
دکتر محمد حسین سپهریان
تهران، خیابان ستارخان، خیابان پاتریس لومومبا، پلاک ۷ ، طبقه اول - کلنیک طب فیزیکی و توانبخشی پیشگام
تلفن:
۰۲۱-۶۶۵۷۶۹۹۱
۰۲۱-۶۶۹۱۴۶۵۰
قبل از آنکه به برسی درمان کمر درد بپردازیم بهتر است بدانیم که حداقل ۸۰ درصد از افراد در طول زندگی از عارضه کمر درد رنج می برند. این عارضه ممکن است به صورت درد های خفیف و مبهم تا شدید و دائمی و به طوری که توانایی حرکت و ایستادن در بیمار را دچار مشکل کند به وجود بیاید.
کمر درد ممکن است به تدریج و بر اثر تغییرات ستون فقرات یا افزایش سن بروز کند و یا ناگهانی و بر اثر تصادف و یا ضربه ایجاد شده باشد که در ادامه مفصل به آن خواهیم پرداخت.از فیزیوتراپی کمر تنها برای بازگرداندن حرکت و عملکرد طبیعی فرد استفاده نمی کنند بلکه فیزیوتراپی کمر به کاهش خطر بروز مجدد درد در ناحیه کمر نیز کمک می کند.
- ·
- گزارش
- ·
- اردیبهشت 20, 1402 6:11 ب.ظ


- اردیبهشت 28, 1402
- ·
- می پسندم
یک از معضلات جدید بشر وجود درد و التهاب در مفاصل شانه بوده که دلایل مختلفی می تواند برای این امر وجود داشته باشد. شانه به عنوان یکی از پر تحرک ترین مفاصل بدن که مفصل آن یکی از بزرگترین مفاصل بدن نیز می باشد. بسیاری از افرادی که مبتلا به درد در شانه خود هستند به دنبال روشی طبیعی برای درمان آن می باشند. از پی آر پی شانه می توان به عنوان یکی از این درمان ها اشاره کرد.
خوشبختانه پیشرفت علم و تکنولوژی روش ها و متد های کاملا ایمن و نیمه تهاجمی زیادی را برای درمان کامل درد شانه ارائه کرده است. یکی از این متدها که به طور شگفت انگیزی درد شانه بیماران را از بین برده و به بهبود کیفیت زندگی آنان کمک کرده تزریق پلاسمای غنی شده از پلاکت یا به اصطلاح پی آر پی شانه است.
درد سیاتیک در اثر تحریک یک یا چند عصب نخاعی ایجاد شده و درد آن از کمر شروع و به پشت ران و پایین ساق پا انتشار می یابد. این درد می تواند از خفیف تا شدید به وجود بیاید که مستلزم درمان سیاتیک است. درد سیاتیک معمولا به دلایلی همچون تنگی کانال نخاعی، پارگی دیسک و در موارد نادر تر بیماری های داخل لگنی و تومور در عصب سیاتیک می تواند منجر به ایجاد درد شود. از جمله مواردی که فرد را مستعد ایجاد درد سیاتیک می کند، می توان به چاقی ، افزایش سن، نشستن طولانی مدت، دیابت و مشاغل پشت میز نشین به دلیل فشار به ستون فقرات و ریشه عصب سیاتیک اشاره کرد. فشار به عصب سیاتیک به دلیل اینکه می تواند باعث فلج شدن اندام تحتانی و اختلال حس در پاها شود و همین موضوع اهمیت درمان سیاتیک را دو چندان می کند.
در معاینه فیزیکی برای درمان سیاتیک، پزشک قدرت عضلات بیمار را مورد برسی قرار می دهد از بیمار میخواهتد تا روی انگشتان یا پاشنه خود راه برود و یا زمانی که به پشت دراز کشیده از ائ می-خواهد تا یکی از پاهای خود را در هوا بلند کند که اگر درد مربوط به عصب سیاتیک باشد با انجام این فعالیت ها شدید تر خواهد شد. پزشک برای تشخیص بیماری سیاتیک از روش تصویر برداری ام آر آی و رادیولوژی نیز استفاده می-کند. در صورتی که درد ناشی از عصب سیاتیک باشد باید به سرعت درمان شود. در وهله اول پزشک برای درمان سیاتیک از روش های غیر تهاجمی و کم خطر بهره می برد و تا حد امکان از انجام جراحی برای درمان سیاتیک استفاده نمی کند.
امروزه زانو درد یکی از شایع ترین مشکلات مراجعین به کیلینیک های درمانی است. یکی از مواردی که به درمان درد زانو کمک می کند شناخت عوامل به وجود آورنده آن است، دلایلی همچون : کاهش تحرک، فعالیت ورزشی نادرست، افزایش وزن، استفاده از کفش نامناسب و افزایش سن و بسیاری از موارد دیگر همچون صدمه دیدن زانو و یا بیماری هایی مثل آرتروز می توانند از عومل ایجاد درد زانو باشند.
