديده ميشوند.ضايعات دهاني بسيار نادر هستند.درگيري گوارشي معمولأ بي علامت است.تغييرات روده اي از جمله تحليل رفتن پرزهاي روده اي در بررسي راديولوژيك روده به كمك مواد حاجب مشخص ميشوند.كمتر از ٢٠٪ بيماران سوء جذب چربي،D,گزيلوز يا اهن دارند.شدت بيماري پوستي و روده اي ارتباطي با هم ندارند.هيپوتيروييدي يا ساير اختلالات تيروييد همراه اين بيماري ديده ميشوند.تست استاندارد طلايي تشخيص اين بيماري،بررسي ايمونوفلورسانس نمونهء پوست است.بيوپسي را بايد از پوست سالم اطراف ضايعات تهيه كرد.به طور معمول يك بيماري مزمن است كه در ١/٣ موارد خود به خود به خاموشي فرو ميرود.بيماري معمولأ راجعه است ولي به خوبي توسط سولفونهاي خوراكي مانند داپسون يا رژيم كاملأ عاري از گلوتن كنترل ميشود.بيماران جهت ويزيت و درمانهاي لازم ميتوانند با كلينيك تماس بگيرند.
جدیدترین مطب دکتر شهزاد شیرزاد
کلینیک تخصصی بیماری های پوست ،مو،لیزر وزیبایی زیر نظر متخصص و جراح پوست
فرکشنال ، RF، CO2
انواع فیلرها ،پروتز ، لیفتینگ بانخ، بوتاکس
جوانسازی،لیزر زگیل خال و میخچه،جراحی تومورهای پوستی،کاشت مو، SPRP
روشن سازی پوست در 4 جلسه، پاک کردن تتو،درمان ضایعات عروقی، لیزر زگیل های تناسلی
مزوتراپی
میکرودرم،درمان اسکار،آکنه ،بستن منافذ
الکساندرایت موی زائد ،candela،Apogeeکل بدن 600 ت
درمان کلیه بیماری های پوست و مو
جهت انجام ویزیت ها طرف قرارداد با کلیه بیمه ها
درمحیطی زیبا با استاندارد علمی بالا و با تعرفه های دولتی. مشاوره رایگان

تهران پاسداران نگارستان 8 خیایان فرخی یزدی نبش کوچه 6 غربی پلاک 40 طبقه 2 واحد 42
☎️ 02122897421
09194239923
کلیه دستگاه ها و لیزرها اروپایی و آمریکایی هستند.
ويتيليگو (برص) از دكتر شهزاد شيرزاد متخصص و جراح بيماري هاي پوست و ليزر
ويتيليگو(برص)
بيماري دپيگمانته كننده با ظاهر بد به علت ناشناخته كه باعث تخريب ملانوسيت ها ميشود.يك درصد جامعه گرفتار ميشوند و نيمي از موارد قبل از ٢٠ سالگي اغاز ميشنود.نسبت ابتلاي مردان و زنان برابر است.در ٣٠٪ موارد سابقهء فاميلي مثبت وجود دارد.بيماران شروع اولين ضايعه را ناشي از يك واقعهء ناخوشايند احساسي،بيماري يا اسيب پوستي مثل افتاب سوختگي تلقي ميكنند.دو نوع باليني A و B دارد.نوع A شايعترين است و الگويي تقريبأ متقارن از دپيگمانتاسيونهاي نيم تا ٥ سانتي ماكولي و پچ لكه اي بدون پوسته ريزي با حاشيهء كاملأ متقارن دارد.نوع B يا ويتيليگوي سگمنتال تنها محدود به يك بخش از بدن و مثلأ تنها يك اندام را گرفتار ميكند.نوع B در كودكان شايعتر است.از دست رفتن پيگمانتاسيون پوست در افراد پوست روشن چندان مشخص نيست در حالي كه در افراد تيره پوست كاملأ نمايان است.در نوع A ،درگيري پشت دستها و انگشتان ،صورت و چين خاي پوست ،زير بغل و ناحيهء تناسلي شايع است.در نوع A,افزايش بروز بيماريهاي خود ايمني مثل بيماري خودايمني تيروييد و الوپسي آره آتا ديده ميشود،سير بيماري :در برخي بيماران وضعيت ثابتي ايجاد ميشود درحاليكه در برخي با سرعت نگران كننده اي پيشرفت ميكند.در نواحي دپيگمانته خطر افتاب سوختگي و سرطان بيشتر از پوست سالم است.
درمان:براي درمان و توضيحات تكميلي ميتوانيد با تعيين وقت قبلي به كلينيك مراجعه نماييد.


پسوريازيس(دا الصدف) نوشته دکتر شهزاد شیرزاد متخصص پوست و مو و لیزر
پسوريازيس(داء الصدف)


يك ژنودرماتوز التهابي مزمن و شايع با علت نامشخص كه احتمالأ به عملكرد غيرطبيعي T لنفوسيت ها مربوط ميشود.اشكال باليني مختلف دارد.شايعترين تظاهر بيماري پلاك هاي پوسته ريزي دهنده روي زانوها،ارنج،پوست سر و ساركوم است.شيوع بيماري بين ١-٣٪ براورد ميشود.مردان و زنان به يك نسبت گرفتار ميشوند.شدت و مدت زمان بيماري بسيار متغير است.پس از بروز،بيماري سير بدون وقفه اي از تشديد و تخفيف را طي خواهد كرد.يك سوم بيماران درگيري ناخن دارند.عفونت HIV ،تروماي فيزيكي(پديدهء كوبنر)،عفونت ها(استرپتوكوك و كانديدا)،داروها(ليتيوم،بتا بلاكرها،ضدمالارياها،قطع استروييدها)و سرما و خشكي هوا بيماري را بدتر ميكند.پسوريازيس مسري نمي باشد.در اين بيماري،الگوهاي باليني مختلفي از درگيري مفاصل ديده ميشود كه در همگي فاكتور روماتوييد منفي است.شايعترين تظاهر مفصلي به صورت اليگو ارتريت غير قرينه است كه ٧٠٪ درگيري هاي مفصلي را شامل ميشود.درمان بر اساس نوع ضايعهء پسوريازيس و محل درگيري متفاوت ميباشد كه بايد پزشك متخصص ويزيت و شما را راهنمايي كند.
انتشار این مطلب فقط با ذکر لینک به آن مجاز می باشد
زگیل تناسلی (کندیلوما آکومیناتا)
زگیل تناسلی از عفونت پوست ناحیه تناسلی – مقعدی توسط ویروس پاپیلوم انسانی HPV ناشی می شود. زگیل های این ناحیه در سختی ارزیابی می شود و به سختی درمان شده و به طور مکرر عود می کنند و ممکن است به بدخیمی تبدیل شود.به همین خاطراز انجا که این بیماری واگیردار است استفاده از کاندوم می تواند باعث کاهش خطر انتقال به شریک جنسی که احتمالا آلوده نشده است شود و حتما باید شریک جنسی نیز مورد بررسی قرار گیرد .
سیر بیماری بسیار متغیر است . احتمال گسترش زگیل بر داخل مجرای ادرار،واژن و رکتوم وجود دارد. زگیل تناسلی تایپ های مختلفی دارد که شامل 1،2،6،10،11،16،18،31،32،33،34 می باشد که انواع 16،18،31 پر خطر محسوب می شوند.
درمان اغلب مشکل است و ویزیت های مکرر برای درمان موفق لازم است.
page=1&profile_user_id=10103641&year=&month=
نمایش بیشتر