آسیب پذیری بالای مفصل زانو در برابر بسیاری از بیماری ها همچون روماتیسم، پوکی استخوان، آرتروز و لوپوس اهمیت تشخیص و انتخاب صحیح و درست درمان درد زانو را دوچندان می کند. از جمله علائم اسیب به زانو می توان به لنگ زدن، دشواری در راه رفتن، قفل شدن زانو، صدا دادن، تورم و خشکی و حساسی به لمس و فشار اشاره کرد. محل زانو درد با توجه به اینکه کدام ساختار زانو از جمله کاسه زانو، مفصل زانو یا رباط و یا مینیسک (غضروف) آن دچار مشکل، التهاب یا تورم شده باشد متفاوت است. شدت زانو درد از درد های خفیف تا شدید و ناتوان کننده وجود دارد. اغلب درمان درد زانو به خوبی و بدون نیاز به جراحی و با روش های غیر تهاجمی برطرف می شوند که در ادامه مقاله کلینیک درد پیشگام به برخی از این روش ها می پردازیم.
طب سوزنی یکی از روشهای درمانی سنتی است که پیشینه و تمدن آن به کشور چین برمیگردد. این روش درمانی طی چندین سال پیش بهترین و موثرترین روش درمان کمر درد توسط سازمان بهداشت جهانی معرفی شده و خطر و عوارض کمتری نیز نسبت به دیگر روشهای درمانی را داراست. این روش درمانی سنتی برای بیماری بسیاری کاربرد دارد و در کنار درمانهای دیگر بسیار موثر است. اما به نظر شما طب سوزنی چگونه باعث بهبود کمر درد میشود؟ آیا درمان با این روش قطعی و همیشگی خواهد بود؟ در این مطلب وبلاگ کلینیک پیشگام به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
درمان کمر درد با طب سوزنی چگونه است؟
امروزه با افراد زیادی برخورد میکنیم که با درد زانو دست و پنجه نرم میکنند و دنبال راهی غیر از جراحی برای درمان درد زانو خود هستند. پی آر پی زانو یکی از روشهایی است که امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته و اثرگذاری قابل توجهی نیز دارد. این روش هنگامی مورد استفاده قرار میگیرد که فیزیوتراپی و دیگر روشهای غیر جراحی پاسخگو نباشد. در این مقاله قصد داریم با این روش بیشتر آشنا شویم، پس در ادامه ما را همراهی کنید.
پی آر پی زانو چیست؟
یکی از مشکلاتی که ممکن است برای افراد پیش بیاید آسیبدیدگی مفاصل زانو و شانه است. پی آر پی زانو و شانه یکی از روشهای درمان آسیبدیدگی مفاصل شانه و زانو است. زمانی که با انجام فیزیوتراپی آسیبدیدگی شانه و زانو برطرف نشد پی آر پی بهترین روش درمان برای مشکل مفصل شانه و زانو است. در ادامه دررابطهبا پی آر پی شانه و زانو مراقبتهای بعد از پی آر پی زانو و شانه توضیحاتی ارائه میدهیم.
پی آر پی زانو و شانه
آیا درمان سیاتیک بدون نیاز به جراحی قابل انجام است؟ عصب سیاتیک بزرگترین عصب در بدن است که از پایین کمر تا پا امتداد دارد. درد سیاتیک از کمر شروع میشود و به پشت ران و پایین ساق پا میرسد. این درد ممکن است در اثر تحریک عصب و مهرههای نخاع ایجاد شود. در این مقاله روشهای درمان سیاتیک بدون نیاز به عمل جراحی را مورد بررسی قرار می دهیم.
علائم درد سیاتیک چیست؟
تزریق پی آر پی یکی از روشهای نوین کنترل و درمان درد در مفاصل به حساب میآید. PRP یا پلاسمای غنیشده از پلاکت در قسمتی از خون افراد بوده که دارای پلاکتهای فراوان و فاکتورهای رشد زیادی است. تزریق PRP در داخل مفاصل باعث ترمیم شگفتانگیز و در نتیجه بهبود بیماریها و کنترل و درمان درد میگردد.
هدف از تزریق پی آر پی چیست؟
نوار عصب و عضله چیست؟
تست نوار عصب و عضله یک روش تشخیصی تخصصی به حساب میآید که به ارزیابی سلامت و عملکرد عصبهای محیطی بدن می پردازد.
درمان خار پاشنه با شاک ویوتراپی یکی از پیشنهادات پزشکان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی است. اما این روش درمانی چقدر موثر است؟ آیا استفاده از آن عوارضی دارد؟ در این مطلب به بررسی این موضوع میپردازیم.
خار پاشنه
تنگی کانال نخاعی فاصله های تنگ در ستون فقرات می باشد که باعث فشار بر روی نخاع و اعصاب می شود. حدود 75٪ از موارد از تنگی کانال نخاعی در کمر (ستون فقرات کمری) رخ می دهد و مابقی ممکن است در گردن و یا با شیوع کمتر در ناحیه سینه ای رخ دهد. در اغلب موارد، تنگی کانال نخاع با تنگی فشرده ریشه های عصبی در کمر یا گردن همراه است، که می تواند منجر به درد در امتداد پشت پا و علایمی شبیه به سیاتیک می شود و در بسیاری از موارد هم دردی در کمر دیده نمی شود.
چه عواملی باعث ایجاد تنگی کانال نخاع می شود؟
یکی از تازهترین و جالبترین تکنیکهای پزشکی ترمیمی، که برای درمان آسیبهای بافت نرم به کار میرود، درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی) است. محبوبیت تزریق پی آر پی، به عنوان یکی از جایگزینهای جراحی، در حال افزایش است، چرا که این روش برای بیماران تمامی مقاطع سنی به خوبی جواب میدهد. متخصصان طب فیزیکی چند دهه است که در زمینه پزشکی ترمیمی فعالیت کرده و مجموعه کار ایشان به بسیاری از بیماران کمک کرده است تا بدون درد به زندگیشان ادامه دهند.
پی آر پی زانو و ستون فقرات ، یک راه حل طولانی مدت، و حتی مادامالعمر، برای بیماران است که درمان را از طریق فرایند التیام طبیعی بدن انجام میدهد. برخلاف داروهای ضددرد تزریقی قدیمی، تأثیر پیآرپی با گذشت زمان از بین نمیرود.
کمردرد یکی از بیماریهای شایع پس از سرماخوردگی است که کمتر کسی در طول زندگی حداقل یک بار آن را تجربه نکرده باشد. درمانهای زیادی برای کمردرد توصیه شده است که برخی از آنها عبارتند از:
- دارودرمانی
- اوزون تراپی
کمر درد بیماری بسیار شایعی بوده و بعد از سرماخوردگی دومین بیماری است که افراد زیادی در طول زندگی خود به آن مبتلا میشوند. برای درمان کمردرد ابتدا باید علت کمر درد مشخص شود. بسیار از افراد به دنبال راه حلی برای درمان خانگی کمر درد یا به عبارتی دیگر درمان کمردرد در پنج دقیقه هستند.
قبل از اینکه به بررسی روشهای درمان خانگی کمردرد بپردازیم لازم است به این نکته اشاره کنیم که در صورتیکه کمردرد شما به صورت ناگهانی بروز نموده و با تب همراه بود امکان عفونت وجود دارد و یک اورژانس پزشکی به حساب میآید پس در صورت قرار گیری در چنین موقعیتی به دنبال درمان کمردرد در پنج دقیقه نباشید و در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

درمان سیاتیک با تخت دکامپرشن بعنوان آخرین درمان سیاتیک و بعنوان یکی از روشهای نوین توسط پزشکان متخصص طب فیزیکی مطرح میشود. این نوع درمان برخلاف جراحیهای ستون فقرات روشی مقرون به صرفه و کاملا ایمن است. قبلا از اینکه در خصوص درمان سیاتیک با تخت دکامپرشن صحبت کنیم لازم است مروری بر سیاتیک و علائم آن داشته باشیم.
سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟
تخت دکامپرشن که امروزه استفاده از آن در کلینیکهای درد و طب فیزیکی بسیار مرسوم شده است وسیله ای است که برای کاهش فشار ستون فقرات و درمان بسیاری از بیماریهای اسکلتی-عضلانی مانند دیسک کمر، دیسک گردن، سیاتیک و... مورد استفاده قرار میگیرد. این وسیله به تخت رفع فشار ستون فقرات نیز معروف است.
پی آر پی شانه یکی از روش های درمانی مفید جهت کاهش درد ناشی از مشکلات مفصلی-عضلانی شانه به حساب میآید.مفصل شانه یکی از بزرگترین مفاصل بدن است که به علت تحرک زیاد در بسیاری موارد دچار مشکلات و بیماریهایی میشود.
علل شایع درد شانه
نوار عصب و عضله یا EMG-NCV یک روش تشخیصی جهت بررسی بیماریهای عضلانی و اعصاب کنترل کننده آنها است. پزشکان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با بررسی نتایج بدست آمده از نوار عصب و عضله می توانند اختلالات عملکرد عصبی، عضلانی یا مشکلات انتقال سیگنال عصب به عضله را تشخیص دهند.
تفاوت نوار عصب با نوار عضله چیست؟
سیاتیک بزرگترین عصب بدن استریشههای آن از ناحيه کمر منشأ گرفته و در ناحیه انتهای آن و ابتدای لگن به یکدیگر پيوسته و این عصب را تشکیل میدهند. این عصب از ناحیه لگن تا انتهای نوک انگشتان پا شاخههای آن ادامه دارد.
علائم سیاتیک چيست؟

آرتروز زانو و یا التهاب مفصل زانو که نوعی ازبینرفتن یا کاهش غضروف زانو است و به آن ساییدگی مفصل زانو نیز میگویند. در افراد مبتلا به آرتروز و ساییدگی مفصل زانو(OA)، غضروف انتهای استخوان، دچار فرسایش شده که در نتیجه منجر به رشد بیش از حد استخوان زیرین میشود. به مرور زمان این غضروف سفت و خشک شده و در نهایت تجزیه و تخریب میشود.
بعلت اینکه آرتروز زانو معمولا روال تخریبی پیشرونده و برگشتناپذیر دارد، هدف از درمان، شامل بهبود عملکرد و کنترل درد بیماران است. انجام درمان زود هنگام میتواند احتمال حفظ یکپارچگی مفصل و عملکرد آن را برای سالهای بعد و یا حتی تا آخر عمر افزایش دهد.
دیسک کمر ماده غضروفی است که بین مهره های کمر قرار گرفته است و به کمک آن حرکات راحت تر انجام میشود. این دیسک ممکن است براثر اشتباهاتی مثل چرخش اشتباه کمر، حالت بد بدنی هنگام نشستن، بلند کردن اجسام سنگین، تصادف، زمین خوردن و... دچار فتق یا بیرون زدگی مواد داخلی شود. جالب است بدانید که مشکلاتی مانند کف پای صاف بعلت قرارگیری پا در راستای اشتباه نیز احتمال فتق دیسک کمر را افزایش میدهد.
تشخیص دیسک کمر
درمان خار پاشنه یکی از موضوعاتی است که بیماران زیادی برای رهایی از درد و بازگشت به زندگی عادی به دنبال آن هستند. امروزه بیش از 90 درصد بیماران مبتلا به خار پاشنه بدون جراحی و با استفاده از روش های نوین بهبود می یابند. ما در این مطلب روش های بدون جراحی درمان خار پاشنه را بررسی می کنیم.
خار پاشنه چگونه ایجاد می شود؟
نوار عصب دست به منظور بررسي حوه فعالیت عصب و عضله در کنار هم انجام مي شود. اگر احساس درد، بي حسي، ضعف و خستگي، گز گز و مور مور شدن و حتي احساس بي حسي در دست تان داريد ممكن است پزشك معالج تان براي تشخيص بيماري تان انجام نوار عصب و عضله دست را پيشنهاد كند. در ادامه به توضيح كامل تر در اين مورد مي پردازيم.
كاربرد نوار عصب دست

اوزون درمانی روشی سالم در درمان بیماری های عضلانی و مفصلی می باشد. در حقیقت اوزون تراپی پاسخی است به تلاشهای علم پزشکی به یافتن جایگزینی مناسب برای کورتون درمانی. در این مطلب اوزون درمانی دیسک کمر و اوزون درمانی زانو را توضیح می دهیم.
در اوزون درمانی از گاز ازن که غلظت آن توسط پزشک معالج تعیین می شود، به صورت کاملا تخصصی در بافت تزریق می شود و بر اساس تبدیل گاز ازن به اکسیژن در بافت رادیکال ها و انرژی آزاد می شود که درمان دیسک کمر ، درمان سیاتیک ، استفاده می شود.
پیچخوردگی مچ پا بیماری است که بهنظر ممکن است ساده بیاید و ظرف چند روز علائم آن بسیار کم شود اما بیماری بسیار مهمی است چون میتواند تمام طول زندگی فرد با او باشد و باید در مرحله اول درمان درستانجام.شود تا بعداً مچ پا و پا دچار درگیری و دردهای طولانیمدت و دائمی نشود .م
معمولاً مچ پا در سطوح ناهموار یا در شرایط پریدن و جهش و هنگام پایین آمدن بهصورت ناگهانی پیچ میخورد، همچنین اگر کفش شما کفش نامناسب باشد ، میتواند حتی در سطوح صاف نیز موجب پیچخوردگی مچ پا بشود .
اگر علائمی مانند سیاتیک و درگیری ریشههای دیسک کمر توسط عصبها در پا داشته باشید ، امکان پیچ خوردن مچ پای شما زیادتر میشود .به دلیل آن که دیسک کمر با فشار بر عصبهایی که کنترل ساق و مچ را دارند موجب میشود این عضلات ضعیفشده و بهصورت ناگهانی پیچ بخورند .